בוקר טוב ונפלא.

Sarika

New member
../images/Emo124.gifחונה אל גוואזמוס דלה קומידה

טויה ממאטו
, נא לא לשכוח דוגמיות לצורכי מחקר

נועםבת11

New member
לא הלכתי בסוף

התקשרתי וביטלתי גם הראש מאוד כאב לי וממש לא התחשק לי זה לא נורא כי זה המשך טיפול.

רותי ב.

New member
את לא גרועה כל כך,

ואני רואה איך מיום ליום את זוכרת יותר ויותר מילים. זה טוב.

נועםבת11

New member
תודה על המחמאה

הייתי רוצה כך גם לכתוב קצת בבולגרית. אך אין פורום כזה.

רותי ב.

New member
לאחרונה

יוצא לי לשמוע יותר בולגרית. חמותי מבולגריה, ואני רואה אותה יותר לאחרונה, עקב לידת נכדנו (המשותף), ושומעת אותה מדברת בולגרית עם אמה. כל כך הרבה שנים לא שמעתי את השפה הזו, וזה תענוג גדול בשבילי להקשיב לה, ומעט מעט לזכור מילים ששמעתי פה. אף פעם לא ידעתי בולגרית טוב. רק מעט מילים.

נועםבת11

New member
בולגרים

הורי שניהם מבולגריה, והם לאחרונה ביניהם דווקא יותר ויותר מדברים בולגרית או שאימי רוצה להגיד לי משהו שאחרים לא ישמעו ואני לא יכולה לסבול את זה היא פתאום פונה אליי בבולגרית אך לי יש איזשהו בילבול בין הלאדינו לבולגרית, כי בבית סבתי שמעתי הרבה את הלאדינו. סבתי נפטרה לפני 6 שנים גרממה שלנו האשה הנפלאה, שכל כך חסרה. ובתור ילדה קטנה אמא של סבתי היתה גרה איתם ואיתה דיברתי רק ספניולית כי היא לא ידעה מילה בעברית. כך משם אני יודעת.

נועםבת11

New member
אגורה ואא איר אזר אלגונה קוזה

סטו דילדימאניינה אקי. קרו פוייר אחאורה, אך אל טיימפו אחרורה נו סטה משהו. קרו אזר סופה (מרק) קון גאינה, והרבה ירקות זה פשוט מתבקש ביום כזה. הדלקתי נרות ומבער עם ריח אני מאוד אוהבת זה מחמם ונותן תחושה נעימה בבית.

דמניידה בואנטה נועם!

יא טאסטס אדלנטנדו קון אל לאדינו. קומו דישיטס אסטה אל טיימפו מוי חוארטה איירה אי לובייה אי נו אי קואלו בושקאר אחוארה. אי יו מאלבנטו דמפרנו קדה דייה אי שבת אספסיאלמנטה , טודוס קאדן דורמיינדו אי מאנטרו אל מופאק (קוזינה) אי אמפסו גיזר אי אפרונטר קוזאס פרה לה סמנה אנטרה. אסטו דוס דיאס איזה קיבוץ גליות אנ לה מופאק - גיזי : אפיו, קשקאריקאס, בוקדיקוס דה קלבסה,בקלה, פשטידה דה אספינקה טורקה קה טופי אן אל באזאר, אי גיזי מפרום דה לוס טריפוליטנוס קון קוסקוס. ועכשיו תרגום את מתקדמת עם הלאדינו, כפי שאמרת מזג האוויר מאוד סוער, רוח וגשם ואין מה לחפש בחוץ. גם אני קמה מוקדם כל יום ובשבת במיוחד, כולם נשארים לישון, ואני נכנסת למטבח מבשלת ומכינה לכל השבוע. ביומיים אלו עשיתי קיבוץ גלויות אצלי במטבח- בישלתי : סלרי, קליפות של קישואים (האם את מכירה) קשואים, פול ירוק, פשטידה שת תרד טורקי (זה העלים הגדולים יותר) שמצאתי בשוק , ובשלתי מפרום של הטריפוליטנים אם קוסקוס. טובה אל פלאזר דה אבלאר קון תו מאמא. היה לי העונג לדבר עם אימך.

Sarika

New member
סניוריקה, ת'קירו פרגונטה....

בלאדינו כתבת - בוקאדיקוס דה קלבסה שזה= ביסים/חתיכות קישואים בעברית תרגמת - קליפות קישואים האם זה אותו תבשיל?

שריקה אולי טעיתי :

בוקדיקוס דה קלבסה זה קוביות קשואים עם מעט אורז ברוטב עגבניות. קאשקאריקס זה קליפות , אצלנו עושים מקליפות הקישואים מאכל שהוא מנה ראשונה מוגש קר. קולפים את הקשואים כמו שקולפים מלפפון לוקחים את כל הקליפות ןחותכים אותם לקוביות מכל קשוא חותכים שני עגולים(פרוסות) מהקצה העליון ומוסיפים זאת לקליפות כדי להוסיף לזה קצת נפח היות ואין הרבה קליפות, מוסיפים כמה שיני שום שלמים, לימון מעט שמן מלח ופלפל שחור.

זיזיקה

New member
../images/Emo3.gifסניוריקה

גם אני מבשלת את קליפות הקישואים וחתיכות מהקישוא מוסיפה לימון, פטרוזילה, מלח ומעט סוכר ואוכלים את זה קר ובסוף אומרים כה סאברוסו "דקי מאס". במיוחד לימי הקייץ החמים.

מעניין זיזיקה אנחנו קוראים לזה

"קשקריקס" וכנראה אצל הבולגרים זה נקרא "אינגינרה" - אצלנו אינג'ינרה זה ארטישוק.

נועםבת11

New member
מאי, אי אטו דימאניינה בואנה

מה שטוב בפורום הזה שאפשר להתבלבל ולכתוב מה שמתחשק ואפילו כשכותבים משהו שאולי נשמע אחרת מתקנים לך וככה אני לומדת. זה מזכיר לי שכהתחלתי לכתוב שאלו אותי גם סניוריקה, ונדמה לי מטיקה או לא זוכרת מי האם אני מפריז כנראה כתבתי משהו שנראה כמו פריז!!!! הלואי והייתי שם קצת. תודה לכולכם על הקבלה, התמיכה והעידוד.

למעלה