בוקר אור

בוקר אור

בוקר של הכנות לשבת ספרו לי מה אתן מכינות לשבת היפה שעומדת להתרחש לנו אומרים שיהיה יפה ואפשר לטייל , לראותץ את פריחת הכלניות בחבל לכיש

בוקר טוב נסיכוש...

אצלי לא קיימת הלימה בין האהבה שלי לבשל לבין מה שנאכל....אך מה אני יכולה לעשות כשאני מגיעה לדוכן הירקות של אחמד [מחברון] כל הירקות מסודרים בסדר ונקיון מופתי במחירים שזה ממש צחוק ..וטריות...שחבל"ז...לא עומדת בפיתוי בשלל הצבעים ...ובירקות שאינני יכולה למצוא בסופר...השבוע היו פולים בשרניים ירוקים...לפת לבנה כשלג שזה אך נקטפה...דלעת ענקית כתומה וטרייה...גזרים שהגבעולים הירוקים [שאותם בדרך כלל קוטמים] עדיין עליהם..בצלים לבבנים...בשרניים...אחמד גר בכפר הסמוך שבו אני עובדת אבל גר בחברון ומביא משם את הסחורה...כל השבוע הוא בכפר רחוק מהבית האשה והילדים..אז הוא מכין לעצמו לעוזרים שלו אוכל בדוכן...אתמול ראיתי שהוא חותך פול ככה קטן קטן ללא קילוף..שאלתי מה הוא מכין אמר מרק עם בשר....הוא שאל אותי מה עושים עם סלק אדום..אותו הביא גם מחברון אדום אדום טרי ....מה שאני יודעת להכין מסלק זה רק סלט..אז הסברתי לו איך מכינים...וגם אני הכנתי סלט סלק...ומרק עשיר עם כל הירקות שנזכרתי הוספתי מלא שום ובצל.כמון, קימל טחון , פפריקה, פלפל שחור ..ולתוך זה הכנסתי קציצות מבשרהודו..ועל הכל שפכתי מלא כוסברה ...הלאה...לבת שלי התחשק גרונות עם שעועית לבנה..בחיים לא בישלתי ואיפילו לא טעמתי גרונות [פשוט סולדת מגרוות וחלקים פנימיים] אבל..הבת בהריון בקשה..לא נכין.?.אז הכנתי גרונות הודו ברוטב סמיך אדו עם עגבניות קצוצות וחריף עם שעועית לבנה ...לקטנטנים הכנתי קציצות ירק ....פשטידת ברוקולי וכרובית...ועוד מעט אגש להכין עוגת תפוחים[מהדוכן של אחמד] .....השאלה הנשאלת ..מי ייקח את האוכל לבאר שבע? בד"כ בני הגדול עושה זאת..אבל הוא נסע לצפון....משהוא מתנדב????מבטיחה בקשיש.....

66Amiram

New member
לא רוצה לקלקל לך את החגיגה אבל

דעי שחלק מבני דודנו משקים את הירקות במים בלתי מטוהרים וגם לא מקפידים על מרווח הזמן הנדרש בין הריסוס האחרון לבין הקטיף והשווק לצרכן .

אולי תמצאי את השטיח המעופף מהאגדות

את המבשלת עם הביחשולים לשבת מאחלת לך ימצא הפתרון או שיגיע השטיח המעופף שיקח אותך אליהם

נסכוש...אכן עליתי על שטיח מעופף [קו 388]

ונסעתי בעצמי באוטובוס לב"ש עם צידנית האוכל...[מצ'וגעת נכון?]וכעת אני בתוך ים של צעצועים.. ציוצים של הקטנים, וכייף לי..כייף לי...שבת שלום לך נסיכה יקרה...

יש עוד תבשילים שעושים מסלק אדום

מכירה את החמיצה שעושים מסלק המבושל ומגישים עם לבן או שמנת חמוצה ואמי היתה מכינה חמוד, תבשיל של סלק עם עלי כרפס גרונות של עוף או הודו ומיץ לימון ואץת זה שמים על אורז לבן ויחד זה מטעם אמיתי

אגב..סלט יפה צבעוני וטעים גם עם סלק

אכלתי אצל כלתי והתלהבתי מאוד. סלק מבושל-חתוך לקוביות תפוח אדמה מבושל-חתןך לקוביות אפונה -מקופסא-לשטוף ולסנן את המים קופסא כרוב כבוש לתבל במלח ופלפל שחור שבת שלום

אם אני לא טועה מאכל סלט מהגוש בסובייטי

אני לא חסידת הסלק אבל..הפעם היו סלקים כל כך טריים שלא עמדתי בפיתוי וקניתי..בתי מאוד אוהבת סלט סלק...דרך אגב מהעלים אני מכינה בפסח מטעמים..

טיול בחצר

ירדתי היום לזרוק את הזבל מוקדם ועשיתי סיבוב בחצר בין הסביונים והחרציות יש כתמים אדומים ואילו הכלניות בדרך כלל החצר לא מטופחת, לכן פרחי הבר עולים חופשי בחצר רק שהפרחים מתייבשים עושים מבצע ואוספים אותה אבל הזרעים נותרים על האדמה ואחרי הגשמים שמרטיבים את האדמה , היא הופכתץ לירוקה מעשביה וצמחי בר על רוב השטח השתלטה הכובזה והסביונית החרציות והכלניות הן כתבי הצבע בתוך הירוק וכל כך נעים לראות את זה מלמעלה , והיום ראיתי שחלק החצר הרחוק ממני שהיה צהוב התכסה בכתמים אדומים היה כייף לטייל בחצר לראות את הפרחים פה לידי , תזכורת לשטחים הגדולים של הפרחים שכיסו את החולות וכיום מלאים במרצפות אקרשטיין , בינינו מלאנו את ההבטחה" נלבישך שלמת בטון ומלט"

שבת שלום

האוכל מתחמם על הפלטה הבית מבריק לכבוד השבת והריחות שיש בבית של מטעמים משהו זהו השבת האהובה עלי מאד והשבת סיימתי את ההכנות מוקדם מאד ואפילו מזג האויר היה חמים ונעים

s f a r a d i t

New member
אגב "שבת שלום" הנה משהו לשדרג את השבת

אתמול היו לי אורחים ויצאתי גדולה!! מהיר, קל וטעיםםם!!! שבת שלום

למעלה