בולים!! בולים!!

גלעד133

New member
לרן

יתכן, לא יודע, ניחוש פרוע שאתה טועה אבל באמת בלי בסיס.
נ.ב מחכות לך 2 - 3 מטבעות עם טעויות אם תגיע מתישהוא צפונה. בינתיים הן לא מבקשות אוכל או תנאים אחרים.

אני לא חושב שזה יהיה אאוטינג מוגזם
אם אני אגלה שגלעד "James Dean" מנהל הפורום הוא צעיר ממני (ואני בן 40), ואני חושב שגלעד הכותב בשם BelaMirela הוא גם בערך באותו טווח גילאים.

הנומן

New member
אין יאוש בעולם

אני אישית, כמו שאתה רואה, ממש לא מתייאש ולא על סף יאוש. אני ממשיך בשלי ומתמיד באיסוף ויותר חשוב, מתמיד בתיעוד הפריטים אותם אני אוסף ובכתיבה. גם אם לא יהיו אספני בולים בעולם, הבול ישאר תמיד בעל ערך היסטורי אותו יש לשמר בדיוק כמו מה שיקרא לספרים בעוד עשרות שנים בהן כבר לא ישתמשו בנייר.

navik

New member
יש ממה להתייאש ויש ממה לקבל תקווה

לא כתבתי בתפוז הרבה זמן, אבל שמחתי לראות משהו על בולים. הנומן ואני ניסינו להקים בזמנו קומונת בולים בתפוז אך גם היא נסגרה מחוסר פעילות.
לדעתי, אספנות הבולים כתחביב עממי ונפוץ, מתה לבלי שוב. אין מה לדוש בעניין יותר מידי - זה טבע העולם. תחומי עניין ואספנות באים והולכים בהקשרים תרבותיים וטכנולוגיים. בולים אינם, ולא יהיו עוד, הדבר המיוחד האקזוטי והצבעוני שמגיע מארץ רחוקה ומגרה את דימיונו של הילד. זה המחיר של התקדמות טכנולוגית, וצריך לקבל את זה כעובדה.
מצד שני, אותה התקדמות טכנולוגית נותנת לאספני הבולים אפיקים חדשים, שלא דומינו בתקופת הזהר של התחביב. כמות המידע, מגוון המסחר, והקשרים עם אספנים אחרים, נותנים אפיקים חדשים למעי שכן נשאר עם הבולים.
נראה כי לאספנות בולים תמיד ישאר ציבור קטן ונאמן. איסוף טלכרטים, תחום שזכה לפופולריות גדולה מאד לפני כ20 שנה, מת באופן מוחלט וסופי, ואני לא רואה את מי שמבכה את זה.
אשמח לתרום בתחום לפורום.

הנומן

New member
שלום navik

שמח מאוד לראות אותך פה. אני מקווה שבאמת תתרום לפורום בנושא בולאות ואולי, רק אולי, תהיה קצת עדנה לתחביב זה כאן בפורום.

אלי

ובכל זאת, כנראה שלסחורה נדירה ושווה יש עוד שוק.

מניחה שראית את קטלוג המכירה הקרובה של צחור - http://telavivstamps.com/

אלה לא נראים לי מחירי מכירת חיסול...אלא אם בעבר היו פי כמה וכמה.

yblumann

New member
comment

Thank you for the link.
stamps of Israel:
yes, the first isues of Israel- especially Doar Ivri- are conisdered 'classics',, and they still fetch high prices.
the same can be said for the 1948-1952 issues- with tabs.
But if you look at the rest of the issues- from 1953 to date- and this is well over 95% of the stamps issued by Israel- they have very little value.

One more thing: the majority of stamp collectors are no different from any other collector- they have limited budgets to spend on their collections.
onlu the few can afford paying thousands of pounds - even hundred of pounds for stamps.
Most stamp collections I see do not 'boast' expensive stamps.

