בולים

broadaxe

New member
למה מוטי? רוב הסכינים שיועדו

לפעילות הנדסית הן מאד רחבות ואם יש להן קצה מחודד הרי שהוא בזווית מאד קהה. הסכינים הללו לא מיועדות לדקירה או לחדירה דרך משהו- רק כבדרך אגב. דגמים רבים שלהן חסרי קצה מחודד בכלל- אם עגול ואם שטוח לחלוטין (קטום). אני אעלה תמונות של דגמים דומים- והנה משהו כזה, למרות שכאן מדובר על כלי אתני מהמזרח הרחוק, ככל הנראה מהפיליפינים. שוב, להב כבד מאד ללא "שפיץ" אבל מושחז לכל האורך ומסביב לקצה, הידית היא המשך של הלהב שקופל בחישול לצורת צינור. סכין כזו מיועדת לפירוק בשר, חיתוך עצמות, פיצוח אגוזי קוקוס.

תמיר1991

New member
מצטער, טעיתי בין שניכם../images/Emo13.gif

תודה על התשובה המלאה! הופתעתי מאוד לשמוע שסכין יעילה לא צריכה להיות חדה! ושאלה אליך ולמוטי - כמה אספנים בתחום יש בארץ (בערך)? כמדומני אתם מאוגדים באגודה. האם יש לכם מפגשים וכנסים? שנה טובה
תמיר.

broadaxe

New member
התנצלות התקבלה ../images/Emo6.gif

סכין תמיד צריכה להיות חדה- דהיינו מושחזת היטב. בניגוד לדעה הרווחת אצל מרבית "הדודות הפולניות" שסכין חד הוא סכין מסוכן, זה בדיוק להיפך- מאחר שסכין צריכה לחתוך, ככל שתהה חדה יותר, מלאכת החיתוך תתבצע ביתר קלות, ביתר דיוק ובפחות מאמץ. סכין קהה דורשת מאמץ רב והפעלת לחץ, במהלכו היא עשוייה "לברוח" הצידה ולפצוע, לפעמים באורח רציני. לסכין לא חייב להיות קצה מחודד- ולכך כוונתך- בהתאם לייעוד שלה. אין בשפה העברית מספיק מושגים ספציפיים בשביל לתאר את זה במילה אחת מדוייקת. בעמותה רשומים כיום כמאה ועשרים חברים (מהם שלוש נשים) אבל יש אספנים לא רשומים, מסיבות שונות. אני לא יכול לשער כמה יש, הרבה אספני עתיקות מחזיקים גם כמות משתנה של נשק קר (וגם חם- עתיק) כחלק ממערך האספנות שלהם ואז מדובר על אלפים, אבל אלו לא אספני נשק קר בהגדרה, אלא "אספנים כלליים" בעלי עניין. יש לנו כחמישה כנסים בשנה ומופיעים בממוצע שמונים חבי עמותה לכל כנס + אורחים ונספחים. לא כל חבר בעמותה הוא אספן-מקצוען ואפילו לא כולם ממש אספנים, ישנם כאלו שהם רק בעלי עניין, אבל דווקא הם מגלים זיקה חזקה לנושא ומגיעים תכופות. אני גאה להיות בגרעין הקשה של האספנים שמונה בין 20 ל-30 איש בסה"כ, אנשים שחיים את הנושא יום-יום, מחזיקים ספרייה ענפה ומנהלים קשרים בין-לאומיים. שנה טובה ומבורכת

תמיר1991

New member
עוד משהו:

אני מציע שתזמין אספני נשק, כמוך, לפורום. הם יכולים להוסיף לנו עוד הרבה הרבה עניין! תמיר.

Wing Chan

New member
אוף

אם המפגשים של אנקה היו לא בימי חמישי הייתי בא גם כן
היו ביינתיים היו רק שני מפגשים שהלכתי אליהם (אבי הולך בקביעות, אספן נשק קר עתיק ועתיקות אחרות, בעיקר מארצות ערב\ארצות איסלאמיות) וזה היה אחד שהיה ממש ממש מזמן, והאחרון שהלכתי היה עם ההדגמה של אבי מוריה וההקרנה של "גיבור". היה ממש מעניין. איש טוב בעל ידע אדיר בעולם הנשק הקר מהמזרח הרחוק וכמובן בא"ל. (סטיתי קצת מהנושא, מה לעשות
)

elcool

New member
בשביל זה הפורום פה, לא?

אם אין שם בעברית למשהו (בעניין הזה - סכינים) אז בוא נמציא! תן תיאור מדוייק ואנחנו כבר נחשוב, נשרשר, נצביע בסקר...

תמיר1991

New member
חחח...

לא אכפת לי לחזור לזה שוב! אבל אני תמיד יכול להצביע פעמיים
תמיר.

למעלה