בוקר טוב

בוקר טוב

לכולם. אני מתחיל לגלות עכשיו את העולם הרחב הזה שנקרא יהדות, בעזרת מכר מבני ברק. רציתי לשאול, מה דעתכם בעניין, ממה כדאי להזהר, וכו'. אני שומע דברים נוראים על החברה החרדית, אבל ממבט ראשון הכל נראה בסדר. אולי זה לא כולם ככה? ואם אפשר לשאול שאלה אישית - מה גרם לכם לחזור בשאלה? האם יש פה חוזרים בשאלה שחזרו בשאלה/רוצים לחזור בשאלה שהם לא הגילאים 16-22? מה נורא בדת היהודית? ממה ברחתם/למה רוצים להכניס אותי? תודה רבה וכל טוב לכולכם.

בוקר אור

אני כבר קשישה אבל חייבת למחות על המסגרת הזו שתחמת כאן. אנחנו מכירים הרבה מאוד קשישים שהם הרבה פחות חכמים מצעירים רבים. כאן בפורום יש הרבה מאוד כאלו שאותם השארת מחוץ למסגרת הייעוץ וההפסד הוא כולו שלך כי יש לך מה ללמוד מהם. השאלה שלך נורא כללית ולא כל כך במקום. כדי לקבל את הדת או לעזוב אותה, לא נדרשת בעיה או קבלה של החברה החרדית. אם הבעיה שלי הייתה רק עם החברה החרדית, יכולתי להמשיך ולקיים את הוראות התורה, מבלי להסכים עם החברה כולה.

....אי הבנה אולי?

איזו מסגרת תחמתי כאן? אשמח מאוד לשמוע את כולם ללא קשר לגיל. השאלה בקשר לגיל קשורה רק לויכוח עם המכר, שטוען שכל היוצאים בשאלה (למעט אחד שהוא מכיר) הם בגילאים הנ"ל. לדעתי אין עם זה שום בעיה, רק רציתי לדעת אם הוא צודק או לא. אין פה שום כוונה אחרת, שום מסקנה או הנחה בקשר לכמה אני יכול ללמוד מאדם זה או אחר. (איזהו חכם הלומד מכל אדם, לא?) אז אם הובנתי לא נכון, אני מתנצל על הניסוח ומבקש להסביר ולהבהיר. אם יש מישהו שמוכן לחלוק איתי במסרים או כאן בפורום את המחשבות שלו/ה בקשר לדת, אשמח. אם לא, אני כמובן מכבד את הבחירה, ומאחל לכולכם רק טוב.

שלום כל היוצאים בשאלה שהוא מכיר

הם בני 16 - 22 זה הגיל שבו בדרך כלל יוצאים בשאלה אבל גם מי שיצא בשאלה בגיל 23 בסוף נעשה בו אדם מבוגר. יש לי חברים בני כל הגיליים שיצאו בשאלה. ובמיוחד אני מכירה את בני הגיל שלי 33 אני מכירה משהו כמו 10 או 15 איש ככה בספירה ראשונית שהם בני יותר מ30 ויצאו בשאלה.

היי, שלום. הגעת גם לכאן?

לרגע תהיתי מאיפה הניק מוכר לי
ברוכה הבאה

rachel21

New member
לך תלמד...

מעודדת מאוד ללמוד 'יהדות' ולראות אם היא מתאימה לך... אנחנו לא נוכל להחליט בשבילך גם אנחנו החלטנו אחרי שבדקנו את כל האופציות,זה לא חכמה לבחור כשאין לך ממה ... יש ישבות שלא ילחצו עליך לעשות כלום רק ללמוד!|סדגשכמו בסמינרים של עמותת 'ערכים' וכדומה...יש הרבה חיובי בציבור הזה ובדרך שלהם -שאין לכך תחליף בשום זרם אחר!!! זה שזה לא התאים לנו, אומר שהבעיה בנו ולא ביהדות. מסכימה לשתף אותך בכל... תצליח במה שתחליט! יודעים מה זה דוסים?

rachel21

New member
לך תלמד...

