בוקר טוב

סמדר בנ

New member
בוקר טוב ../images/Emo142.gif

כולם ישנים? היום כתבה על גיוס לוחמים וותיקים לדובדבן כדי לחזק את הלוחמים הסדירים שקורסים תחת העומס. נשמע שזהו צעד לקראת צבא מקצועי.

mikca

New member
בוקר טוב יום נעים ../images/Emo140.gif

לבן לא קל בקורס ואנחנו איתו. מה שלא הורג את ה
- מחסל - את ההורים

אימשל2

New member
נראה לי שלא יהיה קל לעשות את זה

בהכירי יוצאי סיירות כאלה ואחרות, אני רואה שהיציאה מהשרות הצבאי, גם אחרי שרות בקבע, משנה להם את ה"חוסן הנפשי" שעליו בונים בצה"ל. התבוננות מבחוץ על הפעילות בה הם נטלו חלק, מעוררת בחלק מהם אנטגוניזים. יכול להיות שיש כאלה שבכל זאת שמרו על הרעל והוא אכן חיסן אותם. אני לא הייתי בונה על זה.

זה נורא עצוב מה שאת כותבת כאן

יוצא מזה שהצבא "מנצל" את התמימות של הילדים, בהיותם חיילים צעירים שחוסנם הנפשי בא להם מתמימותם ומהיכולת שלהם ללכת אחרי מנהיגיהם הצבאיים ללא עוררין, ואז הם נכונים לכל משימה גם כזו שבמרחק הזמן תעורר אצלם אנטגוניזם. לא בכדי הצבא בנוי על בני ה18-21, שעודם ילדים נוחים להשפעה של לחץ חברתי ומנהיגות צבאית. זה עצוב וזה נכון. אני כל הזמן מדברת עם הבן שלי על שמירה על מוסר, על הגינות- באיזה שהוא מקום פוחדת שהצבא יכול לגרום להם לעשות פעולות שכאנשים בוגרים לא היו מוכנים לעשות אותם. נזהרת בדבריי. כי בעצם אין לנו ברירה ובכל זאת זה עושה אותי עצובה.

mikca

New member
גמני לא מאמינה שהם כ"כ יצליחו

במשימת הגיוס. האנשים כבר עברו לפאזה אחרת בחייהם ובטח כבר לא מורעלים ולא בכושר גופני מתאים. אם יצליחו, יישר כח. אני מאמינה שלא רק בגלל העומס הנגזר מהמצב הבטחוני יש גילויי סרבנות, לבטח יש דברים מתחת לפני השטח בתוך היחידה שלא מספרים לנו.

oshiko

New member
המונח "צבא מקצועי" מעורר בי חלחלה

זה אומר שינוי של כל התפישה הערכית-ציונית. עוד מסמר לארון הקבורה של ערך "ציונות", עוד סטרואידים לתפישה הפוסט-ציונית. מדינת מהגרים בלתי מזוהה שתקועה בלב המזרח התיכון ומחזיקה שכירי חרב מקרב מובטליה ומעוטי היכולת שלה כדי לבסס את מעמדה הבעייתי בלב האזור הפרוע הזה. בקצב הזה גם נשלם לשכירים שייתנדבו להישאר כאן בתורנות.

oshiko

New member
זה על הגבול

את צודקת שלא מדברים פוליטיקה בוטה. לא ויכוחים שייגררו ל"כן שטחים" ו"לא שטחים". זו אמירה כללית על ערך הציונות, היא יכולה להיות נכונה מימין או משמאל, לעניות דעתי. אבל אם את או מישהו חושבים שזה פוליטי מדי נעצור את זה כאן. לדעתי מותר לנו מדי פעם לגרות את הסף ולדון כאן בעניינים קצת מעבר ליום-יומי, שנוגעים במישרין או בעקיפין לפורום. רק שלא נתחיל ללכת מכות ולזרוק שולחנות וירטואליים אחד על השני ...

סמדר בנ

New member
לא חושבת

שזו היתה תגובה פוליטית, ונושא של צבא מקצועי או לא בהחלט קשור לנושא הפורום שלנו.

נדמה לי שאנחנו קצת מגזימים לפעמים.

