בוקר טוב

עפרה ד

New member
בוקר טוב ../images/Emo140.gif

עכשיו הגיעה שיחת הטלפון של שעת תש, אז התחלנו יום
חזר ממסע השלמה - השלים את הקילומטרים בסרגל המאמצים כדי להיות מוכן למסע הכומתה בשבוע הבא. במסע ההכנה "הרגיל" התייבש, והפעם היחידה מאז הגיוס שהודה שמאוכזב הייתה אז, כשחשב שלא יוכל לעשות את מסע הכומתה המלא, אז הנה - גם זה הסתדר לו. סיפר שלפני זה היה להם קורס נהיגה מצילת חיים, על רכבים אזרחיים, כדי לשפר את כישורי הנהיגה שלהם באזרחות, ועל זה אפשר להגיד כל הכבוד לצה"ל. נראה לי שאנסה לחזור לישון
יום טוב

colibri

New member
בוקר ../images/Emo235.gif

עדיין אין שמש, אבל הציפורים התעוררו - זה אומר שעוד מעט הזריחה. עפרה, בהצלחה לחייל לקראת מסע הכומתה
! דוקא כיף לקבל השכמה כזאת, לא? מקווה בשבילך שהצלחת כבר להירדם חזרה... רוזנת, קראתי את מה שכתבת אתמול ומאוד מסכימה. ובמיוחד, כי אני שומעת את שני החיילים שלי מדברים ממש בלשון הזאת. שניהם שואפים רק לעשות את התפקידים שלהם על הצד הטוב ביותר, לסיים את השירות בשלום ובזמן, ולהמשיך בחיים... והמערכת, כמובן, ככל שהיא יותר גדולה ויותר מסורבלת, כך יותר קשה לה לראות את הפרט. למרות שבכל מקום יש אנשים מצויינים, שרואים מצויין את מי שלצידם ומשקיעים... אבל המערכת - זה משהו אחר. זהו, חייבת להתארגן ולעוף. מסיבת הגינה של הנערה מחר... די, רוצה קצת שגרה, בלי פרויקטים. אפשר כזה דבר? יום מצויין שיהיה לכווווולם!

בוקר טוב

אתמול סופסוף הבאנו את הסגלגל המודח הביתה. עדיין לא הבנתי את פירטי המקרה אבל לא רציתי לחפור, וזה גם לא יתרום. הפלאפון שלו שווק אתמול מה שהיקשה על התקשורת. הביא ערמות של ציוד, ואע"פ שהבטיח להיכנס לישון ולטפל אח"כ, פרק את הכל והשאיר שטח נקי. המצב רוח סביר. הוא אומר שאם הציוד לא היה נמצא, אז המשפט היה נערך בדרג גבוהה יותר ולא היו מענישים את הש"גימלים, אבל הוא לא ממורמר, הוא מבין שזו דרכו של עולם. הוא אומר: "אמא, היום אני אדם חזק, שום דבר לא ישבור אותי". אמור להיות במז"י רק ביום ראשון. כשעזב, קיבל את המשוב הקודם שלו, שאותו לא הראו לו קודם, והוא היה מלא יותר ומפרגן יותר מהאחרון. המשובים האלה עושים אותו חזק. לא הייתי מספרת עליהם אילולא זה היה כל כך צורם. נראה לי שהוא מוצא נחמה בכך שיהיה פנוי עכשיו לטפל ברגל הפצועה ובשאר הענינים לפני שיוצא לחיים האזרחיים. תודה לכלכן על התמיכה והפירגון. אני בהחלט חושבת שהצורה שצה"ל מתנהל בתחומי ניהול הכ"א הוא בעייתי ביותר ויש למצוא דרך להביא אליהם את השגותינו. יום קל לכולם, ובמיוחד לך קוליברי עם כל ה- To do list האין סופי שלך, שאני תמיד נהנת לקרוא.

פולי44

New member
מתגייסת, נשמע שהילד שלך באמת חזק

והגישה שלו בריאה ביותר. שיהנה בחופש שלו!

