בוקר טוב.

ben 911

New member
בוקר טוב. ../images/Emo42.gif../images/Emo96.gif

כידוע בצהל כל דבר מתחלק לשלושה חלקים...
והנה דוקא העולם מתחלק לשני סוגים של אנשים.. אלה הנאמנים שנוהגים להחזיר חובות...ולעומתם מספרי המעשיות. בד"כ אתה לא משמש בנק פרטי של אף אחד, אבל פה ושם יוצא שחבר או ידיד הפונים אליך בבקשת הלוואה קטנה.. לפעמים כדי לקנות ארטיק ולפעמים סתם כדי לרכוש דירה.. ברגע שבו אתה נדרש/מתבקש להלוות כסף, אתה עושה מיד חשבון, האם אותו אדם העומד מולך יהה מסוגל להחזיר את חובו? ואז אתה מתחיל להריץ את סרט חייו מולך...הוא בוגר סמינר למורים, זה אומר שהוא איש מוסרי, הוא ואישתו עובדים, אז הוא לא יעבוד עלי.. ילדיו כבר גדולים, פחות נטל וכו' וכו'.. אחת לאחת נקודות הזכות מצטברות לטובתו ואתה שולף את הארנק ונפרד לשלום מאותו סכום מסויים. ברוב המקרים הכסף חוזר אליך בצירוף תודה חמה ולבבית. אבל לא כך במקרה שלי..
לא מזמן כאשר טיילנו בצפון הארץ במסגרת סיור לימודי של מקום העבודה, הוחלט לעצור בפקיעין. והנה שם על כיסא קטן העשוי נצרים, ישבה זקנה דרוזית ומכרה סבונים תוצרת עצמית. כולם התגודדו סביבה מקשיבים להסבריה המנומקים למה כדאי לקנות את אותו סבון.. שאגב עשוי משמן זית..ועד כמה הוא טוב לגוף ולנשמה. ותוך דקות ספורות החלו אותם אנשים לשלוף ארנקים ולנופף מולה בשטרות כסף. באותו רגע הבנתי מהיכן הגיע מטבע הלשון "לסבן".. הגברת פשוט הצליחה "לסבן" אותנו עם הבולשיט של עץ הזית הדרוזי שלה. אבל עד כמה שהייתי סקפטי בכל זאת חשבתי לעצמי.. מי יודע? אולי בכל זאת היא (הדרוזית) צודקת ואני הולך לפספס את סבון ההזדמנות של חיי. למרות שהסבון אינו זול..קניתי אחד ב-10 ₪, לא לשכוח שסבון מבושם טוב ואיכותי עולה סה"כ 2.5 ₪. והנה מגיח דוקא לקראתי קולגה מהעבודה שהוא גם קרוב משפחה רחוק..ומבקש שטר של 20 ₪. "למה אתה צריך שניים"? שאלתי, "אולי זה סבון חנטריש".. "לא חשוב תביא ת'כסף מהר, כי תיכף ייגמרו לה כל הסבונים", השיב שוחר הניקיון כשהוא מחכך את ידיו בהנאה. למחרת כשפגשתיו במקום העבודה, הייתי בטוח שאיך שיראה אותי מולו... תיכף ישלוף שטר חדש של 20 ₪ וינער אותו מולי בתרועת נצחון.. אבל האיש.. לא דובים ולא דובדבנים..לחץ לי יד חפויה מכל שטר.. שאל מה נצ'מע ונעלם מעבר לדלת המשרד..גם שמתי לב שכשהוא ראה אותי ארשת פניו העלו הבעה עמומה בדיוק כזו שיש על אותם שלושה קופים מפורסמים...לא ראיתי, לא שמעתי, לא ידעתי. ומאז ואילך כל אימת שאני פוגשותו...פניו כפני הקוף.. עד שיום אחד נמאס לי והנה הוא מגיע מולי ובדיוק כשהחל לקלף בננה...שאלתי אותו: "מה עם הכסף שהלוותי לך"? מבלי להתבלבל הוא השיב: "החזרתי לך תיכף למחרת, מה אתה לא זוכר"? חרקתי שיניים וירדתי מהעסק לצמיתות.. והנה ביום ו' הלפני אחרון בעודי עושה בשוק את קניותי... אני פוגש את אותו חבר / קולגה / קרוב / מאד רחוק, בשוק.. מבלי להתבייש הוא חיבק אותי חיבוק דוב.. אבל בגלל הכרס של שנינו זה נראה משהו בין הגרוטסק לביזאר.. ומיד ללא שהיות מיותרות הוא החל: "הכספומט בלע לי ת'כרטיס בדיוק כשנגמר לי הכסף לשוק.. אולי תעשה טובה אני צריך דחוף 400 לירות (₪) עד יום ראשון כשיפתחו את הבנקים אני אחזיר לך". הושטתי לו צנונית מדוכן סמוך ועניתי לו: "הנכווה ב-20 שקלים, נזהר בצנונים".

