בוקר טוב עם מתכון לעוגה, שווה לכם לנסות אותה.
ולכולם יום מלא פעילויות וחויות נפלאות.
עוגת לחם קופים.
עוגת שמרים קינמון (לחם קופים)
עוגת שמרים קינמון נפלאה מבצק שמרים רך ובציפוי סוכר עם קינמון שנקראת גם לחם קופים מכיוון שלא חותכים אותה אלא בוצעים ממנה כדורים
מצרכים למתכון (20 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה)
הבצק
קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
שמרים יבשים - כף (11 גרם)
מלח - 1/4 כפית שטוחה
ביצה - Large
סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
מחמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (100 גרם), רכה.
סוכר וניל - 2 » אריזות נייר - סה"כ (20 גרם)
מים - 1.25 » כוסות - סה"כ (300 מ"ל), פושרים - להוסיף לפי הצורך.
שמן קנולה - 2 » כפות - סה"כ (20 מ"ל), לשימון הידיים.
לשימון התבנית
מחמאה - כפית (5 גרם), לשימון התבנית.
הציפוי
סוכר - 2 » כפות שטוחות - סה"כ (30 גרם)
קינמון - כף שטוחה
אבקת סוכר - כף (16 גרם)
20 מנות/יחידות.
ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף.
אופן הכנת המתכון
1. להכניס את מצרכי הבצק לקערה (חוץ מהשמן), וללוש ידנית לבצק רך ועדין למשך כ- 5 דקות.
2. להתפיח למשך כשעה וחצי כדי שהבצק יכפיל את עצמו.
3. לחתוך את הבצק ל- 20 חתיכות. לעצב כל חתיכה לכדור עם ידיים משומנות ולגלגל בתוך הסוכר והקינמון.
4. את כל הכדורים לסדר בתוך תבנית קוגלהוף משומנת במעט מחמאה.
5. להתפיח שוב כחצי שעה ולאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות או עד שמשחים.
6. לקרר ולפזר אבקת סוכר לפי הטעם.
7. הרי לכם "לחם קופים" מתוק שכיף לאכול - בתיאבון
אין צורך לפרוס את העוגה - פשוט תולשים כדורים (כל כדור הוא למעשה פרוסה).