בועות מחשבה 8

idodo35

New member
בועות מחשבה 8

שלום חברים וחברות! יום ראשון וכמו בכל יום ראשון... בלה בלה בלה קומיקס! (אתם כבר אמורים לדעת את הקטע הזה לבד)
אז השבוע יצא לנו הרבה מDC ולא הרבה ממארוול...

דבר ראשון יצא הסיבוב השני (או ראשון?) של חוברות אנואל לnew 52 וביניהם כמה דברים מעניינים:

GREEN LANTERN ANNUAL 1: מהווה פרולוג לאירוע הקרוס אובר הגדול שמתחיל באוקטובר בשם "rise of the 3rd army"
האניואל מהווה יריית פתיחה כאשר הגרדיאנס מתחילים להניע את תוכניתם להרוס את הGLC בעזרת "הצבא השלישי" בנוסף הוא סוגר את הסיפור הקודם בGL שעסק בבלאק הנד.
החוברת עמוסה ומלאה באינפורמציה חדשה כך שזה בהחלט עושה עבודה טובה בלרגש לקראת האירוע

מכיוון שקשה לומר את דעתי על הסיפור כאן בלי לספיילר ראו בזאת אזהרת ספויילרים רשמית מעכשיו!

אז אחד הרעיומות המרכזיים של הסיפור החדש זה שהגרדיאנס החליטו למנוע כאוס בכך שיבטלו בחירה חופשית ורצון חופשי ולכן הם משתמשים בכוח של ה"לנטרן הראשון" כדי ליצור את הצבא השלישי שלמעשה משמש כהרחבת המודעות שלהם כי כל חייל עושה בדיוק מה שאומרים לו ומקושר ישירות לגרדיאנס עצמם עכשיו. מסתמן שהגרדיאנס מתכננים להפוך את כל היקום לחלק מהצבא שכן רק כך באמת יבטלו בחירה חופשית אבל זוהי תוכנית לא מאד פרקטית מה גם שמקור הכוח שבו הם משתמשים מתאר כמסוכן ולא יציב כך שקשה לי להאמין שזה בדיוק יעבוד...
עוד שאלות שעולות מהסיפור הם מיהו הלנטרן הראשון? כאשר הוא מוצג שומרים עליו יצורים מהגזע של הגרדיאנס ונאמר שהוא שם מליוני שנים. האם הוא מלפני תקופת הmanhunters? אם כן מדוע רק ה"צבא השני" (הGLC) עוצב אחריו?
עוד שאלה שעולה לראשי זה איך כל המידע החדש הזה יישתלב עם שאר המיתוס העשיר של הGL? כל זאת ועוד אני מניח שיענה במהלך האירוע...
בנוסף אני לא מאד מרוצה מזה שהורגים את האל וסינסטרו בסוף כי באמת קיוויתי שיהיה להם חלק יותר גדול באירוע אך נראה ש(לפחות בינתיים) הם מחוץ לתמונה
ולא הכי הבנתי מה הקטע עם בלאק הנד אם נקרון הובס איך הוא עדיין יכול להחיות את המתים? ואיך הוא משתלב עם שאר העולם של GL?

לסיכום הרבה אינפורמציה קיבלנו בחוברת הזו ועם זאת הרבה שאלות מקווה שיהיה אירוע טוב!
אני נותן 9 מתוך 10

