בוקר טוב

בוקר טוב עם ציטוט משלי (לא..לא מהאח הגדול)

הרולד באומגרטן היה טוראי פשוט שנחת בחוף הכי קשה של נורמנדי ביום הפלישה, יוני 1944.
הוא נפצע חמש פעמים תוך יומיים (כלומר שהמשיך להלחם אחרי ארבע פגיעות ביניהן פציעות ראש) והיה מהבודדים ששרדו מהפלוגה שלו והיחיד ששרד מהנחתת שלו.
והנה מה שהוא אומר אחרי עשרות שנים:
"..הייתי אמור למות שם, כשעוברים דבר כזה מבינים עד כמה החיים חשובים. כל יום חשוב . כל יום אני אומר לאשתי חמש פעמים לפחות שאני אוהב אותה. גם לילדים שלי. והם משיבים לי אהבה. כי אין לדעת מתי תגיע שעתנו"
זוכרים את "מה שלא הורג, מחשל"? אז גם זה מחשל והחזרה לפרופורציות של הדברים הפשוטים והאמיתיים של החיים היא בהחלט חישול.

ולמקטרים על מערכת החינוך שלנו, הבוקר שמעתי ברדיו שקיבלנו ארבע מדליות זהב באולימפיאדת מדעי המחשב(או משהו כזה) לתלמידים צעירים באוסטרליה...
אה, ודבר אחרון, מהכשלון של "מודו" (הנסיון לייצר טלפון חכם בארץ) צמחו 16 (אני מקווה שקלטתי את המספר נכון) חברות הזנק חדשות.

בוקר טוב ישראל שמחוץ ל"אח הגדול"?

wish2

New member
בנוש בוקר טוב

מה שלא הורג לא מחשל.
פשוט כשכל כל הרבה פעמים כואב לך אתה מתרגל.

אולי גם וגם?

ותאמיני לי שלא התרגלתי. התובנה שלי היא אחרת לגמרי. אחרי מה שאתה עובר, אתה מקבל פרופורציות נכונות של החיים.
וכייף לדעת שאת כאן ומגיבה לי

wish2

New member
אני פה בנוש

ואני אפיץ את תורתי ברבים.
עד שיחפה תחליט לחסום אותי!

ואני מעדיפה לא לחשוב על החיים ועל סיבות.
כי תוצאה סופית.
החיים אינם מתגמלים.

wish2

New member
בוקר טוב

בהשראת טלי שלנו.
http://www.youtube.com/watch?v=kT-XfmmIpws

יש מישהי שלא הרגישה אף פעם שהעולם הזה שנשלט על ידי גברים סוגר עליה?
ברור לי שאני קצת לוקחת את השיר הזה למקום אישי שלי.
אני יכולה להזדהות איתו ברמה של נערה שגדלה לאישה ועשתה הרבה טעויות רק כי ניסו לסגור אותי.
בהרבה אהבה כמובן.
אבל עדיין.
סגרו אותי והקפיאו אותי לתוך תבנית,בשביל לצאת משם עשיתי טעויות שהתוו לי מסלול חיים לא קל.

והכי נורא זה..
(ובני אני יודעת שלא תסכים איתי אבל אתה גבר,אתה לא תבין לעולם).
הכי נורא זה שלא משנה מה נעשה
לא משנה כמה נתקדם.
תמיד נשים יהיו ל מטה בהיררכיה.
אפילו לא שוות.
תמיד למטה.

אני מאד מסכים איתך!

ולכן לפמיניזם כתנועה וכרעיון יש עוד הרבה מה לעשות. ודווקא הם וזה בזכות ההישגים שלהם עד כה.

קטניפ

New member
כשאתה עושה זאת באופן כוחני

אתה מפסיד הרבה קולות בדרך.
את שלי למשל.