Rוני

New member
מתגייסת, יש לך ילד ברזל

כל הכבוד לו וכשאני חושבת על הרגל שלו מצד אחד, ועל הטמטום מצד שני, הרגל כל כך יותר חשובה. שיטפל בעצמו. ועדיף שהמשובים יהיו איתו.

atalia

New member
כמו לאורך כל החיים

אני מזכירה לילדי ולי שכל קושי הוא גם עוד רובד בכלי ההתמודדות שהם רוכשים. כל הכבוד לו, באמת. וחיבוק גדול לך.

מתגייסת ,

כל הכבוד לו , לילד שלך , למפקד האחראי שהוא , לגבר שצמח לך בבית. ואיזה יופי של תפיסת עולם , של ראייה חודרת ומפוכחת !!! האמרה השחוקה , שמשברים מצמיחים עוצמה , שבה והוכיחה את נכונותה. מאחלת לו לשיבוץ מעולה להמשך הדרך

משתפרת

New member
צמח לך גבר גבר, חזק ומאוזן.

בציניות הייתי אומרת "תודה לצה"ל", אבל במקרה הנוכחי זה קורה למרות צה"ל. ובינתיים- איזה כיף להיות בבית מיום שלישי עד ראשון, כמעט רגילה. שיהיה בריא!

תודה בנות

אתן מה זה מפרגנות. אחרי יום מנוחה הוא מתחיל לעכל. אכן חוות הדעת, שהיום ישב וקרא אותן, עשו לו טוב. סיפר שחבל שלא שמעתי מה אמרו לו בע"פ. היו כאלה שאמרו שאם הוא לא היה - הם בטח כבר היו פורשים. כנראה שהוא מאוד עזר להם ברגעי משבר, וידע כיצד להרגיע ולנווט. מדי פעם במשך היום הוא זרק לי לי עצם על חניך פה ועל חניך שם. הוא נחוש את הזמן הנותר להשקיע בעצמו, דבר שלא יכול היה לעשות קודם. הוא מתכוון לעשות פיזיוטרפיה כל יום. אלוהים גדול.

סמדר בנ

New member
טוב לקרוא

איך הבן מתמודד עם המצב. אני חושבת שהתנהלות צה"ל בנושא זה אינה מדיניות אלא כשלים נקודתיים (ואולי זה אפילו יותר בעייתי....). הרי בקלות יכלו לגזור עליו ריתוק 28 יום או עונש כבד אחר ולא הדחה מהיחידה. ברור שמבחינת הצבא לנייד אדם שהוכשר וללמד חדש הוא חסרון, במיו8חד אם האדם שיוצא זוכה לכזו הערכה.

פולי44

New member
בוקר טוב לכולם, יום רביעי

עפרה, זה בוקר זה? אני מקווה שהוא משלים עכשיו את שעות השינה. בהצלחה במסע כומתה! אצלנו, בחדר הסמוך ישן ילד שהוא לא שלי, שוב היתה פה טיילת בלילה ושיחת "יחסינו לאן" עדיין לא התקיימה. אני דוחה את הקץ, וכנראה שבסוף יגמר החופש הגדול ואז לא יהיה בה צורך... יום טוב לכולם

עפרה ד

New member
פולי ../images/Emo9.gif בעניין יחסינו לאן, אני קוראת עכשיו

ספר בשם "לרא/עות את הכבשים. אני זקוקה לו בעינייני עבודה, אבל נהנית מאוד מהתובנות שבו. מסוג הדברים שאחרי ששומעים / קוראים אותם מבינים שתמיד ידענו שזה כך רק לא יישמנו, לא שמנו במשבצת הנכונה. בעקרון אמור לעזור להפריד בין מה שפוגע ומתפרש כזלזול בהתנהגות שלו, לבין הצורך האמיתי של שניכם. אני ממליצה. גם אני מקווה שהוא משלים שעות שינה, אני לפחות הצלחתי להשלים.