האניואל השני שיצא (וקראתי) השבוע הוא flash annual #1.
החוברת מסיימת את הארק השני בסדרה עם חזרתם של הרוגס ומסבירה סוף סוף מה קרה שלפתע הכוחות שלהם הם כוחות ולא רק נשקים מתוחקמים.
לצערי הצייר המדהים שבדרך כלל מצייר את פלאש צייר רק חלק מהחוברת אבל גם שאר הצירים עשו אחלה עבודה ולגמרי שמרו על רמה.
הסיפור עצמו כצת מבלבל... ההתחלה היא מילוי לשמו משהו על בארי שהלך עם אבא שלו לאיזה מקום... לא מאד מעניין אבל זה רק כמה דפים. אחר כך רואים איך קפטן קולד, אחרי תבוסה נוספת על ידי הפלאש מחליט בשביל כולם שהם צריכים לשדרג את הכוחות שלהם ומקבל עזרה מ"זר מסתורי" (שאת זהותו לא אספיילר) אבל המכונה עושה בום וליסה (אחותו) גם מקבלת כוחות והופכת ל"גליידר".
ואז מגיעים לסיום של הסיפור שנמשך בסדרה הרגילה כבר מחוברת 6 אחרי שגליידר לקחה פיקוד על הרוגס והעיפה למעשה את קולד וכעת הם נלחמים בפלאש.
הקרב עצמו מאד מהנה אבל שום דבר מאד מיוחד כאשר פלאש וקולד נלחמים יחד ברוגס.
אבל אז קולד משומה מצטרף לרוגס והם יחד מביסים את פלאש... הבגידה הכפולה של קולד דיי בלבלה אותי הוא אומר שהוא והפלאש פיטים כי הוא הציל את דר' אליאס אבל אם זה נכון למה הוא עזר לפלאש להלחם ולא פשוט הציל את אליאס והמשיך הלאה?
מה שכן אהבתי זה הסוף שמוביל ישירות לסיפור הבא בסדרה שכולל את גרוד שתוקף את סנטרל סיטי. פשוט אחרי שהקרב נגמר גרוד והגורילות שלו נופלות מהשמיים ותוקפות

אני אוהב את הסיום הזה כי תמיד שאלתי את עצמי איך זה שדברים כאלה לא קוראים? שנבלים נכנסים אחד לשני למזימות במקרה תחשבו על זה... לקס לוט'ור ממציא איזו תוכנית גאונית כדי להביס את סופרמן ומתחיל להפעיל אותה ואז פתאום ברנייאק מופיע עם תוכנית משלו! עם כל כך הרבה נבלים מפתיע שזה לא קורה יותר...
סך הכל זו חוברת מהנה אם כי כצת מאכזבת פה ושם ולא ממש ברור מה קולד רוצה... סך הכל 8.5 מתוך 10

ולסיום כמו כל שבוע before watchmen והפעם minuitemen 3
בינתיים מיניטמן היא הסדרה האהובה עליי בכל הפרוייקט. הסיבה היא כתיבה טובה, אומנות טובה וחקירה של אזור במיטוס המקורי שלא כל כך נגעו בו בWATCHMEN.
חוברת מספר 3 מתעלה על השאר לפי דעתי ומרביכה את המקום הראשון כחוברת האהובה עלי בינתיים.
הסיפור מספר על הסילואט ועל נייט אאול (המקורי) ועל שיטוף הפעולה ביניהם כמו גם מראה את הקומידיאן עוזב את המיניטמן אחרי המקרה עם סאלי... היחסים בין הדמויות ממשיכים להרגיש מאד טבעיים ומעניינים וכל אינטרקציה מוסיפה משהו חדש לדמות.
אין הרהה מה לומר למעשה על החוברת מעבר לזה שהיא כתובה טוב, מצויירת טוב ובהחלט שווה קריאה! אז אל תפספסו!
אני מדרג 9.5 מתוך 10!

אז זהו להשבוע נתראה שבוע הבא בשביל תחילת "חודש 0" ובתקווה גם משהו מעניין ממרוול
אתם מוזמנים לספר לנו מה אתם קראתם ולחלוק דעות על חוברות עליהם דיברתי (ועל כאלה שלא)
שיהיה שבוע נעים!

spidey 82

New member
השבוע חרגתי ממנהגי

והחלטתי לקרוא את Avenging Spider-Man #11 בעקבות תגובה חיובית של מישהו מחבריי. מאז הפארסה "One More Day" לא נגעתי בקומיקס חדש\בהמשכיות בכיכוב הדמות שאת כינוייה שאלתי על גבי הרשת כשעוד הייתה דמות הקומיקס האהובה עליי (האמת היא שתפוז זה המקום האחרון בו אני עדיין משתמש בכינוי ומתקשה לשנות אותו לשמי האמיתי, בגלל ההיסטוריה של החשבון המדובר). מכאן והלאה, ספוילרים.