מצד שני

לצערנו בחברה (הכללית, לא רק הישראלית) אתה כאוונגרד, צריך לפעול באופן כוחני ולתמרן את התקשורת לטובתך כדי להשיג דברים. רק אחרי שאחת הסופרג'יסטיות שילמה בחייה בלונדון, פרצה התודעה לשטח. הכוחניות היא מכוון הגברים כלפי הנשים.. בהתעללות, בחסימת קידום, בחוקי גירושים מפלים ובכלל בניצול הכח שלהם. הנשים היו נורא נחמדות במשך כל הדורות והנה דווקא "בכח" הן השיגו דברים.
חוצמיזה ההכללות כלפי הפמיניסטיות שזולגות לצורה החיצונית שלהן, מדגישות את צדקת המאבק שלהן כי הן טענו וטוענות שצורתן החיצונית ואברי הרביה שלהן לא הופכות אותן ל"קטנות"..
חייכתי שאמרת שהפמיניזם מפסיד את הקול שלך. הרי בזכות הפמיניזם כתנועה ובזכות הפמיניסטיות וההעזה שלהן, את יכולה להצביע... אבל מה זה חשוב כל עוד הן "מתלבשות כמו גברים"(שזה כמובן בולשיט אחד גדול). ואגב, המאבק של הפמיניזם ברובו הוא לא כוחני. צריך ללמוד את זה כדי לדעת. זה מאבק על התודעה.

קטניפ

New member
אין לי בעיה עם מראה חיצוני

איש הישר בעיניו יעשה.
יש לי בעיה שכל דיון וכל ויכוח מוסט למאבק בין המינים.
אתן לך דוגמא קטנה
לפני כמה ימים היה בפורום סקס דיון שעסק בתלונות שווא של נשים כנגד גברים כחלק מטקטיקה במהלך מאבקי גירושין. תסכים איתי שזו תופעה מכוערת שיש לתת עליה את הדעת בייחוד לאור העובדה שנכון להיום אי אפשר להעמיד לדין נשים אלו.
מיד קפצו נושאות הדגל הפמינסטי בפורום (אלו שעוד טרם פתיחת התגובה אתה יודע מה תקרא) ואמרו שלא נורא, גברים עושים דברים נוראיים הרבה יותר לנשים.
מה הקשר? זה הדיון?

שלשום העיר מישהו הערה ביחס למכנסונים הקצרצרים שלובשות נשים רבות בקיץ. כתבתי שאני מאוד לא אוהבת את המראה הזה.
מיד טענו נגדי שיש לי מוסר כפול. מוסר כפול? למה? כי לטעמי לא כל מה שלובשת אישה אוטומטית צריך להיחשב יפה וראוי.

אין ספק שנשים היום חבות חוב לתנועה הפמיניסטית - השאלה המהותית בעייני היא איך ראוי להמשיך את הפעילות.

את צודקת שיש כאלה שמוזילים את הפמיניזם

וכמו בקצוות המפה הפוליטית שלנו, קופצים ומגיבים לפני שקוראים עד הסוף.
זה טבעי בכל תנועה פוליטית או חברתית.
איך ראוי להמשיך? כמו שממשיכים כעת ולמרות אלה שמגיבים כך או אחרת.
התגובות שראיתי בשירשור מאתמול מתאימות לתגובות שמרשה פרידמן (ח"כ לשעבר שהעלתה את מודעות הנשים בכנסת) זכתה כשהעזה להעלות נושאים שהיו ממש טאבו בשנות השבעים כמו אלימות נגד נשים, התיחסות לסרטן השד, הזכות להפלות וכו'. ואיך הגיבו? על כך שהיא הלכה עם מכנסיים...
אז בזכות זאת שהלכה עם מכנסיים יש מעון לנשים מוכות (היא הקימה את הראשון), יש ועדה למעמד האשה ויש ויש ויש..אל מה זה חשוב? לגלגו על המכנסיים שלה...

wish2

New member
הפמיניסטיות לא יאהבו מישהי כמוני

אני אראה להן בדיוק ההפך ממה שאני חושבת על עצמי.
אני אוהבת להיות נשית.
זה מרגיש לי טוב.

wish2

New member
אני אראה להן חלשה מ ול גברים

מתחנחנת אפילו.
הן מסרבות להבין שחלק מעצמאות נשית זה לדעת להשתמש ביתרונות היחסיים שלך כאישה.
ואת לא צריכה להיות מיס עולם כדי להיות לפחות בעלת יתרון אחד.

