בוקר טוב

SILIVAS

New member
בוקר טוב ../images/Emo140.gif

מה שלומכם היום? יש לי התייעצות קטנה אבל לפני זה רציתי לספר שאני לוקחת מאוד ברצינות את כל ההצעות של ההתייעלות הכלכלית שמועלות פה בפורום ובין השאר אני מיישמת בנושא האוכל. נתחיל בזה שכבר מזמן שמתי לב שהקניות בסופר מוגזמות וכנראה גם מיותרות,וגם בדקתי את עצמי במחשבון של "משפחה חורגת" והזדעזתי, אז החלפתי סופר...
, אבל זה לא משנה הסופר אלא העובדה שאנחנו הולכים עם רשימת קניות מדויקת, עושים השוואת מחירים מול המדפים, לא חורגים מהרשימה בכלום. כמו כן עשיתי רשימת מלאי בבית כדי לראות בדיוק מה יש, כמובן שיש די והותר ועל סמך המלאי אני יכולה בשקט לבנות ארוחות במקום לקנות סתם וכמו כן אני מנהלת גם רשימת קניות לטווח ארוך שבה אני רושמת מוצר שנגמר אבל עוד לא חייבים לקנות מיד אלא אפשר לחכות
אז תודה לכולם
החלטה נוספת שהגעתי אליה זה לבשל כמה שיותר ולחסוך בקנית מוצרים קפואים שעולים הרבה יותר וזה כבר רלוונטי להתייעצות שלי שהיא קצת
1. יש לי מתכון לפשטידת אורז שאני רוצה להכין לארוחת ערב מחר, הכל טוב ויפה חוץ מדבר אחר, כתוב תבנית בגודל 2 ליטר... ואני
, אז יש למישהו מושג לאיזו תבנית הכוונה? קטנה גדולה מרובעת מלבנית עגולה קוטר 2. אני אשמח למתכון פשוט של סלט ביצים ואבוקדו עם תיבול פשוט בכמות שמתאימה לזוג
תודה

המפקדת אני מצדיעה ../images/Emo195.gif

כל הכבוד על ההחלטות אני צריכה להכין רשימת הלאי של כל מה שיש לנו בבית מבחינת מקרר , פריזר, וארון של אוכל יבש להעלות אותה לפורום ולקבל מכם עזרה איך לבנות מהכל תפריטים לכמה שיותר זמן על מנת שנוכל להתחיל לגמור מלאים ולהקטין את הוצאות הסופר ויש לי שאלה שהטרידה אותי הבוקר - בעקבות הצורך לקנות חלב מה המחיר של שקית חלב? מה המחיר של קרטון חלב? וכמה חוסכים אם בכלל במעבר מקרטון לשקית אל תשכחו שכדי לעבור לשקית אני אצטרך לקנות את הכלי פלסטיק הזה שבתוכו יושבת שקית החלב כי אין לי בבית

לגבי החלב

בבדיקה באתר של "נט סל" - רכישת מוצרי מזון דרך האינטרנט שקית עולה בערך 4 ש"ח וקרטון עולה 5 ש"ח בעקרון יש הבדל של 1 ש"ח או 1.50 ש"ח, תלוי באיזו רשת את קונה. כד לחלב אפשר לרכוש בעלות של 3 ש"ח בחנות של כל דבר ב- 2 ש"ח שפזורות ברחבי הארץ. בממוצע את יכולה לחסוך בין 9 ל- 15 ש"ח בשנה לאחר רכישת הכד פלסטיק. מכאן תעשי לבד את השיקול אם זה שווה ונוח לך בשביל הסכום הזה. מקווה שעזרתי.

דרז

New member
אך עם שקיות החלב יש בעיה

אני עברתי לשקיות חלב בגלל ההפרש של 1 ש"ח. וגיליתי שהחלב מתקלקל מהר יותר, בבדיקה בסופר הבנתי שתאריך תוקף של חלב בשקית הוא בד"כ קרוב יותר, אז עברתי חזרה לקרטונים. בימים האלו שוב חזרתי לשקיות, כי הבת שלי החלה לאכול דייסות על בסיס חלב ולא על מטרנה, והחלב מתחסל מהר מאד. אז זה תלוי בצריכת החלב בכל משפחה ומשפחה.