כחלק מחגיגות 50 שנות איש העכביש, במארוול הטילו על זב וולס לכתוב את הגיליון הנ"ל, וסטיב דילון זכה לצייר את הספיישל. ראשית כל, מרבית הסיפור מתרחש בבית הקברות מעל מצבתו של בן פארקר ביום השנה למותו. פיטר פוגש שם את הדודה מיי, שמשום מה נוטפת הומור עוקצני, מוזר בשביל אישה שבמשך שנים רבות הכרתי כקשישה חולנית שמסרבת למות ואובססיבית לגבי עוגיות חיטה. גם החשיפה המוגזמת של חיי המין עם בעלה הנוכחי הביכו לא רק את אחיינה.

פיטר דווקא מנסה להיות רציני בשם המעמד ולהסיט את השיחה לכיוון הנכון. מאחר והריבוט מחק את חשיפת זהותו הסודית של פיטר בפני מיי לפני 11 שנה, פיטר מנסה שוב ושוב להתוודות בפני דודתו על אשמתו במותו של בן, הן בהווה והן בפלאשבקים. שזה דווקא נכתב לא רע, הפלאשבקים. לא זכור לי שבעבר נראו מיי ופיטר בימים שאחרי הירצחו של בן, מתמודדים עם האבל, בייחוד פיטר, ונכונותה של מיי להסתיר (בשלב מסויים בכישלון) את העצב שלה כדי שאחיינה הצעיר יחזור למסלול חייו, ויזכה לדחיפה וחיבוק מדמות ההורה היחידה שנותרה בחייו.

נקודה חיובית נוספת היא התכחשותה, תוך כדי גיחוך, לרצונו של פיטר להקים מלגת לימודים ע"ש הדוד בן, מאחר והוא זה שדחף אותו להצטיינות. מסתבר שכל מה שסיפרו לנו במשך חמישים שנה היה שקר אחד גדול; בן פארקר שנא ללמוד והתגאה בעצם העובדה שנשר מהתיכון. פיטר מסרב להקשיב וכנקמה מבטיח להקים קרן גם על שמה של מיי.

הבעיה הגדולה ביותר של הגיליון זו האמנות של סטיב דילון. קל מאוד למצוא מבקרים של סגנון הציור של דילון, אולם במשך שני עשורים הוא הוכיח את עצמו בז'אנר מסויים של קומיקס, ובמקרה הזה המשימה שניתנה לו רחוקה מלהתאים ליכולותיו (או חוסר יכולותיו, תלוי בנקודת המבט).

המקום היחיד שבו הסגנון הדילוני עובד, כנראה, זה באחד הפלאשבקים שמציג את פיטר הצעיר שוכב במיטה לאחר טקס האשכבה, עם מעט זיפים (יחסית לחננה בן 15-16 שיער הפנים שלו היה מפותח יחסית), עיניו הקפואות בוהות באוויר. אם העיניים של דילון מתאימות לאיפשהו, זה הרגע הזה.

מצד שני, דילון מאבד נקודות נוספות מכיוון שפיטר הנער שלו דומה מדי לטובי מגווייר.
http://images.tcj.com/2012/08/avenging-spidey.jpg

לסיכום: מומלץ בעיקר לחובבי מטפס הקירות. ציון: 7 מתוך 10 מהלכים לא יאומנו שג'יי ג'יימסון האב יישם על מיי בליל אמש.

yoavhi1994

New member
דילון...

כשקראתי את פריצ'ר קיבלתי מנת יתר של סטיב דילון. אמנם הדבר לא היה קטלני, אבל מאז כל הדמויות שהוא מצייר נראות לי כמו ג'סי קאסטר.

mulon1984

New member
בערך כל הכותרים שהפסקתי לקרא

את גרין לנטרן הפסקתי לקרא אחרי שבלקסט נייט התגלה כמזעזע ולא עניין אותי לשמוע חפירות על מה יהיה בהמשך. וחבל כי דאג מאנקי הצייר מדהים.

את פלאש הפסקתי לקרא בגלל שפרנסיס מנאפול מצייר והוא מעפן.

את הביפור ווצ'מן לא קראתי :)

imitsu

New member
סתם לידע כללי..

