בוקר טוב

sitvaniyot

New member
אהלן חברים ושלום למודאג וברוכה הבאה

נעמי החכמה, אבל אנא שתפי אותנו בחכמתך. מודאג, את אבא פשוט תשלח אלינו. למד אותו להשתמש במחשב, זה לא יעלה לך כלום והוא ישמח על תשומת הלב. בימים הקרובים אני מארחת חברים מחו"ל, אז בבקשה לא לדאוג אם לא אכנס כל יום. מאחלת לכולם סוף שבוע נעים ומצרפת מצגת מבודחת על המקצועות.

yaely2

New member
מנהל
לסתוונית לאודי לחברים../images/Emo82.gifולמציצים

בוקר טוב לפורום וגם לאודי,
אודי יקר, אבא שלך מוזמן בחפץ לב ובחפץ זמן להיכנס ולכתוב אצלנו. גם אם קשה לו, יכתוב כמה שיכתוב אך הרי גם יוכל לקרוא. כאן במקום זה יוכל לבלות 25 שעות מעניינות ביממה. תשאל מאין לוקחים שעה נוספת?, פשוט קמים שעה יותר מוקדם. לכולנו כאן, אני מאחלת המון בריאות. כתוב בדברים ד' " רק השמר לך ושמור נפשך " חכמים שינו מעט את הפסוק בתלמוד. בבבלי מסכת ברכות דף לב עמוד ב כתבו "ונשמרתם מאד לנפשתיכם", אבל זה לא מה שאתם חושבים. בציטוטים שהבאתי הכוונה היא להישמר מאוד ולדאוג להתפלל וללמוד תמיד. הצורך בלחשוב על הבריאות ולהטיל על אדם אחריות לבריאותו זה פרוש מאוחר יותר. אז כולנו מתייצבים פה כל הזמן בריאים יותר, מלאי רצון לראות הכל בצורה חיובית גם כלפי הזולת וגם כלפי עצמנו.

yaely2

New member
מנהל
בוקר טוב מיוחד לנעמי החכמה ../images/Emo140.gif

בוקר טוב נעמי שעדיין לא מלאו אפילו 24 שעות להצטרפותך
למי שפקפק בחוכמתה של נעמי. נו באמת
העובדה שהיא הצטרפה לפורום שלנו, אינו מעיד על חוכמה? סופר חוכמה אפילו? שיהיה לך יום נעים בחברתינו נעמי. (נא ללחוץ על התמונה)

