אתה יודע מה הבעיה שלך? גם אני לא.
אבל בכל זאת, אני עומד לכתוב לך כמה דברים אישיים, רציניים לחלוטין. מאז הצטרפת לפורום, חוויה מרגשת בפני עצמה, הודעת על איסוף בולי אותיות, אוסף גאוגרפי, בולי ישראל, דגלים, הרלדיקה, בולי הונגריה, עוד כמה מדינות שאפילו אני לא זוכר, בולי הכנסה... אני יודע שלפעמים אתה צוחק, אבל ברצינות - עד היום לא הצלחתי להבין מה באמת אתה אוסף, ולמה אתה פותח עוד ועוד תחומי אספנות. אני רוצה, ברשותך, לצטט איש חכם: "הסקרנות לדעת היא אחד ממאפייני האספנים למיניהם, לרבות אספני הבולים והאספנים הצעירים במיוחד. כל אספן ראוי לשמו מקדם בברכה כל מידע שיש בו כדי להרחיב את ידיעותיו ולהעמיק את הבנתו בכל הנוגע לתחביבו..." (לביא בלאו, מתוך ההקדמה לאטלס כרטא לבולי העולם. בלאו שהוא איש צעיר כבן 90 עומד להציג בתערוכה אוסף תחת השם "משירת הטרובדורים ועד לאופרה"). כמו שאני תופס את איסוף הבולים, אין גבול לעומק אליו אפשר להגיע בכל נקודה שהיא, תהא המצומצמת ביותר. (הנה, קח לדוגמא את הנושא המצומצם והדי ביזארי של כלבי מזחלות). אינך חושש שאם תתפשט על שטחים נרחבים, סופו של דבר שלא תעמיק בכלום? מה לך קונה בולים ממולדובה? איזה מטרה משרתת הקניה הזו? אתה מדען בנשמתך, לא חפיפניק. חוסר ההתאמה בין העובדה הזו וההתפשטות שלך כל יומיים לעוד תחום איסוף מטריף אותי, ואני לא מצליח להבין אותו. ביום חמישי, קח בחשבון להגיע חצי שעה לפני מה שתכננת - אני חייב לשבת איתך ולנסות להבין איך עובד הראש שלך, לפחות בכל הקשור לאיסוף בולים. והערה קטנה - אלנבי 94. דיזנגוף 99 זה מסרט אחר. איזה חידוד לשוני...