בוקר טוב

בוקר טוב

קצת מבולבלת ולא יודעת אם הגעתי למקום הנכון, אבל זקוקה להכוונה ולקצת עידוד.
יש לי תינוק בן שנה ו-9 חודשים, ילד רביעי.
היה אומר "אדא" ו-"אנא" עד לפני כמה חודשים ומאז כבר לא. נכון להיום אומר רק "או" לאור ועוגיה. אינו מצביע על חפצים או על דברים שרוצה, וכשרוצה משהו מושך אותי ביד בלווית בכי או קולות.
הוא ממלמל הרבה, אבל כמו שאמרתי לא משהו מובן.
הוא נמצא איתי בבית, ומכיוון שאחיו גדולים ואביו חוזר מהעבודה בערב נמצא רוב הזמן רק איתי. מפגישות עם ילדים אחרים כבני משפחה או בג'ימבורי שמתי לב שלא משחק עם ילדים אחרים, אלא משחק לבד.
אוהב מאוד לפתוח, מגירות, דלתות, ללחוץ על כל כפתור לעיתים שוב ושוב ושוב ללא הפסקה במשך דקות.
היינו אצל רופא א.א.ג שלא מצא כלום ושלח אותנו לבדיקה במכון שמיעה. הבדיקה תהיה רק ביוני והבנתי שחשוב מאוד לאבחן כמה שיותר מהר אם ישנה בעיה.
אשמח לשמוע מהורים נוספים איך הם גילו וכמו שאמרתי הכוונה וסדר בדברים וכן גם עידוד כי לא דיברתי על זה עם אף אחד שלא יחשבו שהשתגעתי. בן זוגי מבטל את דבריי שיש בעיה, אבל בתחושת הבטן שלי אני מרגישה שמשהו לא בסדר.
תודה

dina199

New member
את צודקת.יש מספיק סיבות לבדוק.

אז קודם כל תתחילו עם בדיקת שמיעה. ואם השמיעה תקינה , תעשו איבחון ספקטרום אוטיסטי.
ואל תדאגי שהאיבחון לא 'מספיק מוקדם'. ללא קשר לאבחנה ולהמלצות טיפוליות, אף 'חלון הזדמנויות' לא יסגר לך .
זה שבן זוג לא רוצה לראות מה שהוא לא רוצה, קורה להרבה בני זוג.

nirity1

New member
הי פפריקה

אני לא מאבחנת מקצועית אלא אמא אבל נשמע שיש לך מספיק נורות אדומות כדי לפחות לקבוע פגישה בהתפחות הילד.
הרבה ממה שאת מספרת מזכיר לי את הבן שלי וגם לי כמובן אמרו שאני משוגעת ושהכל בסדר אצלי. הרבה פעמים תחושות הבטן שלנו נכונות ואנחנו נותנים לסביבה לשכנע אותנו אחרת.
כמובן שזה יכול להיות גם שום דבר אבל עדיף לבדוק ולאבחן כך שאם יש בעיה תוכלו לתת את המענה בהקדם.

את צודקת בתחושת הבטן. לכי על זה

אם הוא לא על הספקטרום, רוב הסיכויים שלא יאבחנו אותו סתם. אז זה לא ש"תייצרי בעיה".
בעיקרון - מה שאת מתארת נשמע אכן מחשיד. קחי בחשבון שהתורים בהתפתחות הילד סופר ארוכים, אז נשימה עמוקה. לא צריך להיות היסטריים, כן צריך לפעול.

תודה בנות

האם בעיות באוכל יכולות להיות קשורות? עד לא מזמן ללא סיבה נראית לעין סירב פתאום לאכול אוכל מבושל. היה מתקיים על מטרנה ועל דייסה או פרוסה או יוגורט. היום חזר לאכול אוכל מבושל, אבל מסרב לאחוז בכפית ולאכול לבד.
לגבי האבחון, האם אני פונה לבד או שאני צריכה הפנייה מרופא הילדים?

dina199

New member
גם בעיות באוכל זה דבר מחשיד.

אמנם זה לא משהו רשמי, אבל הרבה הורים כאן נתקלו בזה.
הכי בטוח להתחיל מרופא ילדים . אבל אם הוא יחליט שאת 'היסטרית' אל תוותרי ותפני לבד.
בכל מקרה רצוי לחכות לתוצאות בדיקת שמיעה.