ובזאת המפקדת פתחה מסורת בוקר טוב

ואני מצטרפת בוקר מצויין לכולם
אתמול לא הוצאתי שקל כפי שהתחייבתי
היום אני אמלא דלק ב 100 שקל כי אני חייבת לנסוע ליקנעם מטעם העבודה (אנחנו מקבלים החזר הוצאות דלק מלא במשכורת) ואני אוציא 15 שקל על מים מנרלים בתחנת דלק - אבל הסכום הזה לא ייצא מתוך ה 500 שהקצבתי אלא מתוך כל הכסף הקטן שנשאר לי בארנק לפני ההקצבה והפרדתי אותו לארנק אחר שיהיה יום נפלא לכולם

קשתית34

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב ../images/Emo42.gif

כבר שבועיים אני דוחה את הסדר הכי חשוב מבחינתי בבית, וזה.......................ההוצאות. כשקראתי את התגובות פה הבוקר, החלטתי שרוב היום יוקדש לרשימות שכאלה. אז ראשית תודה
ושנית בוקר טוב לכולכן
אני מקפידה להיכנס ולקרא פעמיים ביום לפחות ומיישמת די הרבה ממה שכתבתן פה.

SILIVAS

New member
בוקר טוב מאושרת

את מאושרת? הכי חשוב
מים מינרליים: את מתכוונת לשישיית בקבוקים? נדמה לי שאפשר למצוא יותר בזול מ-15 ש"ח. אני בכלל לא קונה מים מינרליים, יש לי תמי4 בבית ולטווח הארוך הרבה יותר משתלם

איפה יותר זול אני תמיד מקבלת מים

מינרלים בחינם אבל לעוד שבוע חסר לי ואז אני אקבל משלוח חדש כך שלא מתמצאת במחירים בכלל

yafit7

New member
עין גדי- 11 ש"ח

לשישייה של 2 ליטר כ"א. מי עדן ונביעות זה ליטר וחצי, ועולה בערך 15 ש"ח.

sarlior

New member
בוקר טוב...מתפקדת../images/Emo195.gif

למאושרת תמיד, קודם כל כל הכבוד! לגבי חלב-אנחנו כבר כמה שנים קונים חלב בשקיות בלבד. אני לא בטוחה לגבי המחיר כי זה משתנה באגורות ספורות מסופר לסופר אבל זה עולה בסביבות ה4.5 ש"ח=כמה אגורות. חלב בקרטון יקר לפחות ב2 ש"ח לדעתי, אם לא יותר כי יש היום כל מיני סוגים של חלב בקרטון... פעם ראיתי בטלויזיה מומחה כלשהו בנושאים כלכליים שטען שעל פי סקרים שנעשו החיסכון בקניית חלב בשקית עבור משפחה של 4 נפשות הוא כ-500 ש"ח בשנה! אני קונה חלב לכל השבוע (בודקת היטב תאריך פג תוקף) וכך חוסכת חיסכון נוסף כי אני לא נכנסת באמצע השבוע לסופר להשלים קניית חלב. מנסיוני, הגיחות הללו אף פעם לא מסתיימות ב"רק חלב".... ואצלי...מכונת כביסה כבר תלויה, אחת עובדת והתחלתי בנקיונות של הקומה העליונה...חרוצה היום!

טליW

New member
../images/Emo35.gifחלב בשקיות - שאלה

פעם, שהייתי ילדה, והחלב היה רק בשקיות, היו מעמדים כאלה מפלסטיק לשקיות. לא ראיתי כאלה מאז ילדותי (המתרחקת...). מה אתם עושים עם שקיות חלב? שופכים לקנקן? החשבון הפשוט שלי אומר: חלב בקרטון (של תנובה, לא מועשר) עולה 5.30 ש"ח. אם בשקית זה 4.50 ש"ח, ואנחנו צורכים בממוצע ליטר ביום, זה חוסך לנו 292 ש"ח בשנה. נראה לי שווה.

זה כל ההבדל .80 אג'

הייתי בטוחה שהרבה יותר אצלנו זה בערך חסכון של 150 שקל לשנה אבל בכל זאת אני אנסה למצוא את הכלי פלסטיק הזה

אני קניתי בחנות של הכל בדולר

אולי באמת הגיע הזמן להחליף אותו ולשנות צבע....

למעלה