בוקר אור לכולם!

צודק! מתנצלת שאתמול לא הייתי נחמדה

בכלל. אני מוכנה לרשום לך את המתכון בפרטי, אם תרצה. ולהגיע אליי מחיפה לוקח שעה, אם אתה נמצא כבר בתחנה מרכזית
עשינו סולחה?

stkachov

New member
../images/Emo13.gif

אני עצלן מדי / עמוס מדי בלימודים בשביל להכין משהו מורכב יותר מפסטה/טוסט. האמת, אני כבר כמה חודשים כמעט רק אוכל בקמפוס. דרך אגב, אם עושים חשבון, זה הרבה יותר משתלם לאכול אוכל מוכן במסעדות בקמפוס מאשר לקנות ולהכין לבד. יאללה ססססססססססססולחה

האמת שזה לא נכון

אם תחשב כל יום כמה כסף אתה מבזבז על זה, תראה שבחישוב קל אתה יכול להכין ארוחה לעצמך שתחזיק מעמד לכמה ימים ולא ביום אחד , ותאמין לי זה יעלה לך פחות מ20 -25 ש"ח. אין כמו אוכל ביתי. הוא זול ובריא.

stkachov

New member
תלוי מה אוכלים ואיפה

תראי, אני למשל לא יכול בלי לאכול בשר כל יום, ואפילו פעמיים ביום אם אפשר. כיוון שלעמוד ולהכין בבית לבד אני לא יכול(אין לי זמן להתחיל לבשל בשר טרי), אם כבר אני אוכל בבית בשר, אז זה שניצל קפוא. המחירים של היום פשוט מזעזעים. חבילה של שניצלים עולה בערך 40 שקל, ויש שם 700 גרם. כלומר, גם אם נהיה צנועים ונאכל מנה של 200 גרם בשר, יוצא שמנה בשרית עולה לי לפחות 13 שקל, וזה מבלי להכין שום תוספות ושום כלום. אם אני אוכל בנוף, אני מקבל שם מנה בשרית נדיבה, ובנוסף התוספות והסלטים חופשי. כלומר ב 20 שקל, אני מקבל ארוחה בשרית עם תוספות ללא הגבלה. אז יוצא שעל התוספות אני משלם 7 שקל. בנהתן העובדה שגם צריך זמן לבשל, זמן לערוך קניות, זמן לנכות ולשטוף כלים... אני חושב שזה בהחלט מחיר הגון כאשר אתה מקבל את כל זה מוכן במסעדה. אגב, אם רוצים, אפשר לקחת ארוחה בקלקר, ואז יוצא לך גם ארוחת צהריים, ואת מה שנשאר אפשר לקחת הבייתה לארוחת ערב. וכך יצא לך גם ארוחת צהריים וגם ערב ב 20 שקל. ככה כפול 5, זה 100 שקל בשבוע. לחודש זה 400 שקל. בקיצר... 400 שקל מה שאני משאיר בקניה אחת בסופר, ואילו במסעדה זה מספיק לי לאכול חודש שלם, ובלי דאגות של מה שמסביב(הכנה, נקיון, קניות וכדומה). לי אישית זה יוצא משתלם.

לפי דעתי 400 ש"ח לחודש זה יותר מדי

תמיד אפשרי להכין ארוחה גם בשרית ולקחת איתך שתעלה הרבה פחות. נכון תצטרך לעמול בשביל זה ולנקות אחריך. אבל אין מה לעשות. זו אחריות שאתה לוקח על עצמך ולומד לבשל לבד. תעשה מה שטוב לך, זוהי דעתי.

stkachov

New member
למה, כמה יוצא לך להוציא על אוכל בחודש?

זה לא עניין של אחריות, ולא עניין של ללמוד לבשל... אני יודע לבשל טוב מאוד, ואני גם גר ללא ההורים כבר משהו כמו 7 שנים, אז זה ממש לא העניין הזה. זה פשוט עניין של עלות מול תועלת. לי, יוצא יותר משתלם לקנות מוכן מאשר להכין משיקולים כמו כסף, זמן, ונוחות...למישהו אחר זה אולי אחרת, יכול להיות.

מֵירַב

New member
איך אתה מסוגל לאכול בנוף? לא אומרים איכסה על

אוכל, אבל.....
לדעתי, בתור מעונותיסטית (יש מילה כזאת?
) לשעבר, יש להגיע לאיזון ע"י שילוב - חצי מהזמן לאכול בקמפוס וחצי מהזמן להכין לבד. אני עשיתי חישוב, אז, לפני מאתיים שנה - שיוצא לי יותר משתלם ככה. גם הייתי "עושה קניות" גם אצל אמאבא בבית, ועדיין הייתי קונה בהמון כסף חוצמזה.

stkachov

New member
תראי

הבשר שלהם סבבה, ומבין התוספות אני תמיד מוצא מה לקחת. דווקא בזמן האחרון הם השתפרו... יש די הרבה מבחר, וזה גם זול, וכמעט תמיד אין שם תורים אינסופיים כמו במתחם המזון.

מֵירַב

New member
מבחינתי שיפור אצלם - חייב להיות בחוסר התיבול

המזעזע שלהם. איך אפשר להגיש אוכל לא מתובל?!

deathcaster

New member
דווקא אפשר להבין את זה

אצלנו בבית אוכלים אוכל שאני נוטה להגדיר מאוד מתובל... לא הרבה אוהבים ככה.. כך שכמעט בכל מקום אני מוסיף מלח/ פלפל/ חריף ושאר מרעין בישין.. ייאמר לזכותם של ה"נוף" שיש להם עמדה מכובדת של רטבים ותבלינים שאין במקום אחר באונ'. אני לא הולך לשם הרבה.. אבל הם לאחרונה לא מאכזבים.

מֵירַב

New member
התכוונתי להוסיף קצת את המינימום: מלח, פלפל,

אולי עוד תבלין כלשהו. רחמנות על החיך האשכנזי המעורב במרוקאיות שלי
שיעמומון של אוכל.. אגב, אם כבר מדברים על אוכל בקמפוס - אפי הזה, אהבתי את האוכל שלו כשהוא היה ב"בית סאלה". עכשיו הוא סתם כזה..

מֵירַב

New member
אפי? בעל ה-אני-אפילו-לא-יודעת-איך-לקרוא

לזה - דוכן? דוכן אוכל? בקפיטריה שיש באזור הספרייה. קוראים לזה "אפי" על שם הבעלים. פעם הוא היה שווה, היום לא ממש.

deathcaster

New member
???

את מתכוונת לדוכן קפה שיש ממול למוזיאון ? לא קניתי שם אישית... אבל כבר נכחתי בסיטואציות של : "יקר שם / מחכים המון זמן/ חרא של קפה/ חרא של אוכל" ...

מֵירַב

New member
לא נכנסת מעולם לתוך הקפיטריה, ממש בפנים?

לא התכוונתי לקפה elite..

למעלה