בוקר טוב

מזל חי

New member
משהו את ../images/Emo13.gif

בהחלט פרט קטן אך חשוב!! שבוע חדש שנה אזרחית חדשה והמשך שכזה..

פותחים בקלפים ב-../images/Emo43.gif אנשים

מחר, בין השעות 9.00-12.00, אסנת בן ברוך מתמחה בקלפי טארוט, תפתח בקלפים בפורום להיות הורים ותגלה מה צופנת לכם השנה החדשה. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם בקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=149&msgid=91654144
אתם מוזמנים להשתתף בפעילות "מצא את המטמון" בפורום משינה ולזכות בסינגל: "אני צוחק איתך": http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=333&msgid=91650517

../images/Emo41.gif הזמנה לסדנה של תל"מ ../images/Emo41.gif

בהמשך לשיתוף פעולה הנערך זה השנה השלישית בין פורטל "תפוז" לעמותת ת.ל.מ. הנכם מוזמנים חינם להרצאה בנושא: הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגרים- האם אותה גברת בשינוי אדרת? מרצה: ד"ר רינסקי/ פסיכיאטר ההרצאה תתקיים בת.ל.מ. ת"א, המרכז לטיפול פסיכולוגי, ייעוץ ואבחון ביום ד´, 3/1/06 בשעה 20:30. פירוט: אבחון הפרעות הקשב אצל מבוגרים מבוסס על תובנה שהתפתחה בשנים האחרונות, לפיה ההפרעות הקשב והריכוז של הילדות אינן נעלמות בגיל ההתבגרות. הם נשארות ועוברות התפתחות יחד עם שאר מרכיבי האישיות. ההפרעה מאופיינת בשלושה מרכיבים קליניים: הפרעת קשב, אימפולסיביות ופעילות יתר. כפי שהולך ומתברר יותר ויותר, רוב הילדים הלוקים בהפרעת קשב הופכים למבוגרים עם בעיות דומות: ההיפראקטיביות לרוב נעלמת וגם הרבה מהאימפולסיביות, בחלק מהאנשים, מתרסנת. בכל זאת גוון של אימפולסיביות נשמר, הנטייה להחליט החלטות מתוך תחושה של דחיפות המלווה במודעות שזה נמהר ופחות טוב (אין לזה קשר כלל למידת התבונה). המחקר מראה שלילדים שאובחנו כלוקים ב-ADHD הורים עם קווים בולטים של התסמונת – האם זהו אותו מצב מדובר שבו הורים יורשים מילדיהם את התסמונת? (בדיחה...) אנשים מבוגרים עם הפרעות קשב מתאפיינים באמוציונאליות, הם פגיעים ו-"לוקחים ללב", עפ"י רוב מהירים לכעוס ומהירים לסלוח (לא תמיד!). במיטבו זהו טיפוס יצירתי וחסר מנוחה, אך במגרעתו מתקבל טיפוס תת-הישגי המחליף עבודות לעתים קרובות, מאחר לעבודה, מתקשה למלא משימות, שוכח דברים- חפצים ושמות, ממורמר ולא פעם מדוכא. ההתקדמות במחקר יצרה כלים אבחוניים וטיפוליים מצוינים ומסתבר שבידי מומחה לדבר הבעיה ניתנת לאבחון וטיפול בצורה טובה מאד. ההרצאה תדון במאפייני ההפרעה ובדרכים לפתרונה. הרשמה מראש חובה במייל [email protected] במייל בציון שם, כתובת ומספר טלפון. לכניסה חינם יש להדפיס ולמלא את הקופון בקישור הבא: http://www.telem.org.il/tapuz_bonus.html נשמח לראותכם!
ת.ל.מ. רשת ארצית לטיפול פסיכולוגי, ייעוץ ואבחון WWW.TELEM.ORG.IL

ג י א ר

New member
הרישום לשנת הלימודים מתקרב. מי

הרישום לשנת הלימודים מתקרב. מי שמעוניין ששני ההורים של ילדו יקבלו את דברי הדואר מהעירייה מוזמן לגלוש ללינק הבא ולשלוח את המכתבים. http://father.wrpg.net/nna_cont tent.php?id=12201

maof

New member
יוווו ../images/Emo2.gif

תרימי את מבטך לשמים ותראי את צדק
מעוף

maof

New member
צ'מעי...

