חחח סלחו לי שניה פשוט הוורד שלי לא
עובד ואני צריכה לסכם משו רק שניה לא להיתיחחס התא הוא יחידת המבנה הביולוגית של יצורים חיים. היצורים החיים על כדור הארץ בנויים מתאים. (תא- CELL) ישנם יצורים הבנויים ממיליוני תאים ויותר, ויש שגופם הוא תא אחד. גודל התאים נמדד במיקרומטרים אחדים. (מיקרומטר=אלפית המ"מ) התאים מקיימים את פעילות החיים: קליטת חומרים, פרוק חומרים והרכבתם, הפרשת פסולת, קליטת גירויים מהסביבה, גדילה והתפתחות, התרבות והורשת תכונות לצאצאים. כל התאים עטופים קרום בררני. בתא מתרחשים תהליכים השומרים על סביבה פנימית יציבה למרות שינויים בסביבתו החיצונית. תאים אאוקריוטים השוואה בין תא צמחי לתא בעל חיים תא בעל חיים:|תמונה| כל תא חי (צמחי, תא בעל חיים ותאים פרוקריוטי) מוקף בקרום תא. קרום תא (Cell membrane) , המעטפת התוחמת את הציטופלסמה של התא, מפרידה בין הסביבה החיצונית לפנימית, ומגדירה את התא כיחידה עצמאית. קרום התא מורכב משתי שכבות של מולקולות שומניות פוספוליפידים, וממולקולות חלבון השקועות ביניהן. ציטופלזמה- (Cytoplasm) הנוזל התוך תאי, המוקף בקרום התא. תמיסה השונה בהרכבה מהנוזל החוץ תאי. התמיסה מכילה מומסים כגון: סוכרים, יונים, חלבונים ועוד. ציטופלסמה מושג כולל לכל מרכיבי התא מחוץ לגרעין ובתוך קרום התא. |תמונה| בתאים אאוקריוטים קיימים אברוני תא שונים: גרעין התא (אברון מוקף קרום, המכיל את הכרומוזומים, שבהם נמצא המידע הגנטי.)מכיל את החומר התורשתי בתא (דנ"א - DNA) חלבונים המייצבים אותו, וחלבונים המווסתים את ביטויו, מוקף קרום גרעין, משמש מרכז פיקוח ובקרה על תהליכים בתא.מיטוכונדריה "אברון תאי המוקף קרום כפול, הקרום החיצוני דומה בהרכבו לקרום התא. בתוכה מתבצע השלב הסופי של תהליך הנשימה התאית ארובית, האנרגיה המשתחררת מחמצון חומרים אורגניים מצומדת לבניית ATP. מולקולת ה- ATP מאפשרת קיום תהליכים השונים הדורשים השקעת אנרגיה בתא. ( ביחיד : מיטוכונדריון או מיטוכנדר). ושוב סליחה ומנהלים פלייייייייייז על תמחקו את זה!!!!!!!!!!