בוקר טוב. כמותי.

yanivnivos

New member
בוקר טוב. כמותי.

בוקר טוב. בעקבות ויכוח עם ידידה על שאלה, אשמח לתשובה עם דרך לשאלה.. "בכמה דרכים ניתן לסדר 4 אנשים בטור אם סמי אינו יכול לשבת לפני סוסו" מה הדרך הכי מהירה לעשות את זה?

יודיX3

New member
תשובה

חילקתי את החישוב ל2 קודם החישוב הרגיל: 4 אנשים "מתחרים" על המקום הראשון, 3 על השני 2 על השלישי ואחד על הרביעי= 4X3X2X1=24 עכשיו צריך מזה להפחית את כל האופציות שסמי Y יושב לפני סוסו B אלה הם סך הכל שלשה BYXX, XBYX, XXBY לכן יוצא 21

Kayben

New member
תשובה

בגדול, לחשב את סה"כ המקרים פחות המקרים הלא רצויים. סה"כ אפשרויות: 4*3*2*1=24 מקרים לא רצויים= כל אימת שסוסו ראשון = 1*3*2*1=6 כל אימת שסוסו שני וסמי לא לפניו = 2*1*2*1=4 כל אימת שסוסו שלישי וסמי רביעי = 2*1*1*1=2 סה"כ: 12 תשובה:12. שאלה מסריחה לדעתי. אולי למישהו יש דרך יותר קלה.

rcp4life

New member
לצייר את כלל האשפשרות...

לא יהיה יותר קל? כל פעם מישהו אחר ראשון ומתחת את כלל האפשרויות

ia 2

New member
תשובה...

נחשב קודם כל את כל האפשרויות של סידור 4 אנשים בשורה 1*2*3*4= 24 עכשיו נחשב את סך כל האפשרויות שסמי וסוסו יושבים אחד ליד השני ונחסר מסך כל האפשרויות. !2*!3 = 12 24-12=12

SHARON 103

New member
שאלה.......

איך בדיוק הגעת ל3 עצרת כפול 2 עצרת בנוגע לסך האפשרויות שבהם סמי וסוסו אחד ליד השני. כי שואלים רק לגבי מצב שבו אחד מהם נמצא לפני השני..... ?

ia 2

New member
לדעתי...

זו בדיוק ההטעיה בשאלה. מה זה לפני? ומה זה אחרי? מי בדיוק קובע את זה? זה תלוי מאיפה מסתכלים, ולכן לדעתי זה שני המצבים עובדה שזו התשובה הנכונה.

Kayben

New member
מו?

הדבר היחיד שנראה לי אפשר לחשב בעצרת זה את סה"כ האפשרויות - את כל המקרים הבודדים אי אפשר לחשב בעצרת אחת הם שונים זה מזה. אולי אפשר לחשב כל תת מקרה בעצרת, אבל במספרים כאלה קטנים, אני לא חושב שזה מקצר כלום.

ia 2

New member
כמו שלמדתי בהיי קיו

4 אנשים - 2 יושבים אחד ליד השני הם הופכים להיות אחד, ואז יש כאילו 3 אנשים ולכן !3 כפול עצרת מספר האיברים שבתוך הקבוצה שהם 2 כלומר !2*!3 = 12

Kayben

New member
בילבלת

דבר ראשון זה חישוב כאשר הם צמודים, ויש חשיבות לסדר - וזה חלקי עצרת 2 אני חושב. כאן הם לא בהכרח צמודים, ויש חשיבות לסדר מסוים.

1234191

New member
הפיתרון שלי

4! = 24. לאחר מכן צריך לחסר את כל האפשרויות שסמי לפני סוסו (B ו-Y לצורך העניין) XXBY XBYX XXBY XBXY BXYX BXXY קיימות למעלה שש אפשרויות וצריך לשים לב שבכל אחת מ-6 האפשרויות ניתן לסדר את שני חהברים הנותרים (שמשון ויובב) בשתי דרכים שונות. למשל XXBY יכול להיות: סמי סוסו שמשון יובב סמי סוסו יובב שמשון

BabyBoy1

New member
דרך יותר קלה

או שסמי יושב לפני סוסו, או אחריו. מכיוון שאין שום העדפה לאחד מהמקרים, בחצי מהמקרים הוא יושב לפניו, ובחצי השני אחריו. ואז פשוט לוקחים חצי של 24.

SHARON 103

New member
לא הבנתי משהו

מה זאת אומרת "אין העדפה לאחד המקרים"? תוכל להסביר את העיקרון שלפיו פתרת? תודה

HawkEmpire

New member
אני חושב שהכוונה

ב "אין העדפה לאחד המיקרים" היא שאין סיבה שזה יטה יותר לכיוון אחד מהשני. בחצי מהמקרים הוא יהיה בצד אחד, ובחצי השני, בצד השני.

למעלה