בוקר טוב חברים ! ת א נ ה !!??

שקדי

New member
תאנים נופלות בגלל עקיצת צרעת התאנה

ואין כ''כ מה לעשות בבקעה ישנם חקלאים שעוטפים את העצים ברשת בעלת חורים קטנטנים

raya

Well-known member
שקדי.... לא מספיק צרעת השקד, עכשיו גם צרעת התאנה? איזה צרעות נוספות אתה מכיר? חג שמח רעיה

ruven46

New member
שקדי יקירי, מוכן להיות "תאנתי" קצת?

יכול להתייחס לשאלה שלי למעלה ?? במטוטא ?!?!? תודה מראש ו חקשמייח ! ראובן

ruven46

New member
בוקר טוב חברים ! ת א נ ה !!??

לפני למעלה משנה, הביא לי חבר, עץ תאנה בערך בן 4-5 שנים שהוצא מחצר קרובת משפחתו. שתלתי אותו בגינתי, כדת וכדין (סליחה, עובי הגזע בבסיס כ- 8 ס"מ), ובשנה שעברה, עם פרוץ הקיץ, הוצא 2 תאנים. אחת אכלה הציפור ואחת אכלה אשתי. כעת הוא מלא בעלים יפים עם ריח מקסים ו...3 תאנים ! (שבקרוב "אשקק" אותן, נגד אותה ציפור !) בזמנו, "הסתובבתי" בלילות בהרי לבנון, וראיתי חלקות של תאנים, המצמחות לגובה 2 מטר, ללא שום עלה ! ותאנים טעימות על הגזע ! * האם ניתן להגביר את כושר הייצור של התאנה ? וכיצד ? * האם הם הורידו בכוונה את העלים, כדי לקבל יותר פרי ? מה הסוג ? לא יודע ! רגע, נראה אם יש לי תמונה..... יש לי, אך רק כשהתחילה להוציא עלים....

שקדי

New member
אז ככה..................

אני לא מכיר דרכים להגביר את פוריות התאנה וגם לא שמעתי בעבר על העברת עצי תאנה בוגרים ואולי כאן נעוצה הבעיה בתאנתך......אמרתי אולי אני מציע לך באביב הבא לקחת ענפים מתאנה משובחת יש לי כמה אם אתה רוצה לנסוע עד לעמק יזרעאל ולהתחיל מהתחלה.......תוך שנתים תאנתך תטען פירות משובחים בכמויות

ruven46

New member
תודה ! לא מתייאש עדיין !

אך מה שבטוח, יש לי ענף מעץ תאנה ענק שחימם לנו את החורף, שתפש יפה ! נמתין ונראה, ואולי.... מה הרעיון של הורדת כל העלים, שראיתי בלבנון ? עץ ללא עלים ומלא בתאנים - חלקה גדולה ועצים גזומים לגובה פחות מ 2 מטר מדוע מורידים את העלים ?

שקדי

New member
אם זה היה בקיץ...........

אז ישנה תופעה שתאנים שאינן מושקות משירות את עליהן ונשארות רק התאנים אינני מסוגל לחשוב על סיבה אחרת........

ruven46

New member
אין עניין של חיזוק הפרי, משהו כזה?

כל העצים היו ללא עלים ועם תאנים עליהם - טעימות, משהו !

שקדי

New member
לא שמעתי על דבר כנ''ל..........

כאילו על השרת עלים מכוונת לעומת זה על עצים ללא עלים אבל תאנים בשלות שמעתי וראיתי

שקדי

New member
מענין שהלית את ענין הירוקים

כי בדיוק היום התחלתי לקטוף 16 דונם שקדים ירוקים לשוק

ruven46

New member
משהו ! פצצות אנרגייה ! אחד אחד !

הנוער קיבל הוראה חד- משמעית ! כל אחד אוכל 10 יחידות ליום - בפקודה ! חוץ מזה, מצידי שלא יאכלו כלום....

שקדי

New member
וכל המרבה הרי זה משובח...../images/Emo8.gif

הרי אני לא יכול להתפרנס רק מכתיבה בנוכחי.........

אור רון

New member
זוכרים את הפרסומת...../images/Emo35.gif

"...הוא שוב אכל פירות יבשים!!.."
הדיון שלכם על השקדים הזכיר לי אותה.... שיהיה חג שמח וטעים!!!

barakd

New member
אני גם מת על שקדים וגם על ירוקים

רציתי לדעת אם יש אמת בזה שאסור לאכול "הרבה" כי יש בזה ציאניד. בטח "הרבה" זה כמה קילו כל יום. ברק.

למעלה