בוקר טוב ונפלא.

tsiporganeden

New member
בואנה דמאניאנה קרידה, אי בואנה

דמאניאנה אה טודוס, אקי אסטה אנובלאדו, לאס נובדאדס אסטאן דיזיינדו קה וה אה וור לוביה, פור לה אורה סולו אנובלאדו. היידה אה אמפסאר אה אלימפיאר, אסטה "פאנג שוויי" יה מקיטו לוקה, אלומאנקו קה מה איודה. שבת אלגרה אה טודוס.

נועםבת11

New member
אוי טנגו תור לרופא שיניים

היא דילדמניינה סטו קון דולור לקבסה, היא נו טנגו חשק האיר, הגורה וו טילפוניאר אל דוקטור אי וו דיזיר כי נופאדו ויניר אוי בטח הוא יהרוג אותי כי כל פעם אני מוצאת לי משהו. נכון אמרו כי וא סטר מוי אילדו אוי ווה אמפסר לויביה אך אגורה סטו מראנדו דילונטנה אי אל סול סטה אחוארה.אני גרועה אך מנסה לכתוב את שמה לב.

tsiporganeden

New member
מצוין קרידה ככה תלמדי, תראי מה

כתבה מטיקה, אגב רופא שיניים - דאנטיס, כמה אני שונאת אותם, אני הולכת בלי כאבים וחוזרת עם כאבים. חחחחההההההה.

נועםבת11

New member
אכתוב שנית

אני כותבת בחצי עברית קצת ספניולית, וקצת בולגרית כי זה המוצא. והרבה שנים לא שמעתי את הלאדינו מסבי וסבתי. אך בזכותכם חוזרת למחוזות ילדותי גם הגילוי של סניוריקה ושלי, שאנו חוקרות את תולדות המשפחה כרגע.

מואיס

New member
מוי ארמוזו נועם . אנסינה טה ב'אס

אמבז'ר. אי יו אמפסי אנסינה. טנמוס און דקסיאונריו אן אל פורם, אקי http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=420&msgid=24673025 אי און אוטרו מס אקי http://133.12.37.60/diksionaryo-LK/ פואדס טופר פלב'רס קה נו טה אקודרס מוסוטרוס טה ב'אמוס איודר טמביין

בואן דיאה אה טודוס אמיגוס אי אמיגאס

קה ארמוזו אסטה אפ'וורה
אן אל אורנו יה ססטה גיזנדו תבשיל קדירה אי פינה קה ונה ב'ניר לוס מוספירס ב'ן סליר אמפלייאר קוואלס קוזאס קה מי מאנקאן. (יום יפה בחוף על אף התחזיות הסוערות, בתנור מתבשל תבשיל קדירה ועד שיגיעו האורחים בצהרים אני יוצאת לקניות של כמה מצרכים שחסרים לי) אלוורמוס

Sarika

New member
בואן דיאה אי הטי קרידה חונה...

אם אינני טועה אמפלייאר פרושו- אשתמש, לדעתי צריך לומר המירקאר=לקנות. אני הייתי מנסחת את המשפט כך - ב'ו סליר המירקאר קוואנטאס קוזאס קי מי מאנקאן. תקני אותי אם אני טועה. קי תריאושקה(שיצליח לך) לה קומידה, אי קי לוס מוספיריס תבנדיגאן(יברכוך) "בנדיצ'אס מאנוס"

אסטרלו

New member
בואן דיאה הטודוס. אמפלייאר-לערוך

קניות, יותר נכון ל"עשות שוק". הכוונה בעיקר למצרכי מזון. המרקאר - לקנות. קולאנייאר - להשתמש אני כבר רואה את העננים מתקרבים, אי טנגו לאס אביקאס אן לה לומברי. יום טוב לכולם

שריקה ! אמפלייאר זה אכן קניות

כשאומרים סליר אמפלייאר הכוונה לקניות בכלל, ואילו מרקר זה לקנות משהו ספציפי. להשתמש= קולניאר.

נועםבת11

New member
חונה, אוהבת מאוד שאת מתרגמת

זה מאוד עוזר, בוקר טוב לך מה את מבשלת גלי לי .

../images/Emo51.gif גם אני בהתלמדות (../images/Emo13.gif

השפה כמעט שנשתכחה ממני. מאז שנפטרה סבתי (30 שנה) כמעט שלא דיברתי, התחלתי לדבר בה כשהיגיעו הטלנובלות מדרום אמריקה, וכשנפתח הפורום ע"י רותי קפצתי למים עם שפה מאוד דלה - ואני משתפרת בעזרת חברי הפורום כמו Sריקה ואחרים שמדברים את השפה באופן שוטף. ובקדירה מתבשלים ביין כל מיני ירקות שורש, קוביות בשר שעועית יבשה וביצים...זה סוג של אינסטנט חמין א-לה חונה לרגע (
אלוורמוס- אני באמת צריכה לזוז (

נועםבת11

New member
בשביל מתלמדת את מעולה

כמה זמן את בפורום ? ותני מתכון נראה לי מאוד טעים אני אוהבת לנסות מתכונים חדשים. שיהיה לך יום נפלא וגשי לעניינייך. גם אני לכביסות, כלים, אוכל, וכו'

למעלה