בוקר טוב

נ ב י ת י

New member
בוקר טוב ../images/Emo194.gif../images/Emo42.gif

אף אחת עוד לא כתבה הבוקר אז אני אתחיל היעדים שלי היום :
ללמוד למבחן בהיסטוריה כמה שאני יכולה ולהתרחק מהמחשב שממש מסיח את דעתי.
לנקות את החדר דבר שאני דוחה כבר כמעט שבוע .(מה שמעלה בי את השאלה מה אני מפחדת למצוא מתחת לכל השכבות של הליכלוך ?)
לשחרר שני זוגות כפכפים שכבר קטנים עליי בהשלמה ( אני אוהבת אותם אז שמתי אותם במקום בולט והסתכלתי עליהם כל פעם שעברתי ווכה נפרדתי מהם כי הבנתי שהם יכולים לשמח מישהו אחר ) אני חושבת שהדבר שהכי קשה לי להתמודד איתו זה הניקיון ואני לא מבינה למה . הרבה יותר נעים לחיות בסביבה נקייה ומסודרת ( לא שהחדר שלי מטונף אבל שטיפה קלה לא תזיק לו ) ואני מנסה כבר שבוע להבין למה אני לא מסוגלת לגשת לזה ודוחה את זה כל הזמן .

hayapollak

New member
בוקר אור-מריחים את סוף השבוע...

*נקיון - של הגוף, של הנפש,של הבית, מאפשרים - הכנסת אנרגיות,חיוביות,חדשות,נקיות... הפאנגשוואי מתייחס מאד ברצינות לנושא בהיבטים השונים. וכמובן לנושא של פינוי וסילוק חפצים ובגדים שאין בהם צורך יותר,שעומדים שם כאבן שאין לה הופכין ותוקעים את האנרגיות שלנו. מצבים שקשה לנו להתקדם מהם, לזוז הלאה.הצורך להיפרד מדברים בחיינו, בנפשנו וברוח - לפנות מקום לחדש. עפ"י הפאנגשוואי חשוב מאד לאפשר לאנרגיות שלנו להתחדש ואחת הדרכים לעשות זאת היא באמת לדאוג לנקיון לא רק בנפשנו אלא גם בסביבתנו היויומית. אני למשל בעבודתי - משתדלת (גם מצליחה) להשאיר שולחן נקי, לגמור משימות ישנות וזנוחות..וכאלה שלא ממש מענינות, ודואגת שלא יצטברו לי ערמות תיקים וניירת... מעיד על מצב של תקיעות - דריכה במקום. אחת לחצי שנה אני עושה סדר בארונות הבית,מפנה מקום לדברים חדשים.. שמתי לב שכשאני מסדרת את הארונות של הבן שלי, נותנת בגדים ישנים,(בזמנו גם צעצועים,ספרים וכו,) מתפנה מקום והוא תמיד מקבל דברים חדשים לחדר.(לאוו דווקא בגדים). בכלל לדעת להיפרד מחפצים - זה נושא שלא תמיד קל לנו לעשות על אחת כמה וכמה להיפרד מאנשים, כתוצאה מאובדן או להבדיל היפרדות מתוך רצון ובחירה.

