בוקר טוב

bimbo.

New member
בוקר טוב../images/Emo141.gif

שוב נתתי לכם הזדמנות לפתוח את הפורום. איפה אתם????

דרדרית

New member
בוקר נפלא בימבו וכולם../images/Emo42.gif ניסיתי

אבל תפוז לא העביר ת'הודעה... כנראה החליט שאת צריכה לשאת בתפקיד הרם והנישא הזה חוצמזה- תכף הולכת לקרצף ולמרק ת'רצפות, לסייד ת'תקרה ולהדביק לכלבה ת'שערות שלא ינשרו ולא ילכלכו לי ת'בית סתאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאם שיהיה לכולנו יום נפלא

HAVA159

New member
בוקר טוב בימבו, דרדרית, מישו וכולם

יום נפלא שיהיה לכם. אוהבת

emmy5

New member
../images/Emo24.gifמישו חוואל'ה בימבו דרדרית

בוקר מצויין

emmy5

New member
בימבו ,דרדרית בוקר נפלא לכולם ..

יום היחיד שאני נופלת מהמיטה ,זה יום שלישי.. בוקר מצויין , לא לקרצף ולמרק יותר מדי, את הרצפות , מחר יהיה עוד פעם שרבי ...

boaz31

New member
שחזונה הקדים בכשלוש מאות שנים את חז

דונה גראציה בשנת 1553 הגיע דונה גראציה לאיסטנבול ורכשה מדי הסולטן את העיר טבריה, במטרה להקים שם בית ליהודים נירדפים מאירופה. סיפורה של אשה מיוחדת במינה שחזונה הקדים בכשלוש מאות שנים את חזונו של הרצל. המשך יבוא

boaz31

New member
דונה גרציה הוא סיפורה של נערה יהודי

דונה גרציה הוא סיפורה של נערה יהודייה, אנוסה מפורטוגל, שהפכה לאשה העשירה ביותר בעולם במאה ה-16 וסייעה רבות לאחיה האנוסים מספרד, פורטוגל, טורקיה ויוון. היא נולדה למשפחת אנוסים בשם מיגואיש בליסבון, פורטוגל, בשנת 1510 ואחרי הטבלתה לנצרות נקראה ביאריצ'י די-לונה. בסתר התוודעה דונה גרציה לדתה היהודית ובהיותה בת מצווה גילתה כי שמה חנה לבית נשיא. בהיותה בת שמונה עשרה, נישאה דונה גרציה לפרנציסקו מנדס ובשמו היהודי צמח בנבנישתי, בנקאי מאנוסי פורטוגל - תחילה בסתר, בטקס נישואין יהודי, ואחר כך בטקס רב משתתפים שהתקיים בכנסייה. שמונה שנים לאחר נישואיהם מת בעלה, ודונה גרציה נותרה אלמנה צעירה, מטופלת בבתה, אחותה הצעירה ממנה, ובשני בני אחיה. כאשר חשה שוב את חרב האינקוויזיציה מעל ראשה, החליטה לנוס על נפשה ויחד עם משפחתה, הצליחה למלט גם את הונה ורכושה ועברה לאנטוורפן, שם עזרה לגיסה -לנהל את עסקי המשפחה. מאוחר יותר בשל קשיים ורדיפות נוספות של הכנסייה, עברה כל המשפחה לעיר וונציה שהייתה בתקופת הרנסאנס מרכז סחר ותרבות. המשך יבוא

boaz31

New member
במקביל לעסקיה חובקי עולם,

במקביל לעסקיה חובקי עולם, ניהלה דונה גרציה רשת ענפה של סוכנים במחתרת שעזרו ליהודים אנוסים בבריחתם בכל רחבי אירופה. ביתה בכל עיר בה שהתה שימש מטה מרכזי ממנו נשלחו הוראות והנחיות לטובת הצלת יהודים. אך גם של לא מצאה מנוח לאורך זמן: מוצאה היהודי נתגלה והיא נאסרה. לאחר שחרורה מן הכלא עברה דונה גרציה לעיר פררה באיטליה, בכתב החסות שהעניק לה דוכס פררה נאמר לה כי לא ירדפוה בשל יהדותה. בעקבות זאת הסירה דונה גראציה את המסווה הנוצרי והתפרסמה בשמה היהודי - נשיא. בפררה המשיכה בפעילותה המסחרית הענפה וגם בעזרה לאנוסים. בשנת 1553 עברה דונה גרציה לקושטא ( איסטנבול), שם חיתנה את בתה, ריינה, עם אחיינה, שחזר גם הוא ליהדות וקיבל את השם דון יוסף הנשיא. מקושטא ניהלה דונה גרציה את עסקי היבוא שלה, ועשתה רבות למען קהילות היהודים גם בתחום העזרה לנזקקים וגם בתחום החינוך היהודי. היו לה מהלכים אצל השולטן התורכי והיא לא היססה להשתמש בהם ובמעמדה כדי לסייע לבני עמה; כנקמה על שרפת האנוסים באנקונה שבאיטליה היא ניסתה לארגן חרם על נמל העיר, והבטיחה את התערבותו של השולטן למען כמה נאשמים סוף הסיפור בדרך.

