בולי (כן כן) ברזים

בולי (כן כן) ברזים

שלום לכולם, אני מצטרף חדש. אוסף תמטי- ברזים בבולים, ולמי שצוחק - אז אני מתפרנס מזה, לא מבולים- מברזים... ברזים בבולים: תמיד מצטיירים ברזים כברזי מטבח או מקלחת, לא רק לאלו הכוונה אלה בעיקר ברזים תעשייתיים, תמיד מופיעים ברזים לא כנושא ראשי אלא כתמונה או אבזר כחלק מנושא אחר, למשל- ברזים על בולי אנרגיה, דלק, קידוחי נפט בעיקר, שמירה וחיסכון באנרגיה, חסכון במים (אפילו לישראל יש כזה), ברזים על בולי קטרי קיטור בולים של כיפוי אש ואפילו ברזים על סמוברים, כמו כן מעטפות המתארות צנרת ועליהם ברזים בעיקר כחלק מתהליכי ייצור. אז למי שמחשיב את עצמו כקולגה החל מהרגע הראשון אני אודה אם יקשר אותי לאספני בולי תעשיה, יתן לי רעיונות להתפתח, או שפשוט ימצא באוסף שלו בולים כאלו ויודיע לי. תודתי נתונה מראש

יש! דגני - עשית לי את היום!

אין כמוך. מזמן חיפשתי מישהו שאוסף בולים בנושא אחר. לא כמו כולם. לא עוד פעם ספורט, או כלבים (כמוני...), או פרפרים וציפורים. מישהו שאוסף בנושא קשרים בחבלים, או בנושא רגליים, או כלי בית על בולים. איזה יופי של נושא בחרת: ברזים! ספר לי מה כבר יש לך באוסף, ואם אפשר תמונות - מצויין. אני כבר הולך להבריז לך - שלח לי כתובת במסר.

חן חן לתגובות !

ידעתי ישר שיש כאן אנשים נחמדים- איזו קבלת פנים! טוב, אז זה לא מהאוספים הגדולים שיש בהם מאות ואלפי פריטים, האוסף שלי צעיר, כשנתיים לא אינטנסיביות (כי מצוקות היומיום קודמות)כולל כבר כ 100 פריטים ויותר, אני בעיקר מוצא אותם על מערכות צנרת תעשייתית, יש יחסית הרבה בולים ממדינות ערב המפרץ הפרסי שדווקא אליהם קשה לי להגיע, אבל אני מצליח למצוא בכל העולם. אני לא בררן, מצרף לאוסף גם בולים חתומים. אנסה לסרוק בקרוב דוגמאות. מאחר ואני לא בקיא בפורומים אני משאיר את כתובתי כאן: nimrod @habonim.co.il

בּני

New member
שלום דגני

ברוך הבא לפורום כל פעם שאני חושב שכבר שמענו וראינו הכל, מצטרף מישהו נוסף עם אוסף מקורי ומעניין! רעיון מיוחד, אין ספק. עכשיו חייבים לראות קצת תמונות מהאוסף...

נתקלתי גם במי שאוסף עמודי חשמל

בני תודה למען האמת, תמיד הייתי נבוך בהצגת הנושא ולכן התגובות פשוט מחממות את הלב. גם כשמבקרים בתערוכות ובחנויות בולים לא כל כך משתפים פעולה כי אין כאן "כמויות" ומבטלים אותך בשישים. כמו שאני מבין(ואני לא ידען גדול) אחת הסיבות לאוסף נושאי היא ההתמקדות, לו הייתי אספן סוסים למשל הייתי מתמקד לדוגמא באוכפים...רכבות- בתחנות או סוג מסוים של קטרים וכו'. שלא יתפרש מכאן שאני חו"ח מבטל אוספים אחרים, זה צריך להיות נהדר להראות אוסף עשיר בפריטים. לכל המתענינים בתמונות, אנא תנו לי כמה ימים פשוט יש לי בעיית סורק

doroni10

New member
ברוך הבא ../images/Emo13.gif

ברזים.... מעניין.. צריך לבדוק אצלי מה יש.. אולי אמצא כמה בולים עם כלי מעבדה כימיים שבהם יש ברזים.. - אתה אוסף גם ברזים בפועל או רק את אלו שעל הניר? דורון,

מכיוון שאתה לא בקיא, הנה הסבר:

כל פעם כשאתה פותח הודעה של מישהו, יש למטה מקום עם "מסר למחבר/ת". אם תלחץ שם, יפתח חלון ובו תול לכתוב מכתב פרטי למחבר. כך גם אתה יכול לקבל מסרים אישיים. זו הדרך העדיפה להעברת כתובתך, מספר הטלפון וכו', שמטעמי בטיחות אנחנו משתדלים לא לפרסם בפומבי (חייל שמור פיך, האויב מאזין...). אני בטוח שמהר מאוד תלמד הכל.

תמיר1991

New member
ברוך הבא!!!!!

אני תמיר, אספן בולי ישראל וחלל בן 13 מת"א! מקווה שתתערה בפורום!!! תמיר.

שאלה או רעיון:

רק התחלתי לחפש, וכבר יש לי שאלה: סכרים נחשבים לברז? הם הרי סוג של מתקן שמונע מהמים לזרום, או שלא - תלוי במפעיל. בולים עם סכרים יש לי כמה. ומצאתי אחד עם טפטפת, ואת זה אני אפילו לא שואל - ברור שזה סוג של ברז, לא?

לא ולא

בסכרים יש מה שנקרא "שערים" -ובאיזה שהוא מקום החלטתי לעצור...כי סכרים זה נושא בפני עצמו. לכן הם לא שייכים. מצד שני , אם בצד ציור הסכר יש צנרת של המתקן ובה פריט של ברז שהוא לא "שער" -זה מצוין.

"ובאיזה שהוא מקום החלטתי לעצור"...

זה משפט מפתח, או במקרה שלך - משפט ברז. מה לגבי הטפטפת?

טפטפת זה צינור מחורר לדעתי

שהשליטה עליו היא מרחוק באמצעות ברז. כל "חריר" לא עומד בזכות עצמו... אני צריך לבדוק בנטפים... אני מניח שכוונתך לבול ישראל עם הטפטפת.

דובושכ

New member
ברזים - יופי של נושא

שלום וברוך הבא אני אוסף מגדלי מים על בולים וגם בנושא זה יש יחסית מעט בולים וחותמות אני מתאר לי שאת הבול הזה מאיסלנד מ1972 יש לך.

מגדלי מים- נהדר

אני מניח שבאמת כמות הפריטים מאוד מצומצמת,אני אחפש עבורך. את הבול הזה אכן יש לי

דובושכ

New member
כמה בולי ברזים

זה חלק מאוסף "מים" שנועד להסביר את מגדלי המים אבל אם חסר לך משהו מהם אוכל להעביר לך. האם גם "משאבות מים" ידניות הן ברזים?

ענק !!

אין לי אין לי אין לי משאבות ידניות...אם בקצה יש ברז -אז כן לגרמניה למשל יש סידרה של ארבעה בולים של משאבות ידניות נדמה לי שמשנת 1993 האם לכאלו אתה מתכוון ?

למעלה