בוקר טוב ונעים מאד

תמי55

New member
בוקר טוב ונעים מאד

מצטרפת חדשה...הגענו להחלטה על פונדקאות לא מזמן, אחרי תקופה ארוכה של טיפולים כושלים וסיכויים קלושים להריון תקין. אשמח אם תוכלו לענות לי על שתיים שלוש שאלות: - האם מציאת פונדקאית באופן עצמאי מסובך? אנחנו מאד מתלבטים בקטע הזה. (נפגשנו עם שני זוגות שסיימו לאחרונה פונדקאות דרך המרכז המפרסם את עצמו כאן וקיבלנו חוות דעת שליליות לגמרי, אך עדיין יש אופציה של מרכז אחר שבא בחשבון). - כמה זמן בערך לוקחת הועדה? האם אי פעם נפסלו פונדקאיות? - מישהי עשתה פונדקאות בחו"ל? האם הסכומים גבוהים יותר? תודה ויום נעים לכולן

../images/Emo24.gifבהצלחה וברוכה הבאה

אנחנו ניסינו למצוא פונדקאית בעצמנו ונתקלנו בקשיים רבים רצוי אם לא עומד לרשותכם זמןפנוי לעסוק רק בזה לפנות למרכזים. יום טוב

ברוכה הבאה תמי ../images/Emo42.gif

אנחנו עשינו זאת באופן עצמאי ולא דרך אחד המרכזים. לא הייתי אומרת שזה ממש מסובך למצוא פונדקאית באופן עצמאי, אלא רק שזה גוזל הרבה יותר זמן והשקעה מצידכם. זה גם הרבה עניין של מזל - אתם יכולים לפרסם מודעה ומייד לפגוש את האחת והיחידה, או שאתם יכולים לפגוש לא מעט מועמדות עד שתמצאו את המתאימה. מצד שני מדובר פה על חסכון כספי רציני. אנחנו לא מתחרטים לרגע על כך שעשינו זאת באופן עצמאי. מיום הגשת התיק המלא לועדה זה יכול לקחת בין חודש וחצי ל- 3 חודשים (תקנו אותי בנות אם אני טועה), תלוי כמה פעמים התיק שלכם צריך לעלות לועדה ומתי היא מתכנסת (חגים, חופשות וכד´). היו פונדקאיות שלא עברו את הועדה אך זה די חריג. אני אישית לא מכירה מישהו שעשה פונדקאות בחו"ל, נראה לי יקר ומסובך מידי. שיהיה בהצלחה !

בנדה1

New member
הי תמי, ברוכה המצטרפת,

אנחנו עובדים עם מרכז מסוים, מאוד מרוצים. לצערנו חווינו כשלון עם פונדקאית אחת כשעבדנו עם מרכז אחר (שלא באשמת המרכז הקודם), החלפנו מרכז ומקווים שיתחלף המזל... אשמח להוסיף המערכת המסרים האישית. בנוגע לחו"ל הבנתי שהפרוצדורה פשוטה יותר אבל העלויות בשמים (כל IVF עולה כמה אלפי $) לדעתי צריך להיות פה קישור לנושא פונדקאות בחו"ל. שיהיה הרבה בהצלחה, בקר טוב לירון, בקר טוב דניאל, בקר טוב לכולן.

מירבי*

New member
ברוכה הבאה תמי../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

ישנן שתי אפשרויות לעבור את תהליך הפונדקאות, לבד ודרך מרכז. במידה ותחליטו ללכת לבד, תצטרכו לפרסם מודעה בעיתון, לעשות סינון ראשוני של הפונדקאיות ולאחר מכן להתחיל להעביר אותן את המהלכים הדרושים כדי להציג אותן בפני הוועדה.[ במקביל גם אתם צריכים לעבור אבחונים פסיכולוגים, בדיקות רפואיות והצגת אישורים מתאימים לפי דרישות הוועדה. היתרון במרכז הוא העובדה שהם מרכזים עבורכם את הנתונים, מוצאים את הפונדקאית, מעבירים אותה את כל השלבים, מנחים אתכם מה לעשות ומגישים את התיק לוועדה. יש זוגות שמתאים להם לעבור את זה לבד ויש שצריכים מרכז שילווה אותם, הענין אינדיבידואלי לחלוטין. כמובן שפונדקאיות נפסלות מדי פעם בשלב כזה או אחר, חלקן בעת הברור הראשוני, חלקן לאחר האבחונים ויש כאלה שמגיעות לוועדה אחרי שכל האישורים נמצאים בידיהן ובכל זאת נפסלות. בחו"ל התהליך עולה בסביבות 80000$, ודורש מכם לשהות שם לא מעט זמן. בהצלחה תמי ואשמח לתת לך פרטים נוספים.

