בולים מפינלד (?)

בולים מפינלד (?)

ידידי , סליחה על הבורות, אך רק פה ניתן להיות בור ולא להתרגש מזה...ולהשכיל ! מהם בולים מ Sverige ומה ההבדל מ SUOMI FINLAND? תודה

ועוד קצת השכלה על פינלנד וכלבים:

זוכרים שסיריוס אמרה שהכי היא אוהבת כלבי סמוייד? אז SUOMI זה לא רק השם של פינלנד בפי תושביה (הלאפים - מי זוכר את אלה קארי הילדה מלפלנד?), אלא שמו של שבט הסמוייד, הגדול בשבטים האסקימואים בצפון אירופה. גבולות המחיה שלהם הגיעו עד לגבול המערבי של תורקיה, ואת זה אפשר ללמוד ממילים תורקיות שהשתרשו בשפה הסמויידית. על שמם קרוים כלבי הסמוייד. אלו היו שישים שניות על השאלה "מה המשותף לסיריוס, פיתון (הבלשן) ולי, אספן האסקימוסים". ועוד נתון מעניין: בעוד ישראל רושמת כאלפיים גורי כלבים גזעיים בשנה, רושמת פינלנד, שיש בה אוכלוסיה בגודל כמעט זהה לישראל, למעלה מחמישים אלף גורים גזעיים כל שנה. מה זה אומר?

S i r i u s

New member
טוב לדעת :)

סמויידים...

avitalit

New member
אם כבר פינלנד.. אז אנצל"ש לבולים

אני מחפש לבת הקטנה שלי בולי מומינים שיצאו בפינלנד בשנים האחרונות... אשמח להחליף בבולים מכל העולם ... תודה איציק

b_noga

New member
הסדרה הכי טובה בטלויזיה...

עזבו אותכם מרובוטריקים, פוקימון, צבי הנינג'ה וחבריהם... המומינים זו הסדרה המצויירת הכי טובה שהייתה אי פעם בטלויזיה! בגיל 19 אני עדיין מכורה

python 4

New member
גם אני רוצה../images/Emo70.gif

התייאשתי מפרסום הודעתי בלוחות (שרשומה שם כבר איזה... 4 ימים). אני מחפש בולים מאסטוניה, לטביה, ליטא, בילרוס, טג´יקיסטן וטורקמניסטן (שלאחר פירוק ברה"מ). למישהו יש כאלה? בתמורה, אתן בולים שיש לכולם כבר באוסף שלהם, כמו נופי ארצנו, כלנית, הנרקיס, הפני השחור וכו'.

לי באמת יש את כל מה שכתבת -

כולל הפני השחור, והפני האדום. ידעת - בהתחלה החתימו את הפני השחור בחותמות אדומות, אבל זה "לכלך" את פני המלכה, ולכן אחרי שנה בערך עברו לפני אדום עם חותמת שחורה, וכך החותמות עד היום שחורות. בהזדמנות אספר כיצד הגיע לידי (למרות שנדמה לי שכבר סיפרתי כאן, ואני באמת לא זוכר).

python 4

New member
אני אגיד לך מה.

הגעתי למסקנה שהבולים של המדינות הבלטיות הם בין היקרים ביותר והקשים להשגה, מכיוון שהם יוצאים רק מ- 91 ואף אחד מאז לא אוסף בולים. דווקא אצל דורון מדיזנגוף 99 מצאתי וקניתי (במחיר מופקע) בולים ממולדובה, אוקראינה וקזחסטאן. אולי אני אמצא את מה שאני מחפש בתערוכה. אגב, יש לי בול ליטאי מלפני כינון ברה"מ, אבל זה לא נחשב (כלומר, נחשב, אבל אני רוצה גם אחד חדש).

אתה יודע מה הבעיה שלך? גם אני לא.

אבל בכל זאת, אני עומד לכתוב לך כמה דברים אישיים, רציניים לחלוטין. מאז הצטרפת לפורום, חוויה מרגשת בפני עצמה, הודעת על איסוף בולי אותיות, אוסף גאוגרפי, בולי ישראל, דגלים, הרלדיקה, בולי הונגריה, עוד כמה מדינות שאפילו אני לא זוכר, בולי הכנסה... אני יודע שלפעמים אתה צוחק, אבל ברצינות - עד היום לא הצלחתי להבין מה באמת אתה אוסף, ולמה אתה פותח עוד ועוד תחומי אספנות. אני רוצה, ברשותך, לצטט איש חכם: "הסקרנות לדעת היא אחד ממאפייני האספנים למיניהם, לרבות אספני הבולים והאספנים הצעירים במיוחד. כל אספן ראוי לשמו מקדם בברכה כל מידע שיש בו כדי להרחיב את ידיעותיו ולהעמיק את הבנתו בכל הנוגע לתחביבו..." (לביא בלאו, מתוך ההקדמה לאטלס כרטא לבולי העולם. בלאו שהוא איש צעיר כבן 90 עומד להציג בתערוכה אוסף תחת השם "משירת הטרובדורים ועד לאופרה"). כמו שאני תופס את איסוף הבולים, אין גבול לעומק אליו אפשר להגיע בכל נקודה שהיא, תהא המצומצמת ביותר. (הנה, קח לדוגמא את הנושא המצומצם והדי ביזארי של כלבי מזחלות). אינך חושש שאם תתפשט על שטחים נרחבים, סופו של דבר שלא תעמיק בכלום? מה לך קונה בולים ממולדובה? איזה מטרה משרתת הקניה הזו? אתה מדען בנשמתך, לא חפיפניק. חוסר ההתאמה בין העובדה הזו וההתפשטות שלך כל יומיים לעוד תחום איסוף מטריף אותי, ואני לא מצליח להבין אותו. ביום חמישי, קח בחשבון להגיע חצי שעה לפני מה שתכננת - אני חייב לשבת איתך ולנסות להבין איך עובד הראש שלך, לפחות בכל הקשור לאיסוף בולים. והערה קטנה - אלנבי 94. דיזנגוף 99 זה מסרט אחר. איזה חידוד לשוני...

python 4

New member
משירת הטרובדורים ועד לאופרה!../images/Emo12.gif

נשמע לי נושא מרתק! גם אני רוצה!
(את התשובה הרצינית אני אדחה למחר - לילה טוב..)

למעלה