בוקר אור לכולם

אחלה מנהלת יש לי ../images/Emo140.gif

קיבלת את התפקיד בהצלחה מרובה.... 1. לגבי הסלון, כתמים, בדים פרומים, שקיעת הכריות וכשיושבים טיפה לא בזוית אז מרגישים חזק את העץ. עונה על הדרישות. 2. הבעל לא רוצה מתוך עצלנות והתעסקות הוא אוהב לדחות לעוד שנתיים כל מה שניתן - המשימות שניתנו לו הם מכירת הסלון הנוכחי לאלטזאכן או איך שכותבים את זה העיקר שהבנתם את הכוונה אחרי המכירה נביא את הסלון מגיסי הכסף מהמכירה ייתקזז עם ההובלה פחות או יותר מקסימום נוסייף קצת. לגבי הסיגריות מדובר על חסכון של 19 שקלים ל 10 קופסות סיגריות. בתקציב אני עדיין אעמוד יהיה בסדר - מתחייבת היום לא להוציא שקל על כלום !!!!!!!!!!

SILIVAS

New member
../images/Emo6.gif

הבנתי. בכל אופן אני מקווה שבאמת תוכלו לכסות לפחות את ההובלה מהמכירה. תמשיכי לעדכן

כן המפקדת ../images/Emo195.gif

בדיוק מישהי כמוך הייתי צריכה שתדרבן אותי בזכותך אני עוד אצליח בסוף

YULI9

New member
../images/Emo2.gifלמה דווקא 500 שח../images/Emo35.gif

אולי יעזרו לך כמה דברים שלמדתי בסדנת יבולים. צריך לשבת שני בני בזוג ולעשות מאזן של כל ההכנסות וההוצאות, זה תהליך לא פשוט ולוקח כמה שעות. לבדוק תדפיסי חשבון בנק, ופרוט כרטיסי אשראי . לשבת שורה שורה ולרשום לאן הולך הכסף. מכולת, דלק, חוגים, עיתון וכד'. לחבר הכל ולראות כמה סך הכל אתם מוציאים וכמה מכניסים. את ההפרש (אני מניחה השלילי
) בין ההכנסות להוצאות אתם צריכים לצמצם כי הוא זה שגורם למינוס. יהיה סכום מסוים שלא תזכרו על מה הוצאתם משיכות במזומן או צ'קים. אחר כך ,כשתרגעו מההלם כשתראו כמה באמת אתם מוציאים, צריך לראות כמה אתם מוכנים להקציב לכל תחום, על מה אפשר לוותר ובמה ניתן לצמצם. את השלב הזה כדאי לעשות יחד עם הילדים אם הם בגיל מתאים. את הוראות הקבע לטלפון חשמל גז וכד' העבירו לכרטיס האשראי ושימו אותו עמוק בארון. את הסכום שנשאר חלקו ל4 (למדייקים 4.25 ) וכל שבוע ביום קבוע להוציא ההכספומט. את הכסף לחלק בארנק המחולק לתאים כגון מכולת, דלק, מספרה וכו'. גם אם מספרה זה פעם בחודש לשים כל שבוע את הסכום היחסי. חשוב, נגמר הכסף לא מלוים מתחום לתחום, תסתדרו אם מה שיש בבית. אם תעשי את זה אין מצב שהכסף לא יספיק לך למה שאת מתכננת. טיפ נוסף :לעולם לא לשלם בתשלומים על צריכה שוטפת כגון סופר, דלק, בגדים וכ'ד זה רק לרמות את עצמך, ההוצאה לא קטנה ומאוד מקשה על הפיקוח. אם תרצו טיפים נוספים אז בשמחה. אצלינו זה עובד. בהצלחה.

שמחתי לקרא את מה שכתבת

אשמח מאד לטיפים נוספים - אנחנו מחודש לחודש גולשים יותר

YULI9

New member
את רוב הדברים כבר ציינו קודם

לקנות בסופר שהוא זול גם אם צריך להתאמץ כדי להגיע. לעשות קניה פעם בשבוע לא פחות ולא יותר, לא להכנס למכולת לעשות השלמות להסתדר עם מה שיש.(כדי לקנות לחם וחלב שאותם נראה לי מוגזם לקנות פעם בשבוע אני שולחת את אחד הילדים כי הם קונים בדיוק מה שאמרתי) לא לאגור מלאי, לתכנן את הקניה לפי מה שיש בבית כדי שהאוכל יספיק לשבוע. לעשות רשימה לפני הקניה ולא לחרוג ממנה. לקנות לבד, בלי בעל ובטח בלי הילדים, תמיד תקני פחות כשאת לבד, בדוק. להכין תפריט שבועי לכל ארוחה ולקנות לפי התפריט, גם מונע קניות מיותרות וגם לא צריך כל יום לשבור את הראש מה מבשלים. קשה להתרגל בהתחלה לכל השינויים אבל תוך זמן קצר נכנסים לזה וזה הופך להרגל. לדעתי כשרואים בסוף החודש את הסכום שנחסך הסיפוק שווה את המאמץ.

