בוקר טוב!

אההההה2

New member
בוקר טוב!

שאלה שאני לא בטוחה שקשורה לכאן אבל אולי מישהי יודעת... חברה שלי שאלה אותי אתמול- רשום על ערכות לבדיקת הריון ש "קיומה של ציסטה בשחלה יכולה להשפיע על תוצאות הבדיקה"...והשאלה איך בדיוק? הרי בדיקת הריון ביתית בודקת קיומו של הורמון ההריון בשתן... מה גם ציסטה יכולה להפריש הורמון דומה?? אשמח לתשובה אם מישהי יודעת..כי בגוגל לא מצאתי תשובה...

liats80

New member
אמממ...

הרופאה שלי הסבירה לי משהו על ציסטות שמעודדות יצור של פרוגסטרון. אז אולי הן משפיעות גם על הורמון ההריון??

שולחת לך ../images/Emo30.gif

כבר מבולבלת מהנהלים החדשים ולא יודעת אם אפשר לענות לך כאן

זואילי

New member
בוקר אור

ציסטות מפרישות הורמונים ו/או גורמות לעלייה בסוגי הורמונים מסויימים. אבל כמו מייקי, אני לא כ"כ יודעת אם זה בסדר להכנס לעניין סוגי ההורמונים, אז שולחת לך מסר. כמובן, רופא הנשים של חברתך הוא הכתובת. היכנסי גם לפורום פוריות, יש המון שירשורים בנושא אם תשתמשי במנוע החיפוש או שתשאלי שם. גם בפורום הריון אחרי טיפולים. בהצלחה לחברתך!

gui1

New member
נו באמת מייקי וזוזו ככה להשאיר אתנו במתח ?

liats80

New member
גם לי בבקשה ../images/Emo250.gif

בכל אופן לפי מה שאני הבנתי מהנהלים החדשים אין מניעה להסביר איך ציסטות יכולות להשפיע על רמת ההורמונים. זו לא המלצה לשום דבר.

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

מעניין אם כך יראה הפורום מעכשיו... זו לא המלצה אבל זה הסבר שיכול קצת להפחיד.

kikona126

New member
גם אני רוצה

סתם כי אם אני אעשה חיפוש בעתיד אני אראה שכולן קיבלו במסר

annabell Lee

New member
אני אסביר ...

אין בעיה לתת הסבר. אבל לדוגמה....יש הודעות, למשל..נכנסה מישהי באמצע טיפול..ושאלה איזה שאלה..לא זוכרת בדיוק מה...התשובה שהיא קיבלה היתה ביטול הטיפול שנתן הרופא ותמיהה על כמות ההורומונים שהיא קיבלה..היא קיבלה הסבר שזה לא המינון הנכון כי הכותבת קיבלה מינון אחר והמינון שהוא צריך לתת לה..הוא X, וכנראה שהרופא מטפל בה בצורה לא נכונה.-לאחר מכן ניתן הסבר מפורט של איזה מינון היא כן צריכה לקבל......זה מתן ייעוץ. וכן זוהי הודעה אמיתית, שאם לא הייתי רואה במו עיני לא הייתי מאמינה. לתת הסבר על מה ההורמונים עושים..זה לתת מידע. אני מקווה שהרופא בטח לא היה מתייחס לזה...אם השואלת היתה חוזרת אליו עם המידע שקיבלה כאן, אבל מבחינה אתית זה בעייתי..מאוד. שלא לדבר על ההרגשה שזה בטח גרם לאותה בחורה שנמצאת באמצע הפרייה. יש עשרות אם לא מאות הודעות בסגנון הזה....לדוגמה בדיקות שנעשו לכותבות..ניתנה להן תשובה שלא לעשות בדיקות מסויימות וכן ללכת ולעשות בדיקות אחרות...אולי התשובה נכונה..אבל הבעיה כאן שמן הסתם כל אחת לגופה ובדיקה שנעשתה לאחת אולי לא מתאימה לאחרת וחולה אחרת כן חייבת לבצע את אותה הבדיקה....יש הודעות שכתבו בפירוש.."אל תבצעי את הבדיקה, לכי לרופא ותבקשי בדיקה אחרת"...ושוב, אם לא הייתי רואה לא הייתי מאמינה...

kikona126

New member
אנאבל

אפשר גם להסביר מבלי לתת דין וחשבון על דברים שאחרים כתבו... שכל אחת תקח אחריות על מה שהיא אומרת... זה סתם מכער את האוירה בפורום... וחבל, שמעתי כבר על כמה וכמה בנות שלא רוצות להכנס לפה יותר כי במקום פרום תמיכה זה הפך להיות פורום מלחמה... גם אני אחזור לפה כשהאווירה תרגע.

תמרה25

New member
קוקונה

לא מצליחה להבין למה את אומרת דין וחשבון יש כאן דוגמאות הרי הכי טוב להסביר עם דוגמאות. לא מספיק לקחת אחריות על עצמך, לתת מינונים לחולות זה תפקיד של הרופא לא של הכותבת. וגם כאן אני רואה שאת מנסה להאשים את אנבל שאמרה את האמת בלבד אבל את מנסה להציג אותה כזו שיצרה את המלחמה. מי שמכער את האווירה לא רק בפורום אלא בכל מקום, זה לא זה שאומר את האמת אלה אלו שלוקחים את הדברים שלו ומעוותים אותם. זה משפט ידוע שלאנשים קשה להתמודד עם האמת והם יעדיפו להאמין לכל מי שאומר את הרע ביותר. אז גם כאן יצאת נגד מי שהעיז לומר לכם את האמת. מצטערת על השגיאות. זו לא שפת האם שלי.

אההההה2

New member
מייקי וזואילי

תודה רבה על ההתייחסות אתן מקסומות!!!!!!!!! שבת שלום

annabell Lee

New member
אממ...קודם כל ההוראות החדשות נורא

פשוטות..אפשר לתת מידע אישי אבל לא ייעוץ רפואי...תקראו את ההודעה של זק. הורמון ההריון הוא פרוגסטרון...אני יכולה להאמין שציסטה יכולה גם להפריש פרוגסטרון שהרי הוא מיוצר בגופיף הצהוב שבתוך השחלה...ייתכן שציסטות מסוימות בשחלה עלולות להפריע לייצור תקין של פרוגסטרון..למרות שזה לא נשמע הכי הגיוני..אבל אם רשום כנראה שיש בזה משהו... יותר עושה לי היגיון שאם זה יפריע לבדיקה, זה יהי רק בשבועות הראשונים של ההריון, כי ההורמון הרי מכפיל את עצמו כל כמה ימים ומהר מאוד זה יהיה חסר משמעות..לא לשכוח גם שבדיקת הריון בייתית לא ממש רגישה לכמויות הקטנות של ההורמון בתחילת ההריון-ואני מניחה שהיא מדברת על הפרייה שבה יודעים על אפשרות ההריון בשלב מאוד מוקדם...אז בכלל לא הייתי מתרגשת יותר מדי מהבדיקות הבייתיות.....עשיתי כאלו 6 פעמים...וגם במצב של הריון ידוע זה רשם תשובה שלילית.

זואילי

New member
ותיקון של עצמי, ע"פ מייקי - BHCG

רק שאין לי מושג איך כותבים את הפונט של האות בי...

ועוד תיקון...../images/Emo6.gif

לא הפונט של האות B אלא האות בטא הלטינית (שגם לי אין מושג איך לכתוב אותה במחשב)

למעלה