בוקר טוב

בוקר טוב ../images/Emo140.gif

אויר קריר נכנס דרך החלונות הפתוחים והיום יום ששי , וההכנות לשבת מתחילות שהיה שבת שקטה ובשורות טובות

בוקר טוב נסיכה וכולם... אפרופו

הכנות לשבת- שוב אני שוברת תראש מה לבשל לארוחת ערב לילדי הצמחוניים. מישהו/י בישל/ה קינואה? מחפשת מתכון מנצח. ואם אתם משתעממים הבוקר, אולי תסכימו לשרשר כאן מתכונים לארוחה צמחונית? (בזהירות, בבקשה, אל תעמידו אותי שעות במטבח
...)

צהריים טובים לכולםםםםם ../images/Emo20.gif

[אצלי הבוקר מתחיל בצהריים] חשבתי שרק אני " שוברת" את הראש מה לבשל? נראה לי שלארוחה צמחונית "השבירת ראש" יותר גדולה.מידי פעם מציצה בפורום " מתכונים" ואתרי אוכל כדי לקבל רעיונות והשראה לבישול מגוון ואחר. קינואה?לא צכירה ולא יודעת מה זה
סוף שבוע נעים ורגוע לכולם.

היי מרי ניתן גם לבשל קינואה בטעם

מתוק. לערבב מים וחלב להוסיף סוכר וקינמון זה מאוד טעים. אני אישית לא משרה את הקינואה לפני כן בהצלחה ובתיאבון

cooking Quinua

Hi Just cook it as you cook plain rice, I usualy soak it in water for an 1 hour and drain. Heat 2 Tasp. oil in a saucepan, add the Quinua and fry for a minute or two. add 1 1/2 cups of hot water, 1/2 teasp. salt and bring to a boil, lower the heat to very low, cook covered for 10-15 minutes, turn off the heat and leave covered for 10 minutes...that's all. You can add 1 teaspoon paprika, 1/2 cup corn, choped celery, grated carrot, parsley...what ever you like. Good Luck.

צלליתה

New member
הילדים מאוד אוהבים קינואה אצלי

מתכון #1 אדי קצת בצלים, גזר מגורר ו או בטטה (אפשר גם רק בצל). כוס קינואה, כוס עדשים אדומות שטפי את הקינואה והעדשים תחת זרם (יש חילוקי דעות בקשר לשטיפה, האם בכלל רצוי וצריך). קחי כוס עדשים אדומות על כל כוס קינואה. הוסיפי לבצל את הקינואה והעדשים הוסיפי 3 כוסות מים תיבול כרצונך (אצלנו קצת מלח, פלפל, וזהו) הביאי לרתיחה, בשלי בסיר סגור עשרים דקות, אחרכך עוד עשרים דקות נוספות בלי לפתוח. מתכון #2 סלט קינואה בשלי כוס קינואה (בענין השטיפה, כמו קודם) בשתי כוסות מים למשך עשרים דקות. עשרים דקות נוספות השאירי את הסיר סגור. פתחי את הסיר, פזרי את הקינואה על מגש, ככה, שיפרד. קצצי סלרי (גבעול ועלים), קצת בצל סגול, חופן חמוציות. ערבבי הכל, הוסיפי רוטב וינגרט (אני אוהבת עם תפוז לסלט הזה) תבלי כרצונך וכמובן ניתן לגוון את הירקות. אפשר להכין כמו טבולה. בתאבון

תודה מאד לאקס בריבוע ולצלליתה

אני עומדת להשתמש ברעיונות של שניכם, לאחר הארוחה - אדווח על המשוב מפי הסועדים. אגב, קציצות הבטטה האפויות הצליחו כ"כ, שכמעט לא נשאר מה להגיש
... זללנית שכמותי :))

קינואה זה סוג של דגן

נמכר בשקית של 1 ק"ג ונראה כמו גרגירים לבנים (קטנים מכוסמת). נמצא בסופר ע"י האורז והקטניות. מדברים רבות בשיבחה של הקינואה כבריאה, משביעה, דיאטטית. הנה כאן, למשל.

אישה מההרים ../images/Emo51.gif לך.

אף פעם לא מאוחר ללמוד
. שמחה תמיד לנסות משהו חדש .הילדים כבר יחוו את דעתם ועל פי זה נקבעת הצלחת המתכון. תודה לך

עמי60

New member
קינואה אינה דגן ואינה קטנית !

קינואה שייכת למשפחת הסלקיים ולכן מותרת לאכילה לחולי צליאק .

תודה על המידע, עמי

ברוב האתרים באינטרנט נכתב שקינואה היא סוג של דגן. למשל כאן. תודה על התיקון החשוב.

עמי60

New member
ראי המשך המאמר :

הקינואה אינה בעצם גרעין דגן, אלא פרי גרגרי זעיר המתפתח מאשכולות פרחים הגדלים על שיח המגיע לגובה רב. צבעו של הגרגר הזעיר הוא חום בהיר, אם כי יש גם זנים שצבעם נע בין ורדרד לסגול בהיר. בארצות הברית פותח גם זן שחור של קינואה, שמרקמו קשה מעט יותר אך טעמו זהה לזה של הזן הבהיר.

קינואה זו קטניה גרגרים פצפונים שנית

למצוא אותם בכל בית טבע ולפעמים גם במרכולים

צלליתה

New member
קציצות בטטה

נשמע כמו משהו שיזכה כאן להצלחה. כנראה פספסתי את המתכון. אפשר שידור חוזר?

קציצות בטטה

(לא הפסדת ... לא כתבתי את המתכון). חומרים: 1 ק"ג בטטות 5 שיני שום (השתמשתי בכתוש-קפוא) 1 ביצה 1 כף רוטב סויה 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר (השתמשתי באבקה) 1 כף רוטב צ'ילי מתוק-חריף 4 כפות פירורי לחם הכנה: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2. קולפים את הבטטות ומגררים דק- במעבד מזון או פומפייה. כותשים את שיני השום. 3. מערבבים יחד את כל החומרים. יוצרים מהתערובת 20-22 לביבות ומסדרים אותן על הנייר. 4. מכניסים לתנור ואופים 20-30 דקות, או עד שהלביבות זהובות-שחומות ורכות. רצוי לטעום לביבה אחת ולראות שהבטטה התרככה. מגישים חם או מצננים ושומרים במקרר. רצוי לחמם לפני ההגשה. *** הן נאפות די מהר. הצלתי אותן רגע לפני התפחמות :)

למעלה