בוקר טוב טליה

הצופה.

New member
בוקר טוב טליה

מהו מקור המחשבות? אהה וכמה צריך לעלות הספר הקורס בניסים (-:?

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo40.gifהצופה../images/Emo221.gifמקור המחשבות

הוא השכל או המיינד. השכל הוא בית היוצר של, המחשבות. כשאני מדברת על שכל,(MIND) אני מדברת על השכל הכולל שלנו ושל אלוהים . כן,א-כ-ן המחשבות אינן שלנו בלבד, מפני שאנו איננו לבד. על כן, איננו לבד כשאנו חושבים את מחשבותינו, וכשאנו חווים את תוצאותיהן. ואולם, היות שהמחשבות מצויות בשכל הקיבוצי, אנו יכולים להתחבר אל מחשבות מסוימות על פי התדר שבו מתדרת התודעה שלנו.התדר שבו מתדרת התודעה קובע לאיזה סוג של מחשבות אנו מתחברים או איזה סוג של מחשבות מכיל השכל שלנו. בכל מקרה מחשבה היא הבזק של רעיון הכולל את תפישת העולם שלנו. ו'הקורס בניסים' אומר שאין לנו מחשבות נייטרליות. הקורס אומר שהמחשבות הן דימויים שיצרנו ואנו חושבים שאנו חושבים אותן ולכן אנו חושבים שאנו 'רואים' אותן. כךנוצרה הראיה שלנו. כי זהו התפקיד שהועדנו ל'עיני הגוף' ה'ראיה ' הזאת אינה ראייה אלא יצירת דימויים. היא תופסת את מקום הראייה ומחליפה חזון באשליות.
עלות
ה'קורס בניסים' היא כמדומני 152 ש"ח במקום 189 ש"ח בסטימצקי ושווה כל שקל
עבור שני קג'
360 שיעורים ותפישת עולם חדשה. L&L TALYA

הצופה.

New member
לא מצליח להבין

המיינד הוא לא שלי אלא שלנו או אלוהים והוא מקור המחשבות המחשבות בוראות מציאות שעלינו לקחת מאה אחוז אחריות עליה למרות שאין לנו שליטה על המחשבה שבאה כי היא לא "שלי" או מימני אז סוף מעשה במחשבה תחילה הוא דבר בלתי אפשרי כיון שהתחלת המחשבה לא "בידי" אנו רואים את המחשבות שלנו שהם אשליות והן למעשה המציאות שכן כאמת היחסית הן קיימות בהוווה ולא בזמן אחר ואם אנו חיים את החלום שלנו או את האשליה האם והתסריט של החלום נקבע מראש מתי אנחנו זורעים זרעים חדשים ? ואם הזרעים הם לא שלנו מה נקצור? במידה ויש לנו שליטה ואו לא האם המציאות היתה ניראית אחרת? האם אמפירית אפשר בכלל לענות על השאלה הזו? ולמה עולה השאלה הזו של שליטה כל הזמן? ומי שואל אותה? מי מפחד לאבד את השליטה? האם לחיות זה לא סוג של לא לדעת כלום ולסמוך על הטבע שהוא נדיב מעיקרו הרבה יותר מהמחשבות שלנו עליו? האם יש אדם שיודע יותר משניה אחת קדימה? ואם התשובה היא לא אז איפה השליטה? ושוב מי שואל את זה? האין שיחרור בשונה מהארה הוא צפיה במחשבות בלי התקשרות אליהן? סורי שאלתי יותר מידי שאלות (-:

Tal_Ya_Tal

New member
היי../images/Emo24.gifצופה../images/Emo13.gifבודאי שאתה מבין!

המיינד שאני מתיחסת אליו הוא התודעה הקיבוצית של כולנו.(כי הלא כולנו אחד) ישנו רובד או 'עולם' הקרוי הרובד המנטלי. שהוא חלק מן התודעה המוחלטת או 'השכינה', שהיא החלק הנברא בשילוש האלוהי.(המוחלט, הבורא והנברא) היות שב'כל אחד מאתנו' קיים גם 'החלק הזה' כלומר אנו שותפים באנרגיה הזאת, של התודעה הוחלטת והמיינד של כולנו הוא התודעה הקיבוצית. אך 'כל אחד' מאתנו מתדר באופן מעט שונה על כן הוא מתחבר לתדר אחר בתודעה הקולקטיבית והיות שאנו מהווים מעין תחנת ממסר/קליטה, אנו קולטים את המחשבות הקולקטיביות העוברות בתדר בו אנו מתדרים ומיחסים אותן לעצמינו (מה שנכון,כי המיינד שלנו הוא חלק מן התודעה הקיבוצית). המקום שבו אנו מצויים קשור לתובנות(הבנות+חוויות) שעבדנו. על כן המחשבות שמכיל המיינד שלנו יוצרות את המציאות שאנו חווים ולכן אנו אחראים ל'מציאות' שאנו חווים. נראה לי שיש הבדל בפירוש שאתה נותן למושג אחריות לבין הפירוש שאני נותנת לו. אתה רואה 'נטילת אחריות' כנטילת אשמה על... ואילו אני רואה בלקיחת אחריות את היכולת להיות חפשי ליצור את 'המציאות' שאני רוצה לחוות בכל 'זמן' נתון
................. L&L TALYA

למעלה