בוקר טוב

white shadow 3

New member
בוקר טוב

אני לא בטוח אם זה המקום הנכון לשאול אך אנסה. (אציין בתחילת דברי כי איני לומד משפטים או עוסק בתחום)

בעבודת מחקר שאני עורך בימים אלו עלתה הסוגיה לגבי שליחת זימון התייצבות (ההתייצבות היא מחייבת, במידה והמזומן לא מתייצב ניתן להפעיל עליו אמצעים להבאתו) במייל על פני דואר, זאת כמובן במידה והמזומן מסר ואישר לי את כתובת המייל שלו, וזאת לא התקבלה ע"י גורם חיצוני כלשהוא.

מהיכורתי (לא מהתחום..) אני יודע כי לשליחת מייל אמורה להיות חזקה מחייבת דומה לשליחת דואר (לא מדובר על דואר רשום אלא על דואר רגיל).
א. האם הדבר נכון?
ב. היכן ניתן למצוא חומרים / פסקי דין המאשרים את הנושא?

תודה מראש

עידוdee

New member
באיזה הליך?

יש הבדל בין פלילי, אזרחי והוצל"פ. בכל אופן, באזרחי כדאי לך לעיין בתקנה 497ג לתקנות סדר הדין האזרחי.

אציין כי אין מדובר בייעוץ משפטי מחייב.

white shadow 3

New member
הי שוב,

האמת שהעבודה שאני עורך כרגע היא בבחינת תהליכים מסויימים במערכת הצבאית, אך אני רוצה לבחון אותם גם בראיה של השוק האזרחי כי במידה והוחלט כי דואר אלקטרוני קביל כראיה קבילה בבית משפט, אפשר יהיה לבחון את הנושא גם במערכת השניה.

הבדיקה העיקרית שאני עושה זה האם ניתן למגר שליחות מסויימות של ניירת בדואר רגיל ולהחליפו בדואר אלקטרוני, זאת כמובן בהנחה כי הנמען הוא זה שמסר את כתובת האי-מייל שלו

עידוdee

New member
אני לא כל כך מבין

אתה צריך להיות יותר מדויק בנוגע למה אתה שואל או חוקר -
יש הבדל בין ראיה (מה בית המשפט מוצא כקביל/לא קביל, ומה המשקל שניתן לזה) לבין המצאה כדין של כתב בי-דין בהליך אזרחי (האם הומצא המסמך שהוגש לבית המשפט בצורה שרואים את הצד המקבל ככזה שאכן קיבל את המסמך שהוגש בהליך).

לגבי הבדיקה שאתה עושה - למגר שימוש בדואר רגיל לעומת דוא"ל - אתה שואל את זה ספציפית לגבי בית משפט או לגבי כל הליך שהוא שכולל התכתבות/החלפת מסמכים בין צדדים?

לדעתי אתה צריך יותר למקד את עצמך, אתה קצת גולש לארבעה כיוונים שאין ביניהם כל כך קשר.

white shadow 3

New member
דוגמא

ניקח מצב שבו אני שולח היום למישהו צו התייצבות בדואר רגיל.אני יודע להגיד מתי הוא נשלח אך לא יודע להוכיח אם הוא הגיע.
לאחר מספר זימונים כאלה, אם הוא לא מתייצב, אני יכול להוציא לו פקודת מעצר במשטרה, על בסיס הנתונים שאני יודע (תאריך הוצאת התכתובת ואימות הכתובת אליה היא יצאה)

עכשיו השאלה היא - אם אני רוצה להעביר את השליחה לפורמט דואר אלקטרוני במקום פורמט דף A4 - האם מבחינה משפטית החובה של אותו אדם להתייצבות תהיה דומה כפי שהייתה בפורמט ה-A4.

אני מניח כי לפורמט דואר אלקטרוני יש חזקה משפטית שנקבעה בחוק כי אני רואה הרבה מאוד חברות ששולחות בימינו דברים דרך הדואר האלקטרוי (חיובים לכרטיס אשראי, כרטיסי טיסה, תלושי משכורת וכדומה..)

מקווה שהדוגמא יותר עזרה

למעלה