שלומות0

New member
רצוי לפנות

למכון התפתחות הילד של הקופת חולים שלך דרך מכתב שכותבת רופאת הילדים אבל לדעתי בדיקת שמיעה וראיה מאוד חשובים לפי הסיפור שכתבת,
התורים מאוד ארוכים אז רצוי לפנות אליהם על מנת שתכנסי לרשימה..

dina199

New member
תוספת : לא להמתין עם לקביעת תור לאיבחון.

הכוונה שאיבחון אמור להתבצע אחרי שיהיו לכם תוצאות בדיקת שמיעה.
ואם תקבעי תור אפילו היום, זה כבר יהיה אחרי בדיקת השמיעה.

TikvaBonneh

New member

TikvaBonneh

New member
את צריכה הפניה מרופא הילדים

בכל אופן ככה זה היה אצלנו בקופ"ח מכבי. קיבלתי מרופא הילדים ערכת הפניה להתפתחות הילד, שכוללת נדמה לי גם שאלון לגננת.

nirity1

New member
תלחצי על הרופאה שתתן לך מכתב הפניה

יש לך מספיק סיבות לבקש גם בלי בדיקת שמיעה
* רגישות למרקם ומגע מסוים של אוכל
* חוסר הצבעה
* התעסקות בדברים כמו כפתורים ודלתות וכו'
*אובדן שפה

איך הקשר עין שלו ?

דבר אחד שלמדתי כאן בארץ למרבה הצער זה שחייבים להלחם על כל מה שאת רוצה / צריכה

dina199

New member
את לא צריכה לשער שום דבר

תלכי ותבקשי. ואז תפעלי לפי התוצאות

Tavy

New member
אפשר גם לפנות לניורולוג בקופת חולים

רופאת ילדים אצלינו לא היתייחסה ברצינות לתלונות שלנו וגם רופא בטיפת חלב, למרות במשך השיחה איתה הילדה שלי בת שנתיים לא הגיבה לשמה אבל הגיבה באקולליה לקולות, פתחה את כל הארונות, דיברה גיבריש באוויר, וגילגלה טושים במקום לצייר איתם. היא לא הפנתה אותנו בצורה מפורשת למכון להתפתחות הילד, אמרה משהו מרוח, כדאי לחכות וכאלה.... רופאת ילדים מבינה טוב בנזלת אבל כניראה לא ממש מבינה בספקטרום. כדאי לבדוק אצל מי שמבין. ניורולוג אמור להבין בזה ולהיות זמין יותר ממכון להתפתחות הילד. הניורולוגית שלנו עלתה מייד על הבייע. היא לא איבחנה ולא נתנה כותרת כי זה לא תפקידה אבל כתבה כזה מכתב שלא יכלו לא להפנות אותנו למכון להתפתחות הילד.

תודה על הכוון

תיארת את הבת שלך כאילו שתיארת את בני. ככה בדיוק הוא מתנהג. בחברת אנשים אחרים הוא כאילו חולמני או סנוב. לא מגיב להם ולא מתייחס, למרות שאני יודעת בוודאות שהוא שומע וכן מתייחס כשאני קוראת בשמו.
כפי שאני מכירה את הרופא ילדים לא נראה לי שהוא יימהר לתת לי הפניה, אבל אני אנסה קודם לבקש ממנו, ואם לא אפנה לנוירולוג.

dina199

New member
האם בהתפתחות הילד הם כאלה בירוקרטים

שלא מקבלים בלי הפניה של רופא ילדים ?
הרי הם אלה (וזה אפילו השם שלהם) שאמורים לבדוק כשיש בעה כלשהיא בהתפתחות של הילד.

dina199

New member
אם כך , צריך 'להתקרצץ' לרופא

(אם הוא לא נותן הפניה) עד שיימאס לו והוא ייתן.

בלי קשר לספקטרום או לא - לגבי דפוסי האכילה

שאת מתארת, יתכן שיש לו קושי בהפעלת השרירים בפה (בגלל היפוטוניה של הפה או מסיבות אחרות) ופיזיותרפיה תוכל לעזור לו (לפעמים בעזרת תרגילים פשוטים ממש). איך הוא עם בשר? מסכים / מסוגל ללעוס? במקרה כזה, של בעיות במוטוריקה של הפה, גם יתכן שיש קשר בין חוסר ההפקה של מילים לבעיות הנ"ל, ושיפור המצב יוכל לעזור גם בעניין של הפקת מילים.
כך שאני הייתי מבקשת הפנייה לפיזיותרפיה בלי קשר - וגם סביר שאת זה תוכלי לקבל מהר יחסית.

למעלה