The stamp market is in decline- because there are less people interested stamps.
The less fashionable stamp collection becomes, the less demand there will be.
There are thousands of Doar Ivri sets, so the stamps are not rare or difficult to find.
but what happens in 20 or 30 years time?

regards

Yoram

מובן לגמרי. אבל מעניין יהיה להמתין לסוף המכירה ולראות אם

באמת היו קונים במאות ואלפי דולרים...או שצחור חי עוד באשליה שאלה רמות המחירים בביקוש הצנוע של היום.

ג רפאל

New member
אני סבור כמוך - העסק גוסס

אני זוכר בתי מכירות שהיו ואינם.
בעבר הייתי מחלק בולים שהגיעו אלי [המונים, במשורה בין חברים. היום נותרו רק 2 חברים שאוספים בולים.- החכם שבחבורה נסע לשוויץ ומכר שם את אוספיו. כבר לפני כ20 שנה]
לפי מיטב ידיעתי - המקום היחידי בו מוצגים אוספי בולים הוא הספריה הבריטית החדשה. [לא יודע אם אלו הבולים האמיתים או רפרודוקציות. לוחות ענק התלוים על הקיר וניתנים לדפדוף. יש כמובן ביתן בולים במוזיאו ארץישראל אבל זה לא מוזיאון לאמנות אפילו בהגדרתו.

בכלל נראה לי שרבים מתחומי האספנות מעניינים דור אחד או שניים , מטעמי נוסטלגיה וזהו.
לדעתי המשוחדת רק אמנות וספרים ומלאכת מחשבת דיקורטיבית יש סיכוי כאספנות. ואכן למענם יש מוזיאונים וספריות. יש תקווה גם כמובן למטבעות ומדליות בעיקר ממתכות יקרות.
אני למשל מחזיק המון פריטים [אוספים] נוסטלגיים. ילדי גדלו איתם - ואת 'היפים' והדיקורטיבים הם ירצו לקבל\וכבר לקחת. לנכדי החפצים והכלים האלה לא מדברים. ואני מתכוון לכלי בית ומטבח וחפצים שימושיים מפעם. איך אמרה בתי - אני לא רוצה את מכשיר הפליט [נגד חרקים] הישן אצלי בסלון. מוכנה לשים סמובאר דקורטיבי.
היתה פעם המלצה של רימר - ואימצתי אותה.
על הבוידם בין חפצים שכוחים [אני עושה עכשיו סדר בבית-להקל על היורשים] מצאתי קופסת נעלי-פיל [מישהו עוד זוכר אותם? מלאה וגדושה בבולים ובפתקאות וניירות ששמרתי ואספתי בילדותי. חלקם כמובן קיבלו כתמי חלודה.
שמרתי לי אחד - פתקית פרוטקציה למתן עבודה לאחד מאנ"ש. דהוןיה אך מעניינת. ונתתי הקופסא לגן יילדים סמוך שיעשו בהם הדבקות קולאג'ים וכד..

בסייפא למה שכתבת נמצאת ההחמצה

כי דווקא לקופסת נעלי
יש ערך.

אלי, קיבלתי את התווית הזו עם לוט גדול של תוויות מוניציפליות,

כופר היישוב ועוד כל טוב. התוכל לומר לי מה כתוב עליה? מוכר לך? תודה.

הנומן

New member
בבקשה

כתוב על התווית "עירית נצרת" והספרה 5. אין שום תאריך או סימן מזהה אחר.
אלי

הנומן

New member
בטח

אין לי צל צילו של ספק שמדובר בתווית לפני 1948, בטח תווית ששימשה כבול מס (בגלל המחיר). ברור שהיה כיתוב עברי על תווית שהונפקה לאחר קום המדינה.

יופי. תוספת יפה לאוסף הבולים המוניציפליים שלי.

תת-אוסף שהתחלתי לאחרונה וכבר התפתח יפה.

למעלה