בום!

gabylevy2003

New member
בום!

שלום חברים: והיום אספר לכם על אחד המקומות היפים ביותר בהודו - קסול שבעמק פרואטי. קסול ממוקמת אולי במקום הכי טוב בעמק פרואטי - מפגש של נחלים, אכסניות על שלוחה של הר שמשקיפה לנוף יפהפה של הרים מושלגים ויערות, רעש הנהר הזורם לרגלינו, אפשרויות לטיולי הליכה מדהימים באזור. חבל. באמת חבל. אז הגענו לקסול. ממבט ראשון מושבה ישראלית במקום מדהים, כשלעצמו זה לא דבר רע. אז נשמע קצת עברית ונוכל פלאפל אחרי 3 חודשים דאל וצ'אפטי. ובידיעה שעל אף כל המעלות שיש לאחיי הישראלים יש להם גם מגרעה אחת קטנה והיא שהם רעשנים מדי (אף אחד לא מושלם), החלטנו להתמקם על מלון די יקר וטיפה מרוחק מה"מושבה". ארגנו לעצמינו את התנאים הושלמים. אללק. אז קודם כל מהרעש - אי אפשר לחמוק. הם יגיעו לכל מקום שקט בשביל לטפוס צת "שנטי" עם ההאוז בפול ווליום ועם ה "צ'ילונג" שלהם (למי שלא היה בהודו - מקטרת לעישון סמים) ולא יתחשבו באף אחד, גם לא בשעות הקטנות של הלילה. וזה לא רק במקום ה"שקט" שבחרנו לעצמנו, אלא בכל אכסניה או מלון שהכנסנו לשם את הראש. עם הסגולה יושב במרפסות או בלובי, שומע מוזיקה בפול ווליום ומסתמם. אז החלטנו לברוח. לעלות על הר. שקט. אוויר הרים. ריח טוב באוויר (ולא של סמים, 24 שעות ביממה), שנטי אמיתי - קלגה. נסענו שעה. שמנו תיקים על הגב. הלכנו עוד חצי שעה. חור, אה? מקום עם פוטנציאל ענק. כפר קטן על הר, נוף מדהים! וכמובן עם הסגולה מצא גם אותו. "מצא"... אולי "הרס" יותר יתאים. אם הכוונה הייתה להתעורר מוקדם ולטייל בהרים, לראות זריחה, שקיעה, לנשום אויר צח... אז מסיבות הסמים בכל הגסט-האוזים עם מוזיקת ההאוז בפול ווליום נמשכו עד הבוקר. לא שינה. לא אויר. לא שקט. אבל נוף יפה. שנטי שנטי. לא נתקלנו בישראלי אחד (או ישראלית כמובן) שלא מסתמם. (והכוונה היא לא "רק" שכטה במסיבה). הבנתי סוף סוף את הסיפור שהיה לי פעם עם ספרדי שטיילתי איתו, ואמר לי "מה? אתה לא יודע מה זה צ'ילום? אבל אתה ישראלי!". עצוב. ממש עצוב. אנחנו עם של מסוממים. ולא סתם מסוממים. מסוממים הורסי מקומות שלווים, שקטים ומדהימים ביופיים. לא תגידו ישראלי אחד. לא עשר. לא מאה ולא אלף. אלפים. אלפים!!! כל ישראלי שפגשתי כאן, ובעמק פרואטי מצאנו אותם בהמוניהם. אז עזבנו את קסול בלב ממש כבד. בסוף הצלחנו למצוא מקום מבודד סעמק פרואטי שהיו "רק" 5 ישראלים והנוף היה שם יפה (אומנם לא כמו בקסול). אז שקט מצאנו (ומהריח של הסמים לא ברחנו כמובן). ועוד סיפורון... הגענו למנאלי (כמובן אחרי "טראומה" די גדולה אז החלטנו לתפוס מקום צדדי). ראינו חדר. יפה, זול. ומה לעשות, הייתי חייב לשאול. "יש ישראלים?", "כן, מלא." ואני שוב - "או קיי, תידה ולהתראות". אז למדתי את הלקח. מרחוק ראיתי את המסיממים במרפסות. "כי יש כאן את הג'ארס הכי טוב בעולם" כפי שישראלית אחת סינגרה על כולם פעם. אה וחוב קטן ואחרון: "בום" זה השאכטה של הדלקת הצ'ילונג. לבריאות.

gabylevy2003

New member
ובנימה קצת יותר אופטימית

אנחנו כבר מתחילים להריח את סוף טיולינו הגדול... ובכעוד חודש וחצי אנחנו מתכננים איזה "פיניש" שיהיה טיפה שונה. רגוע, נוף, אולי ים, אבל לא כפר נידח ללא חשמל ומים חמים, משהו טיפה יותר מודרני (תאילנד אולי?)... אשמח לקבל המלצות (לא בהודו) על מקום נחמד שאפשר ממש לנפוש בו שבועיים באיזור הזה בתקופת יולי. התקציב לשבועיים הוא כ 500 דולר לבן אדם (לא כולל הטיסה והגעה למקום). אנא... שום מושבת מסוממים ומרעישים בהמלצות... תודה!

