בוקר יום שלישי

בוקר יום שלישי

כבר אמצע השבוע ואין סימני גשם אפילו העצים ברמת הגולן התבלבלו הוציאו פריחה כמו טו בשבט וזה מסכן את הפריחה והפירות של עצי הפרי הנשירים בקיץ הקרוב העולם שלנו עובר טלטלה מבחינת מזג האויר אירופה כולה מושלגת טרם זמנה, הקור שם שולט וכל המקומות מושלגים ואנחנו ללא גשם מהשמים והאוכלוסיה גדלה ונשאר ללא מי שתייה לאין זורם העולם שלנו , האם אילו ימים שהעולם שלנו משתנה ?

יש לכם מתכון לסופגניה מועדפת

בשנים האחרונות מעדיפה עוגיה קטנה עם ריבה במקום סופגניה עבה ודביקה , מה גם שהמתוק אסור לי

יש סופגניות קטנות,פחות קלוריות ../images/Emo3.gif

אני בדיוק טרפתי 3 סופגניות קטנות מאוד-מגיע לי אחרי היום המתיש הזה,וגם לא יזיק לי לעלות קצת במשקל
. יש סופגניות מותאמות לחולי סכרת,אגב

אני אחפש את הסופגניות של סבתי

משהו שלא מלא בצק אבל טבול בסירופ סוכר אז אפשר פחות סוכר ברוטב ולהוסיף לימון ובשבעה שלסבתי ז|ל נפטרה ערב חג החנוכה אז הדלקנו נרות ללא השירים רק הברכה הבסיסית בערב חנוכה האחרון, יום לפני שקמו מהשבעה , הביאה אשת דודי את הסופגניות ללא סוכר והיה טעים ויש את הסופגניה המרוקאית שנקראת ספאנש שהשכנה תמיד הכינה עבורי קערה ענקית ושמנו מעט סוכר בגלל הזקנים ואני לקחתי לבית האבות למסיבת חנוכה , משהו בטעם של הבית

SleeplessBeauty

New member
סופגניות אשל

הרבה יותר טעימות, הרבה יותר אווריריות, הרבה יותר קטנות והרבה פחות קלוריות...

tch111

New member
מאז ומתמיד האזור של ארץ ישראל היה שחון.......

שום דבר לא השתנה, מה שכן השתנה הוא, שהאזור צמח מבחינת מספר האוכלוסין, גם יעקוב שלח את בניו "לשבור שבר" במצרים היות והרעב היה כבד.

בעת העתיקה לא התפילו מי ים

אבל כל אילת מקבלת מים מותפלים כבר שנים ויש מתקן גדול בפלמחים וגם באשקלון ואפשר ליד כל תחנת כח גדולה להקים בציקר תחנת התפלת מים רק שמקורות תתחבר עם חברת החשמל , ולא יחסרו לנו מים ותחשוב בעליות הגדולות שהגדילו את אוכלוסיית ישראל ואת צריכת המים שלה והגשמים ממש לא ירדו יותר , אז איך שלא יחסרו לנו מי שתיה בארץ

tch111

New member
רגע, לא אמרתי שלא חסרים מים

אמרתי שארץ ישראל היתה תמיד אזור שחון, לא השתנה כלום.

אבל תמיד היו בה בארות

היה חול בכל מישור החוף , הארץ לא היתה מכוסה בבטון כמו היום ומעט הגשם שירד, ישר חילחל למי התהום , מילא את הבארות העמוקים זוכר שאברהם ויצחק חפרו בארות ?

tch111

New member
אמת, אולם גם היום מי הגשמים ברובם נאספים

ולא מוזרמים לים. אברהם ויצחק מצאו מים לא במישור החוף, אלא בצפון הנגב, באר שבע. גיאולוגים קבעו מזמן, שבנגב יש הרבה מי תהום, אולם בעומק רב.

מי הגשמים זורמים לים

א שנאגרים למערכת הביוב, מעט מאד חול נשאר באיזור החוף , נבנו שכונות וטיילת מרוצפת בבטון השיר נלבישך שמלת בטון ומלט אכן מומשה עד בלי דיי לפעמים נאגרים מי הגשמים מהרחוב אבל הם לא טובים למי שתיה כי הזבל ברחוב מזהם אותם ויש הידרה של מי גשמים לקרקע ברחבות גדולים בעירי , בין הכבישים יש אזורי חצץ שבהם מחדירים מים לקרקע לכן עירי שנים רבות חיה על הבארות שלה וכיום היא חיה על התפלת מי ים מפלמחים כי הבארות יש מים מלוחים

tch111

New member
לא ידעתי שבמרכז יש מתקני התפלה.

בזמנו עבדתי הרבה עם הנדסת הטפלה, זה המפעל שמייצר את מתקני ההתפלה.

יש ובונים עוד מתקנים

מדברים על בניית עוד מתקן צמוד לתחנת הכח בחדרה ובאילת מזמן יש מתקן המתפיל מים עבור אילת ואיזור

tch111

New member
כן, באילת, ידעתי

מה קרה שאינך ישנה עדיין? נדודי שינה.

למעלה