בוקר טוב

בוקר טוב

כל מי שמסתובב בעיר שלי חושב שהא באירופה או אמריקה חנויותרבות מקושטות עם כל הסממנים של הכריסמס ידוע שיש הרבה מהעליה הרוסית שהתמקמו בעיר יש חנויות שמיועדות רק לדוברי רוסית שאינן כשרות והן ממוקמות במרכז העיר , הכל גלוי ללא הסתרה כל שהיא ואני שרוצה לאכול כשר צריכה לחפש מקום במרכז העיר ועכשיו לקראת הכריסמש חלק מהחניות מקושטות כמו בחו"ל

ben 911

New member
נסיכה, העליה מחבר העמים הביאה לכאן

המון אנשים כן ירבו. שם בנכר נהגו לחגוג את חג המולד כפי שכאן ילדי ערביי יפו מתחפשים בפורים.
חלק אומרים שיחד עם הבשר הלא כשר היגיעה לכאן גם פשיעה, אני אומר שפשיעה הייתה כאן כבר לפני מזמן. אני דוקא רואה את התרומה שלהם למדינה, הרי היגיעו לכאן הרבה רופאים, מהנדסים, מורים, טכנאים וכו' מחבר העמים. אההה כן, ולא לשכוח...היגיעו גם המון נשים יפות.
דבר שישבח בעתיד את הגזע הים תיכוני.
לגבי בשר כשר...
כבר שכחתי...מה בקשר אליו? אני קונה בשר כשר בשוק.

הם הביאו את התרבות איתם

בשונה מהעליות האחרות , העליה של דוברי הרוסית יש להם עיתונים משלהם, ערוצי TV משלהם הם לא מתערבבים בישראלים יש להם קבוצות על טהרת דוברי הרוסית זה לא קרה בעליות האחרות שנטמעו בקהילה ומאחר וביאו את התרבות איתם כך גם החנויות המקושטות

נסיכוש..אני לא כל כך מסכימה איתך...

כל עלייה השהגיעה הביאה איתה את התרבות המנהגים והמאכלים....מילדותיאני זוכרת שהיו עיתונים בצרפתית, גרמנית, אידיש, רומנית,..בתור ילדה שמעתי את שיריו של פאריד אל אטרש מהפטפטון של השכנה...

הלכתי לתיאטרון באידיש עם אמא שלי..

וכמה שנהנתי לפזז בחינות ושמחות של שכנים...אז היו חוגגים בחצרות הבתים....שכניי היו תימנים, מרוקאים, טריפוליטאים, ואני ילדה ספגתי המון מהתרבות והמנהגים....בזמנו...ניסו לעצב צבר חדש...לצערינו המודל היה אירופאי.ברובו...ולכן תרבות עשירה וענפה מעדות המזרח נגנזה, נשכחה, טושטשה, או הופעלה במסתור...חבל מאוד שכך היה....

אל כנראה לתרבות ומנהגים בני לפי דורות

יש כח השרדות חזק....והנה למרות שהיו מאבקים רבים אין רשת שלא מכבדת את עצמה ומשמיעה מוסיקה מזרחית..שלא נדבר על המאכלים המזרחיים, [ואנו כבר פוזלים לעבר המזרח הרחוק] על גגניו ניחוחיו, תרבותו, ומנהגיו,

ועד משהו...

ההטמעה נעשתה במשך השנים...את לא זוכרת איך שיכנו עולים אז???מרוקאים לחוד...שיכן פולנים מו שקראו אז לשכונה, שכונת הבוכרים,,,לא הייתה אינטגרציה....היו שכונות שהפכו ממש לגטאות ובם היה תסכול ומרירות דוגמה"הפרתנרים השחורים, קבוצת המחאה של דאז....

השכונה שלי כל הזמן קולטת עליה

ואצלנו לא היו גטאות היו שני מעברות שעברו להנינים ערבבו טוב הפולניה שגרה מול המרוקטים והרוןמניה בצד השני , התורכיה בצד הרביעי שלמדה אותם בצקים ההודית שדברה עם הפולניחה בעברית מקולקלת , הארגנטנאים שפתחו עסק של אריגה ולקחו את ההודיות לעבודה ויצאו להם דברים נפלאים מהשילוב בין התרבויות , הטעמים התעירבבו , את הנשים לקחו לויצתו להרצאות למדו את האמהות על המטבח האחר , הביעשולים חגגו מכל העדות וכולם התחתנו עם כולפ , איזה ילדים יפים הסתובבו פה שחבל על הזמן אבל הרוסים מתץחברים רק עם דוברי רוסית אתיופיים עם אתיופים , ושאר התושבים בורחים מהשכונה כי הם לא מסתדרים עם המנטליות של העדות האחלרונות שנקלטות אצלנו נעשו כמו גטאות וזה כואב , זה לא דומה לקליטה שנעשתה בעבר בשכונה שלי

ben 911

New member
זה בסדר ערד'. ../images/Emo9.gif

את יכולה להמשיך להפיץ שגיעוט קטיב חופשי..
הבאתי לכאן סופר סתם מומחה לשגיאות..
הוא יושב לצידי ומתקן את כל השגיאות.. באמצע נגינה.

נשים יפות מוד וגברים יפים

אנשים בעלי מקצועות טכנולוגים שיכולים להשתלב בעבודה וההתי החולים אם תכנס לאסף הרופא תראה כמה הם עובדים קשה, והם הרוב של העובדים בבית החולים ביקרור רופאים בכדי שלא תביחן עוברים לרוסית , הפרופסורים דוברי עברית אבל הרופאים הזוטרים דוברי רוסית וכך רוב כח העזר במחלקות , הם הגיעו הרבה אנשים יחד והתקבלו במרכז ע"ח דירות פנויות שהם השתכנו בהם מה שקורה יש אצלהם מצב מוזר או שהם מחונכים או מופרעים והם בוחרים איך להתנהג אין בלבי עילהם רק על העניין של האוכל הכשר , והחנויות לממכר בשרחזיר באמצע העיר והעיר שלי בורחת החיים היהודיים בקטע של כשרות ושבת

למעלה