בועות וכאלה...

בועות וכאלה...

שלום! קיבלתי שאלה עם נתונים שאין לי כל כך רעיון מה לעשות איתם או מה הקשר שלהם לשאלה, אז קיוויתי שתוכלו לעזור [בלי לפתור חס וחלילה
] יש לי בועת אוויר שעולה מתחתית בריכה אל פני המים ונפחה גדל פי 2. אני צריך לחשב מה עומק המים ונתונים לי צפיפות המים, הלחץ האטמוספרי ותאוצת הכובד
תודה

deathcaster

New member
משוואת לחץ אבסולוטי

P=P0+p* h*g/gc כאשר g/gc הוא פקטור מעבר היחידות המתאים מכח ללחץ ... כלומר אם הגובה בס"מ, ו-g/gc=1/1.033.25 זה יסתדר לך עם יחידות של לחץ באטמוספירות. אם הלחץ נתון לך במ"מ כספית , תחלק אותו ב-760 ותקבל לחץ באטמוספירות. אם נתון לך הלחץ האטמוספירי , תאוצת הכובד, וצפיפות המים P= הלחץ על הבועה. P0= לחץ אטמוספירי p = צפיפות g = התאוצה ( אבל אם אתה עושה ישר את הפקטור של g/gc אז לא צריך את זה ) h=גובה בהנחה ולא נתון לך אחרת אתה מניח שאוויר הוא גז אידיאלי, וע"פ משוואת הגזים האידיאליים, הלחץ על הבועה מתנהג בצורה הפוכה מן המים, כלומר אם נפחה עלה פי 2 , הלחץ בתחתית הבריכה היה פי 2 מפני הבריכה. וכעת יש לך את כל הנתונים, ויש לך 2 משוואות עם 2 נעלמים. בגובה פני הבריכה, h הוא כמובן אפס, והלחץ בבועה משתווה ללחץ האטמוספירי, ומציבים ישר במשוואה השנייה ומוצאים h הסבר מגעיל ....אני יודע.... אבל תרגיל פשוט.... מקווה שאין לי טעות.

למעלה