בוקר טוב

בוקר טוב../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif

אחלה בוקר של שבת שיהיה לכם, אתמול אחרי שנה שלא נכנסתי לכנסיה ברמלה הלכתי לתפילת המדיחה האחרונה, היה פשוט מדהים, זאת לא היתה תפילה רגילה והיה מלא אנשים, טוב אולי בעתיד אחרי המבחנים אתחיל ללכת יותר לכנסיה. הנה התפילה היומית להבוקר: ألهى وحبيبى ومخلصى عقلى دائماً يفكر فى غداً ودائماً قلبى يحزن وعينى تبكى كم أشعر أننى بعيدة عنك كم أشعر أننى لا أحبك كما ينبغي ولكنك تحبنى أكثر مما ينبغى كما أنا ظالم نعم يا الهى ظالم ظلمتك أنت يا الهى بحبى لغيرك أكثر من حبى لك عجباً يا ألهى أترك مصدر الحب ومبدعه وهو أنت وأشعر وأحب من يستمد منك جزء من هذا الحب عجباً !!!!!!! ربى تركت أمس كما كان واليوم مر كما مر ولكن دعنى أعطيك غداً فأعطيه لك واثق بأنه الأفضل معك أحبك يارب أحبك وكم أتمنى أن أحبك كما ينبغى

lion 7

New member
בוקר טוב ושמח לכולם

מצטרף לתפילתך היחודית זו.. שהיא יוצאת מהלב אל אלוהים הכל יכול .. סוף שבוע נהדר לכולם .. (ולך מישיל הרבה רוחניות וחן בטיול שלכם ..)

salt of earth

New member
תמונה יפה ../images/Emo127.gif

רואים את השמיים הצלולים והעננים... איכות מאוד יפה יחסית לסלולרי

lion 7

New member
האדא עיג`ל יא בינתי

להזכיר לך אותו סיפור בשיעור העברית (שלום עליכם?) על רחמנותו על העגל .. אז זה עגל ולא פרה ובודאי לא כלב ..

salt of earth

New member
חחח אצלכם בבית או בחווה?

בקפיש קמאן שפרד בתו2לי יא בנתי וקמאן טקי בת2ול יא בנתי ואיסא אינתי קמאן. שלא להזכיר את ההורים שלי
איסא רח אתע2אד
לא מכירה את הסיפור הזה, אולי בגלל הפער בזמן שאתה היית בב"ס ואני הייתי בבי"ס שינו את החומר
חמוד העגל, איפה זה צולם?

lion 7

New member
לא זוכר בדיוק איפה צילמתי

אבל אני מודה לתפוז .כי כרגע אפשר להיות בכל מקום לצלם ולהוריד...
נדמה לי סיפור העגל של שלום עליכם על תיאורו שלמה עגל נולד כה יפה וסופו מר
גם עולה הרגע בי זכרונות על אותה משוררת רחל ? ( על אהבתה הראשונה ?האם היתה גם עם מום גופני? ) בימת טבריה שגרה בקיבוץ? ...או איזה זכרונות ונוסטלגיה מהילדות דרך אגב לא ראיתי שפרפר יצירתי כתבה לך יא בינתי חחח - ---- אני כרגע מול המחשב . וזה נורא מעיק שאני מחפש את האותיות תודה לאל שזה לא ערבית המשך גלישה מהנה לכולם

וואי... לא זוכרת שלום עליכם...

אז משלום-עליכם קראתי את "מוטל בן פייסי החזן", ספר מצחיק-עצוב ומעולה (הרבה יותר טוב מ"טוביה החולב" - לדעתי). לגבי העגל המתוק שהבאת כאן - אז לא זוכרת את הסיפור... אולי פעם אחזור לקרוא אותו. את המשוררת רחל (שיריה אכן מקסימים), קראתי - ויותר מפעם אחת. היא נפטרה משחפת בגיל 40. הייתה רווקה (נדמה לי שהיתה לה איזושהי אהבה סודית...
- אבל "רשמית" היא היתה "ילדה טובה ירושלים"). מתוק העגל שצילמת - כבר אמרתי?

salt of earth

New member
לגבי רחל

אז אני זוכרת שכאשר למדנו שני שירים עליה: הזה על אורי והשני על השירים שהיא כותבת ואיך היא שופכת את ליבה ואז בסוף הם הופכים לנחלת האנשים. (כבר הבנתם שאני לא זוכרת את השמות). אז בקיצור שאלנו את המורה למה היא לא נישאה, אז המורה לעברית אמר "من قلة العرسان" כלומר מהמבחר הדל של החתנים כי הרוב היו ערבים
אבל כמובן שזאת לא הסיבה. גם אני שמעתי על האהבה הסודית של רחל, אבל לא זוכרת משהו אחר מעבר לזה. מה שכן אהבתי יותר את השירה של לאה גולדברג על אביה. מבחינת שירה ערבית אז ניזאר קבאני ודרוויש הם המנצחים אצלי (למרות שלא למדנו את השירה שלהם בבי"ס) משיחה שהייתה לי עם חברה שעושה עכשיו MA בערבית גיליתי שעבר זמן רב מאוד מאז שקראתי ספר בערבית... אינשאללה בפסח אתפנה קצת לשחזר את הערבית