מעודדת מאוד ללמוד 'יהדות' ולראות אם היא מתאימה לך... אנחנו לא נוכל להחליט בשבילך גם אנחנו החלטנו אחרי שבדקנו את כל האופציות,זה לא חכמה לבחור כשאין לך ממה ... יש ישיבות שלא ילחצו עליך לעשות כלום רק ללמוד! כמו בסמינרים של עמותת 'ערכים' וכדומה...יש הרבה חיובי בציבור הזה ובדרך שלהם -שאין לכך תחליף בשום זרם אחר!!! זה שזה לא התאים לנו, אומר שהבעיה בנו ולא ביהדות. מסכימה לשתף אותך בכל... תצליח במה שתחליט! יודעים מה זה דוסים?

חבל

חבל שאת חושבת שמה שאת עושה זה בעיה שלך ולא שלהם. זוכרת מה רבא אמר לתלמידיו? במטותא מינייכו לא תירתו תרתי גהינום, חד בעולם הזה וחד בעולם הבא או בעברית בבקשה ממכם, אל תירשו תירשו שני גהינום, אחד בעולם הזה ואחד בעולם הבא. לדעתי אין יותר גרוע מלחיות בבעיה עם עצמך, לעשות דברים שמצפונך נוקפך עליהם, זה גהינום חי. את צריכה את האומץ, לא רק לעשות דברים, אלא גם להשתחרר מכביכול "אמיתות" שחדרו עמוק בדמך. ישנה בעיה, הציבור החרדי מחדיר לחניכיו, ובכמות ענקית פי כמה, לחניכותיו, את ההרגשה שהשכל שלהם לא יכול ולא מסוגל לחשוב בצורה נאותה ולהגיע למסקנות, על ידי כך הם מצליחים למנוע מאנשים רבים לצאת, שכן הם לא פועלים לפי השכל שלהם, אלא לפי שכלו ה"גאוני" של מרן ראש הישיבה או כ"ק אדמו"ר שליט"ח. צריך לצאת מזה ולהפסיק לחשוב במושגים של אחרים, אלא של הפרט. בהצלחה.

אולי הבעיה היא בך,

מה שבטוח שלא בנו. ומה שעוד יותר בטוח שיש בעיות לנו ליהדות ולעולם כולו. היהדות ללא ספק היא דבר מקסים בציבור הזה יש הרבה דברים חיוביים ודברים שליליים כמו בכל דבר ובכל מקום אתה יכול ללכת ולבדוק אבל הכי חשוב שתלך בחשיבה עצמאית ותשפוט לבד בעצמך ובלי שטיפות מוח מסביב. (רחל אני מקווה שאת לא נעלבת, חבל לי שכך את חושבת בפרט בגלל שחשבתי כמוך.) אלוהימית.

מהם הדברים החיוביים והשליליים?

לדעתך ביהדות? איך לדעתך כדאי לבדוק את הדברים לבד בלי שטיפות מוח מסביב? אם יש דברים טובים, למה לא לאמץ אותם (יהדות רפורמית?) השאלות הללו באמת חשובות לי, אודה להתייחסות רצינית ומתאימה. כל טוב.

יש דברים נחמדים ויפים.

ברעיון עצמו של היהדות יש הרבה ערכים מוסריים וטובים. גם במעשי יש הרבה דברים חיוביים כמו כבוד למבוגרים וגמילות חסדים. מצד שני יש גם הרבה דברים שלילים כמו שיש בכל חברה סגורה שכל היום מסתגרת בתוך עצמה. אני לא רוצה להגיד לך מה טוב כי לא מה שטוב לי טוב לך. אתה צריך לבוא לזה עם ראש נקי, להגיד אני לומד את זה כמו ספר. תקרא ספרים אבל תקרא ספרים לפה ולפה שהכל יהיה פתוח לפניך. תחקור מה קורה שם, תלך לבקר ותנסה לראות גם את מה שלא מציגים גם את הפרטים והדברים הקטנים.

