בוקר טוב ....

יוליקה

Member
מנהל
לפני חודש דיברנו על מרקים 12/12

להלן המתכון שלי למרק שעועית: החומרים: 1/2 שקית שעועית לבנה 1/2 שקית שעועית אדומה. שמן זית כעשרה שיני שום פלפל שחור גרוס 1/2 בצל אדום 2 גזרים שורש פטרוסיליה ראש שורש סלרי כ-300 גר' בשר מעושן (אפשר חזה אווז מעושן, (או sertes borda שניתן לקבל במעדניות "מיזרע") מנסיוני, פסטרמה מעושנת איננה מעושנת מספיק.יש עוד אפשרות, ניתן לקבל היום מוצרים מעושנים של זוגלובק כמו כנפיים מעושנות או זנבות הודו כתוב על זה לפעמים ברוסית קפשצ'ונה. 2 כפות פפריקה מתוקה (עדיף הונגרית) ולהוסיף קצת מהשפורפרות csemege. 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות 2 כפות אבקת מרק עוף. בצקניות (מ-2 ביצים וקמח) שמנת לבישול של השף הלבן (לשומרי כשרות ראיתי שמנת מטופו או צמחית) אפשר גם שמנת חמוצה. פרוסיליה קצוצה דק. מים רותחים. אופן ההכנה: משרים לילה קודם את השעועית במים. בבוקר שוטפים ומוסיפים מים בהתאם לכמות שנספגה בשעועית ומניחים לעמוד עד לבישול (בצהריים או אחרי הצהריים). בסיר גדול שמים שמן זית מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את שיני השום שלמות. את שורש הפטרוסיליה ושורש הסלרי חותכים לקוביות קטנטנות ומוסיפים מערבבים ומוסיפים את הגזר פרוס לפרוסות דקות. מתבלים בפפריקה וברסק העגבניות, מוסיפים את הפלפל השחור. מוסיפים את השעועית השרויה. מערבבים טוב וממלאים את הסיר עם מים רותחים. מוסיפים את אבקת מרק העוף. ומכניסים את הבשר המעושן (כפי שבחרתם מתוך ההצעות לעיל). מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים!! לאחר מכן מכינים את הבצקניות ודרך מסננת מכינים בצקניות קטנות ככל שניתן. בהונגרית קוראים להם צ'יפטקה. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את השמנת ולסיום את הפטרוסיליה. טועמים וממליחים במידת הצורך. בתיאבון ושיהיה לכם חם בלב ובקיבה....

B T1

New member
גם אצלנו ב-VI kerulet קראו לזה..

גרנדיר מרש. אגב-למען הדיוק ההיסטורי (או היסטרי) נולדתי ב-VIIkerulet Nefelejcs u. ורק גדלתי ב-VIkerulet Jokai ter מעולם לא חשבתי שזה בעל חשיבות ל-"pedigree" שלי.

יוליקה

Member
מנהל
האמת שאינני יודעת באיזה רובע

נולדתי. גרנו (עד שעליתי ארצה בגיל שנתיים וחצי) ברח' Damjanics u. (אם כותבים את זה כך). היום נימצאים שם משרדי הסוכנות היהודית. אגב, היסטורי או היסטרי - מה באמת הקשר לגרינדיר מארש? סבתא שלי נולדה בכלל ב- ARAD שזה היום ברומניה.

יוליקה

Member
מנהל
נו BT יש לי תפישה מאוחרת

רק עכשיו קלטתי. יש לזה קשר לגיל????

טומי*

New member
ואפילו אצלנו בפרבר של בודפשט

קראנו לזה גרנדיר מרש. מעניין מה מקור השם הזה...בטח לא הונגרית

B T1

New member
טומי- המקור, יותר מאולי....

גרנדיר מרש=צעידת הרמנים (לא חרמנים) גרנדיר=חייל רגלי מטיל רימון גם בצבא הספרדי וגם בבריטי היה "חיל הגרנדירים" אצלינו על לחם עם חמאה, היו מניחים פרוסת szalonna חותכים לקוביות ולזה קראו חיילים. הגרנדיר מרש למראית עין נראה דומה. בגלל השכבות והרבועים.

agibagi

New member
זכרונות../images/Emo7.gif

BT1 נולדתה ברחוב NEFELEJCS בככונה שלא תשכח אותו לעולם בשנת 56 הייתי ילדה קטנה אבל ממש זכור לי שהייתי מבקרת את דודה שלי ב JOKAI TER והיה שם מין VASAR קטן, צבעוני ססגוני עם עוגיות דבש..אחר-כך זכורים לי גם הטנקים כמוון לא לטובה ...

B T1

New member
agibagi-פעם בשנה (כל שנה) ביום..

של איזה szent של ההונגרים היו עושים Bucsu ב-Jokai ter זה מן vasar בכל אופן מאוד דומה לו. השנה הייתי בהונגריה בדיוק כאשר זה היה. היה הרבה mezeskalacs, fakanal הרבה צבעים וריחות. בשנת 56 כבר הייתי בן 14 ואני זוכר אולי כבר יותר ממה שהיה רצוי. התוכנית של המהפכה הייתה, לפי הסדר: Avosok, Kommunistak, Zsidok הם כבר גמרו את ה-אוושוק, התחילו את הקומוניסטים ואם הרוסים לא היו נכנסים היו מגיעים גם אל היהודים. ניסים תמיד היו לנו.