boaz31

New member
סיפורה המופלא של דונה גרציה

אחת מיוזמותיה המפורסמות ביותר של דונה גרציה היא תוכנית בנייתה מחדש של טבריה. היא קיבלה מן השולטן זיכיון על טבריה ועל כמה כפרים הסמוכים לה, ובשל כך זכתה למעמד מיוחד באזור. היא השכילה לנצל את מעמדה כדי לפתח את היישוב היהודי בארץ ישראל בכללו. היא החלה בשיקום חומת העיר בשנת 1565 והשמועות על היישוב בטבריה עוררו תקוות רבות בקרב יהודי העולם, ואף צפייה לגאולה. דונה גרציה בנתה בכל עיר בה התגוררה בית מפואר למשפחתה. את הבית בטבריה לא הספיקה לבנות ולא הספיקה אף להגיע לעיר. היא נפטרה בגיל 59 ממחלה. סיפורה המופלא של דונה גרציה נשכח עם השנים לאחרונה הוקם בטבריה "בית דונה גראציה" מלון ומוזיאון מעוצב ברוח התקופה - הרנסאנס, ריהוטו ותכניו מתייחסים לתולדות חייה של דונה גרציה ולאורח חייה וארמונותיה בליסבון בונציה ובאיסטנבול. המקום משמש כמרכז ללימוד מעורבותן ומרכזיותן של הנשים בהיסטוריה של האנושות בכלל ושל העם היהודי בפרט באמצעות הכירות עם דמותה ופועלה של דונה גראציה סוף הסיפור סופסוף

דרדרית

New member
בועז../images/Emo51.gif העשרת אותנו בידע ואף

הבאת את הסיפור בדרך מעניינת

boaz31

New member
ל-דרדרית-ולאמי-ולכולם שקראו ועוד

ועוד יקראו ולכל אלה שיכתבו תודה והלוואי שתמשיכו כולם וכך נעשיר גם בתוכן את הפורום ודי לחכימא ברמיזא תודה

maxima

New member
בוקר טוב כולם....יווו כמה אתם

כותבים על'בוקר אין לי הרבה זמן יולי קראתי את הסיפור היפה שהבאת אני רצה לחוג התעמלות ואחר כךהשמש מסתתרת לה היום מאחורי האובך...פיכסה אני הולכת לגמור את החלק השלישי של הס.ק.ס. שהתחלתי אתמול
יום נהדר לכולם

את סיפורה המופלא של דונה גרציה

אני מכירה עקב השתייכותי לדוברי הלאדינו בארץ. פורום לאדינו בתפוז התארגן לפני כשנתיים לביקור בבית שעל שמה בטבריה. המקום מרשים, כדאי לתאם מראש את הביקור - יש הסבר - ויש אפשרות להצטלם במלבושי התקופה. אנחנו שילבנו את הביקור בביקור בבית "גבריאל" שעל שפת הכנרת - ובסה"כ היה יום מעשיר ומעניין. תודה בועז על שהבאת לפה את הסיפור על האישה המיוחדת שדרך סיפורה ניתן להתוודע גם על התקופה הקשה שעברה על אחינו האנוסים-מומרים שנאלצו להתכחש לאמונתם.

boaz31

New member
שימו לב כל הפורום וגם-חונה לרגע

תראו מה קרה כאן הפורום הפך להיות מועדון חברתי מדרגה ראשונה ו...עוד אני מציע שגם לברכות השונות :בוקר,ימי הולדת, וכו'תערך מעין תחרות של יופי,מקוריות, ואני לא יודע מה עוד העיקר לסלק את החדגוניות ויתנו המשתתפים את דעתם והסכמתם ואת רעיונותיהם תודה לכולם על מה שעשיתם היום וישמש דוגמה לעתיד!!!!