ANNUAL הכוונה למשהו שקורה בד"כ פעם בשנה..
זה לא שיש משהו שנקרא אנואל...

mulon1984

New member
דווקא יש

חוברת אשר יוצאת פעם בשנה באופן מיוחד נקראת אניואל.
בשיחה זה משתלב: "קראת את האניואל של בטמן? הרבה יותר טוב מהאניואל של אקס-מן" וכ'ו...

imitsu

New member
כשמדברים באנגלית אתה צודק

זה סוג של מטבע לשון, אבל בעברית... לי זה לא נשמע כלכך טוב :)

mulon1984

New member
זה לא נשמע בכלל

זה נקרא. הוא לא אומר את זה, אלא כותב את זה.

אתה רואה? גם אני יכול להיות קטנוני :)
תן לו להנות!!!

imitsu

New member
חחחחח

התייחסתי למה שאתה כתבת ... שבשיחה זה משתלב...

טוב לא התכוונתי לחפור על זה רק להעיר הערה :)

idodo35

New member
אני יודע

ומולון איך אתה מעז לומר את זה על האומנות בפלאש!?
אבל כן blackest night היה דיי חלש

mulon1984

New member
בלי בעיה בכלל!

האומנות בפלאש חרא!
פרנסיס מנאפול הוא זבל של צייר!

רואה? אין בעיה בכלל :)

idodo35

New member
לא מסכים אתך אני אוהב את האומנות שלו

ובגלל שאתה לא מסכים איתי צפה לחסימה מהפורום בשבוע הקרוב

Guid

New member
Oh, you didn't!

חחחח, סתם סתם~

תכל'ס אני משוגע על מנאפול. הוא צייר מדהים עם סגנון פשוט מדהים! הוא מקפיץ את הרמה של פלאש מיליון דרגות קדימה רק בזכות הציור שלו!

אבל כמובן שזה עניין של טעם, אין בכלל מה להתווכח על זה...

mulon1984

New member
כמו שאמרתי לדארקסייד

אני שמח שלדמות האהובה עלי יש תקופה טובה מבחינת אהבת הקהל.
אני יכול רק להתמרמר ולחכות עד שהוא יתחלף ויגיע מישהו לטעמי.
אולי יעשו אותו בחורה ויתנו לאד בנס לצייר?!?!

DARKSEID

New member

אחלה ביקורת אמנות, באמת, פשוט ביקורת מדהימה

לא שאני מצפה מיותר מאחד שחושב שאד בנס הוא אמן משובח

שאלה לקוראי הפורום:האם האמנות של מנאפול גרועה? http://manapul.deviantart.com/

לדעתי, הוא אחד האמנים הטובים בתעשיה כיום.

mulon1984

New member
אתה יודע שיש דבר כזה "הקשר"

כמו שניתן לראות בבלוג שאני מתחזק כבר כמה שנים,
כשאני מעביר ביקורת אני עושה זאת בצורה עניינית.
ההודעה שאתה הגבת אליה נכתבה בציניות כחלק משיחה עם מנהל הפורום.

ואתה באמת לא חושב שהטכניקה של בנס היא ברמה גבוהה?

DARKSEID

New member
הבנתי שזה ציני

אבל יש גם דרך להיות ציני. אתה לא חייב להיות גס ולקרוא לו "זבל" ו"חרא של צייר". קרא לי רגיש אבל זה דיי מעצבן כשיורדים ככה על יוצר שאני אוהב. אין לי בעיה שתעביר ביקורת ותהיה ציני אבל לא ברמה הזו. שלא נדבר שלפעמים אתה סתם מעביר ביקורת על יוצרים בלי שום "הקשר" ("חחח גרנט מוריסון מסומם" ממש גיחי גיחי).

אם בא לך לכתוב (או שכבר כתבת) ביקורת על מנאפול תרגיש חופשי.

באשר לבנס... תסביר לי מה זה "טכניקה ברמה גבוהה? אולי טכניקה להשגת זקפה חזקה?