האם יש משהו שאינו קשור לפוליטיקה? אפילו עליית מחירי הלחם יכולה להכלל כנושא פוליטי. אז נראה לי שלדבר ולדון על ימין ושמאל ושאלות מדיניות אולי לא המקום בפורום שלנו,אך אנחנו מספיק אחראיים לבחור את הנושאים שלא יובילו לדיונים בנושאי מדיניות .(שטחים כבושים,א"י השלמה ,התנתקות והתכנסות).

בוגרים או לא -

בפעם האחרונה שאני למדתי כלכלה - נושא הקצאת משאבים, חלוקת הנטל, חלוקת העוגה הלאומית וכד' - זה באמ-אמא של הנושאים הפוליטיים! אי אפשר להתחיל אפילו לדון בו אם לא מנערים קצת את ההגדרות המוסכמות, בודקים את המטרות הלאומיות ומגיעים להסכמה מחודשת באשר לנושאים שהם בלב ליבה של המחלוקת הפוליטית. יש לי כמובן דיעות מאד מוצקות בעניין, אבל מכיון שאני מסכימה בהחלט עם התקנה האוסרת על העלאת נושאים פוליטיים בפורום הזה - הרשו לי לפרוש מהדיון כבר בשלב הזה.

אני עדיין חולקת על דעתכם "ההנהלה"

לא ראיתי באף מקום בכתבה הנ"ל שהולכים לגייס מובטלים ומעוטי יכולת. אני לא רואה שום דריכה על ערכי הציונות אם חיילים ותיקים של אותה היחידה יחזרו לשרת בקבע. כן, דובר על שרות בתנאי קבע ולא שכירי חרב כפי שאתם קוראים להם. האם אתה מכנה אותם שכירי חרב בגלל שהם לוחמים? מה עם טייסים למשל? האם לא כל טייס יודע שטייס ממש הוא יהיה רק כשיגיע למצב של שירות קבע? טייס קרב בקבע הוא שכיר חרב? האם דרג פיקודי בכיר בשטח שמשרתים בקבע הם שכירי חרב? מה קרה לכם? כשהם שרתו בשרות סדיר לא היתה לך בעיה עם הציונות אבל כשהם בקבע אז כן? ובגלל זה הם הופכים ישר לשכירי חרב? שכירי חרב הם אנשים שהולכים לשרת בצבאות זרים או בכנופיות או בכל מיני פלנגות למיניהם ומקבלים כסף על כל גופה שהם מביאים אני לא רואה שום דמיון בין שני המקרים. ציונות לא שייכת למשוואה הזאת בכלל.

פנה,אין הכוונה לשירות קבע.

אלא שהצבא יחדול מלהיות "צבא העם" והשירות לא יהיה חובה. אלא יתגייסו לצבא משיקולים כלכליים בעיקר.

oshiko

New member
לא הסברתי את עצמי

גלשתי קצת למושג "צבא העם". לכוונה, שמעלים אותה פה ושם, לבטל גיוס חובה, ולגייס שכירי חרב בלבד. שמעתי כלכלנים ואנשי ביטחון שתומכים בזה. לא התכוונתי שום דבר ספציפי לגבי "דובדבן". כל עוד לא ביטלו את גיוס החובה, אין בעיה ספציפית בכך שיתגברו אותם בותיקים.

סמדר בנ

New member
ההנהלה הנשית לא התכוונה

להביע תמיכה בדברי ההנהלה השנייה (או לחילופין לא לתמוך) אלא רק ציינה שהתגובה לא מנוגדת לתקנון הפורום...

כל מילה חקוקה בסלע.

למה יש לנו מדינה? כי היינו רבים במלחמת השחרור,או עשירים בנשק ? ממש לא.נאבקנו על אדמתנו.מאז אנו נאבקים יום יום על קיומנו. אין לנו ארץ אחרת.לכן רק צבא העם המבוסס על חובה להגן על המולדת מתוך ערכים ציונים ויאמין בדרכו ישמור לנו על ביתנו לנצח. שכירי חרב? א. תווצר בעייה חברתית קשה מאוד. ב. המוטיבציה האמיתית שתהיה מונעת מטעמים אידיאולוגים וציונים לא תהיה קיימת (ואולי גם אנחנו). הצבא צריך להיות מקצועי ביותר אך לא מקצועני.