גרנדיר מרש

מתכון: תבשיל תפ'א ואטריות (גרנדיר מרש) רכיבים: 4 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם חצי שקית פסטה ריבועים בצל גדול שמן קנולה פפריקה הונגרית מתוקה מלח פלפל שחור טחון טרי אופן הכנה: קולפים את תפוחי האדמה המבושלים וחותכים לקוביות קטנות. קוצצים דק את הבצל ומטגנים בשמן עד הזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומתבלים. מטגנים יחד מס' דקות תוך ערבוב עדין . מבשלים את האיטריות במים מומלחים , מסננים ושוטפים במים קרים. מעבירים את האיטריות לסיר של תפוחי האדמה המטוגנים, מערבבים היטב ומבשלים עוד מס' דקות. בודקים את התיבול ומתקנים אם יש צורך. הערות: את תפוחי האדמה אפשר להכין יום קודם ולגמור את הבישול עם האיטריות למחרת. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

גולאש תפוחי אדמה

מתכון: גולאש תפוחי אדמה הונגרי רכיבים: קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים כמו צ'יפסים עבים 2 פלפלים ירוקים בהירים חתוכים לקוביות גדולות 2 פלפלים אדומים חתוכים כנ"ל 4 עגבניות חתוכות כנ"ל בצל בינוני קצוץ פפריקה הונגרית מתוקה פפריקה חריפה (לא הכרחי) מלח שמן צמחי (אני אוהבת לטגן בשמן קנולה) אופן הכנה: לטגן את הבצל עד להזהבה, להוסיף את יתר הירקות חוץ מתפוחי האדמה ולבשל תוך ערבוב מס' דקות. לתבל (ולא לחסוך בפפריקה המתוקה) ולערבב היטב. להוסיף את תפוחי האדמה ולערבב יחד. לכסות במים ולבשל עד לריכוך תפוחי האדמה. אפשר להוסיף בסוף הבישול נקניקיות טובות חתוכות לחתיכות גדולות ולבשל עוד מס' דקות, או נקניקיות צמחיות של טבעול ואז יש ארוחה צמחונית מצוינת. הערות: יאמי יאמי ובאופן מיוחד עם לחם לבן פושטי שטובלים ברוטב. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

גם אני מכירה את זה בשם זה אבל עם

מקרוני ולא פסטה מרובעת. המאכל הזה זכור לי מהילדות כמחניק במיוחד...:)

קורוזוט

מתכון: קורוזוט רכיבים: גבינת שמנת גבינה לבנה 5 אחוז עירית קצוצה דק בצל קצוץ דק פפריקה מתוקה מלח אופן הכנה: לערבב את כל הרכיבים ולהגיש טרי בטמפ' החדר. הערות: אפשר לערבב גבינות בטעמים נוספים וקימל (מי שאוהב). מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קזינו טויאש

תמיד מוגש אצלי בארוחות מזנון. מתכון: ביצים ממולאות (קזינו טויאש) רכיבים: 10-12 ביצים קשות קלופות מיונז חרדל שמנת חמוצה פרוסת חלה או לחם לבן (ללא הקרום) 2 כפיות חמאה אופן הכנה: לחצות את הביצים (הקרות). את החלמונים להעביר לקערה. למעוך אותן היטב בעזרת מזלג. להשרות את פרוסת החלה במים ולסחוט היטב. להוסיף לקערה. להוסיף גם את החמאה. ללוש היטב בעזרת האצבעות עד לעיסה אחידה. להוסיף 3-4 כפות מיונז וכפית חרדל. לערבב היטב עד שהעיסה תהיה אחידה. למלא את הביצים הקשות, כך שתיווצר גבעונת קטנה בחלל של כל חצי ביצה. להניח אותן בקערת הגשה יפה. לערבב שמנת חמוצה עם 3-4 כפות מיונז וכפית חרדל, ולהניח את הרוטב על כל חצי ביצה, עד לכיסויה המלא. אפשר לעטר את הביצים עם תלולית קטנטנה של קוויאר אדום, עם עלה רענן של פטרוזיליה או כל עיטור אחר, כיד הדימיון הטובה. הערות: מנת פתיחה קלאסית מהמטבח ההונגרי. מאד מתאימה למזנון קר. שמה נובע מכך שהגישו אותה למהמרים בקזינו ההונגרי. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

