בוקר אור לכולם

בוקר אור לכולם ../images/Emo20.gif

לתחילת שנה החדשה ולמען הגשמת מטרותיי לקחתי החלטה. אתמול משכתי מהכספומט סכום של 500 שקל כשהמטרה היא להשתמש רק בו עד יום שני הבא (במקרה יצא יום שני אתמול ) הסכום הזה אמור להספיק לדלק, סיגריות, מכולת, סידור ציפורניים, (אחת לשלושה שבועות)ובטח יהיו עוד דברים שאני אצטרך ולא זוכרת כרגע איך מחלקים את הסכום על מנת שאני לא אגיע לסוף השבוע בלי שקל ???? את כרטיסי האשראי הוצאתי מהארנק ולא יהיו בשימוש אלא למעט מקרה חרום ביום שני הבא אחרי שנעבור את השבוע הראשון אני אעדכן אתכם אם הצלחתי לעמוד במשימה של להיסתדר עם 500 שקל בשבוע להכל והכי חשוב לא לגעת בכרטיסי אשראי שזו המכה הגדולה שלי .

SILIVAS

New member
בוקר טוב ../images/Emo141.gif

טוב, מאחר ושאלת... 1. מניסיון אישי שלך, 500 ש"ח יספיקו להוצאות המתוכננות שפירטת? 2. בעיני, סדר העדיפויות שלך בהוצאות צריך להיות: דלק, מכולת, סידור ציפורניים ועוד משהו שעשוי לצוץ. הערות והארות: מה שמתוכנן למכולת לא יכול לחכות לסופר? את בטוח יודעת כמה עולה סידור הציפורניים, תפחיתי את העלות הידועה מ-500 ש"ח ותראי כמה ישאר לך בשביל שאר ההוצאות. ושוב, מאחר ושאלת לדעת הפורום, אז דעתי האישית היא: 3. סיגריות לא בריא... תיגמלי ותחסכי

תודה על הערות והארות

1. מנסיון שלי אני מבזבזת הרבה יותר, על ביגוד לי ולילדה , משחקים לילדה ושטויות על הדרך ולכן אני כתבתי בפורום אולי זה יחייב אותי יותר לשמור על עצמי ועל חשבון הבנק החמוד שלי
לכן אני לא יודעת אם יספיק או לא אבל זה נראה לי סכום ראלי לשבוע אולי אני אתבדה אבל את זה נדע ביום שני הבא. 2. דלק - כרגע יש לי קצת פחות מחצי מיכל דלק באוטו, היום או מחר אני אמלא 100 שקל ונראה לכמה ימים זה יספיק, לדעתי אמור להספיק עד סוף השבוע רק נסיעות לעבודה וחזרה - נראה אם אני צודקת. סידור ציפורניים זה בסביבות 70-80 שקל ובכוונה לא הפחתתי אולי אני אאלץ לוותר על זה השבוע, זה פחות או יותר אחרון בסדר עדיפויות. סופר - או מכולת. עד עכשיו עשינו קנייה מרוכזת בסופר בערך פעם בחודש, וכל יום שישי מוצרי חלב וחלות ועוד השלמות קטנות במכולת או בסופר השכונתי שהוא יקר מאוד. הגיע הזמן למצוא מקום יותר זול לקניות האלו אבל בשביל זה צריך קצת לנסוע השאלה עם זה שווה את זה בגלל ההוצאה הנוספת על הדלק ???? הרי אלו לא קניות גדולות אלא רק מוצרים בסיסיים פחות או יותר הביתה. ליד העבודה שלי יש סופר ענק של מגה אבל הוא יקר רצח ואני משתדלת לא להיכנס אליו אלא במקרי חרום אז צריך מקום אחר. 3. סיגריות לא בריא נכון אבל בכמויות שאני מעשנת בערך קופסא ליומיים, ובלחץ שאני נמצאת בו בתקופה זו אני לא שוקלת להפסיק .

