בוס אכזר

t e m p 1

New member
בוס אכזר

היי, נראה לי מתאים לשאול את השאלה שלי בפורום הזה... הבוס של הבוס שלי, שונא אותי מתחילת ההכרות שלנו (כשנתיים) וכמובן לא התקבלתי לעבודה עם מסלול שעבר דרכו. הוא מזלזל בי, חושב שאני לא מקצועי, צועק עלי ומאיים עלי בפיטורין, ובשיחה כלשהי הוא אמר לי שאני לא אגיע רחוק, ושאין לי הרבה סיכוי לשרוד בתחום. אני בחברה גדולה, מועסק בחוזה מסויים, ואני עושה את העבודה שלי בסופו של דבר (אם כי לא תמיד עם הרבה מוטיבציה), ולכן זה לא כ"כ פשוט מצידו לפטר אותי, אבל זה גם לא בלתי אפשרי. הבוס שמעלי (ומתחתיו) חושב שאני "בסדר", ויחסי האנוש בינינו גם בסדר, אבל הוא בעצמו מפחד מהבוס שמעליו. עד עכשיו אני הבלגתי, ונתתי לו לעשות ממני עפר ואפר, בגלל שלא כ"כ פשוט למצוא עבודה, ואני גם לומד במקביל, והמשכורת בסדר גמור כך שיש לי גם מה להפסיד. מצד שני, אני מרגיש שכבודי נרמס, אני ממש מתעב לבוא למקום העבודה שלי, זה במובן מסויים גם משפיע לי על איכות החיים. השאלה אם להסתכן, ולדבר איתו במעין "חוצפה", כלומר לנסות לשמור על כבודי המינימלי - למשל לומר לו בתקיפות שלא יצעק עלי, שאני לא מפחד שיגרום לפיטורי וכו'. אני לא חושב שאני כ"כ טמבל, אבל בגלל שאני גם לומד, אני לא מאוד מיקצועי, אלא די בינוני (ברמה של לשרוד בעבודה), כי בשעות הפנויות שלי אין לי זמן להתקדם בתחום הספציפי שאני עוסק (כרגע). במציאות של היום, שווה לקחת את הסיכון? או פשוט להמשיך ולהוריד את הראש?

KajaGugu

New member
שווה לבדוק אופציות...

אתה מצייר מקום עבודה ממש לא נעים, אם תיגש לדבר עם הבוס זה יכול לעזור אבל גם יכול לגרום לפיטורים שלך. אולי כדאי לנסות לבדוק מה האופציות שיש לך בחוץ ואח"כ להחליט איך לפעול. נסה לחפש עבודה ברוגע בזמן שאתה עובד.

maya28

New member
לא נעים להיות במקום כזה.

אני הייתי מתחילה לחפש עבודה אחרת , לבדוק מה האפשרויות היום בשוק. אין שום סיבה שאתה צריך לסבול את היחס שלו , בגלל המצב היום בשוק (שהוא מתחיל להשתפר). בקשר לשאלה שלך אני לא הייתי רבה איתו , הייתי מורידה פרופיל , עד שהייתי מוצאת משהו אחר.

ilan1998

New member
אם כבר - לפחות תגרום

שהוא יפטר אותך ותקבל פיצויים. בני זונות אנשים כאלה מוציאים את החשק לעבוד

alpine2000

New member
אני הייתי בדיוק במצב שלך...

אקדים ואגיד שאני הולך עם maya28, הדרך להתמודד זה להוריד פרופיל (לבלוע את הרוק) ולחפש מקום אחר בחשאיות. ממש לא כדאי לך להתפטר במצב הנוכחי של השוק. (ואני עוד רגע מוסיף סיפור שקרה לי השבוע לפורום, אז תבין טוב את מצב השוק) היה לי מצב כמו שלך: עבדתי בחברה שבעל הבית ממש לא העריך אותי מבחינת יכולת-כתיבה, אבל מנהל הפיתוח כן העריך אותי. לא אהבתי לעבוד בשביל בעל הבית הזה אבל גם לא חיפשתי מקום אחר (וזאת היתה טעות). היה כלכך ברור שבעל הבית לא העריך אותי שם, אני זוכר קטע שהיה לנו: כתבתי פיסת-תוכנה שבגללה החברה חתמה עם חוזה גדול עם חברה אחרת וגם היו מכירות נוספות. אז בעל החברה בא ואומר לי "אנחנו נותנים לך בונוס החודש" שאלתי "למה?" הוא אומר (וראיתי שהיה ממש קשה לו להגיד את זה, כי הוא לא אדם שקרן ולא יודע לשקר): "כי אנחנו מאד מעריכים אותך..." ואתם יודעים למה קיבלתי את הבונוס? פשוט משום שבהנהלה ידעו שאני -המפתח-של-התוכנה- לא אהיה מרוצה לשמוע שאיש המכירות קיבל בונוס-ענק על המכירות, ואני היצרן, לא אקבל כלום. זה הכל פוליטיקה. אל תשקוט על השמרים, תחפש מקום אחר בלי שידעו. אם הבוס לא אוהב לעבוד איתך, אתה לא תישאר שם עוד הרבה זמן.

tenen

New member
זה לא קצת חוסר הערכה...?

