בוקר טוב

pazi66

New member
בוקר טוב לכולם, בוקר של סיפורים../images/Emo6.gif

אז גם לי יש סיפור קצר סוסו של בן השיח' חלומו הגדול של בן השיח' סלמן משבט ה"עזזמה" ליד ב"ש היה סוס, כן כזה סוס יפיפה, סוס ערבי גזעי שעליו יוכל לרכב לעיני חבריו ולעורר את קנאתם. כל חייו הוא נדנד לאביו שיקנה לו סוס כזה. כשהגיע בן השיח' לגיל 81 קיבל מאביו מתנה סוס. כן בדיוק כמו בחלומו, סוס ערבי גזעי , עם כתם על המצח וכתם על הגב. והנער רכב ועורר את קנאת הנערים, ואת חמדתם. יום אחד עברו ליד בור המים שני נערים מהשבט השכן, וראו את סוסו של בן השיח' ללא השגחה , קשור לעמוד. אומר האחד לחברו: קח את הסוס והסתתר . לקח האחד את הסוס ואילו השני קשר עצמו לחבל במקום הסוס. כשחזר בן השיח' וראה אדם קשור לעמוד במקום סוסו שאל אותו: מה אתה עושה כאן. עונה לו הבחור וולה אדוני, אני הסוס שלך, בגלל היותי חוטא ונואף הפך אותי אללה לסוס ובדיוק היום נגמרה הקללה. בן השיח' רחם על הבחור, ברך אותו שלא יחזור לסורו ושלח אותו מהמקום. יום חמישי הוא יום השוק הבדואי בבאר שבע, יום הומה מאדם . ובן השיח' בדרכו לקנות סוס חדש. ופתאום מה רואה ? סוס ערבי יפיפה עם כתם על המצח, בדיוק זהה לסוס שהיה לו !!! ניגש אליו בן השיח' מקרב את ראשו לראש הסוס ולוחש: מה ידידי שוב עשית את זה ? שוב נאפת ? אבל עכשיו אני מצטער אין לי מספיק כסף ולא אוכל לקנותך שוב!!

דרדרית

New member
סיפור יפה ... גם אם בן השיח היה בן

81 ואני לתומי חשבתי.... שהשיח ... מאריך ימים כאברהם אבינו

pazi66

New member
תודה אממי, אני לא רחוק מזה,לכן../images/Emo6.gif

אני רוצה יותר...תוסיפי לי עוד בבקשה

yuli139

New member
emmy בוקר טוב.אני שמחה שנהניית

משני הסיפורים:סיפור "הסוס" וסיפור"הקופסה"וכמובן גם סיפורה של דונה גרציה.

אנימו

New member
על חג הפסח, קטעים מתוך סיפור

קצר בשם "פסח לפנים בישראל" שנכתב ע"י הסופר גרשון שופמן, אומן הנובילה והרשימה הקולעת בספרות העברית החדשה (ככה כתוב באנציקלופדיה לספרות שהודפסה עוד בפלשתינה). היה אומן הסיפור הקצר והקצרצר. נולד בביאלורוסיה בשנת 1880 ונפטר בישראל בעיר חיפה בשנת 1972: "כל השנה, כל השנה חיכיתי לפסח. כי הכל ביחד היה כאן: האביב, הפשרת השלגים, השטפונות, כלי החרס וכלי העץ החדשים , הריחניים, ועל כולם הכוסות, הכוסות!... המצות נשברו, בהנשאן חבילות חבילות מבית הופיה, בה בשעה שבנהר נשתבר הקרח . קריאות התרנגולים האביביות השתפכו יחד עם אשדות הפלגים העכורים בתעלות. פסח ואביב וילדות. כן, לפסח על שני ,סדריו" חיכיתי בקוצר רוח כל השנה. כל השנה. ועכשיו שערו לכם את גודל הטרגדיה, כשהיה מקרה, ואני, עייף מרוב אושר ומשפע הרשמים ומכתישת המצות.... נרדמתי על הדרגש סמוך ל"סדר" והקיצותי רק בבוקר למחרתו ("פארשלאפען דעם סדר!"). ....... המנצחת על המלאכה במטבח , כמומחית גדולה לאפיה ולבישול היתה סבתא. צורה אחרת לבשהאז ופניה קרנו. "כרעמזלאך" כאלה, שאכלנו בפסחי ילדותנו, שוב לא נאכל לעולם, כי את סוד עשייתם לקחו עמהן הסבתות שלנו אל קברן". עד כאן. בברכת פסח כשר!

emmy5

New member
יולי139 ,../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif../images/Emo50.gifלעוד

סיפורים כאלה ..

pazi66

New member
סיפורים,מוזיקה ללא אומנות לא הולך

Art - Renoir - sound אומנות - רנואר - רמקולים

פזי שלום לך , אתה גדול כתמיד

נכון, בלי תוספת של אומנות לא הולך, כי הדברים האלה הולכים ביחד, שלובי זרוע. יופי של מצגת. האמנות זה השטח שאני מאוד קשורה אליה. תודה בידידות נ. ב. תראה מה עשה סבאורי מהציור שלי, מהמם.

ותמונה מבישולי הבוקר ../images/Emo3.gif

"אָפְּיוֹ" תחמיץ סלרי וגזר הנאכל קר, כמנה ראשונה או כליווי לבשרים - כמו חמוצים.

בבקשה- מתכון לתחמיץ סלרי וגזר

שורשר סלרי אחד גדול ויפה - לקלוף ולשטוף היטב (כעת העונה והם לא עציים בפנים) 3 גזרים קלופים 5-6 גבעולי סלרי קצוצים "למקלות" כמה ענפי סלרי עם העלים (להוציא בתום הבישול) 1 לימון טרי סחוט 2 כפות שמן זית כף מחוקה מלח בישול כפית אבקת מרק עוף (לא חיוני אבל מוסיף) 3 טיפות דאייט טיפ או חצי כפית סוכר כפית פלפל גרוס אני הוספתי גם כמה פרחי כרובית ולפעמים אני מוסיפה טבעות קישואים. להכניס את הכל לסיר לכסות במים להרתיח להנמיך את הלהבה ולבשל עד שעיגולי הגזר בשלים. לבדוק תיבול, לצנן. אפשר לאכול פושר, אפשר קר, נשמר במקרר לפחות שבוע ימים. והכי חשוב - טעים נורא.

למעלה