sela v

New member
חבל שזו הסיבה

שמביאה את רוב הישראלים להודו, וזה לא מסתיים רק בעישון חשיש אלא גם בסמים קשים. זוכרים את האורחת גל לוסקי שהייתה פה לפני שבועיים? מי שמעשן סמים גם לא מבוטח, ואם קורה להם משהו אין כל כך מי שיעזור להם. זה לא קורה לכל אחד, אבל אם קורה משהו חמור קשה לקבל עזרה. לפי דעתי כבר עדיף לתת לאנשים לעשן בארץ, ואם קורה משהו לפחות אפשר לקבל את העזרה המתאימה, ולא לדחוף את הצעירים לעשן במקומות רחוקים.

מזדהה עם כל מילה..

כשהינו במנאלי, לא האמינו שאנחנו ישראלים. אבל אתם לא מעשנים! איך אתם ישראלים?? היתההתגובה של המוכרים בחנויות. אבל אתםיודעים לדבר קצת "הודית "(לא זוכרת את הניב שם)! איך אתם ישראלים? אתם לא יושבים ומחכים 4שעותלג'חנון! איך אתם ישראלים? עצוב עצוב ועצוב. אנשים שנוסעים לאחד המקומות המדהימים בעולם רק כדי להיות מסוממים ולאכול ג'חנון וללמד את המקומיים לומר אחי ואחלה. תות

sela v

New member
אני הייתי שולח את אוכלי הג'חנון

לטייל בתימן, וללעוס שם גת, ואת אוכלי השניצל עם הפירה לוינה

miki242

New member
עצוב אבל...

כן גם אני בוגר הודו רבת המעללים טיילתי שם במשך חצי שנה כולל נפאל וגם אני נתקלתי רבות בעדר המסוממים הישראלי המטייל לו בין שדות הג'ארס הירוקים. אולם תמיד אפשר להתחמק מישראלים מסוממים בהודו אם היית בקלגה יכולת לעלות לקיריגנגה אתר מעיינות חמים קדוש להודים שיושב 4 שעות הליכה מקלגה במעלה ההר, טרק יומי קטן ונשארים לישון שם נוף מדהים, לא עמוס במסוממים כי אין להם כוח לטייל ואחלה מקלחת חמה. אם תטייל במקומות לא בעונה או במקומות בהם ישראלים לא אוהבים להיות ( כי אין הרבה סמים ) לדוגמא ראגסטן פושקר עמוסה ישראלים אבל אודאייפור כמעט ריקה ובגאיסלמר אין כמעט בכלל ( למה לנסוע 4 שעות לראות מבצר ענק כשאפשר להסתמם בפושקר ולאכול פיתה דרוזית עם לבנה אצל פרם ) לגבי האוכל רוב הזמן אכן אכלתי אוכל הודי אבל לפעמים מתחשק לך קצת טעם של בית אז אוכלים גחנון מלאווחח או שניצל למרות שבדר"כ כשאכלתי אוכל לא הודי חטפתי משהו קליל בבטן. בקיצ' אפשר לטייל ואפשר לטייל תלוי עם מי אתה וטיפ קטן... טיילים זרים הם אחלה חברה לטייל איתם תהנו מיקי

kogawa

New member
עצוב ביותר

אבל לא הבנתי למה קאסול ולא מניקרם עם המעיינות החמים? למה קלגה ולא פולגה? למה מנאלי? חסרים מקומות טובים ונקיים בהודו? לא ניתן ללכת "במסלול הישראלי" ולא למצוא ישראלים מהסוג הבעייתי יותר. לא רוצה להמליץ על מקומות שמה יהרסו גם הם, אבל במפת הודו יש עוד שניים שלושה ישובים על צלע הר מדהים שעיקר החוויה אינה "חומר למחשבה".

motyka

New member
חוויות דומות

גם אנחנו הגענו לקאסול (בעקבות המלצות - בין היתר כאן) ומייד הרגשתי כמו בטיול שנתי של חטיבת הביניים לדאלית אל כרמל. הצעקות, התלבודות והאווירה. תוך דקות עלינו על מונית למניקראן, ושם התמקמנו ליד המקדש הסיקי - בבית הארחה צנוע אבל סביר. לא היו סמים, לא היו צעקות, לא היתה מוזיקה בלובי, וסיפרו לנו שהסיקים הגיבו בתקיפות לנסיונות קודמים בנושא. אבל כן היה מלמול מתמיד מהמקדש הסיקי שבצד אחד, וצלצולי פעמון מהמקדש ההינדי בצד שני. לא היה שניצל או חומוס, אבל היתה חברת מטיילים מכל העולם - כולל ישראלים נחמדים. אל קאסול ירדנו פעם אחת - כשרצינו אינטרנט בעברית, וחזרנו מהר לשקט המקומי. גם כשעלינו לטיול לקלגה/פולגה הבנו את העיקרון, ומיהרנו חזרה (לורשאני?). בדרך למנאלי התעכבנו בנאגאר, ואחרי גיחה למנאלי - שמחנו לחזור לשיעמום המוכר.