הערות שלי

לגבי השיקול של חיסכון בקניות אוכל ויותר דלק - בשיטה שאנחנו משתמשים בה אין את השיקול הזה כי הדלק (במקרה שלנו מוניות) נמצא בקטגוריה נפרדת ולא מחשיבים אותו כתוספת לקניות מזון. לגבי הסיגריות - בכל התוכניות ריאלטי על חסכון כלכלי מיד הורו לאנשים להפסיק לעשן. אני אישית לא מעשנת אך שני ההורים שלי כן ואני מכורה למתוק ככה שאני יודעת כמה קשה לוותר על התמכרות כזו אבל אולי שווה לנסות להפחית קצת בצורה הדרגתית, בהתחלה קופסא ל-3 ימים ואח"כ להגדיל את כמות הימים על קופסא אחת. ככה ישאר לך התענוג (המעט מפוקפק) הזה. לגבי ההסתדרות עם 500 ש"ח מזומן, המון בהצלחה. אני אישית לא מסתדרת בכלל עם מזומן, הוא משמש לי רק למוניות ואוטובוסים. אני עושה הכל עם כרטיס אשרי ורושמת כל דבר ובסוף כל שבוע נכנסת לפירוט בבנק לראות שלא פיספסתי כלום, אבל זה לא מתאים לכל אחד ודורש המוןאימון לא להתפתות לגהץ אותו בכל מקום. בהצלחה, ותעכדני איך הלך.

טליW

New member
אפרופו סגריות...

בעלי הפסיק לעשן לפני שבוע וחצי, בגלל שעשינו חשבון כמה זה עולה בשבוע-חודש-שנה... הטיעון "לא בריא" לא ממש עובד על מעשנים, אבל כמה כסף נשפך על סגריות, כנראה שכן. תחשבי כמה כסף זה בשנה... ואח"כ תחשבי מה את יכולה לעשות עם סכום כזה עוד שנה. את יודעת כמה עולים לך כל הדברים שפירטטת, אז את יכולה להעריך אם את נמצאת במקום ריאלי. בהצלחה!

טליW

New member
דווקא לשרשר אני יודעת...

אבל הגבתי בהמשך לדברייך. כתבת על סגריות, ואני כתבתי כהמשך: "אפרופו סגריות", כי מה שאת כתבת הזכיר לי את זה.

אצלי אם הכרטיס יישאר בארנק לא יישאר

ו בגדים ונעליים בקניון והארונות שלי בבית שגם ככה עומדים להתפרק מרוב עומס ייקרסו לחלוטין. הכרטיס מהיום והלאה משמש רק לדברים חריגים ובהולים שאין שום אפשרות אחרת לשלם אותם כמו הביטוח של האוטו, ביטוח בריאות, פלאפון, כבלים ואינטרנט שיורדים בהוראת קבע בכרטיס. כשיש לי מזומן ואני רושמת כל דבר אני יותר בשליטה נסיתי את זה כמה פעמים וזה עבד יופי בהתחלה עד שנכנסו הפיתויים. לגבי העדפת דלק או אוכל אין שום העדפה כזו רק מחשבה שלי שזה מה שצריך בערך 150 שקל דלק + 150 שקל בערך שלמות לבית ללא ירקות ופירות שאת זה בעלי קונה בנפרד יכול להיות שאני אתבדה והחישובים שלי לא נכונים בכלל ויכול להיות שאני צודקת את זה אני אדע רק במהלך השבוע ולשבוע הבא נסיק מסקנות ונבנה אחרת. זוהי רק ההתחלה........ לגבי הסיגריות אני כרגע לא שוקלת שינויים וצעדים לשום כיוון אחר ממה שהמצב כרגע נתון למעט קנייה במקום מוזל יותר ממה שמוכרים בדוכנים ברחוב

mevav1

New member
מאושרת יקרה...תשמעי בקולי,אל תהיי

בכלל עם האשראי. אני החזרתי אותו לבנק אם כי גם הפקידה ביקשה ממני לטובתי את האשראי כי זו מחלה...מחלת הגיהוץ...הבזבוז...אין יותר גרוע מזה. אלא אם את קשוחה לעצמך. שנית,אני הפסקתי לעשן כבר שלוש וחצי שנים או יותר,מאז השליש השני של ההריון עם אהובתי הקטנה ועד היום,אני מחשבת כמה חסכתי ואיזה כיף שבמקום רעל,קניתי לי מגף יפה או בגד יפה ו כו'....

SILIVAS

New member
מאושרת תמיד

אשראי, מזומן , שקים - כולם אמצעי תשלום, זה לא משנה באיזה מהם את משתמשת הרעיון הוא לדחות סיפוקים, את פשוט צריכה לעבוד על עצמך ולא להתפתות ואני כבר לא אכנס להיבט של הסיגריות. בשרשור אחר כתבת שאת רוצה בגד לעצמך והרבה לילדה ופה מקודם כתבת שהארונות מתפוצצים... הכתובת על הקיר, ללא ספק יש לך יותר מדי, נסי לסדר את הארונות שלכם לראות מה מיותר ומה עוד בשימוש ואח"כ להחליט מה עוד את צריכה, מה את יכולה למסור (משפחה, חברים, צדקה) יכול שסדר מהסוג הזה יעשה רק טוב זה קצת מזכיר לי דיאטה, גם לארנק צריך לעשות דיאטה
בהצלחה, מחזיקה לך אצבעות שהשבוע יעבור בשלום

