בוקר טוב

עדי2211

New member
בוקר טוב

רציתי לשתף במשהו שיושב לי זמן מה.. וכיוון שאתם חברה בוגרים ועברתם דבר אחד או יותר בחיים.. קרי (חתונה, גירושין שלא עליינו-אבל גם זה קורה, (ולפעמים זה רק טוב..). העצה תיהיה משמעותית.. ולא שליפה מהמותן ואתם שואלים למה... כל הפתיחה החגיגית הזו ?? העצות שקבלתי לא הואילו ולו במעט..
. אז ככה.. הייתם נותנים הזדמנות נוספת לאדם שבזמן קיום מערכת יחסים עימכם ,בגד מהצד? עכשיו הוא מגיע עם הצהרות שטעה... ומתחנן לקבלת הזדמנות נוספת.. אשמח לתגובות. תודה.

4z5rz

New member
תלוי

זו היתה מעידה חד פעמית?? או משהו שנמשך תקופה? פעם בוגד - תמיד בוגד

MaYcHuK

New member
תשובה:

אני חושבת שהעניין הוא לא לתת פה צאנס אלא את צריכה לשאול את עצמך האם את מסוגלת להחזיר את האמון שאבד האם תהיי איתו ולא תחששי כל הזמן, תחשבי איפה הוא , מה הוא עושה , עם מי, האם הוא הסתכל על ההיא וניסה התחיל איתה. אם את מסוגלת לישון בשקט , אם הוא מוכיח עצמו - לא במילים אלא במעשים - אני תמיד אומרת מילים כמו חול ואין מה לאכול. עכשיו, נכון אנחנו לא יודעים מה צופן העתיד , האם יבגוד שוב, האם יפשל שוב, אבל אנחנו יכולים להסתמך על המעשים כרגע. לא מספיק שהוא מתנצל - אלו רק מילים. האם הוא מוכיח לך במעשים שהוא מצטער ? האם הוא מוכיח לך במעשים שזו הייתה מעידה חד פעמית? אני אישית מאמינה שאם האמון אבד הוא לא יוכל לחזור שוב, וזה יכול להוביל אותך להתנהגות מכוערת ( הפחד שהוא בוגד ונשאר בו משהו בוגדני יגרום לך לחטט לו בפון, להיול קנאית וכו' וכו') קחי רגע הפסקה בינך לבין עצמך ותחשבי האם את נמצאת במחשבות תמידיות מה הוא עושה עכשיו, עם מי, האם זה אפלטוני או לא? מקווה שהצלחתי לעזור..... אגב נסיוני המר אומר שבגד פעם אחת בגד ויבגוד שוב - הייתי שם לא רוצה את זה עוד. נתתי צאנס נוסף ואופס הוא שוב נפל - הבעיה היא שאני נפלתי יחד איתו כלומר : הלב שלי נפל ונשבר בצורה הרבה יותר קשה מהפעם הראשונה . קיבלתי בומבה ותאמיני לי היה לי קשה לקום ממנה - היום קמתי !

עדי2211

New member
היי

אני מקווה שזה בסדר שאני רושמת מסר אישי.. אני לא מסוגלת להאמין לו. גם אני בדעה הזו.. שקשה להשיב אמון חזרה.. אבל בכל זאת יש לי עדיין מין מחשבה מעוותת.. שאולי בכל זאת.. ניתן צאנס נראה מה קורה.. את יודעת איך זה... השכל הישר אומר שבשום פנים ואופן לא!! בתוך תוכי אני יודעת שאם אתן לזה הזדמנות נוספת...אני טועה בגדול. כי שוב בוגד-נשאר תמיד בוגד. אבל הלב... טוען אחרת... איך ממשיכים הלאה.. אלוהים יודע.. אחלה, נתת לי קו מחשבה מאד טוב.. תודה...

MaYcHuK

New member
תרגישי בכיף עם המסר האישי

אני אומרת תמיד יש לנו תקווה שמשהו ישתנה אבל אנחנו יודעות בתוך תוכנו בתת המודע שלנו שכלום לא ישתנה. את יודעת. אנחנו כ"כ רוצות להאמין בזה אחרת לא היינו מתייעצות עם אחרים, מנסות לקבל את האישור שאנחנו הרי יודעות שלא יגיע. אנחנו נאחזות במשהו מאוד קלוש כי אנחנו כ"כ רוצות את זה אבל הבטן שלנו יודעת את התשובה והתת מודע שלנו יודע את התשובה. אני אומרת את חכמה תקשיבי לבטן האינטואיציה שלנו לא טועה. בהצלחה יקירה ואגב איך ממשיכים האלה? כשתקשיבי לבטן ותהיי שלמה עם עצמך ויעבור שבוע ובמשך שבוע תתיסרי עם עצמך - יגמר השבוע הזה ולא תביני ממה פחדת . נשבעת לך ככל שהם פוגעים בנו יותר כך קל יותר להתגבר ולהמשיך הלאה - נשמע תמוה ולא הגיוני אבל ככה זה. תעשי קאט טוטאלי אל תשאירי גרורות שלו אצלך , שום חלון פתוח פשוט קאט!

phizik

New member
מצטער לשבור לכן את האמונה

לצערי הרב בגדתי פעם אחת בבת זוגי לשעבר ממש בתחילת היחסים,את הנסיבות אשמור לעצמי. מה שרציתי רק להוסיף זה שאחרי פרידה קצרה חזרנו ומהרגע שחזרנו לא הסתכלתי לא ימינה ולא שמאלה ולא עניינה אותי אף אחת. והיו לי הזדמנויות אם הייתי רוצה. העניין הוא לא כזה פשוט מבחינתך,יש כאלה ויש כאלה אני לא מסכים עם מיה בסגנון של פעם בגד תמיד יבגוד לצערי היא עברה חוויה מגעילה וכואבת ועל כך צר לי. בסיכומו של דבר השאלה כמה את בוטחת בו ומוכנה לתת לו צ'אנס נוסף. אל תשכחי שאם הוא באמת ובתמים מבין שהוא עשה משהו שלכפר עליו יעלה בדף אז המושכות בידייך אם הוא מתנהג כאילו כלום לא קרה ומצפה שתמשיכו כרגיל אומר לך מה שאישה מאוד "חכמה" אומרת : "תזרקיייייייי אותוווווו"
בהצלחה

MaYcHuK

New member
יקירי אמרתי שמבחינתי ומנסיוני הכואב

לא הכללתי ואגב קוראים לי מאי . אמרתי שתעשה בדק בית עם עצמה האם היא סומכת עליו, האם היא לא מתרוצצת עם שאלות שאני לא אחזור עליהן. וזה מה שיתן לה את התשובה. מנסיוני הכואב נבגדתי פעם אחת וכשאמרתי וואלה זה היה בחו"ל , קורה, אני אנסה להתגבר על זה גם בבארץ אותו בחור בגד בי והיינו שנה ביחד. היה לי מאוד קשה לקום וללכת הוא היה אהבתי הראשונה , הבחור הראשון ששכבתי איתו וראיתי אותו כגבר חיי, זה שאתחתן איתו ואבלה איתו את כל ימיי. לכן אני חוזרת ואומרת לא מכלילה ולא שופטת. כל אחד והסיפור שלו. היא צריכה להקשיב לבטן שלה, לראות מה היה במהלך מערכת היחסים, להתבונן על ההתנהגות שלו מבחוץ - וזה קשה, קשה מאוד. מקווה שהבהרתי את עצמי

phizik

New member
סליחה על ההטיה של השם ../images/Emo140.gif

ומבין מאיפה מגיעה התגובה שלך. אכן כל מקרה לגופו וכך צריך להתייחס אליו,אחרי הכל אם כל הגברים היו חארות וכל הנשים זונות העולם היה במצב הרבה יותר גרוע. המשך יום מקסים

עדי אני חושבת שענית לעצמך

את אומרת שבתוך תוכך את יודעת שאם תתני צ'אנס את טועה בגדול אבל הלב... אני יודעת שלמרות כל מה שנכתוב פה בסופו של דבר את תקבלי את ההחלטה כראות עינייך ותעשי מה שטוב לך, אני מציעה שבמידה ואת מחליטה לחזור אליו תשתדלי לא לפתח ציפיות ולהיות עם הרגליים על הקרקע תמיד תזכרי שיש אפשרות שהוא יבגוד שוב ואם לא תפתחי ציפיות הפגיעה תהיה רכה יותר. בכל אופן שיהיה לך בהצלחה.

עדי2211

New member
../images/Emo13.gif

נראה לי שהחלטתי לרדת מכל הסיפור למרות שהלב מסרב.. ההגיון והמציאות מראה על דברים שונים... אבל איך אומרים... התמיכה כאן..עזרה לי מאד לגבש דעה.. תודה .

תלוי אם אצליח

להתגבר על זה ריגשית ראציונלית, במקרים מסויימים, יכול להיות שההחלטה תהיה שלא כדאי לפרק חבילה..אבל מה שאני אכריע זה איך אני ארגיש. כמו שאני מכירה את עצמי יהיה לי קשה מאוד, אבל אני מבינה את אלו שסולחים.

ד נ י ת3

New member
שאלת שאלה קשה.

שאלה כללית מידי. מהן הסיבות לבגידה? מה הוביל את הבחור לבגוד בך? הם הוא השתנה? האם את מסוגלת לתת אמון בבחור? יש ויגידו שכד שבור - למרות שתוקן לא יחזור אף פעם להיות כמו פעם. ואני אומרת - משבר במערכת יחסים יכול להרחיק ויכול לקרב. תלוי בשני בני הזוג. בקיצור - לא נתתי לך תשובה החלטית כמו שרצית, כי חסרים לי נתונים. מעבר לזה - חושבת שמתן תשובה החלטית לשאלה שלך הוא לא נכון. לא מכירה אותך, לא מכירה אותו. בשורה התחתונה - את תעשי חושבים למה את רוצה לחזור אליו - האם זה מהפחד להיות לבד? האם זה כי את באמת אוהבת אותו? ולמה הוא רוצה לחזור אליך? מקווה שעזרתי ולא עוררתי עוד תהיות. בהצלחה. דנית

בגידה היא הפרת חוזה

סליחה ומחילה היא אומנם דרך חיובית אבל התוצאה שלה תהפוך לנוקשה ובחינה מתמדת של שני הצדדים, הנבגד כחיפוש אחרי אותות וסימנים ושמורחים אותו בדבש (מוצמוץ, קושקוש, פרחים, עינוגים ומה לא) והבוגד, ניסיון לחפות על המעשה.זה כמו לטאטא מתחת לשטיח. האווירה הופכת למתוחה קשה מאד לסלוח ולשכוח כשמדובר ברגשות. ובמיוחד כשמחליטים לשמור פאסון בכדי להראות שהכל בסדר ואנחנו ביחד כשבתוך תוכנו יודעים כי קיימת דיכוטומיה עצומה ובמקום לחבר זה מפריד. רצוי לגבור על הרבה דברים ולהימנע מרגע קשה שכזה הבעיה שהיצר והדחפים שלנו לעיתים מועלים בעשייה.

advak

New member
שאלה ממש קשה...

אני אודה ואתוודה שאני הייתי בצד השני- זו שבגדו איתה- ולא נראה לי שהייתי עומדת בזה אם הייתי הנבגדת. יש נטייה לחשוב שמי שבגד פעם אחת יבגוד שוב ושוב, אני לא בטוחה שזה תופס תמיד. אבל, אני לא מצליחה לחשוב איך אני משקמת את האמון שלי בו...

בוקר טוב ...שאלה לא קלה../images/Emo140.gif

כששמעתי בגידה , האצבעות התחילו להקליד לבד "לא" " לא נותנת צ'אנס" ואז עצרתי וחשבתי, למזלי זה לא קרה לי ואני מקווה שלא אאלץ להתמודד עם הסיטואציה הכואבת הזו, אבל פתאום אני מבינה שהתשובה היא לא כל כך פשוטה. אמון! מבחינתי ה-דבר במערכת יחסים, כשאין אמון הופכים לפרנואידים, האיזון מופר, ברגע שאין אמון בקשר צריך לעמוד על המשמר וזה משהו שאני אישית לא חושבת שאוכל להתמודד איתו, צריכה את השקט הנפשי שלי, את השלווה, לדעת שאני יכולה לשים את מבטחי באיש שאני קוראת לו "אהובי" . אבל.....לכל דבר בחיים יש נסיבות , אם את מאמינה שהוא לא יחזור על המעשה, אם את מאמינה שזו הייתה מעידה חד פעמית, אם את שלמה עם ההחלטה לתת צ'אנס שני , תשקלי את זה מאוד בזהירות ולכי עם החלטתך. קל לשבור לב ולהפר אמון, קשה מאוד לתקן לב שבור ולבנות את האמון בחזרה! * קארמה חושבת שהחיים הם לא שחור לבן *

עדי2211

New member
../images/Emo51.gif

קודם כל אני מודה מודה לכולם על ההתיחסות.. ועל התגובות נורא נחמד לי ככה לשבת ולקרוא את כל הנאמר.. אני אשתף אתכם... אני אפילו מדפיסה כאן דברים ... חהחההח
אז הדברים לא מתבזבזים להם ככה .

4z5rz

New member
הכל שאלה של אמון

אחד הדברים הבסיסיים ביותר במערכת יחסים, מלבד אהבה ומשיכה, כמובן, זה אמון. אם האמון לא קיים - בין אם לא היה שם מעולם או היה והופר, מערכת היחסים תהיה מבוססת כל הזמן על חשדות ובחינות של המצב - האם הוא/היא בוגד/ת? נאמן/ה לי? לחיות ככה בחשש כל הזמן?? לא ולא.

למעלה