לא רוצה לבאס

אבל גם במניקארן ופולגה לא היו חסרים ישראלים. ולגבי ההכללה-כמ וכל הכללה היא חוטאת לחלק מהאנשים. ברור שיש אחלה ישראלים, ויש דברי םשרק ישראלים יצליחו לארגן-כמ ואוטובוס לתחילת הטרק.. אבל יותר מדי פעמים מצאתי את עצמי מתביישת בעם שלנו, בחינוך שלנו, בבורות, ברעשנות, בחוצפה, בזלזול,באטימות, בתחושה שהכל מגיע. ואם אני מרגישה ככה, איזה רושם זה עושה על השאר? תות

motyka

New member
הישראלים במניקאראן התנהגו אחרת

אולי בגלל שלא היו רוב, אולי בגלל שמי שמגיע למניקאראן מחפש אווירה אחרת. פולגה היתה אכן מלאה בצעקות בעברית, אבל העיר שלפניה (נדמה לי ששמה ורשאני) היתה שקטה.

natyh

New member
שתהיה לי בריא

השקעתי בך טיפחתי אותך , השפעתי עליך את מיטב החוויות והסיפורים ואתה מה ? קם ונוסע להודו . אז תגיד את האמת לא מגיע לך ? תיהנה לך בהודו. נתי

oz s

New member
כן - ולא

אחרי ההתקפות המכלילות פה על האופי שלנו,הישראלים,תרשו לי לחוות את דעתי - אז נכון,הישראלים רעשנים ומעשנים ובלאגניסטים והרבה פעמים גם גסי רוח,אבל - תמיד אפשר למצוא בתוך המושבות האלו (או יותר נכון - בשוליים שלהן) חבר'ה קצת יותר בוגרים (בגילם או ברוחם) מאלו שרק השתחררו מהצבא,ומחפשים 'לקרוע' את הודו או כל מקום אחר. אני אישית טיילתי בתקופת הקיץ בהודו,ובהתחלה גם אני ניסיתי לברוח מהישראלים - ולא ממש הצלחתי.לכל מקום שהגעתי- פגשתי אותם,החל מהעיירות והכפרים בפרוואטי וכלה במקומות הכי נידחים בעמקים ספיטי,קאזה,לאדאק וכו' וכו'.וכשכבר פגשתי סוף סוף תיירים מערביים,הם לרוב היו מבוגרים יחסית (30+) שבאו לחופשת הקיץ,ולא מי יודע מה סימפטיים. ואז החלטתי 'לזרום' עם הטיול במקום לחתור נגד הזרם,ו..וואלה! פגשתי אחלה ישראלים,כאלו שלא באו בשביל הסמים,כאלו שמכבדים את המקומיים ומבינים שהם אורחים בהודו - ויש הרבה ישראלים כאלו. אז נכון - לתקוף ולבקר זה הדבר הכי קל - גם עבורי. אבל אם יש לנו צדדים יפים,למה לא להתגאות בהם? בברכת בום-בולנאט :)

sela v

New member
לא חושב שהייתה פה התקפה

כנגד הישראלים. סתם מעניין שאני זוכה לשמוע התקפות כנגדי בפורום אחר בתפוז על כך שאין לי דברים טובים להגיד בעד ישראל. אז ככה. הישראלים הטובים הם לא אלה שמקלקלים את השם, אלא הישראלים שמעשנים, צועקים וחושבים שהודו היא של אבא שלהם. אז מה בדיוק קשור זה שאני אגיד שיש ישראלים טובים ונחמדים? אז יש, וגם שטיילתי בהודו ונפאל פגשתי מספר לא קטן של ישראלים נחמדים. הבעיה שיש כאלה שהורסים, ושנכנסתי לחנות בהודו והסתכלתי (לא ניסיתי להתמקח) ישר צעקו עלי אתם הישראלים רק באים ולא קונים. מה שכן די שנאתי את השיטה של הנהגים שלוקחים אותך, ומנסים לקחת אותך לחנויות בדרך, זה קרה לי באגרה, אבל דרך אגב זה גם קרה לי בקהיר. מה שכן בהודו זה קרה לי אם אני לא טועה גם בוורנאסי, ואז בפעם השנייה או השלישית שבערים הגדולות בהודו ההודים מעצבנים אותך אז גם אני נהפכתי לתוקפני. בג'איפור לא עזר לי, והיה איזה הודי אחד שנדבק אלי לאיזה שעה ומשהו.

jeshu

New member
אנחנו בכל זאת נשאר ישראלים קצת יותר חמומי מוח ותוקפניים עם נטייה להתמקחות כדי לא לצאת פראיירים...בניגוד למערביים אחרים. רק צריך לדעת גם להשאר נחמדים ולכבד את האנשים והמנהגים המקומיים תוך כדי.

sela v

New member
זה צריך להיות המוטו

לא צריכים להשתנות רק לכבד את האחר או אם הייתי מורה אז הייתי אומר "ואהבת לרעך כמוך".

למעלה