בוקר טוב

omolsh336

New member
חמרמורת ממש צמרמורת של עברית

אומנם קיבלתי את המילה המצחיקה שאומנם מצאתי במילון מקוון אך לא האמנתי עד כמה זה מופרך. וראו איזה פלא הובטח לי גם הסיפור מאחורי המילה כלומר המקור. זה מאוד מבטיח - נראה ונחיה אם הכפפה תורם. דרך אגב יצא לי לשואל משורר דגול - בעל פרס ישראל בשירה ולמרבית הפלא גם הוא לא ידע לילה טוב שלמה

yaely2

New member
מנהל
ללא צמרמורת וללא סחרחורת - חמרמורת

שלום שלמה, מודה שהבטחתי להסביר את מקור המילה חֲמַרְמורֶת 1. חֶ מֶ ר= בעברית זו מילה נרדפת ליין. "כרם חמר..." ישעיהו כז 2 2 באיכה פרק א 20 כתוב: רְאֵה ה' כִּי צַר לִי מֵעַי חֳמַרְמָרוּ נֶהְפַּךְ לִבִּי בְּקִרְבִּי כִּי מָרוֹ מָרִיתִי מִחוּץ שִׁכְּלָה חֶרֶב בַּבַּיִת כַּמָּוֶת: אז אם היין הוא חֶמֶר, ואם מספר איכה אנו מבינים שמדובר כאן בבעיה שגורמת לצריבה במעיים. 3. את כל זה הצמידו למשקל שאתה כבר כתבת צמרמורת ואפשר גם סחרחורת ויש עוד.
במילה חמרמורת האות הראשונה ח' אינה מקבלת ניקוד שווא כי היא אות גרונית, אז במקום חְמַרְמורת בשווא (מה שלא נכון)אנו מנקדים חֲמַרְמורֶת בחטף פתח. כך קיבלנו מילה עם הגיון ומשמעות. לכל חבריי שאינם יודעים את פרוש המילה "חמרמורת" אז זו צריבה ושריפה הנגרמים כתוצאה מאוחרת יותר לאחר שתיית אלכוהול. שלמה, אני מקווה שזה עונה על הדרישה.

yaely2

New member
מנהל
ברוך הבא דוביק, סיפור נחמד../images/Emo29.gif../images/Emo45.gif

הודה 77

New member
המילה חמרמורת

מאוד נחמדה,אך אני לא יודעת אם היא פונקציונלית:"קמתי הבוקר עם חמרמורת," נראה לכם? לא, לא הכרתי מילה זאת קודם כפי הנראה משום שאין לי כל קשר עם סיטואציה כזאת.אינני מכירה את הסיפור על תולדות המילה, אבל אשמח אם טקיטוס יעדכן אותי. בינתים אנסה בעצמי: ח'מ'ר' פרושו אדום מכאן אדמת חמרה-אדמה אדומה. חמרמורת, משקל במלעיל שמזכיר משקל מחלות כמו אדמת . האם חמרמרת היא סוג של מחלה? אבל יש גם "חמרמרו מעי" האם באותה משמעות? ואני שומעת כאן גם את נעירת החמור- לפי האגדה הידועה על נח : לאחר שתית כוסות של יין אדם הופך בין שאר החיות לחמור. שלא יהיו לנו בעיות קשות יותר.באהבה מברכת את כל החדשים והישנים.

הודה 77

New member
קראתי את ההסבר של יעלי

אכן מתאים מאוד ,היין אדום. הצריבה מתאימה למשקל המחלות

למעלה