הן לא מאמינות בשילוב בין נשיות ומשחק תפקידים של גבר ואישה מובנה וקדום לבין עצמאות אמיתית.

Aronsona

New member
ווישוס חמודה. אני מדבר רק בשם עצמי

במסגרת עבודתי אני נפגש עם נשים רבות בשתי תעשיות: התעשיות הביטחוניות ותעשיית התרופות.
בשתיהן, (כן כן גם בתעשיות הביטחוניות), רוב הנשים שאני נפגש איתן ועליהן אני כותב כרגע, הן בעלות תואר דר' ונמצאות בעמדות מפתח בחברות הללו, בעיקר בנושאי מו"פ.
רובן המכריע של הנשים הללו, לא מוותר כהוא זה על הנשיות, כולל שמלות ועקבים ואינן מוותרות כהוא זה על דרכן והאמירה שלהן, כולן חייכניות ונשיות וההערכה שהן זוכות לה היא עד השמיים.
מעטות מהן מתנהגות כמו פמיניסטיות גבריות אגרסיביות והן יוצרות אנטגוניזם בסביבתן.

סתם כאנקדוטה: אין על הנשים הללו שום דבר מזוייף.

אני מבינה על מה וויש מדברת

ובהחלט מבינה על מה אתה מדבר.
אבל, המשהו הקטן הזה שוויש מדברת עליו, הוא זה שעושה את ההבדל ולא משנה כמה נשים מצליחות ודעתניות זוכות להערכה מהגברים ומהחברה בכלל.
לדוגמא, כתבתי כאן בעבר, כל זמן שכתבתי תחת ניק של גבר, זכיתי להערכה הרבה יותר גבוהה ורצינית מאשר אותם הדברים כאשר כתבתי אותם תחת ניק של בחורה. זה היה ניסוי שלי אישי פרטי והוא היה חד משמעי בתוצאות שלו. דרך אגב, פעם בתקופת האח הגדול הראשון, אני כתבתי משהו מאוד דומה למה שכתבתי בפוסט שעורר עליי את זעמם של כמה מחבריי, אבל כתבתי אותו תחת ניק גברי מאוד. תאמין לי שאתה לא רוצה לדעת איזה תגובות קיבלתי. החל מוואו וכלה ב-סוף סוף מישהו כאן מבין את המשחק הזה, וקיבלתי מלא שאלות בנוגע למשחק השח-מט האנושי הזה. כמובן שלא המשכתי להגיב יותר בניק של גבר כי הבנתי עם מה יש לי עסק.

Aronsona

New member
אם אני מבין נכון את מה שאת אומרת

אז אולי מלכתחילה, אותם גברים שיתייחסו לאשה "כמו שצריך", בלי קשר להופעתה, הם אילו השווים?

אכן

גבר אמיתי יתייחס לדבריה של אישה באותה רצינות שהוא מתייחס לדבריו של גבר.
בלי שום קשר למעמדה בעבודה או ללבושה.

wish2

New member
תהיה אמיתי איתנו ועם עצמך אביעד

אין גברים כאלה באמת.

Aronsona

New member
בוודאי שיש. יש מצב שהם קצת יותר מבוגרים.

נניח אחרי 40, כי הניסיון לימד אותם להסתכל מבט אחד נוסף לראשון.

לפלר151

New member

אפילו כמה מבטים...

למעלה