יקירתי את כל כך צודקת וכתבת נכון

יש לי בעיה רצינית עם דחיית סיפוקים שאני מודעת לה ולא מהיום כתבה מי שדוחה כברק שבועיים קנייה של ג'קט מדהים בסוף עונה בקסטרו
ואין יום שאני לא חושבת עליו. למה אני דוחה? מחוסר זמן ועד היום ומהיום בגלל הכסף לסדר את הארונות זה משהו שכתבתי כאן הרבה פעמים שאני צריכה וחייבת לעשות הבעיה שאין לי זמן לעשות זאת הארון שלי ושל הילדה משותף בחדש שלה וכשהיא ישנה אני לא אעשה לה רעש וכשהיא ערה אני איתה או בעבודה והא נרא ה כמו אחרי חורבן בית המקדש הראשון והשני גם יחד הארון של הבעל נמצא אצלנו בחדר והוא קצת יותר מסודר כי אני מסדרת מידי פעם ולא ממש נותנת לו לבלגן הלוואי עליי יום שלם רק לארונות - אין מצב לקחת חופש בקרוב אחרת הייתי עושה זאת

טליW

New member
אני דווקא אומרת משהו אחר...

את מכירה את עצמך הכי טוב בעולם. רק את יודעת מהן החולשות שלך, ואיך את יכולה להתגבר עליהן. רק את יודעת כמה את מוציאה על מזון, כמה הם החשבונות, כמה הדלק. אני חושבת שאם מצאת דרך לפתור את הבעיה שלך - את על הסוס, והסוס מחייך! הקצבת לעצמך 500 ש"ח, בידיעה שאם אכן תעמדי בתקציב הזה, את משפרת את מצבך הכלכלי. כלומר, זהו התקציב. נקודה. את תעשי כל מאמץ להוכיח, בעיקר לעצמך, שאת עומדת בתקציב. הוא הרי לא סתם מספר מופרך, את יודעת פחות או יותר למה הוא מיועד. אם את נותנת לעצמך הנחות כבר עכשיו, בסגנון, אני אנסה כן-כן לא אז לא, זה לא ילך (אני לא אומרת שאת עושה את זה...). הצעד החכם בכל זה הוא שהכסף נמצא אצלך במזומן. אם את חושבת שאת צריכה כלים נוספים בשביל לעזור לעצמך, תניחי במעטפה, או עם מהדק, כסף לדלק. לחוד תניחי את הכסף לציפורניים. לחוד את הכסף לסגריות. ממש לחלק כסף עפ"י המטרה שלו. בסוף, תקחי קופסא קטנה, ותכניסי לשם 20 ש"ח (או 10 או 5). הכסף שבקופסא יצא מהתקציב. אם ממש תזדקקי לו, הוא שם. אבל אם תוכלי להסתדר בלעדיו... אם תצליחי עם 20 ש"ח כל שבוע, בסוף השנה יהיו לך 1040 ש"ח. גם חצי מזה יהיה נחמד. זה כסף לבזבוזים. ממש ככה. מה שאת רוצה ואיפה שאת רוצה. בלי טיפה של יסורי מצפון (גם שקל ליום הם 365 ש"ח בסוף השנה...). לגבי הסגריות - אם אי פעם תחליטי שמספיק לך, נפתח לך כאן קבוצת תמיכה מכל הלב.

טלי את בהחלט צודקת המטרה שלי היא

להמנע מפיתויים ולהגיע למצב של 350-400 שקל גג לשבוע. אני מתחילה מ500 ולאט לאט אראה איפה אפשר להוריד ולצמצם. אני כרגע משאירה את כל ה 500 אצלי בארנק אם אני אראה שמתבזבז לי מהר מידי אי אחלק לפי ימים וכל יום אקח איתי סכום מוקצב. המטרה היא שכל מה שיישאר והלוואי שיישאר מה כסף בסוף השבוע יילך לכל מיני דברים כל פעם למטרה אחרת אני כתבתי הכל בפורום קודם כל כדי לקבל מכם רעיונות וחיזוקים ושנית כי כשאני כותבת את ההתחייבות בפני עוד אנשים ולא רק לעצמי יותר קל לי לעמוד בה ולכן כל יום שני אני אפתח הודעת התקדמות אם את מרשה לי כמובן ....... אני תמיד שמחה לקבל כאן עצות ורעיונות וחיזוקים וביקורת זה נותן עוד נקודות מבט לחשוב עליהן לגבי הסיגריות תודה רבה על ההצעה זה משהו שאני ובעלי צריכים להחליט וליישם יחד וכרגע אני לא במצב לעשות צעד כזה גדול אני מתחילה בקטן קודם כל הסדר שלי בבנק

טליW

New member
כל הכבוד לכם!!!

