בוקר סתוי

מעולם לא נתקלתי בזה קודם

השמש זורחת בכייף והגשם מטפטף טפטוף-שניים:)
תודה שחשבת שהתגובה שתהיה בתוכן,הרבה פחות בנאלית.. ;)
אגב,תמונת השלכת יפהפיה.
יום טוב,עם הרבה געגועים לסמל הצניעות,התום והטוהר
-טריק איינשטיין זכרו לברכה.

מוקה22

New member
צ"ט לכולללם

אנושקה בהצלחה, אני בטוחה שתעברי את הארוע בכבוד

הצלחה גם לזוג שנישא

אילנה , מזג האויר, כמו באירופה בקייץ, רגע בהיר ורגע יש טפטוף, בקיצור הפכפך
קל מאוד לחלות בזמנים אלו,,,,,

נתן זהבי, שמעתי אותו בשידור חיי, איך הוא משלתח ב-גיא לרר ובתוכנית שלו -הצינור-ערוץ 10)
ולא יודעת מה לחשוב, מי צודק כאן, ואם יש בכלל מקום לשפוט בזמנים אלה,
לזהבי יש בטן מלאה על ערוץ 10 ו-הצינור,הוא גם תבע אותם , וזכה

וגיא לרר מצידו, מנצל את השיחה (כביכול אישית) שהיתה לו עם אריק איינשטיין לפני ימים ספורים,
בשם הרייטינג של התוכנית, שזה גם לגיטימי,
האומנם

אווה אילוז על דת ומדינה

אני לא מסכימה עם כל מה שהיא אומרת. אבל אני חושבת שהיא כותבת את זה בצורה נגישה, ולשם שינוי לא ממקום אתאיסטי ואנטגוניסטי כלפי הדת והמסורת, ושזה ידבר להרבה אנשים שחווים את הקונפליקט הזה בין השאיפה לקדמה והזיקה למסורת.

http://www.haaretz.co.il/magazine/the-edge/.premium-1.2170789

Aronsona

New member
היי לילוש. הייתי מאד רוצה לקרוא את הכתבה

המסקרנת הזו אלא שאני לא מצליח ללא מנוי בהארץ ואין לי כוונה לעשות כזה.
יש לך דרך אחרת להביא את הכתבה?

Aronsona

New member
תודה. אשה מעניינת ביותר ומבטאת את שאט הנפש

שלי מאכיפת הדת במדינתנו הרבה יותר טוב ממני.
כפי שהיא מעידה על עצמה, ואני יכול לומר גם בשמי, בישראל הדת היהודית מפסידה הרבה מאד יהודים בגדול.

dibablas

New member
אנשים צריכים להיות מושפעים מאנשים אחרים

בצורה כ"כ משמעותית ואם יש דתיים וגם אם הם רבים שמתבטאים בגזענות ונוהגים בצורה לא ראויה זה צריך להרחיק אנשים מהדת?
מוטב שאנשים יפתחו את הספרים ויחליטו אז האם נראה להם שיש למה להתקרב או שלאו...אך לא לפי אמירות של אנשים שונים...

Aronsona

New member
שאט הנפש שאני מקבל כתוצאה מהתנהגות ואמירות

כאלה מרחיקות מהדת. מסתבר שלא רק אותי.
זוהי הרגשה סובייקטיבית

dibablas

New member
אוקיי

אז יכול להיות שיש פה הפסד מסוים.
אם אני אראה למשל מישהו שמאמין בבודהיזם מקלל ולכן אחליט להתרחק מכך ולא לקרוא ספר שמדבר על בודהיזם אני חושב שיש בכך הפסד...אבל בסדר איש איש ובחירותיו.

Aronsona

New member
ברור לך שבודהיזם אינו בעל פוטנציאל השפעה עלי

כמו היהדות.
נראה לי שאותם רבנים שמחפשים לקרב, ובצדק, את כולנו , אל הדת יראו בהתרחקות שלי ושל כמוני הפסד.

dibablas

New member
יש פה כמה מישורים

במישור האחד יש את הרצון של הדתיים/רבנים שיהודים חילונים יתקרבו לדת,
במישור השני יש את האינטרס האישי של האדם בין שהוא דתי יהודי/חילוני יהודי או בן כל דת אחרת והשאלה עד כמה ראוי מבחינתו להיות מופשע מתחום מסוים.
מישור נוסף יכול להיות תפיסה שאתה בא ואומר:היהדות משפיעה עליי יום יום יותר מבודהיזם (לצורך העניין) ולכן ברגע שאני רואה עוולות שנעשות במדינה שלי בשם היהדות לכאורה זה מרחיק אותי, בעיקר אם זה פוגע בי או באנשים אחרים.
אוקיי ועדיין יש גם הבדל לצד השני, ניתן לומר שדווקא בשל ההשפעה הגדולה צריך להתקרב לדת ולדעת שיש פרשנויות לכאן ולכאן ובכל מקרה יש פה קשר למסורת, מורשת וההיסטוריה שלנו.
להתקרב לדת מבחינתי אגב זה לא תפילין או שמירת שבת ובכלל שמירת מצוות, אלא בעיקר ידע ולימוד בזה אני בעיקר מאמין.
אם כוונתך בהתרחקות לא לאי לימוד אלא למשהו אחר אז יכול להיות שאני גם אסכים.

Aronsona

New member
כשאני אומר שאני מתרחק אני מתכוון לנושא

המצוות אותן מכריחים אותנו לקיים, דוגמא פשוטה היא חמץ בפסח.
ממש לא לידע.

dibablas

New member
אוקיי

אני יכול להבין התרחקות כזו ברגע שיש הרגשת כפייה, לעיתים גם לי יש מחשבות כאלה אם כי לרוב אני חוזר בי מהן (אני בין חילוני למסורתי, אבל שומר כמה דברים כמו כיפור ופסח)

אתה מפספס

לא מדברים על האם כן או לא להתקרב. ואיזה פרשנות לאמץ.

ברגע שפרקטיקלי אונסים אותך, כן אונסים, עם דת בגרסה פרימיטיבית שאין לך כמעט משותף איתה, כופים עליך חוקים, חונקים אותך, אין לך כבר חשק להתעמק מתוך רצון ובחירה חופשית -ברור שאתה תרגיש דחייה וסלידה.

זה מעבר לזה

היא אומרת עוד הרבה דברים. יש איזה פספוס במדינה היהודית, היא כבר לא יהודית אלא עברית, משהו מהיהדות התפספס, עבר צמצום ורדוקציה. אני אומרת לך תכלס אני רואה את האנשים האלה בחליפות השחורות ולא מרגישה שום חיבור אליהם. אני רואה מה זה רבנות ולא מתחשק לי להתחתן חתונה דתית. זה נכון שיש עוד זרמים וכיפות סרוגות וכו'. אבל אלה הם הקובעי מדיניות ועל פיהם יישק דבק.

למעלה