שבת שלום לכולם ומשהו לפרשת השבוע

פרשת תרומה תשס"ו ועשו לי מקדש – לשמי פרשתינו פותחת סדרה של פרשיות העוסקות בעניין בניית המשכן, וידועה השאלה האם המקדש הינו לכתחילה או בדיעבד? שהרי מצד אחד מופיעה פרשת תרומה, בה מתחילים להצטוות על בניית המשכן לפני עניינו של חטא העגל. אולם מצד שני רווחת הדיעה המובאת ברש"י שהציווי על בניית המשכן נאמר למשה רק לאחר חטא העגל. אולם עצם אמירתו של רש"י כי אין מוקדם ומאוחר בתורה, איננה עונה על שאלתנו אלא רק מעצימה ומעמיקה אותה: וכי למה מופיעים הדברים בסדר שאינו כרונולוגי מחד, ולמה מופיע העניין גם פעמים, עם שינוים לשוניים שאנם קלים? מה רצתה התורה ללמדנו בכך? לפני שנענה על שאלה זו נתייחס לעניין אחר המופיע בתחילת הפרשה והקשור גם הוא לבניית המשכן, ובה פותחת התורה את ציווי בניית המשכן: "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם". ודרשו חז"ל "לי-לשמי". כלומר בנייתו של המשכן צריכה להיעשות לשמו של הקב"ה, כלומר לשם מצוות מקדש. וזאת בצורת לכתחילה ולא יכול להיות בדיעבד. כלומר, לא ניתן להשתמש בחומרים או במבנה שיועד לכתחילה לדבר אחר ולהסב את השימוש לשם בניית המקדש, אלא מראשית המחשבה של הבנייה צריכים להיות כל מרכיביו לשם מצוות המקדש דווקא. חז"ל גם מלמדים אותנו את מהותו של המקדש, כמקום השראת השכינה בעולם ואומרים לנו שלא נאמר בפרשה "ושכנתי בתוכו" – כלומר בתוך המקדש, אלא "ושכנתי בתוכם" – כלומר בתוך בני ישראל". המקדש הינו המקום המאפשר התגלותה של הקדושה בעולם, אולם לא רק בתוך ד' אמותיו אלא בתוך כללות עם ישראל ומתוכו בכל העולם כולו. כפי שיאמר שלמה בחנוכת המקדש: "כִּי הַאֻמְנָם יֵשֵׁב אֱלֹהִים עַל הָאָרֶץ הִנֵּה הַשָּׁמַיִם וּשְׁמֵי הַשָּׁמַיִם לֹא יְכַלְכְּלוּךָ אַף כִּי הַבַּיִת הַזֶּה אֲשֶׁר בָּנִיתִי". אין בית המקדש מקום מגוריו של הקב"ה. אלא כפי שממשיך שלמה: " לִהְיוֹת עֵינֶךָ פְתֻחוֹת אֶל הַבַּיִת הַזֶּה לַיְלָה וָיוֹם ... לִשְׁמֹעַ אֶל הַתְּפִלָּה אֲשֶׁר יִתְפַּלֵּל עַבְדְּךָ אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה. וְשָׁמַעְתָּ אֶל תְּחִנַּת עַבְדְּךָ וְעַמְּךָ יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר יִתְפַּלְלוּ אֶל הַמָּקוֹם הַזֶּה וְאַתָּה תִּשְׁמַע אֶל מְקוֹם שִׁבְתְּךָ אֶל הַשָּׁמַיִם וְשָׁמַעְתָּ וְסָלָחְתָּ". בית המקדש יהווה את מוקד לתפילותיהם של עם ישראל, והקב"ה יאזין בקשב רב לתפילות המופנות דרכו. הוא ישמש כמרכז רוחני, המאפשר את קיום והתפשטות השכינה בתוך כל עם ישראל, וממנו אל העולם כולו. לכן לא נותן הקב"ה לדוד להיות מי שבונה את הבית. לא רק בגלל ששפך דמים, כיון שאין ספק שדוד המלך לא רצה לשפוך דם (שהרי חמל אפילו על כנף בגדו של שאול וחס על חיי שמעי ועוד). לא ניתן להסתפק בהבנה הפשוטה לפיה שפיכות דמים ובית ד' סותרים זה את זה (כפי שכתוב בסוף פרשת יתרו שלא לבנות את המזבח מאבנים שהונף עליהם ברזל המקצר ימיו של אדם) ולומר שהיות ודוד שפך דמים הרבה במלחמותיו, אין הוא מתאים לבנות את בית הבחירה. אלא, כיון שאחד מתפקידיו של המקדש הוא: "וְשַׂמְתִּי מָקוֹם לְעַמִּי לְיִשְׂרָאֵל וּנְטַעְתִּיו וְשָׁכַן תַּחְתָּיו וְלֹא יִרְגַּז עוֹד וְלֹא יֹסִיפוּ בְנֵי עַוְלָה לְעַנּוֹתוֹ כַּאֲשֶׁר בָּרִאשׁוֹנָה", הרי שבתקופות קשות יש חשש כי הבניה לא תהיה לרצונו של הקב"ה בלבד, אלא יהיה מעורב בה גם אינטרס עצמי ורצון לשקט ושלווה, ולכן לא יוכל הבית להגיע לייעודו להיות בית ד'. לכן צריכים להמתין לימי שלמה, בהם תהיה מנוחה ואיש תחת גפנו ותחת תאנתו, בכדי שלא תתגנב שום מחשבה צדדית ברצון בניית המקדש, ולא תיפסל המחשבה ח"ו כיון שלא תהיה לשם המצווה ולשמו של הקב"ה בלבד. מכאן חוזרים אנו לקושיה הראשונה, ומבינים שייעודו של המקדש אינו רק כמקום כפרה לעם ישראל, אלא הוא מהווה מוקד מרכזי לחיי האומה הרוחניים והגשמיים. ואם כן מלמדת אותנו התורה בסידור הפרשיות את העניין הבא: אמנם היית יכול לחשוב כי בניית בית המקדש הינו עניין של בדיעבד, שכן נצטווה משה עליו לאחר חטא העגל, אולם אין דבר זה נכון, כי המקדש הינו דבר שלכתחילה, כיון שאסורה כל מחשבה צדדית בבנייתו, ואם הסיבה לבניית המשכן ובית המקדש הוא רק לכפר על בני ישראל אחרי חטא העגל, הרי שכבר פסלנו את מחשבת בניית המקדש, כיון שאינה לשמו של הקב"ה בלבד ולשם מצוות מקדש. על כן משנה התורה את סדר הפרשיות ומביאה את ציווי הקב"ה למשה לבנות את המקדש לפני חטא העגל, כדי שתדע שהמשכן והמקדש אינם בדיעבד אלא לכתחילה. והיות ולמעשה נצטוו ישראל בעניין רק לאחר חטא העגל, הרי שהמצווה לעם עצמו תובא באמת בפרשת ויקהל לאחר סיפור חטא העגל בתורה. ולזה כיוון רש"י באמרו שאין מוקדם ומאוחר בתורה, כי באמת נצטוו על המעשה לאחר החטא אך עלתה במחשבה כבר לפניו כיון שהמקדש הינו אבן יסוד בחייו של עם ישראל ובנייתו היא המטרה היסודית של יציאת מצרים ולכן נמצאת היא בספר שמות ולא בספר ויקרא. ולמאן דאמר שהמקדש הינו בדיעבד ואילו לא היו חוטאים העם בחטא העגל לא היו מצטווים על המקדש, נותר לנו רק לומר, שאכן נוספה למקדש פונקציה נוספת לתפקודו לאחר החטא שלא היתה קיימת לפניו, אך גם בלא החטא היה צורך במקדש שימלא את הפונקציה של מקום השראת השכינה לישראל ולעולם כולו. כפי שנזכה אנו במהרה בימינו לקיום נבואות הגאולה ולמימוש חזון בניית בית המקדש השלישי בו יתקיים "כִּי אָז אֶהְפֹּךְ אֶל עַמִּים שָׂפָה בְרוּרָה לִקְרֹא כֻלָּם בְּשֵׁם ד'", זאת מהמקום אשר בחר ד' לשכן שם. שבת שלום וחודש טוב.