כחלחל

New member
עם כל הכבוד

ויש כבוד היתה כאן קצת היסחפות כולה מדובר בתגבור יחידה מסוימת באנשי קבע. וזה כבר גולש לניבכי הציונות ויסודותיה, מגייס את שכירי החרב של לגיון הזרים הצרפתי וזו שולפת את מערכי השיעור של מה אנחנו עושים כאן ולמה יש לנו מדינה בכלל ופתאום מתחילה מכבסת מילים מהי פוליטיקה ומה לא, פוליטיקה בוטה, או פוליטיקה לייט, ומי שאמרה ענייני ימין ושמאל ומדיניות פסולים אבל שטחים כבושים א"י השלמה מותרים..... מורתי היקרה, את מזכירה לי את ההוא שרצה לשחק כדורגל באירופה... או בספרד.... פוליטיקה היא פוליטיקה היא פוליטיקה,,,, ואין לייט או דאיט כמו שאין כמעט בהריון. ולא לא מותר לנו להחליט לדון בפוליטיקה, וזאת מן הטעם הפשוט הנובע משם הפורום... אין זה פורום הורים למתבגרים או הורים לכל דבר אחר... המילה חיילים מחייבת אותנו לממלכתיות מיוחדת שאינה קיימת באף פורום אחר. כמו שבצבא הבנים שלנו משרתים עם חברים לנשק מכל גווני הקשת הפוליטית, גם אם כאלו שבאזרחות אולי לא היו אומרים להם שלום אפילו, וכל איזכור פוליטי נדחק ומושתק מיידית, כך גם כאן. לכל אחד מאיתנו דעות פוליטיות ואחרות כמו לבנינו ובנותינו, אבל אנחנו כאן בגלל החיילים ומשאירים בבית את השמאל הימין היונים והניצים והחילוניים והדתיים והדרוזים והצ'רקסים ומה לא. ולגופו של עניין - על מה הצעקה? איפה אתם חיים? מי לדעתכם מהווה את רוב כח האדם הטכני בתחזוקה מקצועית? ומיהם נהגי מובילי הטנקים שחייבים 3 או יותר שנות נסיון בנהיגה? ומה עם מג"ב שרובם אנשי משטרה שסיימו מזמן את שירות החובה שלהם? ומה עם כל דרג הפיקוד הצהלי מעל דרגת סגן או סרן? גם הם שכירי חרב? מה קרה לכם , התחרפנתם? כשעדיין שירתתי במילואים התפרסם מחקר על שימוש ביחידות מילואים בשטחים מול משרתי קבע, כאשר נבחנו היעילות המבצעית והעלות הכספית. דוב רלע כך שיחידת מילואים שבאה לחודש מתוכם עשרים ומשהו יום בגיזרה ולוקח כמה ימים להסתגלות ולמידה ורק לקראת סוף התקופה נרכשת ההיכרות עם השטח ומגובשת היעילות המבצעית ו"טיקטוק" העינינים, ומצד שני עלות יחידה כזו היא פונקציה של משכורות חיליה באזרחות, כלומר למרות שכולם עושים את אותה עבודה עלותם למשק המדינה היא לפי משכורתם האזרחית בהיי טק או בחברת חשמל או בבנק או על פי דוחות ביטוח לאומי של בעלי עסקים ועצמאים ולעומתם אותה יחידה , נגיד פלוגת מג"ב בקבע שתשרת תקופה ארוכה באותו מקום ותרכוש את מיומנויות השטח והיכרות עם כל הטריקים והפינות, גם תהיה יעילה יותר וגם תעלה פחות. ותאמינו לי, עשינו סקר עם נתונים מספריים (היה לנו ד"ר לכלכלה - נהג ג'יפ ומרצה לסטטיסטיקה - חובש ושני רואי חשבון מצליחים -האחד מש"ק מרגמות והשני לוחם במחלקת סיור) ויש גורם נוסף - בלי לזלזל כמובן בבנים שלנו, ידוע שהגדלת מספר ה"ותיקים" בשטח בזמן פעילות גורמת תמיד להעלאת גורם האחריות ושיקול הדעת ושיפור בבטיחות מול הפחתה ניכרת ב"חמימות המח" שלפעמים כל כך מזיקה לנו אז בואו נרגיע וניתן לצבא לגייס את האנשים המתאימים להיכן שצריכים אותם
כחלחל

למעלה