נודלי

מתכון: נודלי ('ניוקי הונגרי') רכיבים: 4 תפוחי אדמה בינוניים 2 ביצים מים פושרים, מומלחים מעט קמח אופן הכנה: מבשלים 4 תפוחי אדמה בינוניים עם הקליפה. קולפים ומרסקים בפומפיה גסה. מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב. מתחילים ליצור בצק ע"י הוספת מים וקמח. אין כאן כמויות, אלא "כמה שנכנס". לשים היטב, מגלגלים לנחש ארוך ודי דק. חותכים חתיכות קטנות ויוצרים להם שפיצים בשני הצדדים. זורקים למים מומלחים ומבשלים עד שהנודלי צפים. מוציאים נודלי אחד ובודקים אם הוא מוכן. מסננים. בסיר אחר, ממיסים חמאה ומוסיפים פירורי לחם , מטגנים מעט עד להשחמה קלה. מוסיפים את הנודלי ומקפיצים בזהירות עד לציפוים בפירורי לחם. מגישים לצד הנודלי סוכר וקינמון. הערות: מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

madartej

מתכון: חלב ציפורים - madartej רכיבים: 10 ביצים מופרדות 5 כוסות חלב +חצי כוס חלב לרוטב 6 שקיות סוכר וניל 4\3 כוס סוכר לחלב+חצי כוס סוכר לקצף 2 כפות קורנפלור אופן הכנה: להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה. להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח . להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס' "נגלות" עד שהקצף יגמר. לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד. להגשה- מניחים בעדינות רוטב מעל הקצפיות המבושלות. הערות: להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף קשה. להרתיח את 5 כוסות החלב והסוכר בסיר גדול ושטוח . להניח פנימה כדורי קצף בעזרת כף. לבשל ולהפוך. (כ-2 דקות לכל צד). לבשל בכל פעם מספר כדורים ולהוציא בעזרת כף מסננת לקערה. לעשות מס' "נגלות" עד שהקצף יגמר. לערבב 2 כפות קורנפלור עם חצי כוס חלב. להוסיף לקערה עם החלמונים ולערבב היטב. לסנן פנימה את החלב מהבישול ולערבב. להעביר את התערובת לסיר קטן שמונח מעל לסיר עם מים רותחים (בן מארי) ולבשל תוך ערבוב נמרץ עד שהרוטב יסמיך אך לא יהיה סמיך מאד. קינוח הונגרי קלאסי וטעים. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

rizskoch nerancs sadoval

מתכון: עוגת אורז הונגרית עם רוטב תפוזים רכיבים: לעוגת אורז: 400 גר' אורז 2 כוסות מים קורט מלח 3 כוסות חלב 200 גר' סוכר 8 ביצים מופרדות 100 גר' סוכר 5 מ"ל תמצית וניל גרידת לימון 100 גר' צימוקים לרוטב: 2 ביצים 200 גר' סוכר כוס מיץ תפוזים (סחוט טרי) אופן הכנה: לאורז: מבשלים בסיר מכוסה את האורז עם 2 כוסות מים וקורט מלח בערך 15 דקות עד שהמים נספגים. (להעביר ללהבה נמוכה לאחר הרתיחה). מוסיפים לאורז את החלב והסוכר ומבשלים עד שהאורז רך והנוזלים נספגו. (בשלב הזה להשגיח היטב שהאורז לא יחרך). מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה כ-10 דקות. מעבירים את האורז לקערה ומחכים שיתקרר. מוסיפים 8 חלמונים, צימוקים, תמצית וניל, וגרידת לימון. מערבבים היטב. מקציפים את החלבונים עם 100 גר' סוכר, ומקפלים לתוך האורז. אופים בתבנית 28 משומנת, בחום בינוני, עד שיזהיב. (בערך חצי שעה). מקררים לפני ההגשה. לרוטב: שמים בסיר קטן את כל ריכיבי הרוטב ומדליקים להבה נמוכה. מקציפים עם מקצף ידני קפיצי עד שהרוטב מסמיך. מקררים את הרוטב היטב במקרר. מגישים פרוסת עוגה ולידה הרבה רוטב. הערות: את העוגה הזאת שהיתה זכורה לי לטובה מילדותי, שיחזרתי עם אמי וטעמי הילדות הנהדרים חזרו אלי. שם העוגה בהונגרית: rizskoch nerancs sadoval מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

רקוט קרומפלי

מתכון: רקוט קרומפלי רכיבים: 8 תפוחי אדמה בינוניים 4 ביצים קשות 1/2 חבילת חמאה מלח שמנת חמוצה (להגשה) אופן הכנה: 1. מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם. מקלפים ופורסים. 2. פורסים את הביצים הקשות. 3. מורחים תבנית פיירקס בגודל 30X30 בחמאה ומסדרים בה מחצית מכמות תפוחי האדמה הפרוסים. ממליחים. 4. מניחים את הביצים הפרוסות על תפוחי האדמה וממליחים. 5. מניחים את יתרת תפוחי האדמה על הביצים וממליחים. 6. מפזרים על תפוחי האדמה חתיכות חמאה. 7. אופים בחום בינוני עד שמתחיל להזהיב מלמעלה. 8. מגישים חם עם שמנת חמוצה , אותה מניחים על המנות המוגשות. הערות: אפשר למרוח שמנת חמוצה או מתוקה בין השכבות. אני מעדיפה את הגירסה היותר קראנצ'ית. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה