בולים

falling leaves

New member
בולים

יש לי קבוצת בולים נכבדת של בולים בריטיים מ 1997 וקבוצה דלה מעט של בולים רוסים, מימי הקומוניזם, בהם מופיע סמל הקומוניזם האדום ותמונות למיניהן של לנין ועוד. הבולים הללו משנת 1976. למעוניינים - שלחו אימייל ואענה למתאימים. אני גם מבקשת שלא תשלחו מסרים, מפני שמשהו באקספלורר אינו תקין ואני לא מסוגלת לפתוח את המסרים. המייל שלי הוא: [email protected] בתודה מראש, FALLING LEAVES

תמיר1991

New member
מנצל"ש:

ביומיים האחרונים שלחתי מעטפות ל: - שרון (מעטפת הסבב
) - טל ענבר - גלעד (מרסיפול גוד)- תודה רבה על המעטפות, 2 היו חסרות לי! - אלונה תיהנו! כמו כן, מיתר, מצאתי בשבילך 48 בולים. תתאמי איתי ונחליף. שנה טובה! תמיר.

תמיר1991

New member
ואגב -

קיבלתי היום את החבילה של הזמנת השירות הבולאי. בולים נהדרים! הבול של דוד בן גוריון פשוט מדהים!!! וכדי להסיר דאגה מלב המזמינים של הפריטים המיוחדים: טילפנתי לפני כשעתיים לשירות הבולאי, כדי לברר מה עם ההזמנות המיוחדות שלי אליהם (אלבומיות ההנפקות מיולי, מעטפות ההדפס וגליון בן-גוריון מאוגוסט), והם אמרו שבעוד כשבועיים הם יוציאו את כל החבילות למשלוח. תמיר.

nissim60

New member
../images/Emo51.gif לתמיר

קיבלתי את הבולים, תודה ושנה טובה.

Mercyful God

New member
שנה טובה ! תתחדש !

הייתי שמח אם יותר מעטפות היו חסרות לך , אבל לא רציתי לשאול כי אז זה לא היה מגניב . תשלח לי את רשימת הפריטים שחסרים שלך בהזדמנות ...

תמיר1991

New member
רשימת המעטפות שחסרות לי?

עדיין אין לי כזו, אשתדל להכין בסוכות. תמיר.

Mercyful God

New member
ונצל"ש לפיתי

מישהו הציע בפורום "ספרים ודיסקים משומשים" פריט שאולי יעניין אותך , ישראל באירוויזיון DVD

python 4

New member
תודה גלעד!../images/Emo24.gif

קניתי את ה- DVD הזה חדש כמובן.. ובהזדמנות זו אפשר להודות גם לאריק שעזר לי בצעדים הראשונים שלי ב- e-bay, שם קניתי עוד שני DVD.. (אני לא אגיד איזה, עדיף שלא תדעו כמה מוזר בנאדם יכול להיות). וגם לטל שהכניס אותי לעסק הזה של ה- e-bay. איזה אנשים נחמדים! הכנסתם אותי להוצאות כבדות.

python 4

New member
אין לך מושג עד כמה..../images/Emo9.gif

אבל היי, כל אחד והתחביבים שלו!

מעטפת בולים

תמיר, אכן קיבלנו את המעטפה, והמון תודה לצערי עקב לחץ ההכנות לחג לא התפנתי לשלוח לך הודעת תודה על כך,כמו כן מיד אחרי החג תצא אליך מעטפה עם בולי קנדה שיש לי. חג שמח ושנה טובה יובל, ואבא שלה .

וואי לא ציפיתי שיהיו לך כלכך הרבה?

אבל זה של חיות בכלל או רק החיות הספציפיות שלי? היום הסורק מגיע! מצאתי מלא בולי קנדה. ואני משערת שאולי כן יהיו בולי חלל שתצטרך:) אני כבר מחכה בקוצר רוח להחליף איתך, עם טוני פיתוני, ושהסבב יגיע אלי:)

תמיר1991

New member
רק החיות שלך!

תיכנסי לICQ ונתאם! אם אפשר, תסרקי גם את בולי קנדה. תמיר.

broadaxe

New member
תמיר- סכין לבקשתך וגם לכל המתעניין

סיפור קצר על כלי מיוחד- לא בדיוק מאשטה, אבל מהמשפחה: סכין של גייסות בתי-החולים של צבא ארה"ב Hospital Corps knife model 1904 המודל, 1904 היה בייצור אכן משנת 1904 ועד 1915 (הסכין שבתמונה משנת 1911). הסכין יוצרה בידי יצרן א' (היו למעשה שלושה יצרנים בעלי חוזה ייצור עם הצבא) והנדן בידי יצרן ב', זהו הדגם השני עם מתלה ברזל לחגורה, עמיד בהרבה מהדגם הראשון בעל לולאת העור. לסכין קצה קדמי מעוגל על מנת שתסווג כ"לא-נשק" מאחר ונושאיה היו בעיקר חובשים ורצי-אלונקה שלפעמים נצרכו לפנות פצועים תחת אש. סכין ללא חוד דקירה אינה מזוהה כנשק ולכן הקטינה את הסכנה שיירו בהם. עם זאת, הקצה מושחז כדי שאפשר יהיה לחתוך ולהכות איתו עם צריך. הסכין שימשה, כמו סכינים דומות אחרות, להכנת עמדות ירי, ביצורי עץ, פינוי קווי-אש, ייצור מקלות תמיכה וסדי קיבוע בשטח. זוהי סכין כבדה מאד בעלת להב עבה, שניתן לחתוך איתה ענפים עבים יחסית למרות אורכה הקצר (להב- 30 ס"מ). ביחס להרבה סכינים וכלים צבאיים אחרים האיכות כאן יוצאת מן הכלל ויש ירידה לפרטים קטנים שלרוב פשוט לא כלכלי לייצר אותם בייצור צבאי-המוני (ולכן גם הפסיקו לייצר אותה די מוקדם). למשל, בידית העץ (עץ טרופי קשה ועמיד) יש שקעי אצבעות מגולפים ביד, בזוית המאפשרת אחיזה איתנה ביד ימין, אבל מקשה מאד על אחיזה ביד שמאל. מגן היד מברונזה עבה מאד. לקצה הידית כיפת ברונזה קטנה להגנה על העץ מהתבקעות. מאוספו של ס.נ. במלחמת העולם השנייה ייצרו סכין "רפואית" בעיקרון דומה, עם קצה מעוגל, רק פשוטה הרבה יותר, בגלל עלויות הייצור- להב פלדה שטוח, ידית משתי פיסות עץ מסומררות וזהו. על אותו עיקרון, ליחידות הצלב-האדום הנאציות היתה סכין הנדסית גדולה וכבדה עם גב-מסור, ללא חוד.

למעלה