כלומר גם נתנו לך בונוס למרות שלא חייבים לתת לך בונוס וגם אתה משמיץ? :)

alpine2000

New member
איפה בדיוק השמצתי את החברה?

נתתי תיאור של המצב לאשורו. מה אמרתי? הבוס לא העריך אותי, אני יודע. הבוס לא ידע לשקר והיה אדם ישר (איפה כאן ההשמצה?) סה"כ הסברתי מה היה המניע שלהם לתת לי בונוס (תאמין לי שהיו לי אינדקציות לגבי חוסר ההערכה של הבוס כלפי. הסיבה שהחזיקו אותי שם הרבה זמן זה כי המנהל פיתוח עמד מאחורי ועשיתי שם עבודה חשובה) ולסיכום, הנושא העיקרי היה שתיארתי מצב דומה לזה שהתחיל את העץ.

tenen

New member
כי זה נשמע כאילו היו חייבים לך...

משלמים לך משכורת בשביל העבודה שלך, הבונוס מראה על הערכה נוספת אפילו אם הוא לא אוהב אותך אם הוא לא מעריך אותך לא תקבל בונוס... והמצב שונה, בעוד אתה מקבל בונוס הוא מקבל צעקות ואיומים בפיטורין... אותך מעריכים גם אם לא אומרים את זה...

t e m p 1

New member
לפחות בעל החברה שלך לא שקרן...

מה שאי אפשר לומר במקרה שלי. הוא פוליטיקאי בכמה רמות מעלי, ולכן אני לא ממש יכול לצפות את התגובות שלו.

ineed2win

New member
צא עליו !! קח את הפיצויים !!

המלצתי לך היא " לצאת:" עליו ולהגיד לו כל מה שאתה חושב עליו תעשה שריר !! או שהוא יירתע ויתחיל לכבד אותך או שיפטר אותך. אם אתה מוכשר כל חברה תרצה עובד כמוך. אני נגד בריונות עסקית ובריונות בעבודה.... אבל אם אתה רודף שלום מותר לך לפעמים לנופף בחרב. ואל תפחד מחרב הפיטורים - הכבוד חשוב יותר..

t e m p 1

New member
הכבוד חשוב

השאלה היא מה אם אני אהיה מובטל, אני לא אצטער על אותם שניות שבהם התרסקתי עליו ?

ineed2win

New member
נכון..אבל אולי ההימור הזה ישתלם לך

נכון.. אבל אולי כשהוא יראה כי אתה תקיף בדעה שלך הוא ישנה את דעתך. תלוי איך עושים את זאת.... אל תצעק עליו בפרהסיה אלא כנס אליו ודבר איתו בנועם וברוגע. תהיה תקיף וישיר ותסביר לו כי הצלחתך חשובה לך וגם הצלחת החברה... תבהיר לו כי הוא יורוויח ממך יותר אם ישנה את ההתנהגות אחרת הוא רק יפסיד..

izackv

New member
אנשים לא משתנים בגלל שצועקים עליהם

אל תטעה לחשוב שאם תעמיד אותו במקום זה ישנה משהו בצורת המחשבה שלו. (וכנראה גם לא בצורת ההתנהגות שלו) כמו שהמליצו לך כאן, תחפש מקום אחר. ביום שתמצא, תנסה לסיים בצורה הכי יפה שאפשר במקום הנוכחי ולעבור למקום החדש. אין שום סיבה לספוג יחס רע במקום העבודה! זה אומר שעדיף שתעזוב שם כמה שיותר מהר. אבל, תמיד עדיף לעזוב בזמן שמתאים לך. ולא פחות חשוב, תמיד עדיף לסיים יפה במקום העבודה. סך הכל השורות בקורות החיים ישארו עוד הרבה זמן אחרי שהכיף של העמידה על הכבוד יעבור. וצריך לזכור שבמקום הבא ירצו המלצות מהמקום הקודם. אם תסיים גרוע, אף אחד לא יזכור שזה בגלל שמישהו היתנכל לך. יזכרו פשוט שסיימת רע. כמובן שאם אתה מרגיש מושפל מידי, אז אתה צריך לפעול לפי תחושת הבטן שלך. עדיף להיות מובטל שמחפש עבודה מאשר להרוס את החיים מרוב כעס, לחץ ואלימות מילולית.