פיטנגו4

New member
גם אצלי בית מלון

הודעתי למתבגר שאני רוצה ערב אחד ובוקר אחד להסתובב חופשי בבית, עם תחתונים, וחוצמזה העוזרת תעיר אותם מוקדם בבוקר. נראה לי שההפחדה מהשכמה מוקדמת עזרה...
בצהרים ישחררו את הנסיך שלי הביתה . איזה יופי.

atalia

New member
אני בכל זאת חושבת

שקווי התנהלות לחופש חשובים לא פחות מקווים לזמני לא חופש. כמו שכבר ציינתי בתחילת הדיבורים על זה, גם אני במנוחה ממאבקים בזמני חופש, אבל הגיע רגע בו החלטתי בכל זאת לשים כמה חוקים במקום בחזרה, כמובן שבהתאם לנוהל חופש. אחרת בכלל נרד פה מהפסים.

שושנה ו

New member
בוקר טוב של כמעט סופ"ש ...../images/Emo24.gif

עופרה- בהצלחה לנסיך במסע הכומתה....מאמינה שייצלח את זה בקלות
קוליברי-
לנסיכה בת המצווה ו-
במסיבת הגינה (קטן עלייך) ....
מתגייסת- כל הכבוד לנסיך שלך שלוקח הכל בקלות ...ממש גבר לעניין
פולי- תני למתבגר ליהנות מעט חופש גדול לא ? ....מאמינה שיתעשת ויחזור לעצמו ..... אצלי נסיכי המנומר והמקסים אמור לצאת היום לאפטר, לאחר שלא יצא ביום ראשון כפי שהודיע
עסוק מאוד ממלא את מקום המ"פ שנמצא בחופש ...... מקווה שאוכל ליהנות ממנו במעט הזמן שיהיה איתי ......
פשוט יש לי תור לאורטופד ב- 00 : 18 .....
היום יום של קניות....סידורים ....קופ"ח ...לכן חייבת לסיים ..... אז שיהיה יום נפלא, פורה וקסום לכולם ....לאמהות המקסימות של הגינה ....לתלמידים שבחופשה ...לעובדים...לנופשים ... לחוגגים שמחות למיניהן ....לעורכי הקניות ....למנקים ....לאופים ....למבשלים....למטיילים ....ללומדים בקורסים השונים ....ליקירינו שבאי- שם ולכל בית- ישראל באשר הם ....
ד"א : המחשב שלי שוב משתגע לו ....זאת פעם שנייה שאני כותבת ..... הראשון נעלם לו ....האייקונים קופצים להם לאן שבא להם ....או שלקראת הסוף פשוט לא מופיעים כמו אתמול .....

49צהוב

New member
בוקר טוב

אני רואה שחצי הבוקר כבר מאחריכן (בעצם גם מאחרי)
עפרה ברכות למסע הכומתה , מקוה שיעבור בקלות
וקוליברי בהצלחה במסיבת הגינה של הבת (מה זה בכלל?- אולי פיספסתי איזה מונח?)
אמא מתגייסת- איזה יופי שהחיל בבית- מקוה שמעכשו תהיה רק דרך למעלה
פולי- מקוה בשביל שהחופש יעבור איכשהו- איזה באסה זה ילדים שהופכים את היום ומסתובבים בלילות חסרי מעש
שושנה- בהצלחה בסידורים, שכמו תמיד בוודאי מעצבנים החיל שלי "קפץ" אתמול מסוף הארץ הדרומי לסופה הצפוני- 6 שעות נסיעה באטובוסים- היה בבית שעה אחת וחזר לדרום עוד 6 שעות נסיעה לא בדיוק הבנתי למה... הוא אמר "סידורים", מילה מעצבנת שבאה לומר "אמא אני לא חייב לספר לך כל דבר" הוא סוגר שבת כך ששוב נהיה אני ואישי בקן הריק כמעט סוף שבוע טוב

היפוך יום ולילה

ממאפיני החופש הגדול. מה רע? זה מחדד את תחושת החופש והפורקן ועוזר להעביר את הזמן. ממש לא ממליצה לעשות מזה ענין. אני מוצאת את זה מאוד תורם לזמנים שצריך להתעשת ולהיכנס חזרה לחצים העודפים בבית הספר.

למעלה