לומילה1

New member
ושכנתי בתוכם - כלומר:בתוך בני ישראל

הי "הפלאות של עליזה 1" תודה ותודה לך על שהבאת לנו את "פרשת השבוע". "ושכנתי בתוכם - כלומר: בתוך בני ישראל. מי ייתן!!! התפשטות השכינה בתוך כל עם ישראל, וממנו אל העולם כולו. ונהיה כולנו, כל אחד מאיתנו א ו ר ל ג ו יי ם. מי ייתן !!!!!!! התפשטות השכינה בתוך כל עם ישראל, וממנו אל העולם כולו. ונהיה כולנו - כל אחד מאיתנו אור לגויים. מי ייתן!!! ארץ לתפארת תהיה לנו ארץ ישראל. ארץ של נדיבות, אדיבות, טוב לב, אהבה, שמחה בלב ואור גדול בכל אחד מאיתנו, ולנו עצמנו כו - ל -נו, ולתבל כולה. זה הייעוד שלנו עם ישראל חי!!! ובע"ה יתברך, כך גם יקרה במהרה בימינו אמן!!! כן יהי רצון!!!!!!! כמו שמתווה דרכנו הפורום הביתי והטוב של כולנו. וזו רק התחלה, אשר תגרוף תוך תקוות גדולות, לכיוון הטוב הזה את כלל ישראל. מי ייתן!!! לומילה