אתן מזכירות לי נשכחות../images/Emo6.gif

ימי התיכון העליזים, בקשר לשלום עליכם אכן אני זוכר את מוטיל בין פייסי החזן שאבא שלו נפטר והוא למד לאמור קדיש על אבא שלו והיה מסתלבט על אח שלו וילדי השכנים שלו, אכן זה היה מצחיק. בקשר לטוביה החולב לא למדנו את זה בתיכון אך דווקא למדתי את זה באוניברסיטה בקורס שנקרא קולנוע יידיש, ביידיש אני זוכר שקראו לו טוביה דע מילקער משהו כזה,סיפורו של טוביה שהיה מוכר גבינה ואיש עני, היו לו מלא בנות ואחת מבנותיו התחתנה עם גוי והוא קרע עליה קריעה, את הסרט ראיתי ביידיש(אך עם תרגום באנגלית), סרט עצוב ומעניין. מלח השירים שהזכרת של רחל הם עקרה (אורי אקרא לו אורי שלי...) וספר שירי, עוד שיר שאני זוכר לה הוא כנרת(משכשכת את רגלי...) בקשר ללאה גולדברג אם אני זוכר נכון היה לה שיר שנקרא משירי סוף הדרך, שיר יפה אך מייגע. גם השיר על אבא שלה והזכרונות ממנו אני זוכר השיר נקרא אבי. אתמול אני מסתכל בארון הספרים אצלי ואני מוצא ספר חדש שלא הבחנתי בו קודם(מעניין איך הגיע אלי), הספר מתורגם מאנגלית לערבית, הוא נכתב על ידי הפסיכולוג דייל קארניג'י ונקרא "كيف تتعامل مع الناس" ובעברית "איך להתנהג עם אנשים", אחרי דיפדוף קצר הוא נראה לי ספר מעניין ואחרי המבחנים אני הולך לקרוא אותו, אחרי גיגול קצר מצאתי את הקישור הזה על הספר: http://www.alnoor.info/Learn/topicbody.asp?TopicID=46&SectionID=5

salt of earth

New member
יש לי את הספר הזה ../images/Emo9.gif

אני לא מאמינה... הספר הזה נמצא אצלי במדף ומעולם לא נגעתי בו. זוכר גם את הספר black tulip איך לשנינו יש אותה גרסה שלו
נדמה לי למדנו גם שיר ללאה גולדברג אולי סוף הדרך זה על הבן שעוזב את הבית וכל פעם האבן אומר לו משהו וכו' ובבית אסרו לדבר עליו והיה תיאור של ארוחת הערב שכל אחד שותק חוץ מהאמא שרוצה להחזיר את הבן... אגב זה מבוסס על סיפור الابن الضال בברית החדשה. היה סיפור גם על איזה סבל שהייתה לו אישה נפלאה והוא לא אהב שבאחרית הימים היא תשב ליד הרגליים שלו.

חחח באמת מוזר../images/Emo6.gif

ואני חשבתי שרק אצלי אפשר למצוא ספר כזה. בקשר לשירי סוף הדרך אז המשוררת מדברת על עצמה וכל פיסקה בשיר מדבר על תקופה בחיים, תקופת הנעורים, תקופת הבגרות ותקופת הזקנה. אני לא מכיר את השיר שדיברת עליו. את השיר על הסבל אני דווקא זוכר אבל שכחתי את השם.

אצטרך לחזור על שירי לאה גולדברג

וואי, אני מתביישת, אבל אני לא כל-כך התחברתי אל לאה גולדברג. מהשירה הישראלית המודרנית אני הכי אוהבת את יהודה עמיחי (יש לו הרבה ספרי שירה, פה זו רק דוגמה אחת). לדעתי הוא כותב נפלא ומומלץ בחום! לגבי "איך לעשות ידידים בחברה" של דיילי קרנגי, בהתחלה התלהבתי מהספר, אבל אח"כ ראיתי שבמציאות זה לא ממש עובד... מה שכן השאיר בי חותם עמוק, זה דווקא הספר "תרפיה לשפויים" של לו מרינוף. למרות שבספר יש כמה דברים שאני ממש לא מסכימה איתם, המעלות עולות על החסרונות, ואני חושבת ששווה לקרוא אותו - אבל בזהירות. והנה עוד קישור. חברים - האם אנחנו בפורום של נצרות-משיחית או בפורום של ספרים?
(סתם...) הלא כל דבר יפה ונשגב הוא מאלוהים, לא? והאהבה חובקת כל, אפילו ספרים! אוהבת אתכם מאוד!!!

סופרים יהודים בגוון נוצרי

הידעתם כי שלום אש, סופר יהודי-ישראלי שחי בבת-ים (נפטר לפני כארבעים שנה) כתב ספר על ישוע וספר נוסף על מרים הקדושה? הספר "ישוע, יצא בעברית והיכה בתדהמה את הארץ, ולאחר מכן, את ספרו על "מרים הקדושה" הוא פרסם רק באנגלית. יש מוזיאון קטן לזכרו בבת-ים, אך הוא עדיין כמעט "מוקצה" כאן בגלל קבלתו (בסתר) את האמונה הנוצרית-קתולית, אם כי הוא נקבר כיהודי, והוא מעולם לא הכריז קבל-עם ועדה על התנצרות רשמית. ועוד סופר מפורסם הוא יוסף חיים ברנר שנרצח בשנות ה-20 של המאה ה-20, וגם הוא היה מקורב ביותר לאנגליקניים! ספרו "מסביב לנקודה" מעורר תהיות רבות לגבי מה היתה אמונתו האמיתית...
וגם ברוך קורצוויל (אם איני טועה) התנצר... וכמובן אוטו וייניגר (שהיה אנטישמי לא קטן...) והאם ידעתם כי בנו של הנשיא הראשון של מדינת ישראל חיים ויצמן, האם ידעתם כי בנו התנצר ונהיה בישוף באנגליה???!!! ועל ילדיו של הרצל, אתם בטח שמעתם. טוב - די עם זה. אבל זה נושא ששווה לעשות עליו דוקטורט. מי מרים את הכפפה?

למעלה