ואת מוזמנת בשמחה לפתוח פינה אישית בכל יום שני "ההתקדמות שלי". רק הערה קטנה. למה כל הכסף בארנק? את בוחנת את עצמך? את החוזק שלך? נראה לי מיותר, וגם פותח פתח לכשלון. אבל, שוב, מה שאת עושה הוא הרבה יותר טוב מלא לעשות כלום!

כל הכסף בארנק כי לא היה

לי זמן להוציא אותו משם ולא משום סיבה אחרת היום הוא יעבור למעטפה באחת השידות של הילדה וכל הכבוד לי כי אני עושה את הצעד הבעלול לא שותף כרגע בעניין וזה כבר עוד נושא לניהול הבית אבל לא כרגע - סיפור ארוך ומתיש זו המשימה הבאה שלי אחרי יישור חשבון הבנק הפרטי שלי אני אתחיל ליישר גם את שלו ואז נאחד חשבונות בנק סוף כל סוף ומעכשיו כל יום שני בבוקר תפתח פינה חדש כולכן מוזמנות להשתתפף לחוות דעה לחזק את ידי לחלוק עימי את הידע והנסיון שלכן

SILIVAS

New member
סבבה, עשינו עסק

את יכולה אפילו כל יום מבחינתי, אם תזדקקי לתמיכה ויום שני הבא אם את לא פותחת נושא חדש אני אישית
קוראת אותך לסדר

תזכרי מהיום זה באחריותך האישית

ואם כבר אז שני עדכונים כי בא לי 1. הוצאתי 176.9 על חבילת סיגריות במקום לקנות בקיוסק מתחת לעבודה ב 19.5 קופסא כבר חסכון 2. יש לי הוצאה לא צפויה שאני כרגע לא יודעת כמה היא תעלה אבל שווה בהחלט. הסלון שלנו במצב מזעזע, נקנה באזור התחנה המרכזית בתל אביב ב 2000 שקל לפני כ 5 שנים זה כדי שתבינו איזה סוג גרוע ולאיזה מצב הוא הגיע אתם רק יכולים לנחש כי המלצמה שלי מקולקלת לצערי. גיסי הבכור שחי לבד קנה לפני חצי שנה סלון חדש והוא רוצה להחליף אותו כי הוא לא נוח לו - הסיבות שטוטיות לחלוטין אבל אני מרוויחה אז מה א'כפת לי
ההוצאה היא הובלה מהבית שלו לבית שלנו. להערכתי בין 200-300 שקל יש לי מאיפה להוציא את זה זה יבוא על חשבון איזו הפקדה שאני צריכה לעשות לחשבון שלי שנמצא קצת בחובה אבל במסגרת אז זה לא קריטי. הבעיה הגדולה זה לשכנע את הבעל שיסכים הוא מאוד מתנגד ואני ירדתי מזה לפני כחודש, היום קפצתי לגיסי אחרי שהבעל והילדה נרדמו לסדר לו כמה דברים במחשב וראיתי את הסלון 2 ספות + הדום מאוד יפים ויחזיקו לעוד כמה שנים אחלה החסרון היחיד שזה גם בד בהיר כמו שיש לי עכשיו כך שאני אצטרך לשמור על זה בשבע עיניים אבל הוא הרבה יותר נוח ויפה וחדש לחלוטין אז תהיה הוצאה לא צפויה אבל יש מהיכן להוציא אותה והיא שווה ........

SILIVAS

New member
../images/Emo88.gif טוב....

כמה שאלות: 1. הסלון שלכם כרגע מתפרק, הבדים פרומים, מתקלפים, מלוכלכים? מה הכוונה במצב מזעזע? 2. תשאלי בכנות את בעלך למה הוא מתנגד, יכול להיות שיש לו סיבה ממש טובה ועל בדים בהירים תמיד אפשר לפרוס כיסויים, לפחות ביוםיום
לא כל כך הבנתי את החסכון בסיגריות (לא שאני רוצה להבין בזה) אבל בקצב הזה לא תעמדי בתקציב של 500 ש"ח לשבוע

למעלה