אנפה2

New member
הי לכולם ובוקר טוב, באמצע עיסוקי

התפנתי לענות לאודי, אני מרגישה את מצוקתו, אודי אבא שלך יכול להרשם להרצאות שונות וכפיות, אני לא יודעת היכן אתם גרים, אבל כמעט בכל עיר גדולה יש את פרויקט "קתדרה" יש את "אסכולות" שם לא צריך להיות מושלמים , לא חזקים, לא יפים, לא חכמים, שם צריך להיות בן אדם שרוצא, לשמוע להקשים, להשכיל, לבוא בין אנשים. יש שם סרטים עם הרצאה לפני כן, יש שם הרצאות ברוחניות, הסטוריה, פוליטיקה, בינו לבינה, תתעניין, תתקשר לשם בקש שישלחו לך ידיעון של הסמסטר הבא שמתחיל בחודש מרץ, תשלח את אבא לאחד המקומות, הוא יהיה בין אנשים, יצא מהבית ואז הדיכאון יהיה מימנו והלאה. והוא גם מוזמן כמו שיעלי אמרה להצטרף ולהתקשקש איתנו. אני הולכת לנקיונות. שבת שלום לכולם.

yaely2

New member
מנהל
לאנפה והנאקה שלום ../images/Emo140.gif

אנפה יקרה,
אתמול בשעה 15:38 כתבת הודעה בקשר לבדיחה של שי על הנאקה. כתבת שבעבר הכנסת את הבדיחה הזו ממש לפורום הזה וזכית לתגובות קשות ואילו שי על אותה בדיחה זכה לתגובות חיוביות. הלכתי ובדקתי הכצעקתה? האם תלונתך אכן מוצדקת? ובכן, הבדיחה שלך אומנם הופיעה בפורום שישים פלוס, ביום 13.6.05 שעה 19:15 תאריך שבו אני לא הייתי בארץ במקומי היה המנהל חיים לוי. אכן העבירו עלייך ביקורות קשות, אך כל האנשים שהעבירו ביקורת נוקבת ושמרנית בנושא, אינם כרגע כלל בפורום שישים פלוס. כולם נמצאים בפורום אחר. התלונה שלך כלפי האנשים כאן ועכשו אין מקומה פה בפורום אלא צריכה להיות במקום שבו כותבים האנשים שפגעו בך. הרי אין להאשים אותנו, במה שעשו אנשים אחרים, רק משום שהם כתבו תחת הכותרת שישים פלוס. את מוזמנת להמשיך ולכתוב בפורום שישים פלוס בדיחות סיפורים מצגות וכל אשר תרצי כמובן תוך שמירה על כללי הפורום.
במידה ותרצי לראות את הודעתך דאז היא נמצאת בעמוד 149 שבארכיון.

אנפה,דלגי,,, גם היום יש משמרת

הצניעות, אני רק יכולה לתאר לי מה הכי הרגיז אותך (קצת אני מקווה)שאותן צדקניות שמעירות בבוז לאשה שקצת משתחררת, וצוחקות כמו צבוע לגבר שכותב בדיוק אותו דבר,,, את מכירה את הסלנג "חפיף",,,,,,,, קחי הכל קל,

