באסוציאציה חופשית לגמרי
סיפור הזוי מהעבר המשפחתי: כשאחי קיבל את הרשיון לעריכת דין לפני למעלה מ-20 שנה), הורי השתגעו והתפקעו מגאווה. אפילו אבא שלי, שבד"כ היה צריך להיות המאוזן יותר, לעומת אמא שלי. באחת ההתכנסויות בשבת לארוחה משפחתית, אבא שלי מוציא רפורט ומתחיל לספר כשכולו זועם: "זה רפורט שנתנה לי שוטרת מטומטמת, שטענה שעברתי במעבר חציה באור אדום (כהולך רגל). אני עברתי באור ירוק ואני לא מתכוון לשלם את הרפורט הזה (פונה לאחי): "אנחנו הולכים למשפט". אני רק רוצה לציין, שאבא שלי היה עיוור צבעים. אחי לקח את הרפורט, קיפל אותו והכניס לכיס החולצה ואמר בשלווה: "בסדר, אני אכין כתב הגנה". עברו כמה חודשים, ושוב - באחת ההתכנסויות בשבת, אבא שלי נזכר ושואל: נו, מתי יהיה המשפט שלנו"? ואחי עונה בשלווה: "אוי, סליחה. שכחתי לספר לך. המשפט היה כבר. לא מצאתי לנכון להטריח אותך. כפרתי בשמך ויצאת זכאי". לא היה מאושר יותר מאבא שלי באותו היום. לי, העניין הזה נראה קצת חשוד, אז לקחתי את אחי הצידה ושאלתי בשקט: "זה נכון מה שאמרת לאבא"? ואחי עונה: "את השתגעת? מה אני אבזבז יום שלם על דיון בבית משפט לענייני תעבורה, כשזה מילה של אזרח מול מילה של שוטרת"? "אין מצב שאני זוכה במשפט כזה. מיד למחרת, נתתי את הרפורט ואת הכסף לשליח במשרד ושלחתי אותו לשלם בבנק הדואר. הנה, תראי בעצמך כמה אבא מאושר". אתם הבנתם את זה?