למעשה אף אחד במשפחה
אף פעם לא חשב שיש בעיה. אני נחשבתי אמא גרועה והיסטרית ואשמה בכל , אבל גם אני לא ראייתי שום בעה בהתחלה.
כי התברר שכל המשפחה הייתה 'אספית' - אז אצלינו דבים שנחשבים כ'בעיה' אצל נ"טים , לא נתפשו כ'בעיות' (את זה הבנתי כשנעשיתי מומחית לספקטרום
).
כעיקרון אפשר למצוא הסבר לכל דבר. כל איחור שהיה אצל הבן שלי בסביבות גיל שנתיים שלוש הוסבר כך (אחותו גדולה ממנו בשנה) : הוא ילד שני , הוא בן, הוא שומר על מקומו כתינוק , את אמא היסטרית. יותר מאוחר כשראיתי שיש קשיים דומים שהיו לאח שלי בילדותו שוב לכל דבר היה הסבר: הוא דומה לאח שלך - אז מה את רוצה, את היסטרית , והוא כזה כי את מחנכת גרוע - הכל באשמתך. בבית ספר יסודי היו קשיים (דומים לקשיים של אחי) אבל בשונה מהורי שהאשימו אותו בכל הכשלונות שלו, עשיתי איבחון דידקטי, לקחנו שיעורי הוראה מתקנת וכך הוא 'סחב' את כל היסודי . ועדיין בגלל הדמיון לאחי, אף אחד לא חשד בשום דבר מיוחד . רק לי כל הזמן הפריע שהילד היה חכם מאוד, ידע הכל ונכשל במבחנים.
ההחמרב במצב היתה במעבר לחטיבה. הוא פיתח חרדות ואז החלטתי לפנות לעזרה למרות התנגדות המשפחה לפנות לפסיכולוגים ('מי שצריך פסיכולוג הוא משוגע ואנחנו הרי לא משוגעים'). כשהמצב יורד לתחתית מפסיקים לפחד מסטיגמות.
טופלנו במכון ששיך לקופ"ח . הם ידעו שהוא PDD שנה שלמה לפני שאמרו לי. והם לא אמרו כי מצד אחד לא רצו 'לתייג' אבל מצד שני כנראה שהיו להם כוונות טובות . ברגע שיש אבחנה רשמית של PDD בזמנים ההם קופות חולים (לפי חוק) לא טיפלו באוטיסטים. אז כנראה שהם סחבו כדי לטפל כמה שהם יכלו.
ומה שהתברר אחרי האיבחון רשמי, שהבן שלי היה תמיד דומה לאיח שלי כי גם אחי אספי
. וגם אבא שלי. וגם אני לא רחוק מזה. לכן אני מרוצה מהאבחנה, כי זה הסביר הכל .