י מ י ת 2

New member
בקר טוב יקרים../images/Emo24.gif

אתמול לא נכנסתי לפורום ואני רואה היום שיש המון חדשות. ראשית לנעמי הברכות על הצטרפותך,ודאי תיהני, כי אין סיבה לא ליהנות בחברתנו המפרגנת למי שמחפש עבור אבא שלו פעילות (אוי כבר שכחתי את השם סלח לי ) בכל אופן בנוסף לעצות שקבלת מאנפה ומאחרים יש מועדוני קשישים בכל מקום. מטעם ויצו או מטעם הרשות המקומית , אבא שלך יכול להצטרף למועדון הקרוב לביתכם וודאי ימצא שם אנשים כלבבו ופעילות המתאימה לגילו ולמצבו ויוכל להעסיק את עצמו ולצאת מהבית. כי באמת רק מלהיות בבית כל הזמן אפשר לקבל דכאון. קראתי אתמול את המשפט של הודה על האהבה. ראיתי שלשום בערב תכנית בטלויזיה נדמה לי בערוץ הראשון או שני שנקראת גברים בשחור. שני מראינים , מראינים משפחה. הפעם ראיינו את ירון לונדון ואשתו נירה. מסתבר שנירה לונדון לקתה לפני כשנה בשטף דם במוח ונותרה משותקת בחצי גוף. היא יושבת על כסא גלגלים ויש סימנים גם בפנים שמשהו לקוי. בכל אופן הם דברו על אהבה ושאלו את ירון אם הוא אוהב אותה הוא אמר שזה מאד פשטני לומר אני אוהב אותה, הוא בעיקר דיבר על המחויבות שלו כלפיה, המסירות ונתן דוגמא לאיך מודדים אהבה. לפני שנים, כך סיפר ירון, היה בקורס צלילה בסיני או באילת. היה שם עוד זוג צעיר שכל הזמן התגפפו והתנשקו ולא משו אחד מהשני , כאשר הקבוצה נכנסה למים, המדריך , במסגרת הלימוד איך להתנהג בשעת צרה כאשר אתה מתחת למים, הוציא את פילטר האויר הם שניהם נותרו ללא אויר והיו צריכים להסתדר עם צינור אויר אחד. אף אחד מהם לא ויתר על האויר, שניהם נלחמו על האויר. כאשר עלו למעלה כבר כל אחד מהם הלך בנפרד. והם נסעו הביתה כל אחד לחוד. בעיני ירון זה היה מבחן לאהבה. מה דעתעם? שבת שלום. הים מקסים.

yaely2

New member
מנהל
שוש יקרה, רוצה לסבר את אוזנך ../images/Emo140.gif

שוש שלום
אני רוצה לחזור ולהדגיש "שאותן צדקניות שמעירות בבוז לאשה שקצת משתחררת, וצוחקות כמו צבוע לגבר שכותב בדיוק אותו דבר,,, " המגיבות לבדיחה של אנפה אז, אינן נמצאות בפורום שישים פלוס היום. הן נמצאות בפורום אחר וגם בקומונה סגורה אחרת (לא הקומונה שלי) ולכן, כל מילת ביקורת עליהן צריכה להיעשות במקום שהן כותבות את הודעותיהן וכשם גם קוראות את התגובות. אנו פה החמאנו לשי על הבדיחה, כי מצאנו שהיא חמודה ולא משום ששי הוא גבר ולא אישה.

יעלי, מה שאני כותבת, זה לא אישי זה

בכללית,ואת בטח יודעת שאותם אנשים (גם המנהלים) נמצאים וכותבים בכל הפורומים והקומונות,

yaely2

New member
מנהל
שוש יקרה ../images/Emo24.gif

שלום שוש,
מה שכן חשוב לציין שוב ושוב, לא המנהלים ולא אותם אנשים, אף אחד מהם אינו כותב פה אצלנו כבר הרבה זמן. אין שום צל של אשמה באף אחד מאיתנו. לא פגענו לא העלבנו ולא הפלינו. לא קיבלתי זאת ככתיבה אישית רק רוצה ליידע, ואנא שוש אל תקבלי את דבריי אישית. את תמיד רצויה לכתוב פה.

../images/Emo60.gifמצב רוח../images/Emo14.gif

ערב טוב לכל חברי הפורום. אני הערב קצת מצוברחת בגלל כמה סיבות. הייתי במפגש שתמיד אני חוזרת ממנו מעודדת והפעם לא. הייתי קורבן לחוסר התחשבות של אנשים שפתחו דלת מאחורי שכתוצאה מזה הרגשתי רוח חזקה בגב וגם רעש מבחוץ נכנס והפריע, הם לא הסכימו לסגור ואני לא יכולתי לעבור לשבת במקום אחר כי הכל היה מלא ולא היה לאן לעבור. לא קמתי ויצאתי כי רציתי להיות שם. בסוף המפגש מישהו סיפר סיפור מאד עצוב שהשפיע עלי לא טוב. לסיום כאשר פניתי למישהי שחשבתי את עצמי לחברה שלה ורציתי לומר לה מילת עידוד, היא ענתה לי בגסות רוח שבדרך כלל לא אפיינית לה, שהיא לא רוצה לשתף אותי ולספר לי מה הבעיה. אני מאד נפגעתי מהיחס הזה. בקיצור אני לא קיבלתי עידוד וגם לא נתתי עידוד וזה כואב לי. מקווה להרגע כמה שיותר מהר. אני הולכת להתקלח ולמיטה לראות טלוויזיה ויהיה בסדר. הרבה חיבוקים ונישוקים