כמובן שאני מסכימה עם כל מילה שלך../images/Emo8.gif

אנחנוהגעדפנו כן להתשמש בכרטיסי אשראי ובמקום לשים כסף במעטפות (אקורדיאון קיטלוג) אנחנו שמים דפים ורושמים כל הוצאה. אם בעלי משלם על משהו או מסמס לי ואני רושמת אם הוא לא בטוח אם יש כסף הוא מתקשר לבדוק אם ההוצאה בסדר. מאז שהתחלנו עם השיטה אני ממש לא מתפתה להשתמש בכרטיס שלא בשכל, צריך להכניס לראש שבכרטיס הזה יש את כל הכסף שלך ואם תשתמשי בו לא יהיה יותר! ואים דבר כזה תשלומים וחריגות למינוס! לנו אמרו לחלק ב4.3 אבל זה באמת להמקד בשטויות

YULI9

New member
לנו זה פחות התאים

השיטה בה משאירים כרטיס אשראי מיועדת לאנשים בעלי משמעת עצמית חזקה (שני בני הזוג) ואנחנו לא ממש מצטינים בזה
. גם מבחינה פסיכולוגית הרבה יותר קל "לגהץ" מאשר לשלם במזומן. כל הכבוד שאתם מסתדרים עם הכרטיס.

את ממש צודקת

זה באמת אל מתאים לכל אחד. יש לו גם שיטה עם כרטיסי אשראי אבל בעלי אמר לי לאחר שקרא בספר שהיא הרבה פחות טובה ממה שאחנו עושים. לי נהייתי משמעת מאז שהתחלנו ולבעלי אף פעם לא היתה בעיה עם זה.

מכירה את השיטה שלך קראתי את הספר

ויש לי אותו בבית הבעיה שאם אני אוציא סכום לפי המאזן אני אהיה כרגע בסכום שלילי כי כרטיסי האשראי שלי והלוואות בחשבון והוראות קבע לגן ועוד כל מיני שחייבים כבר מכניסות אותי לחריגה כל חודש. לקחתי סכום ראלי בתור התחלה שהכוונה היא ללמוד לחיות איתו ולרדת בסכום כל פעם בהדרגה בנוסף לא למשוך מהבנק ולהשתמש בכרטיסי האשראי כך שהתשלומים שיש ייגמרו ואז אני אוכל להיכנס חזרה לתקציב מאוזן אבל זה תהליך וכך אני בחרתי להתחיל אותו ותמיד אני אשמח לקרוא טיפים ועצות בנושא

YULI9

New member
זה רעיון מצוין

אבל אני חוששת שזה לא יעזור ורק יתסכל אותך. התשלומים בכרטיס האשראי לא יגמרו מעצמם הרי הילד ממשיך ללכת לגן והחריגה תאלץ אותך לקחת עוד הלוואות. לדעתי בלי תכנון מדויק לאן עומד ללכת כל שקל זה לא יעבוד. גם לנו היו הלוואות גדולות, אחרי שנכנסנו לשיטה (רק אחרי כמה חודשים כשראינו שאנחנו באמת עומדים בתקציב שבנינו לעצמנו) לקחנו הלואה אחת גדולה שאיחדה את כל ההלואות הקטנות ופרסה אותם לסכום נמוך יותר. בבנית התקציב מכניסים גם את החזרי ההלואות, גם את הגן של הילד וגם סכום שנועד לכסות חלק מהמינוס בבנק, אחר כך כשיסגר המינוס הסכום הזה ילך לחיסכון. חשוב גם לשים בצד כל שבוע למיקרים לא צפויים כדי שאם חלילה יתקלקל מכשיר בבית או שהאוטו צריך תיקון זה לא ימוטט את התקציב. כל זה נשמע קשה מאוד לביצוע וזה באמת לא פשוט אבל אנחנו חייבים להסתדר עם ההכנסות שלנו אחרת אנחנו כל הזמן בחסר והבנקים וח ברות האשראי מקבלים נתח יפה מהכסף שלי שיש לי הרבה מאוד רעיונות איך לנצל אותו (תסכמי את הריבית של הבנק לוקח לך בשנה ).
בכל דרך שתבחרי אני מאחלת לך הצלחה

לא הבנת את כוונתי התכוונתי תשלומים

על דברים שנגמרים כמו ביגוד, צעצועים, רכישות בסופר פארם. ועוד דברים כאלה שברגע שייגמרו לרדת מכרטיס האשראי שלי המצב ייתאזן הנקודה היא שאת הגן אני מחשיבה וגם את ביטוחי הרכב וכל מה שיורד באופן קבוע אבל כרגע יש על הכרטיס שלי מליון תשלומים מכל מיני רכישות מצטברות כמו משקפי ראיה נסיעה לחו"ל ועוד כאלה שאני ממתינה שייסתימו בנתיים לא נוגעת יותר בכרטיס וכך כל חודש ייגמרו כמה תשלומים והיתרה בכרטיס תרד והכסף הפנוי ייגדל ואז זה ייכסה קצת את המינוס ולאט לאט אני אצא מהבוץ.

YULI9

New member
../images/Emo140.gifהמון המון הצלחה

כל הכבוד, את תראי כמה זה ישתלם לך ואיזו הקלה זה יביא.

למעלה