בוקר טוב חברים ! ת א נ ה !!??

ruven46

New member
אמי ז"ל כשהייתה מכינה "גפילטע פיש",

(לא בשבילי, תודה !) הייתה מבקשת ממני שאוותר על "גוגו" אחד לצורך הגלעין המר שבפנים, אותו הייתה מוסיפה לתערובת ה"גפילטע פיש". הריח המזהה של גז הציאניד הוא ריח השקדים המרים. האמת, איני יודע אם באמת יש קשר בין השניים ואם שקדים מרים באמת מכילים גז ציאניד או שפשוט לגז הציאניד המסוכן, יש ריח של שקדים מרים.

שקדי

New member
צרעות לא חסרות בעוונותינו הרבים

ישנה גם הצרעה המזרחית......ה''דבור'' שמסתבר שהיא חוץ מדבורים חובבת גם תאנים ובבקר כשמיעים לבוסתן התאנים מוצאים את חלקן הגדול מכורסמות מי אמר שהחיים הם רק גן עדן.......חג שמיח לך ולכולנו..........

זו תאנה או בונסאי? ../images/Emo8.gif

כתב ולטר פרנקל: "התאנה(Ficus carica) היא בת למשפחת התותיים(Moraceae), הכוללת כ-1500 מינים. ילידת המזה"ת, ואפשר למצוא אותה בקלות בכל אזורי הארץ. אין רואים לעולם את פרחיה של התאנה. מה שאנו מכנים בשם פרי התאנה, הוא מצעית עגלגלה המכילה את הפרח הזכרי או הנקבי. ההאבקה נעשית ע"י צרעה מסוימת, הגדולה וחזקה דיה לדחוס עצמה לתוך פנים המצעית. גרגרי האבקה לא יפוצו ולא יגיעו לפרחים הנקביים בלי סיועה של צרעה זו. התרבות תצליח ביותר בסוף הסתיו או בתחילת האביב, כאשר ענפי התאנה חסרי עלים. טול יחור באורך של כ-15 ס"מ מאמירי עץ התאנה ותחוב אותו עד לאמצעו לתוך השכבה העליונה של מכל הגידול שהכינות, והשקה. חוטר זה יפתח במהרה עלים ושורשים ולפעמים אפילו תאנים קטנות בקיץ של עונת הגידול הראשונה. בתקופת הסתיו יגדל השתיל פי שלושה.... עץ התאנה זקוק לאור שמש רב ויגדל כהלכה אם יוצב סמוך לקיר או מתחת לשולי גג רעפים שיגנו עליו מפני רוח." הועתק מספרו של ולטר, "הכל על גננות בישראל", שם יומרני לספר טיפה יומרני )-8, אבל זה מה יש וזה זה זה המנצח עד שתכתירו אחר. אז לעניות דעתי הצולעת, אתה צריך לפתוח דפי זהב ולברר תחת האות צ' לצרעות. בד"כ אני מתשדל להקפיד ללכת כשקופה של צרעות תלויה לה מאחוריי. [ילדים, לא לנסות בבית. אני מתנער מאחריות
]
בהצלחה!

ruven46

New member
הגזמת ! בלהעליב...??

זוהי תמונה מט"ו בשבט....איך שהתחילו לצאת העלים.... מה קורה לך ???? לא להעליב אותה !!! כעת היא כמובן מלאת עלים גדולים ועם כ 3 תאנים אין לי תמונה טרייה ! אולי אחרי החג ! בקיצור, מה הייתה השאלה ?? זוכר ? אני זוכר !

אופס, צר לי ../images/Emo7.gif , בחיי../images/Emo70.gif ../images/Emo52.gif

ממעמקי הקרביים ולב הקרח
הלא תדע שזו היתה התלוצצות לא מזיקה
(עם אקטואליה...סןתאי, איפה אתה, איש הבונסאי? תעזור טיפה) כי קראתי שמקובל לגדל תאנה כבונסאי וזה די מרהיב (ראה מצורף)... בטח שזוכר עבדך את השאלה. זה כל מה שולטר כתב לצערי. אולי באיזור מגוריך, גורם עוין כלשהו (בזיק ויויו?) אחראי להכחדתן של הצרעות המאביקות ??? בכל אופן, צוות המועצה המכוננת ינסה לדבר איתו (ולטר פרנקל) ויבדוק אפשרות להרחיב טיפה במהדורה הבאה. ובעצם נזכרתי אחה"צ בבית סבא בעץ התאנה הענק ומחר אשאל באורים והתומים ומועצת החכמים ואחזור אליך חלילה במתכון לשיקוי
שאמאני שישיב את הצרעות הקדושות . תאמר לה (לצעירה) שזה היה בבחינת בדיחותא זחוחה של בוקר. אני בטוח שהיא לא נעלבה, אל תעשה עניין
מה שכן, שכחתי לומר שנעתקה נשמתי למראה הג'ינג'ר בפריחתו המופלאה. אכן תמונות החודרות אל הנשמה.

ruven46

New member
לטפל בה, ומהר !!

שמעתי על מיני מתכונים מודרניים של חקלאים המערבים כמה סוגי רעל מודרניים ומצילים את העץ....השאלה מה זה עושה לפירות...החומרים המודרניים האלו.... הייתי דוגל בשיטה הישנה והיעילה ובסבלנות ! מאתר את החור או החורים מנקה אותם מנסורת (אולי אפילו עם שואב אבק....קצת להיות מודרני...!) לתוך כל חור מכניסים עם פינצטה כדור צמר גפן, טבול בבנזין לבן, להכניס אותו עמוק ככל שניתן. את החור מבחוץ, לסתום עם משחת עצים שחורה שלא תאפשר לאדי הבנזין לצאת החוצה, אלא רק פנימה, לכיוון הזחל. לקוות שזה הצליח ולהיות עם אצבע על הדופק ! שומעים את היקרונייות !

למעלה