ברוכה הבאה תמי../images/Emo65.gif

לי לך

New member
החסרון במרכז

שהוא עולה המון כסף! ובדרך כלל אפשר בלעדיו. אין לי מושג כמה גובה כל מרכז אך מדובר באלפי ואפילו עשרות אלפי דולרים. ממליצה לך לבדוק אפשרות לפרסם בעיתונים מודעת דרושים לפונדקאית (בדיוק כמו שהמרכזים נוהגים) ובעצמך לקחת אחריות, לראיין ולהחליט אם לדעתך המרואינת תתאים. הבנות כאן על מנת לייעץ לך מה לשאול ומה חשוב. ולהדריכך בשלבים. זה באמת אפשרי ולא מסובך. ניתן להסתייע גם באביבה וכו´ כך בדיוק היה נהוג לייעץ פה בפורום עד שנפתח המרכז החדש וחבל שהאופציה הזו יותר לא מוזכרת על ידי שאר הבנות. "זהו פורום של תמיכה - לא פורום שבו נכנסת משתתפת חדשה ששואלת איך מוצאים פונדקאית ובמקום לתמוך (להגיד לה בהצלחה, למשל...) " מציעים לה לפנות למרכז. המרכז הוא אופציה לעשירים ,מיואשים או חלשים ובהחלט לא מתאים לרובנו אני בהחלט מרגישה שמשהו השתבש כאן! ואני סתם לא קשורה לאף אחת, אלא פונדקאית לעתיד שמאוד מאוד נעזרה עד היום בפורום המבורך הזה להשתמע לי לך לי לך

לי לך

New member
תיקון

כך בדיוק היה נהוג לייעץ פה בפורום עד שנפתח המרכז החדש וחבל שרוח הדברים כל כך השתנתה,בקרב רוב הבנות

הי לי לך

כן אני מסכימה איתך. לי בכל אופן יש תחושה לא נוחה כאן, אני רוצה לקטר/לשאול/או לספר,ואני לא מרגישה בנוח כאן יותר. יש מין תחושה כזו שמה שמעניין זה:איזה מרכז שווה או איזה מרכז מלא בנוכלות. וממש ממש ממש לא נעים לי לקרא בכל יום את ההשמצות על המרכז. כי זה פשוט מאוד לא פייר. ולא הוגן והכי הכי חשוב:רחוק מהאמת.

לי לך

New member
ענת יקרה

אני שמחה שאני לא לבד, בפורום צריך לעזור לתמוך ולפשט את התהליך ולא להפחיד ולסבך. ההורים שמוצאים פונדקאית לא צריכים- "לאחר מכן להתחיל להעביר אותן את המהלכים הדרושים כדי להציג אותן בפני הוועדה"- אלא לתת לפונדקאית רשימה של בדיקות רפואיות שהיא תבצע תוך יממה ולקבוע לה תור לאבחון פסיכולוגי(על ידי טלפון בצרוף צ´ק קטן). וזה הכל. ונכון שיותר קל שאחרים יעשו זאת בשבילך. כל אחד ושיקוליו עמו. מירבי יקרה-אוהבת אותך. ואת בטוח תהיי מצוינת לאלה שיזדקקו לך אך אנא נסי להפריד בין עסקים לבין מה שצריך לקרות בפורום.הרי היית מצויינת. סליחה אם פגעתי. לי לך

מירבי*

New member
היי לי לך

לפני הכל אוהבת אותך גם. לא פגעת לי לך, אני רק חושבת שזה לא מדוייק שמאז המרכז השתניתי. השתדלתי להתעלם מרוב הדברים שנכתבו בגנותי וגם מאלה שצדדו בי. הפורום הזה היה וימשיך להיות פורום תמיכה לכולנו, אין לאף אחד כוונה לשנות את ייעודו. לא אני היא זו שמעלה את הנושא שוב ושוב, לאנשים כאן יש הרבה מאוד מה להגיד ...הנסיונות לסכם את הנושא לא צלחו, מקווה שכולם אמרו את דבריהם ונשוב לתמוך, לאהוב, לסייע ולהקשיב כפי שעשינו עד עכשיו. לא אני הכנסתי את רוחות המלחמה לפורום..ואני בהחלט מתכוונת להוציא אותם. אין כאן מקום למלחמות והתכתשויות מהסוג הכל כך נמוך הזה. ערב נעים לי לך ובהצלחה.