yuli139

New member
הקופסה -חייבים לקרוא

[email protected] | התנתק ראשי חדשות עסקים ספורט מחשבים תרבות תוכנות קניות קהילות דואר דואר כתובות 89M / 1000M 8% מכתב חדש השב השב לכולם שלח אל העבר למחיצהדואר נכנס לימודים חברים משפחה ספאם דואר יוצא טיוטות סל אשפה מחק חפש מחיצות דואר נכנס לימודים חברים משפחה ספאם דואר יוצא טיוטות סל אשפה ניהול מחיצות אפשרויות Fw: הקופסא [ערוך] 19/04/05 שולח: Eran & Tammy Nebenzhal <[email protected]> [הצג כל ההודעות] שם פרטי: שם משפחה: אל: Undisclosed-Recipient:;"@sa7.bezeqint.net <"Undisclosed-Recipient:;"@sa7.bezeqint.net> , spam:-1.518000 -------------------------------------------------------------------------------- הקופסא / אנונימי הספור מספר על אם שהענישה את בתה בת החמש, על שבזבזה גליל שלם של נייר עטיפה מוזהב. באותה התקופה הכסף בביתם היה מצרך נדיר. היא התרגזה עוד יותר כאשר גילתה שהילדה השתמשה בנייר העטיפה בכדי לעטוף קופסא, שאותה הניחה מתחת לעץ חג המולד. למחרת בבוקר, הביאה הילדה את הקופסא לאמה ואמרה: "אמא, זה בשבילך." האם אמנם הייתה נבוכה מתגובתה המוגזמת מוקדם יותר, אך כעסה ניצת שוב כאשר גילתה שהקופסא ריקה . היא אמרה לבתה בטון חמור: "האם אינך יודעת גבירתי הצעירה, שכאשר נותנים למישהו מתנה, אמור להיות משהו בתוך הקופסא?" הילדה פרצה בבכי ואמרה: "אבל אמא, היא לא ריקה! אני הפרחתי נשיקות לתוכה, עד שהתמלאה." האם נשברה. היא כרעה על ברכיה וחבקה את בתה הקטנה, אחר כך התחננה שתסלח לה על הכעס וחוסר המחשבה. לא הרבה אחר כך נהרגה הילדה בתאונה, והאם שמרה את הקופסא ליד מיטתה במשך כל ימי חייה, ובכל פעם שהייתה עצובה או בקשיים הייתה פותחת את הקופסא ונוטלת נשיקה דמיונית מתוכה ונזכרת באהבה של בתה הקטנה. במובן מסוים, כל אחד מאתנו, מקבל קופסא מוזהבת של אהבה ללא תנאי ונשיקות, מאוהביו, חבריו, משפחתו, ואלוקים. אין רכוש יקר יותר מזה.. לכן, ברגעים הקשים בחיינו, כשקשה לנו ואנחנו עצובים, ונדמה שהעולם יסתדר טוב בלעדינו.. אל נא נשכח, שיש אנשים שאוהבים אותנו, שבשבילנו הם העולם.. ולא בטוח ש הם יסתדרו... לפניך שתי אפשרויות: 1. להעביר הודעה זו לחבר/ה. 2. למחוק אותה ולנהוג כאלו היא לא נגעה לך כלל.. כפי שניתן לראות, אני בחרתי באפשרות הראשונה.. -------------------------------------------------------------------------------- Walla! Mail - get your free mail today תנאי שימוש באתר | עזרה | פרסם בוואלה! Copyright © 2004 Walla! Communications LTD. All rights reserved.

yuli139

New member
מצטערת על ההקדמה הארוכה,לא לזאת

התכוון המשורר,אבל הסיפור שווה...

אנימו

New member
../images/Emo140.gifבוקר טוב. יולי ובעז-דברים יפים

לבוקר מופז (זכויות על הביטוי "מופז" לאופי ולמקסימה כמדומני). א-פרופו המלון ע"ש דונה גראציה - נראה שכדאי לשקול שם מפגש של הפורום שמעתי שהמקום יפיפה וכדאי לכבד בנוכחותנו את זכרה של האשה המיוחדת הזו. פמיניסטית גדולה לתקופתה. שולחת לכולם את הקופסא של יולי.

למעלה