motior

Member
גם אני הייתי במצב דומה

אבל לא כ"כ גרוע. וקודם כל: מסכים עם העיצה הפופולרית פה לחפש עבודה אחרת ואז לגרום לפיטוריך כדי לקבל את הפיצויים. ואם לא "תצליח" לגרום לכך שיפטרו אותך, להתפטר כשיש לך עבודה אחרת ביד. אני עבדתי כשלוש שנים בחברה גדולה. התקבלתי לעבודה ע"י הבוסית שלי שמאוד העריכה אותי מקצועית (מהיכרות קומת שלנו). במשך שנתיים הכל היה בסדר, אבל אותה בגוסית שלי היתה מסוכסכת פוליטית עם המנכ"ל ועם סמנכ"ל אחר. לאחר שנתיים היא פוטרה, הסמנכ"ל האחר הפכה לאחראית על כל הפעילות בארץ ומינתה תחתיה דחליל (yesman) שהפך להיות הבוס הישיר שלי. ידעתי שהמנכ"ל והסמנכ"ל לא אוהבים אותי (למרות שזה לא הגיע למצב של צעקות ואיומים בפיטורים... אנחנו חברה תרבותית). ידעתי גם שלמרות תרומתי הברורה לחברה, פיטורים הם רק עניין של זמן (לא ידעתי אם זה חודש או 20 שנה...) התחלתי לחפש עבודה וגם היו לי כמה הצעות, אבל כל הזמן הייתי בהתלבטות עזה לגבי עזיבה - הבעיה היתה שהיה לי חבל לעזוב את החברים שלי שם ואת הלקוחות שלי שם (או לפחות חלקם). (חוץ מזה היו לי שם תנאים מאוד טובים, מה שהקשה עוד יותר על הרצון לעזוב
) לבסוף פוטרתי לאחר כשנה מפיטורי הבוסית שלי. הסוף היה טוב (יחסית) - אני עובד היום באחת החברות שקיבלתי מהן הצעת עבודה עוד קודם ומרוצה פה. גם קיבלתי פיצויי פיטורים וגם חסכתי את ייסורי המצפון על עזיבת החברים והלקוחות... אבל - בדיעבד - ברור שהייתי צריך לעזוב הרבה יותר מהר, במקום להשאר שם ולסבול את כל החארה מהמנהלים הבכירים.

אנדרי ז

New member
דבר אחד לא ברור לי

משיחות שלי עם אנשים עושה רושם שבהיי-טק מקובל לתת פיצורי פיטורים גם למי שמתפטר ולא מפוטר, לפחות במקרים שבהם יש הפרשה סדירה לקרן פיצויים. לפי התגובות פה עושה רושם שאולי המצב לא כך. אז איפה האמת?

tenen

New member
תלוי...

כאמור לפי החוק החברה לא מחוייבת ואם הבוס לא אוהב אותך אז מותר לו לדפוק אותך כי בתכלס זה החוק למרות שבד"כ מנסים להתחשב כי בשביל רוב החברות זה לא סכום קריטי ובשבילך זה כן...

אנדרי ז

New member
החוק ברור לי

וברור גם שלא על זה דיברתי, אלא על מה שמקובל. אוסיף גם שלא רק שזה לא סכום קריטי בשביל החברה, אם מדובר על קרן פיצויים אז למעשה הסכום כבר הופרש ולא נמצא עוד בתקציב השוטף אפילו.

מקובל זה לא חובה

נכון, שזה מקובל, אבל אי אפשר לבנות על זה. ישנם מקרים, שהעזיבה נעשית בטונים צורמים, והמעסיק לא נותן את פיצויי הפיטורים. ההחלטה על מתן פיצויי פיטורים נתונה לרוב לשיקול דעתו של המעסיק, וזכותו להחליט לא לתת את הפיצויים. בעבר יצא לי לקבל פיצויי פיטורים כאשר התפטרתי, אבל גם יצא לי לעבוד במקום, שלא נתן לי פיצויים ובמקום אחד, שקיבלתי את הפיצויים לאחר תביעה בבית דין לעבודה.

motior

Member
הבדל אחד

נכון שברוב המקרים הפיצויים יינתנו, אבל יש הבדל אחד שלעיתים יכול להיות משמעותי (ולעיתים לא) - אם אתה מפוטר, אתה מקבל פיצויים של חודש משכורת לכל שנה בה עבדת - ע"פי המשכורת האחרונה. אם אתה מתפטר - תקבל את מה שהופרש לפיצויים (בד"כ) - יכול להיות פחות כסף אם במשך השנים קיבלת העלאת שכר.

למעלה