נ ב י ת י

New member
אני יודעת את מה שאמרת לגביי הניקיון

של הסביבה שלנו . את זה שזה בעצם מחדש את הנפש . לכו כל כך מציק לי שאני לא מסוגלת עדיין להרפות מהאנרגיות האלו שהרבה פעמים לא עושות לי טוב ולהמשיך הלאה (כנ"ל לגביי בגדים ישנים ) שמעתי שלפי הפנג שוואי צריך למשל להשאיר במדפיי ספרים מקום פנוי על מנת שיהיה מקום לידע חדש . ולגביי מה שאמרת על פינוי דברים גם לי הרבה פעמים קורה שאני מפנה משהו ישן ומגיע לי משהו אחר במקומו ממקום בלתי צפוי . והכי יפה היא האמונה של אמא שלי שמאמינה שכל מה שהיא רוצה יגיע אליה היא צריכה רק לבקש .(למשל היא הייתה צריכה עציצים לאישה פרוייקט שהייתה צריכה לעשות בעבודה ולא התחשק לה לרכוש עציצים אז היא פשוט ביקשה וכמה ימים אחריי זה היא נסעה מהעבודה שלה לאיזה מקום שהיא לא הייתה אמורה להיות בו בגלל שליוותה מישהי לשם ובדרך חזרה הביתה מצאה בערך 50עציצים כמו שהייתה צריכה מונחים ברחוב או שהיא קיבלה מסבתא שלי 385 ש"ח כי היא הייתה צריכה להחזיר לה כסף וזה היה בדיוק גובה החוב שהייתה אמורה לשלם במכולת והיא גילתה זאת רק לאחר שהמוכרת סיכמה את כל השורות בכרטיס כל מיני דברים כאלו ) והריי הכל עניין של אמונה שאני מנסה לאמץ אבל קשה לי לכן הפרידה הזו מהכפכפים היא צעד גדול בשבילי ואני באמת מתכננת לעשות סדר בבגדים שלי וגם בחפצים שלי אבל אני כל הזמן דוחה את זה כאילו אני מפחדת להרפות כמו שאני מפחדת להרפות מזכרונות ישנים מתקופה שאני עושה לה אידיאליזציה ולכן אין לי מקום בלב ליצור זכרונות חדשים
ואני מבינה את כל זה ואני חושבת שהבנה היא שליש דרך אבל הבעיה שכרגע אני בקושימסוגלת להגיע להמשך הצעדים שלי קטנים

hayapollak

New member
נבי

דברים מאד מענינים קורים לאמא שלך כשהיא מבקשת כנראה שהיא "מחוברת" שומעים את בקשותיה מהר מאד.. האמת היא שהרבה אנשים מקבלים את מה שהם צריכים - אך לא כל כך שמים לב כשזה קורה, או פשוט בטוחים שמגיע להם... באשר לך - קשה לך הפרידה ואת דוחה את עניין הנקיון כאילו את מפחדת להרפות- אלה המילים שלך וזו התשובה שנמצאת אצלך - אז בטוח שכשתרגישי חזקה להרפות את גם תרפי. אבל בכל זאת בעניין הנקיון - מכיוון שזה לכאורה יותר קל משום שזה צורך פיזי (לא רק) הייתי מציעה לך להתייחס לזה כמו להחלטה היום אני מתחילה לעשות הליכות, היום אני מתחילה דיאטה, היום אני מסתפרת וכו'. מחליטים ועושים. ההנאה באה אחרי העשייה. בהצלחה.

hayapollak

New member
תודה נבי - תובנה

*דחיית בצוע החלטות ל מחר - עושה את המחר למשעמם וידוע מראש עושה את המחר שיראה כמו היום דחיית בצוע החלטות לא מאפשרת למחר להראות מפתיע ושונה מהיום.

נ ב י ת י

New member
תודה ../images/Emo13.gif אני אנסה לחשוב על זה כך

בציפייה להנאה שתבוא מהסביבה הנקייה שבה אני רוצה לחיות ואולי אף הניקיון עצמו הפעולה של הניקיון תגרום לי להרגשה של ניקיון בנפש אולי אני פשוט אחליט שכל דבר שאני מנקה הוא בעצם מחשבה שלילית שאני מרחיקה מחיי

hayapollak

New member
מתוקה

גם לי יש עכשיו "משימה" ואת ברור שאת לא יכולה ללמוד....את תקועה.... משום שאת צריכה קודם לנקות,וכשתיכנס אנרגיה חדשה,נקייה, תצליחי ללמוד. שיהיה לך אחלה יום .

למעלה