400 לירות בן אני מיד הייתי נותנת לו 4 אגורות

דרך אגב בן בפיקיעין יש באמת סבון נהדר משמן זית טהור של סבתא גמילייה והוא עולה 20 שח' לסבון כל השאר בלוף............

ben 911

New member
לא מזמן בזמנו זה עלה רק 10 שקל. ../images/Emo12.gif

אבל את יודעת איך זה בעסקים, בקטע של היצע וביקוש.. דוקא כשכולם רוצים להסתבן.. המחירים מפקיעין.

צלליתה

New member
הסבון של סבתא גמאילה באמת נהדר

וגם הסיפור מאחורי הסבון. היא התאלמנה ונשארה בלי מפרנס ורכוש. הסבון הוא מתכון סודי משפחתי. היום היא מצליחה מאוד, ומפעל עובדים הרבה בני משפחה. (את הסיפור שמעתי מאישה צעירה, קרובת משפחה רחוקה). ובכלל, הסבונים המופקים משמן טוב עדיפים בהרבה על הסבון הרגיל. העור מרגיש אחרכך נפלא, ואפשר לוותר על קרם גוף. הסבונים אמורים להיות גם טובים לכל מיני תחלואי עור, ובאמת, כאשר השתמשתי בסבון בפעם הראשונה היתה לי איזו פריחה, מין חצקונים קטנים, ואחרי שבוע, שגם מרחתי את הסבון כמשחה, על פי ההוראות בחוברת המצורפת, נעלמה הפריחה. יש היום סבונים של חברות שונות, גם כן משמנים, וגם הם טובים. אני מכורה.

ואחרי שהסתבנתם הרי לכם משפטים מצחיקים,

אתה: סליחה אבא שלך גנב? היא: לא אתה: א זמאיפה השעון היפה הזה? אתה: רוצה לבוא אליי לסקס ופיצה? היא: *מביאה לך סטירה* אתה: מה,את לא אוהבת פיצה?! אתה: סליחה,אבא שלך אופה? היא: לא. אתה: אז למה את כזאת ד´בה? אתה: בטח כואבות לך הרגליים היא: ממה? אתה: מלסחוב כזה משקל כל היום... אתה: סליחה מה התאריך היום? היא: 2.6.2002 ,למה? אתה: רציתי לזכור תאריך של תופעת טבע כמוך אתה: סליחה,אפשר לצלם אותך? היא: בשביל מה? אתה: אני עושה מחקר לבי´ס על מפלצות. אתה: אבא שלך טייס? היא: לא. אתה: אז מאיפה האף הארוך הזה? אתה: אבא שלך נגר? היא: כן. אתה: אההה... * שלושים שנה אני סנדלר,ועוד לא ראיתי נעל כמוך. *שלושים שנה אני עובד בסופר,ועוד לא ראיתי עגלה כמוך. *שלושים שנה אני מנקה שירותים,ועוד לא ראיתי חרא כמוך. *שלושים שנה אני חוקר ולא ראיתי מקרה כמוך. *חמש עשרה שנה אני מחבל ולא ראיתי מטען חבלה כמוך. [איך אפשר להיות מחבל 15 שנה?! נו,טוב..כנראה לא הלך לו]. *שאת הולכת אחורה אל תשכחי להפעיל את הצפצוף. *יש לך יופי מפוצץ,רק תיזהרי שמי שרואה אותו לא יתפוצץ מבהלה. *יש לך יופי עוצר נשימה,תזמיני לי אמבולנס.. *יש לך יופי טבעי,רק חבל שהטבע כל-כך אכזר.. []. *יש לך יופי גזעי,כל רגל - גזע! *יש לך יופי מסתורי,חבל שלא רואים אותו. *את יפה מחוק,ורחוק מלהיות יפה. *תגידי,באת מהחלל? [שאלה רטורית] כי התחת שלך... - לא מהעולם הזה! *היופי שלל כל-כך עמוק שאני צריך צוללן כדי למצוא אותו. *אלוהים נתן לך גוף,אבל דפק לך ת´פרצוף! *יש לך יופי עירוני,את נראית כאילו דרסה אותך מכונית . *יש לך יופי פנימי,תעשי בוק של צילומי רנטגן! *העיניים שלך כמו היום,רק חבל שהאף הוא שובר גלים! *שקלת לשחק בסרט? מחפשים קוף משנה,בערוץ המדע! *הרגליים שלך כמו של איילה - דקות ושעירות. *יש לך אוזניים כמו נרקיסים - רק חבל שרואים לך ת´צהוב. *יש לך גוף של דוגמנית,אבל פרצוף של סממית. *יש לך אף כמו של כלנית - רק חבל שרואים את השחור [איווו...].

ben 911

New member
חחחחחחחחחחחח../images/Emo6.gif

פרסלי, איפה מצאת את המקבץ הזה?