למרות זאת זכית...פתרת לעצמך בעיות של נדודי שינה. מעוף

יערית

New member
לא לקחו בחשבון

שגרושים לא תמיד הולכים חלק ומהיר ,יכול להיות שהרבה זוגות תקועים בסטטוס של פרודים מזה כמה שנים ופתאום בשנה אחת,הרבה תיקים נסגרים,אז השנה היה חלש מבחינת המתגרשים, אבל המצב בשטח מורה אחרת.

maof

New member
טוףף זה רעיון...וזה רעיון ../images/Emo6.gif

ואם זכרוני לא מטעה אותי בעוד כשעתים וחצי מתחילה הספירה לאחור
מעוף

maof

New member
למה../images/Emo35.gif

חשבתי דווקא על אמצע הדרך מעוף

אופירה 1

New member
לעו"ד גלוקשטד

בנוגע ל-אגרות חינוך-הבנתי כי האם מקבלת מביטוח לאומי סכום של כ- 1000 ש"ח בתחילת שנת הלימודים שמיועד עבור הוצאות אלו. רציתי לדעת האם מתוקף היותי עצמאית אני עדיין זכאית לסכום זה, באיזה גיל ישנה הפחתה ומתי לא מקבלים כלל. תודה .

Gליתאה

New member
שלום עו"ד גלוקשטד

בעלי ואני מנסים לסכם בינינו את תנאי הפרידה בצורה ידידותית ולא מעוניינים עדיין להגיע למצב של דיונים משפטיים כאלו או אחרים. עם חלוקת הרכוש הסתדרנו פחות או יותר בלי בעיות. אנחנו לא כל כך מבינים איך מחשבים דמי מזונות... שנינו עובדים ורמת החיים הנוכחית שלנו גבוהה. הוא מרוויח כ-14 אלף ש"ח נטו והנטו שלי הוא בין 5000 ל-6000 ש"ח, תלוי (אני עובדת לפי שעות). עם זאת השכר שלו ברוטו גבוה מאד (מעל 40), הנטו שלו זה אחרי ליסינג, תוכנית אופציות (לא מעט כסף שיורד מהשכר תמורת מעט אחוזים מהחברה בה הוא עובד), ביטוח מנהלים וקרנות השתלמות וכו'. כושר ההשתכרות שלו העתידי אפילו גבוה יותר כנראה בעוד ששלי ישאר קבוע (מקצוע פחות אטרקטיבי משלו). יש לנו שני ילדים קטנים בני 5 ושנתיים. עד כמה שהבנתי יש סכום בסיסי של מזונות (סביב 1600 ש"ח) שמשלמים עבור כל ילד. מה הלאה ? איך מחשבים מה עוד ? אני יודעת בגדול כמה הוצאות יש לנו על הבית הנוכחי שלנו (שלא יהיה הבית שאגור בו עם הילדים בסופו של דבר, אנחנו לא מעוניינים להשאר שם. בחלוקת הרכוש דאגנו לכך שבית אחר יקנה ובו נגור) ועל קניות ו"ביזבוזים" (בילויים, חוגים, גן, טיולים וכו'). איך מחלקים את זה ? יש איזה אחוז מהשכר של האב שנהוג להגיע אליו ? להמנע מלהגיע אליו ? אני אשמח לקבל קצת כיוון כדי שנוכל להגיע להחלטה הגיונית ברוח טובה לפני שאנחנו ניגשים לניסוח ההסכם. תודה רבה, גליתיאה.

Gליתאה

New member
ושכחתי עוד משהו חשוב...

השכר שלי לא מאד קבוע. אם יש חודש בו הילדים חולים הרבה למשל ואני עובדת פחות (כי אני מטפלת בהם כמובן) הוא יכול להגיע גם ל-4000 ש"ח ופחות. לא יודעת איך מביאים את זה בחשבון ב"כושר ההשתכרות" שלי.

לדעתי

כדאי ורצוי שתגשי להתייעץ עם עו"ד מהתחום ולראות שאכן את מסכימה לחלוקת הרכוש כפי שהוסכם וכי הרכוש חולק בצורה הוגנת, גם ההטבות שקיבל בעלך נכון למועד הפרידה הן מחולקות בינכם כמו למשל הטבות סוציאליות והפקדות לקופות גמל. כך גם ההטבות שמקבל בעלך בנוסף לנטו (שווי רכב וכולי) נחשבות כמשכורת. המלצתי היא לגשת לבעל מקצוע לעריכת ההסכם בצורה הוגנת ונכונה.

מזונות

שלום.אני גרושה פעמיים וחיה עם שני ילדיי כל אחד מאב אחר.הראשון משלם 1900וכך גם השני.היום אמר לי הראשון כי בכוונתו לפנות לבית משפט ולבקש להקטין את המזונות זאת עקב כך שהמדור לדבריו צריך להתחלק בינו לבין השני.אודה לך אם תאמרי לי מה נכון בהתחשב בזה ששלושתנו משתכרים 4500לחודש והמשכנתא שלי 3000

על שני ילדים

המדור הוא 40% משכה"ד, במקרה שלך את משלמת משכנתא ואין לי ידיעה לגבי רמת החיים/מקום המגורים בו חייתם את ובעלך, את גם מקבלת 30% מדור מהאב השני, זאת בנוסף ל 30% מהאב השני. יש סיכוי טוב שבית המשפט יעתר לבקשת האב במקרה הזה ויפחית את המזונות בהתאם.

למעלה