ברצינות עכשיו, הבעיה עם בנס ויוצרים כמוהו, לנד ופינץ' למשל, היא שהם לא יודעים לצייר הבעות פנים (אצל בנס, לצורך העניין כל דמות יש לה מבט של סקס) אין להם שום חוש של אנרגיה הכל סטטי ומשעמם והדמויות חוזרות על עצמן כל הזמן כל דמות נראית אותו הדבר.
כשבנס עבד על JLA בהרצה של דווין מאקדאפי היה איזה קרב בין ליגת הצדק לבין קבוצה אחרת וכמובן היה ספרד גדול של הקבוצות נלחמות אחת בשנייה ומה אד בנס צייר? את התחת של וונדר וומן שכיסה חצי מהעמוד.
הנה דוגמה לציור אחר של בנס: http://hereticaljargon.files.wordpress.com/2011/10/justice_league_of_america1.jpg

כמה פוסטים מבלוגר שאני אוהב שגם כתב עליו דברים "טובים", כי אני עושה פה rambling רציני
http://4thletter.net/2009/12/are-you-a-total-creep/
http://4thletter.net/2010/01/do-the-math-sometimes-you-get-what-you-ask-for/
http://4thletter.net/2010/09/why-birds-of-prey/

mulon1984

New member
אתה לוקח את זה למקום נורא רגשי

ולכן קשה לי לענות לך באופן ענייני, כי ברור שאתה לא ענייני בעצמך בנושא הזה.
היתה פה שיחב ביני לבין המנהל. כמו שנהוג בפורומים, יכולת להתעלם ממנה לחלוטין או שיכולת להיכנס פנימה אבל לכבד את כלליה. ז"א שאם אתה מבין שאני ציני ושהשיחה היא בהומור, אתה לא יכול להתערב ולהתחיל לדבר אלי בצורה כזו.

בנוגע למנאפול:
מדובר באמן עם טכניקה בינונית שמצייר פנים בצורה לא מעניינת בעלילה, ולרוב סובל מחוסר פרופורציות בדמויות שלו באופן שמטריד את העין.
אני שמח שיש לכותר של הדמות האהובה עלי תקופה טובה עם יוצר שנחשב לטוב,
אבל בעיני ולטעמי האישי הוא בינוני ולא יותר מזה.
ולכן אני אחכה בסבלנות עד שהוא יתחלף ומידי פעם אקטר בציניות בפורומים נידחים.

לגבי בנס:
אתה מתבלבל בין "טכניקה" לבין "תוכן".
לפי הגדרות שאני מרכיב כרגע, "טכניקה" היא השימוש שהוא עושה בכלים שעומדים לרשותו כדי ליצור. בנס משתמש בעיפרון שלו בצורה מבריקה ויש לו קו מאוד מופד ומאוד נעים לעין. זה לא משנה את מי או מה הוא מצייר (יענו, מה התוכן), כי הטכניקה שלו ברמה גבוהה ולכן זה נראה טוב. האם הוא חלש בהבעות פנים? יש מצב. אבל הוא בטח לא האמן היחידי שסובל מכך, ובכל מקרה אני מעדיף את הפנים הריאליסטיות והאסתטיות שהוא מצייר על פני מגוון הבעות הפנים השטוחות של מנאפול.
"תוכן" אלו האובייקטים המרכיבים את האימג' עליו אנחנו מסתכלים (אם אנחנו מדברים על אומנות). נכון שהוא צייר שוביניסטי שמצייר המון צ'יזקייק, ולכן בגלל זה בחרתי להגיד שאני אוהב את הטכניקה שלו.
ההשוואה שעשית בין בנס ופינץ' לבין גרג לנד לוקה בחסר באופן מהותי. בנס ופינץ' הם אמנים עם טכניקה ברמה גבוהה אשר יוצרים קומפוזיציות פרי ראשם, בעוד גרג לנד משתמש קבוע בטכניקת טרייסינג עלובה כשהמודלים שלו הם קטעים מפורנו וציורים שהוא צייר בעבר וכעת הוא ממחזר בפעם המיליון. תגיד מה שתגיד על שלושתם כאמנים בוגרים או לא, אבל כשפינץ' ובנס מציירים דמות היא שומרת על המראה שלה לאורך כל הסיפור, אבל כשלנד מצייר דמות היא משתנה מפאנל לפאנל כי הוא אפילו לא יודע לעבוד בטרייסינג כמו שצריך.

והמון תודה על הלינקים למאמרים הארוכים האלה. אני בהחלט אשב ואקרא את הכל מילה במילה.

DARKSEID

New member
אתה יודע מה?

אתה צודק
באמת דיברתי לא יפה וממקום רגשי ונכנסתי בך חזק מדי ללא סיבה. סליחה

אגיב על שאר התגובה אחר כך.

למעלה