מסכימה איתך -כמעט לגמרי

כל הכבוד לי לך. את צודקת כמעט ב-100%. -לדעתי. אבל מנקודת מבט של אמא (לאחר פונדקאות) וילד נוסף שאנימקווה שיהיה, אני יכולה לומר שיש איזו מועקה בכל התהליך הבירוקרטי שמסביב . מועקה, שמרכז טוב יכול לעזור על ידי "החלקת עיניינים". נכון שלא כל אחד צריך את זה. אבל למרות שזה יראה לוקסוס לזוג אחד, לזוג אחר, המשמעות היא שבירה באמצע התהליך או לא. זה לגבי הזוגות "היותר חזקים". ובחזקים אני לא מתכוונת לכוחות נפשיים דווקא אלא ליכולת להתמודד עם קשיים המלווים בבירוקרטיה, היכולת "לקרוא" אנשים, נסיון בלראיין, בלדעת מה לשאול. לא כל אחד יכול לעשות את זה אפילו אם יש לו כוחות נפשיים. ברור שמי שיכול לעשות את זה, המרכז הוא לוקסוס ואם יש כסף - אז למה לא. אבל לגבי אלה שלא ממש בטוחים בעצמם, אם יש להם את האפשרות הכלכלית אני כן ממליצה ללכת למרכז מנוסה וטוב. אורית

לי לך

New member
תיקון

כך בדיוק היה נהוג לייעץ פה בפורום עד שנפתח המרכז החדש וחבל שרוח הדברים כל כך השתנתה,בקרב רוב הבנות אמנם מוזכרת האופציה של לבד אך בצרוף סירבול וקושי של התהליך.

מרכז - כן או לא...

שמי סיגל ואני פונדקאית בפעם השניה. אני העדפתי דווקא לא ללכת דרך מרכזים , הייתי בכמה מרכזים וקיבלתי את ההרגשה שהם "המציאו" אותי ... אני לא נזקקתי לשרותי מרכז והסתדרתי לבד . השיקול של כן או לא מרכז הוא בעיקר כלכלי, ואם יש אפשרות לעבור את זה עם מרכז אני חושבת שהרבה זוגות היו רוצים ומעדיפים כך. אבל זה מאוד אינדבידואלי וכל מקרה לגופו. לכן כמו שמקבלים מישהו לעבודה או לכל משרה אחרת כדאי לראיין את המרכזים לקבל מושג כללי ולמצוא את המרכז שמרגישים איתו הכי טוב. חשוב לשאול שאלות וגם לקבל המלצות!!!!! ( זה הרבה יותר מסובך ומורכב מלקבל מישהו לעבודה שכן , פה נכנסים לתהליך עמוס ולא שיגרתי) אז הרבה בהצלחה ואנחנו כאן ... בייי סיגל

../images/Emo32.gifמרכז

בנות יש לי רעיון: בואו לא נאזכר בפורום שלנו יותר את מרכזים השונים. וגם לא את הבעד והנגד(שמאוד מאוד ברורים לכל) אני מציעה שרק במסרים נעביר אינפורמציה. מה דעתכן? זו בקשה מוגזמת ולא דמוקרטית? מירבי אני מציעה שנוסיף במאמרי הפורום את החסרונות ואת היתרונות של המרכזים(באופן כללי). כך שמי שמבקש חוו"ד אפשר יהיה להפנות אותו אל המאמרים. מה דעתך?

מירבי*

New member
ענת, מה שאת מציעה זו סתימת פיות.

אפשר ורצוי לסכם שכולם פה ימנעו מהשמצות ומפרסומים. אי אפשר להגיד לאנשים שנכנסים לכאן בפעם הראשונה לא להביע את דעתם על מרכזים באופן כללי, תמיד עשינו את זה כאן יפה מאוד, אפשר להמשיך.

מירבי היי

הצעתי את זה:על מנת למנוע השמצות ופרסום. כי תמיד נתנו שמות,ואז הביקורות התחילו להגיע.בכלל אסור לפרסם!!!!!!!!! לא לטוב ולא לרע. זו דעתי.את לא חייבת לשמוע לי. מה שהצעתי שבמסרים נוכל להעביר אינפורמציה. מה לעשות שלפעמים צריך לנקוט בשיטת "סתימת פיות". הרי גם בקטע הכספי יש "סתימת פיות". מירבי אני רק דואגת לפורום,

מירבי עוד משהו,ברוב המקרים של

איזכורים של מרכז זה או אחר,תמיד יש פרסום! וזה עובדה!

למעלה