שמן הזית שמן מועדף עלי ולי סיפור מיוחד עליו

אני צורכת שמן זית בכמות גדולה, לבישול לסלט וגם למסג' לגוף ולכפות רגליים את הסבונית של סבתא גמילה תמיד אצלי במקלחת והם פשוט נהדרים ולי יש סיפור גם על שמן הזית ספור אמיתי שספרה לי אמי מימים שהיתה אחות היה קשיש אחד מאושפז בכירוגית בבלינסון , הרופאים גילו לו גידול מפושט במעיים, ואז האנקולוגיה לא היתה מפותחת הרופאים לא רצו לומר שמצבו אנוש, אמרו לו שיצא הביתה, ויחזור לביקורת עוד 3 חודשים , לבנים אמרו שהמצב לא טוב ואפשר לנתח , אולי לקצר את המעיים, אבל הם באו איתו מאוחר מדי , לרפואה אין תשובות למקרה שלו במצב שלו . הבנים באו לקחת את הזקן הביתה , הוא ביאוש מהכאבים והתחיל לשתות זמן זית על הבוקר כדי להרגיע את המעי , הבנים הביאו לו פח שמן זית חדש מיום ליום התחילה החלמה אצל האב הקשיש, הוא חזר לעבד את האדמה ליד הבית אכל כל מיני עשבים שהכיר התפלאו הבנים על ההחלמה של האב הזקן ויחסו את זה לשתית שמן הזית שהאבא אהב לשתות לפני כל ארוחה שהגיע זמן ביקורת בבית החולים, הגיע הזקן למרפאה, עומד זקוף לבד, הרופאים לא האמינו שזה הוא שאלו אותו מה הוא עשה, אמר שתיתי שמן זית, בקש הרופא שיביאו לו את פח השמן לבדוק מה יש בשמן הזית שלו שפכו את מעט השמן שנשאר לכלי ושלחו אותו לבדיקה במעבדות , ואז היתה הפתעה לרופאים, הם ראו משהו בתחתית הציץ אחד הרופא פנימה, ומצא נחש מת מונח בתחתית הפח של השמן , השמן שימר את הנחש , הם זיהו נחש ארסי מאד כיום מתברר ששמן הזית עושה דילול טוב לדם ,ומנקה את הכבד מהרעלים , יש המון תכונות רפואיות לשמן הזית ואכן בתרופות הסבתא של הערבים יש שימוש רב בשמן הזית . התזונאים מאד ממליצים על צריכת שמן זית במקום שמנים אחרים

ben 911

New member
נסיכה, זה סיפור מפחיד לפני השינה. ../images/Emo4.gif

גם בגלל האונקולוגית וגם בגלל הנחש.

הקשיש ניצל מסכנת חיים

זה שהוא חזר הביתה ואכל אוכל מסורתי וטבעי הגוף שלו עשה את מ שנקרא רפוי בתזונה הוא החלים לחלוטין אמא אומרת שהארס של הנחש שהתמוסס בשמן רפא את הקשיש והיום יש המון שיטות של שטיפת מעי התורמת לאדם להחלים מהמון מחלות מסתבר שהתזונה של האדם היא המפתח לבריאןות טובה

ben 911

New member
אחרת, מה??? את לא פוחדת מנחשים? ../images/Emo12.gif

כשאת רואה נחש..
את לא רועדת?

בן הנחש היה מת

לא יודעת איך מלאו את הפח בלי לבדוק את תוכנו אבל זה מה אמא ספרה לי היא עבדה שם כאחות עד שנולדתי

קליאו חמודה

המטבע הכי קטן שהוא חוקי זה ה5 אגורת וגם הוא מוצא מהמחזור כי לייצר אותו עולה 16 אג אז בחנויות יעגלו כלפי מעלה , ויוצא לרעתינו הקיזוז של המחירים

בוקר טוב , לחיי הנזהרים

הייתי צריכה ללמוד ממך לסנן את העזרה הכספית לחברים לצערי נתתי לא החזירוו כי הם פשטו רגל ,ואני נפגעתי איתם והאמת חברים שהיו כילדיי , הקשר נותק כי הם מתביישים שלא יכולים להחזיר לאחרונה יצרתי קשר עם אחת מהם וגיליתי שהבנות ישנות על הרצפה בעזרת ידיד ארגנתי להם מיטה ושלחתי אליהם מיטה לילדות הם שישנו על הרצפה , הבנות לא צריכות לסבול מחוסר ניהול כספי נכון של ההורים כי עבורי הבנות הן כמו נכדות , ותמיד דאגתי להם . חבוןרה שהתכנסנו כי נסענו יחד לקברות צדיקים יותר משנה עזרתי להם בחתונות , אמת התייחסתי להם כילדיי חשבתי על זה שאני אצטרך עזרה הם יהיו לצידי ומסתבר שזה לא כך הם מתקשרים אבל נאבקים עם החיים וזה לא פשוט להיות פושט רגל שיש לך 2 קטנים בבית ואתה תלוי בארגוני החסד שמביאים לך אוכל הביתה ואצל שני הזוגות הבעל עובד ומשלם את החובות שהם יצרו

למעלה