rigoletto111

New member
זו אגדת עם חרדית

"כל היוצאים בשאלה עשו זאת בגיל 16-18 וזה מוכיח שהם ילדים מבולבלים ודבילים שהלכו אחר התאוות ולעומת זאת כל החוזרים בתשובה מבוגרים וזה מוכיח שהם בעלי מחשבה מעמיקה" כרגיל, "מדע" חרדי שנעשה בלי בדיקה (שאלת אותו על איזה נתונים הוא מסתמך? הוא בדק בהל"ל? או שסתם מישהו ב"יתד נאמן" אמר שככה סיפרו לו אז בטח זה נכון). יש פה בפורום לא מעט אנשים שהחליטו לצאת בשאלה בגיל מבוגר יותר. תוכל לפתוח שרשור בעניין, אבל אני לא יכול לעשות פה אאוטינג לאנשים.

rigoletto111

New member
והנה קישורים לארגון "מנוף" המטפח

אגדת עם זו ושאר מיתוסים חרדיים משונים

rigoletto111

New member
תראה, רוב חברי הפורום לא

חושבים שכל החרדים הם אנשים רעים וכו' כמו בכל חברה , יש ביניהם טובים, יש רעים וכו' אבל האם אתה מעוניין להסתפח לחברה שאיננה אלא איבר טפילי של החברה החילונית? הרי אם מחר כל החילונים ייעלמו - החברה החרדית תקרוס. מאיפה יהיו להם רופאים, מהנדסים, רופאי שיניים וכו'?

rigoletto111

New member
באמת, איזה בזבוז שמשקיעים כסף במחקר

מדעי כשכל החוכמות טמונות בתורה...

שאלה קטנה (לציפור) דרור

בוקר טוב דרור. תשאל את המחזר הנכבד שאלה אחת קטנה. האם תתן לי להנשא לבתך אם אהיה חוזר בתשובה אמיתי? האם תתן את בתך לבני? האם תתן את בנך לבני? האם תקבל את ילדי לבית הספר? האם אשתי שתהיה כמובן חוזרת בתשובה, תוכל להיות מורה בבית יעקב? האם אחוש שוה בין שוים או שתמיד תהיה עלי הצלקת של חוזר בתשובה? האם אוכל לגור היכן שארצה אחרי שאעבור את כל מסכת היסורים של חזרה בתשובה? ואם הנ"ל יענה לך בכנות אז אינך צריך לשאול כי התשובה היא . לא לא לא!!! לעולם לא. ואם כן חשוב היטב האם אתה רוצה להתקבל (לא להתקבל) לחברה כזו בהצלחה ציפור נ"ב היתי הרבה שנים בצד של המחזירים בתשובה. אני יודע הכל על הנושא. וד"א אני תמיד היתי מזהיר את החוזר על כל הדברים האלו. ואני לא בן 22 18 אני כבר בן 34

שאלה אחת קטנה ל(ציפור) דרור

בוקר טוב לך דרור. תשאל את המחזיר רק שאלה אחת קטנה.
האם אוכל להנשא עם בתך לאחר שאהיה חוזר אמיתי? האם תשיא את בנך לבתי? האם תשיא את בתך לבני?
האם אוכל להרגיש שוה בין שוים בחברה החרדית?
האם אשתי (שכמובן תהיה חוזרת בתשובה) תוכל לעבוד כמורה בבית יעקוב?
האם אוכל לגור היכן שארצה ולא יפסלו אותי כל מיני ועדות קבלה?
האם אתקבל לכולל רגיל? אם אתה ספרדי,
האם לא יזכירו לי כל יום שאני ספרדי? האם לא יקללו אותי כשאעשה משהו ויגידו בטח, הוא פרענק. האם אוכל לשלוח את ילדי לבית ספר אשכנזי? האם אוכל לשלוח את ילדי לישיבה או לסמינר אשכנזי? האם ילדי לא יחזרו הביתה וישאלו אמא, מה זה פרענק? אם המחזיר הנל יהיה כנה, אז אינך צריך לשאול, כי התשובה היא, לא! לא! לא! לא!! אז חשוב היטב, אם אתה רוצה להיות בחברה גזענית, ששונאת את הזר, אך אוהבת להחזיר רבים בתשובה, כדי לזכות בעוד נתח של "עולם הבא" על חשבון הזולת. באהבה ובברכת הצלחה ציפור

למעלה