בוקר טוב
ישראל.

שירקאן12

New member
בוקר טוב../images/Emo104.gif ישראל.

למעשה צריך שהבוקר יהיה אחלה לכולם. אבל בחדשות שומעים ראש ממשלה נחקר
יודעים מה מדינה מושחתת. קצר ולעיניין.
לנו שיהיה אחלה הבוקר הזה.

maxima

New member
בוקר טוב כולם...שירקאן...לא צריך

להאזין לחדשות והיום ימשיך להיות נהדר....

בוקר טוב לכם ואני אתמול הכנתי לכם

קובה רק שקמתי בבוקר לא נישאר כלום...איזה מזל שצילמתי... שיהיה לכם אחלה של יום ,,חייכו לשמש והיא תחזיר לכם המון חום ואהבה

ערדיני יומיים חלמתי על קובה עד שאתמול

החלטתי זהו הולכת מיד לעשות..זה דוקא די פשוט לעשות רוצה באמת מרשם ???

מרשם לקובה ציק צ'ק

שתיי כוסות בורגול גס בקערה עם שתיי כוסות מיים רתוחים לערבב ולהניח כחצי שעה.. לערבב הייטב להוסיף כשתיי כפות שמן (אני שמה קונולה) מלח פלפל שחור מעט כמון ולערבב הייטב שתיי כפות קמח וללוש שיהיה בצק שנוח לעבוד איתו לא קשה מדי..... במחבט אני קוצצת בצל ומטגנת מוסיפה שום ומטגנת מוסיפה בשר טחון (או בשר או עוף מה שאת רוצה) כוסברה ירוקה קצוצה גינג'ר כמון מלח פלפל שחור..ואיזה תבלינים שאת אוהבת לשים בקציצות..אני מוסיפה גם בהרט..... לערבב הייטב ולטגן על אש נמוכה כמה דקות..ולבכות אש... לוקחת מעט מהבצק בורגול ביד פותחת בכף היד שמה מעט מהתערובת וסוגרת הייטב... במצב הזה את יכולה גם להקפיא וכשאת רוצה מוציאה ומטגנת.... המבט עמוק מחממת שמן ומטגנת אותםמכל הצדדים...זו בתאבון עם טיפות של לימון מעל טעים טעים

קליאו,, הקובה זה של העירקים ומה שתיארת זה בא

מהסורים וקוראים לזה קִיבֶּה (בלי ניקוד זה נשמע
)חמותי הלבנונית שהיתה, היתה משבחת את זה בחתיכות שומן כבש, זה עוד היה בתקופה שלא ספרו קלוריות וכולוסרול רע
זה נחשב כמאכל חגיגי במיוחד בפסח,

ההבדל בהכנה ובבצק

הקובה הסורית/לבנונית אט מצרית הנעשית מברגול ובפסח מקמח מצה עם אורז , בדיוקכפי שאת כתבת הקובה העירקית בסיס של הבצק הוא סולת והוא בדרך כלל מתבשל במרק כלשהו יש הבדלים בגדלים ובטעמים , יש קובה בבמיה או קובה בבסלק כל מיני אני למדתי מסבתא שגדלה בדמשק את הקובה הסורית העדינה יותר (היהודים שהסתובבו בסוריה דמשק ומצרים אכלו כמעט אותו דבר והיתה תנועה בין המדינות , רק במלחתמת העולם הראשונה נחצו הגבולות בצורה בולטת ) והדודות שלימפנקות אותי ומכינות לי עם בצל ופטריות כי שנים לא אכלתי בשר ראיתי את התמונות והריר יורד לכל הכוונים אני מתגעגעת לקובה אבל רק בשבילי זה המון עבודה

ואוו. ג'יננתם אותי בנות....

כולה ביקשתי מרשם לקובה בתמונה. לא לבנונית לא סורית ולא שבדית ובטח שלא קרפלאך ...סורי...קליאו אני נצמדת למתכון שלך.... אבל ת'אמת...לפני שנכנס משטר הדייאטה לביתי הייתי מכינה קובה סולת עם במיה...זה מה שהבת שלי אוהבת ,כשהייתה בהריון עם הפשושים הכנתי בכל פעם שבקשה אבל עכשיו אנחנו בדייאטה...א ב ל....שבו את עיני הקובות של ך קליאו אז יום אחד לא נורא נכון???

רואה את התמונה

והבטן מקרקרת עד שיתחמם האוכל במיקרו אוכל את השניצל המוכן ואפנטז על הקובה שלך

maxima

New member
טומי...כדי שבקישור יהיה לחיץ

תעשה בתחילת הקישור ....ובסופו...... שה הופך אותו לקישור לחיץ

למעלה