בוקר טוב.

בן אתה כל כך צודק

אני עברתי את זה בשנת 90 שהייתי חולה פעם פתחתי את הדלת תפסתי את הנערה שעמדה שם רגע לפני שהתעלפה בידי הנשמות הטובות בבסיס כבר הספידו אותי מבלי לדעת מה קרה אז מה אם חליתי בסרטן זה לא הסוף עד שזה הסוף והאמת מגוף הגדול שעבדתי בו בקושי התקשרו מאלפי החברים לעבודהנ נותרו לי רק כמה צדיקים שמדי פעם התקשרו לשאול מה קורה והחבר שהפך לבן זוג נשאר לצידי והאמא שלי והאמא שלו נשאו ברוב העול של הטיפול בי מזל שאני הייתי ועודני אשה עצמאית , לא מבקשת מאחרים שונאת רחמיים , אני לא מסכנה, זה קרה וזה יגמר וזהו ולמחלה שלי יש שם- לא המחלה , קוראים לה לימפומה ע"ש הוצקין שיש לה ריפוי מוחלט , זה כמו לזכות בהגרלה , טיפולים קשים אבל יעילים אבל שחזרתי לעבודה , הקשרים חזרו להיות כבעבר אבל ידעתי להעריך נכון יותר מי החברים שלי , ומי נשאר איתי בזמן המחלה ותמך ומי עשה כאילו איכפת לו

ישנם אנשים שמאוד קשה להם להתמודד

כאשר הם נתקלים במצב של אבל, מוות, חולי,...זה דומה [אלף אלפי הבדלות] לאנשים שקשה להם להביע רגשות..ואני לא שופטת אותם.אני חושבת שזה קשור לאופי האדם וגם לחנוך יש מימד נוסך בעניין...

יש אנשים שחשים חסרי אונים

כאשר קרוב או חבר חולה .כי הם אנשים שכאשר הדברים לא בשלטיתם/ יכולת לעזור או להועיל ..בנוסף לדברים שציינתי באי יכולת להביע רגשות פשוט בוחרים להתרחק כי הם חשים שבלאוו הכי הם אינם יכולים להיות יעילים ולעזור.[כך לפחות הם חשים] הם לא יודעים שדיי בלהגיע ולאחוז יד..יש בה מן העברת מסר של אני כאן..אני אתכם..

66Amiram

New member
מנסיון אישי חביבי , הכל מנסיון אישי .

מה שאתה עברת אני עובר עכשיו . מנסה לשמור על שפיות בעזרת ההומור .

עמי תהיה חזק

מנסיון אישי קשה יותר לתמוך בחולה מאשר להיות החולה ואני הייתי בשני המצבים לצערי תשמור על עצמך עמי, על הבריאות שלך כי אם לא תשקיע בעצמך , לא יהיה מי שישקיע בה .

יהיה זכרו ברוך

האדם הזה שנקרא טומי לפיד , עיתונאי ואדם אמיץ הייתי מקשיבה לו כל שבת בשעה 11 ברשת ב ופתאום התחילו עתונאים אחריפ להחליף אותו וזה היה חשוד ביום ששי שאמרה מישהיא בצט שהוא אושפז במצב קשה חכינו לראות אם בנו יגיש את החדשות ביום ששי בערב והיום בבוקר שמעתי את זה ורצתי לסידור וזמני היה קצר , הבטחתי לעצמי שאחזור הביתה אומר מספר מילים על האיש ושפתחתי את המחשב ראיתי שרשרת ארוכה של תגובות הוא היה איש רב פעלים שהאמין בדרך שלו והלך עם האמונה שלו שכתב דברים שאולי זעזעו את המדינה אבל היתה לו דעה עצמאית הוא לא פחד להביע את הדעות שלו ופעכל להנצחה של הקורבנות בשואה שולחת תנחומים למשפחה שלו , עוד מנהיג שאבד לנו השנה

אתה בודאי יודע בן יקירי שמחלת הסרטן היא המחלה

היום שהכי מתים ממנה..ולמה אנשים כל כך מפחדים ממנה ,,כי אי אפשר להתגונן ממנה רוב המחלות אפשר ..זו לא... ולכן זה מפחיד......................

כיום יש פתרונות וטיפולים

בכנס האחרון של האגודה למלחמה בסרטן, שהשתתפתי בו ,הציגו פרופסורים מובילים, דרכים חדשים לטיפול היום נוטים לטפל באדם בצורה שונה מהעבר , כך שפחות מחלישה את האדם , אלא מטפלת בתאים הסרטניים היה מאד מעניין לשמוע מפרופסור דינה בן יוסף ,חוקרת מהדסה עין הכרם, על המחקר , ואיך זה מיושם בפועל המדע לומד לחקור מה השיבוש ביצור התאים , ואיך לגרום לתאים להבשיל ולהיות תאים בריאים , זה הכיוון כיום

למעלה