אנפה2

New member
ציפי יקרה, לא כל הימים הם אותו

הדבר , לטוב, ולרע, וטוב שכך. יש ימים רעים, ויש ימים רעים יותר, יש ימים טובים ויש ימים טובים יותר, ואני מאחלת לך שיהיו לך הרבה מהטובים יותר, אם לפעמים לא מרגישים את הרע , איך נדע להעריך את הטוב ? שתהיה לך שבת שלום, מחר יום חדש עם תקוות חדשות. שולחת לך מלאכית שתשמור אותך בלילה ותאיר לך את היום.

yaely2

New member
מנהל
ציפי היחידה ../images/Emo140.gif

ציפי היחידה והמיוחדת
חבל שלא ביקשת ממישהו שאת מכירה להתחלף איתך. אולי זה שהיית מתחלפת איתו גם הוא היה מעדיף דלת פתוחה וכך את היית במקום מוגן והוא היה במקום שבו יש דלת פתוחה. על כל פנים אל תקחי ללב גם מהחברה שלא השיבה לך כראוי, לכולנו יש ימים כאלה שבהם אין לנו מצב רוח וסבלנות לאף אחד. אצלי במכונית הרדיו מכוון לרשת א' ומתוך הרגל כבר איני מזיזה אותו. ביום שישי כשאני בדרך אני שומעת רב משיב על שאלות מאזינים. בשבוע שעבר הרב הזה היה ממש קצר רוח, השיב בצורה חסרת סבלנות לאנשים עד כדי כמעט פגיעה בהם. היום האזנתי לאותו רב ברדיו והוא היה נינוח והשיב בסבלנות רבה, אז אם לרב זה קורה בטח ובטח שיכול לקרות לחברה שלך.

תודה ושבת שלום../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif

לילה טוב ותודה לכל מי שהגיב למצב רוח שלי. עשיתי מה שהחלטתי כדי לשפר אותו - התקלחתי ראיתי קצת ארץ נהדרת בטלוויזיה, אכלתי ארוחת ערב מאד טעימה, פתרתי תשחץ ועכשיו אני במחשב עם שינוי לטובה במצב הרוח. הנה בדיחה ששמעתי היום בתכנית של פרופ' רפי קרסו. אשה אחת בעלה עזב את הבית. היא הלכה אל הרב לשאול בעצתו ולדעת האם הוא יחזור. כידוע אשה לא נכנסת אל הרב, אז היא בקשה מהמזכיר לשאול את הרב בשבילה.חזר המזכיר מהרב ואמר לאשה - הרב אומר שבעלך יחזור, אבל אני אומר לך שהוא לא יחזור. שאלה האשה הכיצד? אמר לה המזכיר- הרבי לא ראה אותך ואני כן.

לומילה1

New member
תמיד תעודדי כך את עצמך.

הי ציפי ב. היחידה. כל הכבוד לך. מקלחת טובה, מנוחה מפרגנת, ובנוסף צפייה בתכנית טלויזיה של בידור מעודד. יופי של הכרה : שלא להשאר במצבים לא נעימים לנו זמן רב מדי. אלא לצעוד קדימה לכיוון הכיף, השלווה והשמחה עם עצמנו, בכל רגע נתון שהשם יתברך מעניק לנו. לומילה

yaely2

New member
מנהל
ימית נפלאה, תמיד נהנית לקרוא אותך

שלום ימית נפלאה
מה שכתבת על האהבה היה כל כך מאיר עינים. מי הוא אשר יוכל להגדיר אהבה? ועדיין אין הגדרה אלא מקרה. הייתי אומרת במקרה הצוללנים."זה אשר מוכן למות למען אהובו/תו הוא זה אשר אוהב באמת" אך האם יש אהבה כזו לאורך זמן? והאם אהבה המתחילה בבמוכנות להקרבה תמשיך ותתמיד בכך? והאם מי שלא החלה אצלו אהבה כזו האם היא תוכל להתפתח לזה? הלילה במקום לספור כבשים אחשוב על זה.

למעלה