בועז דיין תפסיק ללכלך!!!

בועז ד

New member
יש הבדל גדול בין "שקע שרבי"לבין שרב

לדני שלום: יש הבדל גדול בין שקע שרבי לבין שרב.. שוב-לצערי לא שמעתי את התחזית שלך באותו ערב-אם אמרת היה שקע שרבי שהביא איתו אובך והיה מעונן..זה בדיוק מה שהיה !! ועל כך-צל"ש ! כפי שהחברים הביאו ואני יכול להביא קישורים אמרת שהיה שרב באותו יום.. וזה לא היה.. זה כול ההבדל.-מבחינתי הבדל עקרוני ושוב-לגבי האמירה"שלא יעבדו עליכם" לא הייתה שום כוונה לפגוע. פשוט כולם קפצו באותו ערב ..שרב שרב..אפילו עידן שאני מחשיב את דעתו מאוד ועוד מספר חברים(בלי להיפגע שלא הזכרתי את כולם) עדיין !!! לא מליון צופים.. לא טלווזיה.. אולי עשרות בודדות או בודדים בלבד.. מבחינתי-לא היה שרב ! ונתתי הסבר מספיק מנומק בבוקר אח"כ בועז

לבועז - הערה בקשר לסיכום על "השרב"

רק שלא תתעצבן, אני יודע שאתה מחכה לשמ"ט בפינה אך שוב לא דייקת בהגדרה. לפי ההגדרה האקלימית, לא החקלאית, מבחינים בין שרב קל לשרב כבד. בשרב קל הלחות היחסית הממוצעת לשלוש תצפיות צריכה להיות 45% ומטה בהרים ו 50% ומטה באזורים אחרים בארץ, וכמובן שיש בעיה עם הגדרה זו שאינה מבחינה בין הערבה לאזור החוף (בערבה כל הזמן יבש מאוד ולכן כמעט כל יום בשנה מוגדר שם כשרב - על בעייתיות זו אני עושה את המאסטר שלי, להזכירך). בשרב קל לא מדובר כלל על טמפ´ אלא רק וני מדגיש רק על לחות יחסית יומית ממוצעת לתצפיות 08:00, 14:00, 20:00!!!!!!!!!! לעומת זאת, בשרב כבד הלחות היחסית היומית הממוצעת צריכה להיות 20% ומטה בהרים ו 30% ומטה בשאר האזורים והטמפ´ המקס´ היומית שנמדדת צריכה להיות גבוהה לפחות ב 5 מ"צ מטמפ´ המקס´ היומית הממוצעת הרב שנתית לחודש בו מתרחש השרב. לפי מה שסיכמת, בלהט התוקפנות שלך, עירבבת בין ההגדרות. ביום א´ היה שרב קל !!!!!!!!1 "שרבון" - והשמ"Y הדגיש בתחזיתו שיהיה שרב קל בלבד ולא דיבר על שרב כבד. לא כל שרב מתבטא בטמפ´ של 30 מעלות ומעלה. השמ"ט לקח בחשבון את כיסוי העננות המסיבי והאבק שימתנו מאוד את השרב. אז נכון שהטפ´ לא עלו מעל לממוצע, למעט במספר תחנות בחוף, בעמקים ובשפלה, אבל הלחות היחסית היומית הממוצעת התאימה להגדרות של שרב קל. הרוח נתנה תחושה של קור (דבר המכונה אפקט צ´ילי - רוח ערה נותנת תחושה סוביקטיבית של טמפ´ נמוכה עד 5 מ"צ ממה שנמדד - דבר שקיים גם בחורף, או בעת שרב עם שמים בהירים הרוח החמה תיתן תחושה הפוכה שחם יותר). גם לי יש מרירות לשמ"ט בכל הקשור לתנאי הקבלה שם לעבודה ואפליות שהם עושים ועל כך שהןם כמו קומונה סגורה של מבוגרים וכו´... וניסיתי אינספור פעמים להתקבל לשם, אבל לא הצלחתי .....עם זאת לא צריך סתם לשלול. אפשר לתת ביקורת עיניינית אבל הפוסל במומו פוסל...ואני מקווה שלא תצנזר את הודעתי. עוד נכונו לנו ימים לוהטים רבים כבר בחודש זה וגם המצב במדינה על הפנים, אז בואו באמת לא נקטול אחד את השני ולא נתנהג כצמאי דם. חג שמח בועז לך ולמפחתך והמשך יום גשום וסוער

בועז ד

New member
קצת ניסחפת ידידי "צמא דם" אני...../images/Emo4.gif

אתפ מבינים חברים.. אפילו ביקורת עניינית בונה את לא מסוגלים לקבל.. זה תגובתם... טוב.. אז כאן יש אנשים בודדים..לכם יש את ה"מליוניים".. אז בבקשה לא להפריע לנו.. יש לכם מועדונים בוואלה פורומים אחרים ברשת-לכו לשם אנשים כמובן לא רצויים כאן !! קפיש !!! תתבייש תהיה מי שתהיה-ואני מצטער אך לא ארד לרמה שלך בושה וחרפה בועז

יריב71

New member
ערן, חומר טוב על שקע שרבי...

מרוב הגדרות פשטניות תופעת השרב מתמסמסת וכל יום יבש הוא שרב קל, וכל יום חם מהרגיל ויבש הוא שרב כבד. ברוך זיו כתב את עבודת המאסטר שלו בנושא השרב בישראל- ממליץ בחום

ברוך זיו התמקד בשקע שרבי. המשך...

נושא השרב רחב יותר. מכיר היטב את ברוך ואת עבודתו. אני מנתח את השרב על כל סוגיו בכל העונות. כשאסיים אתן לך לקרוא בשמחה. עד אז בלי קטילות, יריב ותקרא גם את הערתי לגבי הפרשי טמפ´

יריב71

New member
כמה הבהרות לגבי נושא הפרשי הטמפ´:

מפל סופר אדיאבטי (יותר מ-1 מע´ לכל 100 מ´) מתקיים רק בשכבת הפנים (הגדרה מתחום דינמיקה אטמוספירית) בהשפעת קרינת שמש חזקה. שכבת הפנים היא שכבת האטמוספירה מפני הקרקע עד לגובה של מקס´ 100-150 מ´. מעל שכבה זו המפל השלילי (טמפ´ יורדת עם הגובה) הוא לכל היותר אדיאבטי. כאשר מתייחסים למפלים אטמוספירים הכוונה לאוויר החופשי. הטמפ´ כפי שהיא נמדדת בשטח בגובה 2 מ´ תלויה במס´ גורמים, חלקם תוצאה של תנאי המדידה עצמם. בכל מקרה ברור שלא יתכן הפרש של יותר מ-7-8 מע´ בין ת"א לירושלים. בטח לא ביום מעונן וגשום שבו אין כלל מפל סופר-אדיאבטי. לידיעתך, הפרש טמפ´ המקס´ הממוצע בין ת"א לירושלים עומד בחורף על כ-5-4 מע´ ובקיץ על 1-2 מע´ ולא במקרה. ההשפעה הממתנת (המקררת) של הים באה לידי ביטוי בחוף במיוחד באביב ובקיץ.

למעלה